Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469311 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:OFF
« Válasz #10620 Dátum: 2010. október 26. - 08:38:48 »
Talgabynak teljesen igaza van, és úgy gondolom 20-25 éves emberektől olyat hallani, hogy "jajj, de öreg vagyok már és a régi szép időkben még a mozi is jajj de jó volt..." abszolút vicc kategória.  :hehe: Pont ugyanilyen volt minden, ugyanis a mozi lényege nem változott. Pénzt csinálni. Hatalmas pénzt. Semmi másról nem szól. Nem is szólt másról. A Studiók persze, hogy ötlettelenek, mert a jól bevált recept hozza a pénzt (sokszor még az sem)... 

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #10621 Dátum: 2010. október 26. - 14:30:01 »
Idézet
Iratkozz be filmtörténetre, mert ez így annyira nem igaz, amennyire csak lehet. Az "ez a világ legjobb, legszebb, legpáratlanabb, leglátványosabb, legdrámaibb és legsokkolóbb filmje" kunszt, pont, hogy már a húszas évektől kíséri a mozit és a leggyakoribb elem a marketingben. E mellé ott voltak a fizetett kritikusok, a különböző promotáló kunsztok, a filmcsillagok üres szónoklatai... bármi, amire ma azt mondod, gyenge és szánalmas marketingfogás, és nincs köze az internethez és a mobilkomunikációhoz, minimum hatvan éve ugyanúgy jelen van
Először azt akartam írni, hogy mivel te egy ÉLŐ lexikon vagy, akkor biztos igazad van, de mégegyszer elolvasva a sorokat, inkább azt mondom: te miről beszélsz? :D MOndtam én valahol, hogy régen nem voltak ilyen jellegű reklámok? Nem emlékszem ilyenre. Azt mondtam, hogy nem tolták a reklámot ennyire a pofánkba, és ez igaz is. Te magad írtad, hogy a netet, meg a mobilkommunikációs reklámokat leszámítva, ugyanez megvolt régen is. Ja, de azért a TV-ben kevesebb volt szerintem a filmreklám, de még ha nem is, a net és a mobilos felület pont elég ahhoz, hogy annyira megdobja a reklámozásokat, hogy az már túlmenjen a tolerancia határán. Akárhová megyek külföldi site-okra, szinte minden nap belefutok egy filmreklámba, amit hálistennek még kikapcsolni sem lehet. Vagy minimum látok 10 villogó filmes banner valahol.

Lehet nem volt egyértelmű, amit írtam, de nekem nem is ezekkel az átlátszó szövegű reklámokkal van bajom. Ha néha-néha belefutok egy ilyenbe, megyek tovább, mert tudom, hogy reklámduma az egész. De amikor ilyen mennyiségben kapja az ember ezeket a hamis marketing dumákat, mint manapság, nagyon könnyen telítődik.
Idézet
De ekkor alakult ki a nácifilmek, az olcsó zombifilmek, a snuff (amikor állítólag valódi gyilkosság szerepel benne), a női börtönös és még sok egyéb, mai is létező, csak totál underground filmek zsánere.
Bemásolom, amit írtam:
Bizonyos rétegeknek még ma is lehet gyártani és gyártanak is olyan filmeket, amit egy színésszel, helyszínnel, botránnyal akarnak eladni, nulla történettel. Ezek rétegfilmek voltak akkor is, most is, és még most is vannak.
Idézet
Megint tévedsz, a hatvanas és a hetvenes évek cenzorenyhülésének hatására komplett iparágak épültek a filmgyártáson belül arra, hogy botránnyal adják el a filmjeiket.
Igen, sőt még a világgazdaság is arra épült. A filmes iparágon belül elárulnád, milyen iparágakra gondolsz? Kohászat és acélgyártás?
Btw, ma meg komplett iparágak épülnek a semmit nem nyújtó, CGI-vel telepumpált filmekre. Hoppá.
Mellesleg lassan már a blockbuster filmet újralehet definiálni a fenti módon.
Idézet
és úgy gondolom 20-25 éves emberektől olyat hallani, hogy "jajj, de öreg vagyok már és a régi szép időkben még a mozi is jajj de jó volt..." abszolút vicc kategória.
Nem vagyok öreg, de a többi akkor is úgy van. HOgy neked vicc kategória, az engem momentán nem érdekel. De akkor szerinted egy fiatal  beat korszak rajongó jajveszékelése is vicc kategória, hogy abban az időkben milyen jó zenék voltak, ma meg már tűrhetetlenül sok a szemét zene. :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 26. - 14:39:11 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10622 Dátum: 2010. október 26. - 14:55:59 »
Idézet
Nem emlékszem ilyenre. Azt mondtam, hogy nem tolták a reklámot ennyire a pofánkba, és ez igaz is.
Nem, továbbra sem igaz. Attól még, hogy manapság a nyugati társadalomban élő emberek nagy hányada az internet előtt tölti a fél életét, és emiatt a netes marketing az egyik legagresszívebb, nem jelenti azt, hogy az embereknek a net elterjedése előtt a fél élete zombis merengésben telt. De hogy mondjak valami konkrétumot is:
Az USA-ban ha végigment az ember az utcán a munkába menet/jövet, garantáltan belefutott legalább hatvan, ha nem több filmes plakátba, melyeket házfalakra, kerítésekre, gyárakra, oszlopokra, mindenre felragasztottak. A plakátok olyan gyakoriak voltak az elektromos médiumok elterjedése előtt, hogy néha szó szerint igazi páncélzatot kezdtek alkotni egyes felületeken. Az újságok sorra hozták le a hollywoodi "szenzációkat", a rádiókban pedig nem csak rádiójátékok mentek, hanem azoknak a nemvagyelégjóhanemveszelmeg reklámoknak az ősei, amik mai napig dominálják a piacot. (És ez a szerencsésebb eset, mint a klasszikus hangulatú, ma már retrós ettőlacsodaszertőlharmincévetfiatalodik típusú nyílt átverések). Sőt, gyakran még el se kellett menni messzire egy film reklámozásának lehetőségéért, ugyanis a televízió térhódításáig minden hírről az emebrek az újságon kívül mozis híradókban értesültek, de azokon kívül is rengeteg féle műsor (rajzfilmek, sorozatok) mentek a filmszínházakban, és hidd el, a reklámok fogalma ott se volt ismeretes, ugyanúgy 2-5 perces előzeteseket nyomtak le minden előtt, csak az archív felvételeken természetesen az nincs rajta, elvégre külön szalag volt, és a konkrét műsorok archiválása mindig fontosabb, mint egy reklámé (ennek ellenére rengeteg nyegyvenes évekbeli film trailere megtalálható a youtube-on is, mert sok filmgyár megőrizte és később digitalizálta a szalagokat).
Szóval az ember a tengerentúlon reggel szépen kinyitotta  az újságot, hogy megnézze a tőzsde állását és a sporthíreket, és ott reklámok várták. Filmes is. Elindult dolgozni autóval/tömegközlekedéssel/gyalog, és plakátok sokasága, esetenként léghajóra ragasztott vagy repülőgéppel húzott figyelemfelkeltő feliratok, sőt, egy időben konkrét kikiáltók sokasága mellett haladt el. Majd dolgozott, ebédszünetben ismét elővette az újságot, ahol elolvasta a híreket is a változatosság kedvéért. És igen, mivel akkor az emberek nem tököltek annyit munkahelyen felesleges dolgokkal, mint a netezés (mint most én is ;D), így ott tényleg kiestek ebből. Majd emberünk hazament és a családdal együtt lerogyott a rádió elé, amit a felesége valószínűleg fél nap hallgatott, és ott ugyanúgy kapott egy tonna reklámot.
Tehát a mennyiség nem nagyon változott, bár tényleg nőtt. A módszerek megváltoztak.
Egy nagy különbség van. Az informatika elterjedésével kialakult társadalmi szinten egy komoly információéhség, amire a marketing szektor, ami ebből pénzt tud csinálni, azonnal lecsapott. Mindenki azonnal értesülni akar mindenről (még ha nulla perces hírek igen nagy hányada nem is igaz) és mindenféle eszközök és platformok segítségével másodpercenként annyi információt vesz fel, mint kétezer éve egy ember egész élete során. Emiatt persze, hogy sűrűbbnek tűnik az a dömping, amivel a reklámok érkeznek, csak éppenséggel az egyéb fajta információ is. De ennek ellenére hidd el, félszáz éve egy amerikai ember pontosan ugyanúgy tisztában volt vele, milyen filmek mennek náluk a mozikban és mik érkeznek majd. Legfeljebb nem volt annyi lehetőségük rá, hogy előre megállapítsák, melyikek azok, amikre érdemes elmenni, így többnyire színész(nő) alapján válogattak. Amiket a médiaeseményeken brutálisan ki is használtak.
Idézet
Bemásolom, amit írtam:
Roppant taktikusan kihagytad az előtte írt mondatodat, melyet figyelembe véve az idézett szövegem sokkal több értelmet nyer, ugyanis régen NEM volt kevesebb ilyen film, sőt, mondom, negyven-ötven éve komoly ágazat alakult ki arra, hogy ilyen filmeket gyártson nagyban. Abban igazad van, hogy ez az ágazat a mai napig él és virul.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #10623 Dátum: 2010. október 26. - 15:45:20 »
Néha komolyan elcsodálkozom mekkora felesleges baromságokon bírtok ennyit agyalni.  :D  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10624 Dátum: 2010. október 26. - 16:18:06 »
Egyetértek. Én mindig kábé ott adom fel, amikor bejönnek az első oldalas kommantek.
Ennyire nem érdkel az egész, hogy akárcsak annyit is rászánjak, hogy elolvassam.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #10625 Dátum: 2010. október 26. - 17:23:18 »
Ennyire nem érdkel az egész, hogy akárcsak annyit is rászánjak, hogy elolvassam.

Egyetértek, én ugyanígy vagyok vele. Max ha valamilyen képregény vagy filmkritika bukkan fel oldalas terjedelemben.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #10626 Dátum: 2010. október 26. - 20:01:45 »
Igen.

szerk.: Illetve egész pontosan "E is for extinction".
Köszi :worship:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #10627 Dátum: 2010. október 28. - 14:17:34 »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #10628 Dátum: 2010. október 28. - 17:16:26 »
Azt a, a legjobb részbeli jelmez, nyami nyami...  :P

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #10629 Dátum: 2010. október 29. - 12:01:26 »
Mostmár Twitteren is lehet követni a blogot. Frissítések közvetlen elérése, érdekességek, hírek, fejlemények, statisztikai adatok, ilyesmik, szóval megéri megnézni. Egyelőre nem tweeteltem sokat, mert csak most hoztam létre az accot, de lesz még ott is olvasnivaló rendesen.
Szóval, itt a linkje.

Valamint a blogra is kikerült már ez a link. Jó olvasgatást.  ;)

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #10630 Dátum: 2010. október 29. - 13:05:34 »
Idézet
De ennek ellenére hidd el, félszáz éve egy amerikai ember pontosan ugyanúgy tisztában volt vele, milyen filmek mennek náluk a mozikban és mik érkeznek majd. Legfeljebb nem volt annyi lehetőségük rá, hogy előre megállapítsák, melyikek azok, amikre érdemes elmenni, így többnyire színész(nő) alapján válogattak. Amiket a médiaeseményeken brutálisan ki is használtak.
Oké, lassan elhiszem. Elég hiteles korképet festettél le, ami (sajnos) semmiképp sem elképzelhetetlen, utánajárni meg túl lusta vagyok, úgyhogy hiszek neked. :)
Idézet
Néha komolyan elcsodálkozom mekkora felesleges baromságokon bírtok ennyit agyalni.
Számomra a film egy sarkalatos téma, úgyhogy nem felesleges baromság. Kinek mi az ugyebár...ha most azon kezdenétek oldalas kommentekben vitatkozni, hogy a Gyűrűk Ura jobb-e vagy a Harry Potter, az engem sem érdekelne egy percig sem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10631 Dátum: 2010. október 29. - 13:14:34 »
Oké, lassan elhiszem. Elég hiteles korképet festettél le, ami (sajnos) semmiképp sem elképzelhetetlen, utánajárni meg túl lusta vagyok, úgyhogy hiszek neked. :)
Bármilyen filmtörténeti dokumentumfilm megteszi, ami az 1900-1960 közti időszak akármelyik részével foglalkozik. De a legjobbak a régi színészlegendákra koncentrálók, nagyon jó korrajzok vannak bennük. A Discovery is készített ilyeneket, de régebben biztos, hogy volt a Spektrumon, mert vagy egy tucatot ott láttam.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10632 Dátum: 2010. október 29. - 20:58:30 »
Tudna nekem valaki segíteni x-men ügyileg? Szeretnék bekapcsolódni a sorozatba, de én lemaradtam az itthoni kiadás végénél. (1997?) Mit kéne elkezdenem amivel képbe kerülnék, de még nem kéne átrágnom magam a elmúlt 20 év anyagán?
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 29. - 21:26:42 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10633 Dátum: 2010. október 29. - 22:25:59 »
Alapvető fontosságú a New X-Men v1 (vagy más néven X-Men v2 114-154 + Annual 2001) és az Astonishing X-Men v3 #1-24 + Giant-Sized, mellé a House of M (elég a főmini). Utána az Endangered Species és a Messiah CompleX c. crossoverek, majd a Messiah után az Uncanny X-Men részei egész mostanáig, ami belefutott a Second Coming c. sztoriba. Kiegészítésként mehet mellé az X-Factor v3 (előzménye a Madrox mini), az X-Men v2 188-tól (#207-től X-Men Legacy néven fut) és az X-Force v3 + Cable v2 (a Messiah CompleX és a Second Coming közötti események itt zajlanak, ezért létezett ez a két sorozat). Esetleg még a kezdetektől a New X-Men v1 mellé a New Mutants v2, ami folytatódott az Academy X-ben (később New X-Men v2 néven ment), ami pedig másfél évre rá a New Mutants v3-ban ment tovább.
És igen, az X-részlegen a sorozatcímekbe lehet a leghamarabb belekavarodni. Többnyire egy sorozat a legáltalánosabb nevén megy (teszem azt a mostani Legacy nálam az X-Men v2 mappa, a New X-Men v2 pedig Academy X), de amint elkezded sejteni, hogy melyik melyik, könnyű lesz kiigazodni rajtuk.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10634 Dátum: 2010. október 30. - 00:28:21 »
Senki se tud úgy ajánlani, mint talgaby.  ;D Ha lett volna affinitásom X-Ment olvasni mostanában, hát most biztosan letennék róla.  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10635 Dátum: 2010. október 30. - 08:56:57 »
Továbbra is tartom, hogy a kozmikus sztorik mellett az elmúlt 10 évben egyedül az X-szerkesztőség termései értek kiadványcsoport szinten valamit a Marvelnél, ráadásul a Bendisvengersszel ellentétben az X-ek világa összefügg, egymásra épülő sztorikból áll, és nem mond gyökeresen ellent másik fél tucat sorozatnak.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10636 Dátum: 2010. október 30. - 09:36:11 »
Akkor hol száljak be? Morrison féle New X-Men, Astonishing...? :nemtudom:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10637 Dátum: 2010. október 30. - 10:30:40 »
Időrendben? New X-Men (X-Men v2) #114-154 + Annual 2001. Ez a Morrison-éra. Ezt majd csak követi az Astonishing v3, ami ennek a folytatása.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10638 Dátum: 2010. október 30. - 11:04:56 »
Köszi szépen.  :nyalis:

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #10639 Dátum: 2010. október 31. - 10:05:21 »
Csak nekem vannak gondjaim az utóbbi napokban az oldal elérhetőségével kapcsolatban? Mondjuk a kepregeny.net sem jön be mindig. Valamilyen adatbázis-hibát ír ki elég gyakran a böngésző.