Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467471 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #6520 Dátum: 2009. június 19. - 11:24:40 »
(nem hiszem, hogy találnék kólás smileyt. ;D)
Majd jön Ben, és linkel vagy húszat. ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6521 Dátum: 2009. június 19. - 11:54:44 »

Ben neked már KOMOLY  :o szponzori háttérel kell renedelkezned,ha igy meg tudsz oldani mindent :bravo:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #6522 Dátum: 2009. június 19. - 13:15:23 »
Hát persze Bent a pepszi támogatja  ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6523 Dátum: 2009. június 19. - 13:23:11 »
Megvan 3-asra a f.a.sz. (Fejlődéstan-Anatómia-Szövettan mielőtt valaki félreértené) szigorlatom (4 féléves tantárgy) !!!! ;D ( a dolog pikantériája, hogy 1,16 pont kellett volna a 4-eshez)  Nagyon durva volt, az utolsó vizsgalehetőségem volt, eddig minden apró dolgon szivóztak velem és megbuktattak, de most nem sikerült. :twisted:  29-en mentünk vizsgázni és 6 ember ment át, nem csoda hiszem összesen 9 részből áll a vzsga, vagyis 9 jegyet kapunk , és még vannak kisebb részek és bárhol megbuktathatnak.Szóbeli és írásbeli része is van. Már csak egy matek analízis II. vizsgám van, ami egyszerű lesz.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #6524 Dátum: 2009. június 19. - 13:26:14 »
Gratula neked is, és sok sikert az utcsó megmérettetéshez ;)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #6525 Dátum: 2009. június 19. - 13:27:20 »
Grat, Psycho! ;)

Kanaszta, látom beújítottál avatar és aláírás terén, nekem tetszik. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6526 Dátum: 2009. június 19. - 13:38:37 »
Gratula Tom! :D :drink: (nem hiszem, hogy találnék kólás smileyt. ;D)
Köszi! ;D

Wááá, ezt a kólás smileyt nem lehetne berakni a többi közé? ;D Léccilécci! ;D

Doki: nagykalappal a növénytan vizsgához! Meg tudlak érteni, a növénytant sose szerettem. Az állatrendszertan tetszett, de a növények... :roll:

Silver: gratulálok! :)

Grat Tom. Nekem június 30-án lesz, de sztem nem fog sikerülni.
Köszi! Amúgy én is pont ugyanilyen érzésekkel mentem a szigorlatra, azt hittem kivágnak, mint macskát sz.... :hehe: Ehhez képest a 4-es kész csoda volt. ;D

Idézet
A múltkor kérdeztem, hogy ugye te vegyészmérnök vagy, de nem válaszoltál. Milyen munkalehetőségeket látsz? Matek mennyire volt kemény nektek? Ilyen gépekkel kapcsolatos tárgyak fontosak voltak nálatok?
Bocsi ha nem válaszoltam, lehet nem vettem észre...  :-[ Egyébként vegyészmérnöki kar ---> biomérnök szak ---> környezetvédő szakirányra járok.
Munkalehetőségek? Ahogy hallottam, a legtöbb ismerősöm aki már végzett, el tudott helyezkedni vele, volt aki üzmbe mérnöknek, volt aki laboratóriumba analitikusnak vagy kutatónak, de van olyan is aki irodai munka jellekű melót talált, pl környezetvédelemmel kapcsolatos jogi dolgokkal, dokumentumokkal foglalkozik. Ahol tavaly nyáron voltam szakmai gyakorlaton cégnél, ott pl. különböző hatástanulmányokkal és környezetvédelmi tanácsadásokkal foglalkoznak.
A matek kemény, legalábbis számomra az volt, bár ez attól függ, ki mennyire jó belőle. Aki nagyon vágja a differenciálás, integrálás, határértékek, statisztika, valószínűségszámítás témákat, annak valszeg könnyű.:) A matekon kívül egyébként nagyon sok fizika is van, illetve fizikai kémia is.
Gépekkel kapcsolatos tárgyak is vannak rendesen, elég fontosak voltak. Vegyipari Géptan, Vegyipari Műveletek I-II-III (ezeknél számolási gyakorlat is van, valamint labor is). Volt olyan is hogy Gépelemek, ott műszaki rajzokat kellett készíteni, különböző alakzatokról elöl-felül-oldalnézeteket kellett szerkeszteni. Természetesen a kémia is elég húzós, szerves kémia, szervetlen kémia, biokémia, mindegyik két félév minimum, aki vegyész szakon van, annak mégtöbb. Na meg van kémszám is, az is kemény volt. 
Ezenkívül elég sok labor is volt, szerves és szervetlen kémia labor, fizkém labor, fizika labor meg még egyéb laborok is.:) Bár a laborok többsége nem vészes, kivéve a szervetlen labor, az nagyon g*ci. Legalábbis én régóta szívok már vele, pedig a többi laborom elsőre meglett. :roll:
Mivel én biomérnök szakon vagyok, nálunk voltak bioszos tárgyak is, azokat szerettem, kivéve az ökológiát ami rohadtszar volt.
A leírtakhoz még hozzá kell tennem, hogy én még hagyományos képzésben vagyok, a bsc-vel nem vagyok annyira képben, de a főbb alaptantárgyaink náluk is megvannak. 

Psycho: gratu neked is!

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6527 Dátum: 2009. június 19. - 14:25:12 »

Silver: gratulálok! :)

Thx.  :D Hú de nagyon kellett hogy meglegyen  :D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6528 Dátum: 2009. június 19. - 14:29:04 »
Köszi srácok, és én is gratulálok a töbieknek. A legszebb az egészben , hogy már látom a végét, "látom a fényt az alagút végén!". :) Silver én meg tudom érteni mit érzel most!  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 19. - 14:36:06 írta Psycho »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6529 Dátum: 2009. június 19. - 14:32:06 »
Én is gratulálok azoknak akik épp a vizsgaidőszakkal szenvednek és épp megtettek már pár nagyobb lépést.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6530 Dátum: 2009. június 19. - 16:05:31 »
Silver te melyik egyetemen vagy? Gondolom valami közgázos.

Grat Psycho! Ez kemény meló volt, meg tudlak érteni. Milyen tételeket húztál?
(szerencse, hogy nálunk a neuroanat külön volt)
Küldtem egy privit.

Tom: Köszi a részletes választ. Hát kicsit jobba  tendálok a gyógyszerészet felé, ha lepattanok az orvosiról jövőre. :D
Mondjuk azt tudom, hogy a BME-n a legkeményebbek a mérnöki szakok, pl aki ott bukdácsol debreceni mérnökiken egézs jól megy neki. Vagy nagybátáym is vegyészmérnök, BME-s és ő is mondta, hogy voltak csoporttársai, akiknke az istenke nem mentek ezek a műszakir ajzok, átmentek gyógyszerészre, azt meg szépen el tudták végezni. Ilyen műszaki rajzos tárgy amúgy mikor volt?
Mert vannka ismerőseim a Debreceni vegyészmérnökin is, de az ő elmondásuk alapján (meg ismerem a képességeiket, voltunk közösen versenyeken, együtt emeltszintűztünk kémiából, egy gimibe jártunk) anniyra nem vészes. Azt mondták matek egy évig van, de meg lehet csinálni 8pedig egyik srác sem volt egy nagy matekos. Ők is mondták, hogy a fizika az nagyon szopatós, azon sok ember elmeszelnek az elején. Kérdeztem hogy van-e ilyen műszaki rajzos tárgy, de másfél év alatt nem mondták, még nem is tudtak róla, hogy lenne nekik a 4. félévben, vagy esetleg később.
csak azért írom ezeket, hogy lehetséges vóna, hogy ilyen sok különbség van egy pesti, meg egy debreceni mérnökképzés között, hiába bsc, meg régi típusú nemugyanaz.
Amúgy miért nem egyből biomérnökire mentél akkor? Mert ha jól emlékszem van kapázsból BME-s biomérnök szak, itt debrecenben tuti van és talán már mesterképzés is les hozzá.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6531 Dátum: 2009. június 19. - 16:47:00 »
Fősuli. BGF Zalaegerszeg.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6532 Dátum: 2009. június 19. - 16:54:27 »
 :off: Jön valaki a VOLT :pogo: :drink: fesztiválra Sopronba  ??? :nemtudom:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #6533 Dátum: 2009. június 19. - 17:48:03 »
Hát én tuti nem. Szívem szerint a Balaton Soundra mennék, de az is kimarad idén. Talán majd jövőre... :(

Idézet
Doki: nagykalappal a növénytan vizsgához! Meg tudlak érteni, a növénytant sose szerettem. Az állatrendszertan tetszett, de a növények...
Köszi. Igazából szerintem mind a kettő ugyan olyan sz*r, de én a növényes tárgyaimat kifejezetten utálom. A növényélettan is csak egy igen erős kegyelem kettessel lett meg idén. De meg van és ez a lényeg... :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 19. - 17:51:12 írta dr samson »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6534 Dátum: 2009. június 19. - 20:30:53 »
Ilyen műszaki rajzos tárgy amúgy mikor volt?

Még a suli elején valamikor. Nem volt vészes, csak jó térlátás kell hozzá, ami nekem szerencsére megvan.:)
Idézet
csak azért írom ezeket, hogy lehetséges vóna, hogy ilyen sok különbség van egy pesti, meg egy debreceni mérnökképzés között, hiába bsc, meg régi típusú nemugyanaz.
Szerintem is van ebben valami, mert más ismerősöktől is hallottam, hogy a vidéki sulik könnyebbek. Egyik ismerősöm, aki gimiben közepes tanuló volt, egy vidéki egyetemen simán 4-5-ös tanuló lett, aztán átiratkozott az ELTE budapesti karára, hogy ne kelljen ingáznia, és ott örült ha közepes tudott lenni, sőt talán meg is bukott. Pedig mindkét helyen ugyanarra a szakra járt (asszem geológus szakra).
Idézet
Amúgy miért nem egyből biomérnökire mentél akkor?
Hát amikor én kezdtem, akkor még nem volt így különválva a biomérnök képzés. Asszem 2-3 éve hogy különvált, és azóta már hivatalosan Vegyészmérnöki és Biomérnöki kar a vegyészkar neve.

Idézet
Köszi. Igazából szerintem mind a kettő ugyan olyan sz*r, de én a növényes tárgyaimat kifejezetten utálom.
Az állatok legalább külsőleg is változatosak, meg érdekesek, de a növények tök hasonlóak, mindegyik csupa zöld, tök könnyű összekeverni őket. :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6535 Dátum: 2009. június 19. - 21:55:58 »
Köszi a felvilágosítást. ;)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #6536 Dátum: 2009. június 20. - 11:20:26 »
Hétfőn kibannolom  magam Görögországba nyaralni. :ugral: Júliusban jövök, addig legyetek jók. ;) :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #6537 Dátum: 2009. június 20. - 11:27:25 »
Jó pihenést, érezd jól magad, meg minden.  8)  Melyik részére mész görögországnak?
This is a joke. A real practical Joke.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6538 Dátum: 2009. június 20. - 12:57:03 »
Hű, az klassz lehet, jó nyaralást! :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6539 Dátum: 2009. június 20. - 13:14:56 »
A máker. :D Jó pihenést!