Biztosan vannak a kresszben ellentmondások, mivel a kifogások, belekötések miatt, folyton foltozgatni, feltölteni kell.
De a lenti példák túlzások.
Az elsőt én sem értem szerintem ez így tuti nincs benne a kreszben.
A leírt szabály ezt jelenti konyhanyelven:
Ha netán lelép a gyalogos az útra azért ne b*szd el direkt, mert elsőbbséged van. Szerintem ez egy jogos elvárás.
A második viszont helytelen.
Mivel minden autósnak be kell tartania a kötelező követési távolságot, így ha te úgy érzed, hogy egy baleset elkerülsése érdekében satufékezned kell, nem követsz el hibát, ha beléd jön a hülye hátúlról.
A gyalogos uszítása dolog szintén pont az autósok találmánya, ami valóban hülyeség, és sajnos bekerült a kreszbe. És ezt pont az említett a másik autó nem adta meg az elsőbbséget üggyel hozták be, mert mindig erre hivatkoztak a túloldalon a gyalogost elütők, hogy a másik autós lecsalta a gyalogost a zebrára.

Mint írtam, pont az apámnak is volt ilyen ügye.
De a legfontosabb szabály, ami benne van a kreszben, hogy ha azzal balesetveszélyes helyzetet okozól, akkor nem kötelességed betartani a kreszt, ha úgy ítéled meg, hogy ezzel elkerülheted a balesetet.
Ez választ ad minden kérdésedre, a gyalogos úttestre lelépésére, a zebránál satufékre egyaránt.
Szerintem alapvetően nem hibás a kresz, még ha részleteiben vannak is apróbb hibái.
Szerintem az emberek hozzáállása a hibás, hogy mindenütt a kiskapukat a hibákat, és a saját felelösségük csökkentését keresik.