Szerintem meg DE.
A Facebook megkerülhetetlen jelenség, ami annyira beépült a köztudatba, hogy nem hiszem, hogy hirtelen jött hóbort lenne. És ezzel nincs gond, amíg az emberek megfelelően tudják kezelni a saját adataikat (a tapasztalat azt mutatja, hogy sajnos egyáltalán nem tudják).
Hogy a Facebook mennyire jó vagy mennyire rossz, az a felhasználóktol függ. Én is utálom, amikor kiírják egymás alá, hogy mennyire szeretlek, milyen szép vagy, jól berugtunk este, stb.
Domi, én meg azokat szánom, akik rögtön ilyen tipikus reflex reakciókkal reagálják le a népszerű dolgokat.

Különbséget kell ezek közt tenni, mert van ami hasznos, és van ami nem. A Megasztár például egyáltalán nem hasznos, és én se nézem, és nagyon utálom azt a jól felépített tündérmesét, amit megpróbálnak lenyomni a torkomon, és hogy ehhez egyébként sokszor igenis tehetséges előadókkal csesznek ki, szóval totálisan elítélendő.
Hogy őszinte legyek, én úgy használom az FB-t, mint egy blog. Nézd meg az adatlapomat, nincsnek rajta se képek, se egysoros beírások, és ha lájkolok valamit, vagy visszajelölök egy eseményt, azt törlöm, hogy ne legyen ott a "Mostanában törént". Igazából linkekből áll az egész profilom, linkekből az írásaimra. Az albumok többsége is csak írásokhoz kapcsolódik, vagy saját munkák. Szal lehet ezt izlésesen csinálni.
És főleg így, hogy nem egy személyes profilról beszélünk, hanem egy vallalkozásról. Ha gondolod, én akár szívesen szerkesztem is.
A függőséget pedig nem a Facebook okozza, hanem ugyancsak az emberek, akiknek prosti unalmas az élete, és nincs mit csináljanak. Csak újabban már nem a TV elé ülnek le, hanem az FB elé, hogy megnézzék, kinek kivel "bonyolult" a kapcsolata.