Gratula Tom!
(nem hiszem, hogy találnék kólás smileyt.
)
Köszi!

Wááá, ezt a kólás smileyt nem lehetne berakni a többi közé?

Léccilécci!

Doki: nagykalappal a növénytan vizsgához! Meg tudlak érteni, a növénytant sose szerettem. Az állatrendszertan tetszett, de a növények...

Silver: gratulálok!

Grat Tom. Nekem június 30-án lesz, de sztem nem fog sikerülni.
Köszi! Amúgy én is pont ugyanilyen érzésekkel mentem a szigorlatra, azt hittem kivágnak, mint macskát sz....

Ehhez képest a 4-es kész csoda volt.

A múltkor kérdeztem, hogy ugye te vegyészmérnök vagy, de nem válaszoltál. Milyen munkalehetőségeket látsz? Matek mennyire volt kemény nektek? Ilyen gépekkel kapcsolatos tárgyak fontosak voltak nálatok?
Bocsi ha nem válaszoltam, lehet nem vettem észre...

Egyébként vegyészmérnöki kar ---> biomérnök szak ---> környezetvédő szakirányra járok.
Munkalehetőségek? Ahogy hallottam, a legtöbb ismerősöm aki már végzett, el tudott helyezkedni vele, volt aki üzmbe mérnöknek, volt aki laboratóriumba analitikusnak vagy kutatónak, de van olyan is aki irodai munka jellekű melót talált, pl környezetvédelemmel kapcsolatos jogi dolgokkal, dokumentumokkal foglalkozik. Ahol tavaly nyáron voltam szakmai gyakorlaton cégnél, ott pl. különböző hatástanulmányokkal és környezetvédelmi tanácsadásokkal foglalkoznak.
A matek kemény, legalábbis számomra az volt, bár ez attól függ, ki mennyire jó belőle. Aki nagyon vágja a differenciálás, integrálás, határértékek, statisztika, valószínűségszámítás témákat, annak valszeg könnyű.

A matekon kívül egyébként nagyon sok fizika is van, illetve fizikai kémia is.
Gépekkel kapcsolatos tárgyak is vannak rendesen, elég fontosak voltak. Vegyipari Géptan, Vegyipari Műveletek I-II-III (ezeknél számolási gyakorlat is van, valamint labor is). Volt olyan is hogy Gépelemek, ott műszaki rajzokat kellett készíteni, különböző alakzatokról elöl-felül-oldalnézeteket kellett szerkeszteni. Természetesen a kémia is elég húzós, szerves kémia, szervetlen kémia, biokémia, mindegyik két félév minimum, aki vegyész szakon van, annak mégtöbb. Na meg van kémszám is, az is kemény volt.
Ezenkívül elég sok labor is volt, szerves és szervetlen kémia labor, fizkém labor, fizika labor meg még egyéb laborok is.

Bár a laborok többsége nem vészes, kivéve a szervetlen labor, az nagyon g*ci. Legalábbis én régóta szívok már vele, pedig a többi laborom elsőre meglett.

Mivel én biomérnök szakon vagyok, nálunk voltak bioszos tárgyak is, azokat szerettem, kivéve az ökológiát ami rohadtszar volt.
A leírtakhoz még hozzá kell tennem, hogy én még hagyományos képzésben vagyok, a bsc-vel nem vagyok annyira képben, de a főbb alaptantárgyaink náluk is megvannak.
Psycho: gratu neked is!