Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467846 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #9300 Dátum: 2010. június 14. - 12:00:49 »
Jó, de lényegében ezek a vámpírok sem járhatnak nappal az utcákon, mert erős napfényben csillog a bőrük. Ezért is laknak ott a Farkasos völgyben, mert ott a felhők eltakarják a napot vagy mi. :)
Azért az más, hogy felhős időben kimehetsz az utcára, vagy nappal egyáltalán semmit nem tudsz csinálni. :) Érdekes elgondolni, hogy egy-egy vámpír hogyan élne "normális" életet, miket csinálna, stb. Ezért tetszett a könyvben is az egyik szereplő, aki vámpír létére orvos volt és ott használta az élesebb érzékeit. Érdekes ötlet, és pont azért jó ez a vámpírábrázolás, mert ezzel új ötleteket lehet kifejteni.

Ezzel csak az a baj, hogy az író, akkor ilyen pocsék fogalmazó készséggel is milliókat keresett, a gyökér tinik miatt, akik életükben nem olvastam még jó könyvet, vagy komolyabb irodalmat. Számomra a Twilight sikere tökéletesen rámutat arra, mennyire szegények kulturálisan a mai fiatalok
Ezzel teljesen egyetértek, semmit nem is tudok hozzátenni. Jó a Twilight, meg szórakoztató, és vannak benne tökjó dolgok, de nem említeném egy lapon bármi komoly irodalommal.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 14. - 12:02:36 írta Ju »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9301 Dátum: 2010. június 14. - 12:33:24 »
Lényegében nekem pont ezért rohadt unszimpatikus a twilláght már az alap felállásban is.
Mi a rákért törekszik egy vámpír a hétköznapi élet illuziójára, amikor sose lehet annak része, és nincs is szüksége rá (és számomra ez a furcsább).
A Twllághtban a látszólagos emberi élet nem csupán álca, amivel leplezik valódi lényüket, hanem ez a fő életük, erre figyelnek leginkább.
Nem csupán átlag emberek akarnak lenni, hanem egyenesen az emberek között is kiválló emberek. Példás családban akarnak élni.
Nem emberként többre vágynak mint a legtöbb ember, miközben a valódi életüket el akarják nyomni. A valódi énje több, jobb gondtalanabb életet élhetne, mint az emberek, de ő szüntelenül le akar süllyedni az ő szintjükre.
És ez nem csak egy kirívó eset, mint az Interjú a vámpírralban, hanem ilyen a legtöbb vámpír, ez teszi abszurddá.
Egyébként a legjobb vámpírálca az Interjú a vámpírralban volt. A vámpírok olyan embereknek adják ki magukat, akik vámpírnak hiszik magukat.
Tőkéletes, ma annyira gyakori az ilyen, hogy erre senki sem gyanakodna, és lényegében csak önmagadat kell adnod.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #9302 Dátum: 2010. június 14. - 13:25:00 »
Idézet
Egyébként a legjobb vámpírálca az Interjú a vámpírralban volt. A vámpírok olyan embereknek adják ki magukat, akik vámpírnak hiszik magukat.
Tőkéletes, ma annyira gyakori az ilyen, hogy erre senki sem gyanakodna, és lényegében csak önmagadat kell adnod.
erről a tök alsó 2 egyetlen értékelhető poénja jut eszembe. Valamiért Rob Schneider néger haverjának mindig valami álcában kell szaladgálnia, de egyszer semmi álruha nélkül találkoznak, és valami hasonló párbeszéd zajlik le:
"Jézusom xy, neked nem álruhában kéne lenned?
 Dehogynem, egy másik négernek álcáztam magam! Látod, milyen jó eltakar a csoki púder?
 De xy, pont ugyanúgy nézel ki, mintha nem lenne rajtad semmi álca.
 Igen?! Akkor szerinted minden néger egyforma? Te rasszista bunkó!" ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #9303 Dátum: 2010. június 14. - 13:40:13 »
Azért itt is kirívó eset a világban, csak a történetben pont ezek vannak középpontban. ;) Más téma, hogy Louis nem bírta sokáig, csak ezt az Interjúból kihagyták. :)

Idézet
Nem emberként többre vágynak mint a legtöbb ember, miközben a valódi életüket el akarják nyomni.
Jó filozófiai kérdés. Vajon a vágyaid irányítanak téged, vagy te irányítod a vágyaidat? Mindenki maga dönti el. :) Szerintem érdekes téma az ilyen általánosan elfogadott igazságokkal (ha ez vagy, ez kell tenned) való szembehelyezkedés, mert ez is a szabadságnak egy formája.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9304 Dátum: 2010. június 14. - 16:31:47 »
Jó filozófiai kérdés. Vajon a vágyaid irányítanak téged, vagy te irányítod a vágyaidat? Mindenki maga dönti el. :) Szerintem érdekes téma az ilyen általánosan elfogadott igazságokkal (ha ez vagy, ez kell tenned) való szembehelyezkedés, mert ez is a szabadságnak egy formája.
Érdekes... volt az első néhány tucat alkalommal. Egyébként már a Hegylakónak is központi témája volt ez. De Anne Rice óta mással nem is foglalkozik egyetlen vámpíros mű sem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9305 Dátum: 2010. június 14. - 18:10:47 »
Nem a mi korosztályunknak készült a Twilight. Egy újszülöttnek pedig minden vicc új, mint tudjuk. A fiatalabb generáció nem olvas könyvet, régi filmeket nem néz, egyszerűen az igényekhez igazították a filmet. Van ez így.  ;)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #9306 Dátum: 2010. június 14. - 20:09:38 »
A fiatalabb generáció nem olvas könyvet...
Talán ezt pont a Twilight-tal akarták megváltoztatni? Mert lány osztálytársaim, akiknél azelőtt egyszer se láttam könyvet, ezt olvasták. Utána meg már elindult a lavina, és jöttek nekik a többi olcsó, mostani vámpíros könyvek. Hiába, na, most a szerelmes vámpírokban van a biznisz. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9307 Dátum: 2010. június 14. - 20:39:13 »
Könnyen lehet... ha előbb volt a könyv, mint a film.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #9308 Dátum: 2010. június 14. - 22:40:30 »
Idézet
Mert lány osztálytársaim, akiknél azelőtt egyszer se láttam könyvet, ezt olvasták. Utána meg már elindult a lavina, és jöttek nekik a többi olcsó, mostani vámpíros könyvek. Hiába, na, most a szerelmes vámpírokban van a biznisz.
Abban az esetben, ha ezek után nyitnának az igazán minőségi művek felé is, még becsülni is lehetne a twilight-ot.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #9309 Dátum: 2010. június 14. - 23:20:44 »
Elhunyt egy újabb képregényes "szakember". Rajzoló és kihúzó volt, ha jól olvasom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Williamson
Al Williamson
Dolgozott a Flash Gordonon, Star Warson, s jó pár Marvel címen is [Daredevil (#248-300), Spider-Man 2099 (#1-25), and Spider-Girl  (#1-61)]. Természetesen a felsorolás nem teljes. A linken bővebb ismeretek szerezhetők....
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 14. - 23:30:01 írta D-TOX »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9310 Dátum: 2010. június 14. - 23:26:14 »
Reflexből az ugrott be, hogy "Marvel-kihúzó, kilencvenes évek eleje, kicsi címek", de látom, gyakorlatilag előtte rajzolt mindent, az ellenkezőjét és az újráját is. Nem is tudom már, ki volt még az, aki megjárta az összes nevesebb horrorsorozatot, mielőtt végül a DC-nél landolt volna hasonló módon (az is állandóan kihúzott). Fura, mekkora volt a jövés-menés az ötvenes (de még a hatvanas) években.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #9311 Dátum: 2010. június 15. - 11:27:41 »
Abban az esetben, ha ezek után nyitnának az igazán minőségi művek felé is, még becsülni is lehetne a twilight-ot.
Abban az esetben igen, de én úgy látom ez nem nagyon akar még változni...

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9312 Dátum: 2010. június 15. - 14:06:15 »
Nah túlvagyok az érettségin, az eredményeket még ne mtudom, de nem volt vészes, egész jók lettek ;)

venom75

• Pókfej
« Válasz #9313 Dátum: 2010. június 15. - 17:34:08 »
Na most mi van .....gratulálhatunk ??? :D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #9314 Dátum: 2010. június 15. - 18:29:24 »
Én is túl vagyok rajta. Jókat húztam, jól ment. ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #9315 Dátum: 2010. június 15. - 19:27:12 »
Gratula skacok!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #9316 Dátum: 2010. június 15. - 19:41:10 »
Mero egy Isten! Kaptam ma tőle egy csomagot, amiben benne volt Talgaby Red Son kötete és Kanaszta Darth Vadere.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9317 Dátum: 2010. június 15. - 19:46:46 »
ÉS mit kezdesz vele?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #9318 Dátum: 2010. június 15. - 19:53:59 »
Azon túl, hogy lenyalom a kis Vader latex sityakját?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9319 Dátum: 2010. június 15. - 19:56:05 »
Óvatosan azzal a lenyalással. Kanasztáé volt, ki tudja, miket kellett átvészelni annak a plüssnek.  ;) A klubon is poénkodtunk, hogy ha Mero csinál egy rést a figura aljára, akkor jó tökmelegítőnek.  ;D