Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468069 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:OFF
« Válasz #11280 Dátum: 2011. január 17. - 14:29:51 »
Igazolom. Tényleg így van.   :nezze:
"Live for nothing or die for something, your call."

Todd

• Pókfej
« Válasz #11281 Dátum: 2011. január 17. - 14:33:22 »
Így van. És azt se felejtsd el, hogy ha rosszul méred fel a szituációt, és indokolatlan a fegyverhasználat, akkor te fogsz hűsölni. Mivel ha közvetlen közelről képen kanyarítasz vele valakit, akkor tuti, hogy örökre megvakul. Ez egy irtó nehéz döntés, mert neked van kb. 3 másodperced eldönteni azt, amit az ügyész három évig boncolgat. Még egy kis adalék: annak idején kipróbáltuk hány méter az, amit még be tudunk hozni úgy, hogy kés van nálam, a másiknál meg pisztoly a tokban, becsatolva. Ha nyolc méternél közelebb volt, még simán elértem, anélkül, hogy letudott volna adni egy lövést (persze töltetlen pisztoly és műanyag kés). Szóval nem árt gyakorolni a távolságfelvételt és a fegyverkezelést, mielőtt nagyon elbízná magát az ember.  ;)
Hacsak nem akarsz úgy járkálni az utcán, mint Charlie angyalai, amikor berúgják az ajtót.  ;D
Mondjuk azért az, hogy valaki minden előzetes jel nélkül elkezd rohanni felém egy késsel, elég ritkán fordul elő.
Az esetek nagy többségében tudja az ember, hogy ki mikor fog belekötni. Épp ezért jó előre igyekszem elkerülni az ilyeneket, és ez általában be is jön. Meg nyílván ha használja a fegyvert az ember, elpucol ahogy csak tud, és így sor se kerül bírósági tárgyalásra, csak sajnos vannak esetek, amikor ez nem megoldható, pl. faterom egyik kollégáját a busz fülkéjéből rángatták ki.
Szerintem ilyen szempontból biztonságosabb dolog a gáz spray, arra nem tudják ráfogni, hogy fegyverrel való visszaélés.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #11282 Dátum: 2011. január 17. - 14:46:17 »
A XI. kerületben. :)

Itt a dombok között meg egész nap köd van...  :drying:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11283 Dátum: 2011. január 17. - 15:41:59 »
A Duna mentén is. Tök hangulatos, pláne így, hogy lassan kezd lemenni a nap.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11284 Dátum: 2011. január 17. - 15:48:51 »
Hát, ha mondjuk távolra jól láttak, vagy csak 1-1,5 dioptriájuk volt, akkor lehet, de nekem utóbbi több, mint kétszerese van. Nem vagyok egy sasszemű lencse, vagy szemüveg nélkül.
A srác csak közelre nem látott, de valami 5-ös dioptriája volt. Poénkodtunk is vele, hogy azért üt mindig rövideket, hogy lássa a keze végét is közben.  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11285 Dátum: 2011. január 17. - 16:19:01 »
nem késő amúgy már ilyen 21-22 éves fejjel elkezdeni?
Én 23 évesen kezdtem. Sőt, egy ismerősöm apja úgy 40-50 éves kora körül kezdett el Kempo edzésekre járni (igaz, előtte mindig űzött más sportokat). Szóval sosem késő elkezdeni. :)

Egyébként én pl hallókészülékkel edzek, sajna emiatt jobban kell vigyáznom pl. páros küzdelmekben és bizonyos szituációkban, de muszáj használnom edzésen is, különben nem hallanám Kaine instrukcióit. Szerencsére még semmi komoly baj nem történt ott a készülékekkel.:)
Egyébként elvileg én is szemüveges lennék, de a gyakorlatban nem szeretem hordani, úgyhogy nem használok szemüveget. Távolra picit rosszul látok, de úgysem hajigálunk dobócsillagokat az edzésen ;D, úgyhogy engem nem zavar az edzésben a szemüveg hiánya.:)

Én is mindig ezt mondom. ;D Aztán rájövök, hogy ha formába akarom hozni magam, az úgyis csak edzésen fog menni, különben leragadok ott, hogy mondom. :D
Oké, de én itthon is rá tudom venni magam, hogy edzzek. ;D Hosszabb kihagyás után szeretek párszor edzeni itthon, mielőtt lemegyek, mert utálom, ha ott edzésen haldoklom látványosan a bemelegítés után. :hehe:

Idézet
Erről az jut eszembe, amit egyik évfolyamtársam mondott a gimiben: hátulról csak a gyávák támadnak... meg az okosak. :)
Ez mondjuk szituációtól függ, hogy ki okos, és ki gyáva. ;D Ha egy nagydarab állat agyon akar verni, te elbújsz, majd a háta mögé lopakodva leütöd egy féltéglával, na akkor okos vagy. ;D De ha valaki keménykedni akar, balhét keres, és meglepiből leüt egy tök ártatlan embert, aki nem is akart ártani neki, az egy gyáva barom. :)

Idézet
:D Én meg azt, hogy miért mondta kaine, hogy Batmannek már rég darabokban kéne lennie. ;D
Naja. ;D

A gázpisztollyal kapcsolatban egyszer láttam én is egy videót, amin két srác tesztelte, hogy milyen hatékony ez a fegyver egy késes támadóval szemben, már nem tudom pontosan, hány lépés távolságból indult a késes támadó, és a srác a gázpisztollyal 4 lövést tudott leadni, mire a késes közel ért hozzá, de addigra már annyira csípte a késes szemét az anyag, hogy kénytelen volt visszavonulni, nem tudta már megtámadni a pisztolyos srácot. De ott is mondták, hogy fontos, hogy az ember gyakorolja a fegyver használatát, hogy gyorsan és hatékonyan tudja használni.
Egyébként szerintem pont az a probléma a fegyverekkel, hogy picit hamis biztonságérzetet adnak, mert az ember azt hiszi, hogy "na ha megtámadnak, akkor előveszem, és puff-puff", de a valóságban nem lehet előre kiszámítani az ilyen szituációkat, nagyon sokszor alakulhat úgy a helyzet, hogy nincs időd elővenni a fegyvert, és olyankor jól jön, ha puszta kézzel is meg tudod védeni magadat. Persze ha például többen támadnak rád, és van nálad mondjuk egy nunchaku, vagy egy bot, amit időben elő is tudsz kapni, az növeli az esélyeidet.:) De természetesen a legtöbb normális ember nem járkál fegyverrel, mielőtt valaki félreértené, én sem hordok magammal nunchakut.:) Illetve egyetlen alkalom volt, amikor betettem a tatyómba, amikor egy lány ismerősömmel mentünk sétálni a Gellért-hegyre. Ugyanis pont akkoriban volt az a hír, hogy négy rosszarcú alak megkergetett egy fiatal párt, akik a Gellért-hegyen randiztak, és a sziklafalra másztak le, hogy megmeneküljenek és egy órán át voltak ott, mire a tűzoltók leszedték őket. Úgyhogy akkor elővigyázatosságból vittem magammal, ha neadjisten valami baj lenne.:)
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 17. - 16:41:27 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #11286 Dátum: 2011. január 17. - 16:29:56 »
Kani . Nagyon jók a rajzaid ,mint mindig.

Köszi az észrevételt Venom, örülök, hogy tetszenek, bár szerintem rossz topicba küldtem be  :roll:

Ju

• Pókfej
« Válasz #11287 Dátum: 2011. január 17. - 20:21:16 »
Egyébként elvileg én is szemüveges lennék, de a gyakorlatban nem szeretem hordani, úgyhogy nem használok szemüveget.
Jé, ezt nem is tudtam... :)

Idézet
Oké, de én itthon is rá tudom venni magam, hogy edzzek.
Mindig elfelejtem, hogy nem mindenki olyan lusta disznó, mint én. ;D

Idézet
mert utálom, ha ott edzésen haldoklom látványosan a bemelegítés után.
Nyugi, velem olyan is volt, hogy a bemelegítés közben haldokoltam. ;) Meg hallottam, hogy volt olyan is, aki a bemelegítés után nézett, hogy "ez most csak a bemelegítés volt?" és nem nagyon jött többet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11288 Dátum: 2011. január 17. - 20:33:31 »
Legutóbb meg az a srác, aki, amikor meglátta, hogy hoztam botot, visszaöltözött és nem jött többet. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #11289 Dátum: 2011. január 17. - 21:00:33 »
Erre nem emlékszem, lehet, hogy akkor nem voltam ott... :headscratch: pedig megnéztem volna. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11290 Dátum: 2011. január 17. - 22:48:18 »
Jé, ezt nem is tudtam... :)
Még valamikor általános iskola vége felé csináltattuk a szemüveget.:) Ott használtam, meg gimiben néha, de aztán nem hordtam, mert gimiben már volt hallókészülékem, és a kettőt együtt cikinek éreztem. Meg amúgyis mindig első padba ültem, úgyhogy jól láttam a táblát. ;D

Idézet
Meg hallottam, hogy volt olyan is, aki a bemelegítés után nézett, hogy "ez most csak a bemelegítés volt?" és nem nagyon jött többet.
Na igen, ha így nézzük, akkor tök jók vagyunk. ;D

Idézetet írta: kaine
Legutóbb meg az a srác, aki, amikor meglátta, hogy hoztam botot, visszaöltözött és nem jött többet. :)
Júúúj...! :lol: :lol: Hát ez komoly. :lol: Szegény srác... ;D Biztos látott egy-két kung-fu filmet, amiben a mester sz@rrá veri a tanítványát, és azt hihette, hogy a mi edzésünk is olyan lesz... ;D
Vajon mit mesélhetett otthon a szüleinek? :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 17. - 22:50:25 írta Tom Fireheart »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11291 Dátum: 2011. január 17. - 22:51:12 »
Biztos látott egy-két kung-fu filmet, amiben a mester sz@rrá veri a tanítványát, és azt hihette, hogy a mi edzésünk is olyan lesz... ;D
Miért, nem olyan?  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11292 Dátum: 2011. január 17. - 23:07:27 »
 :lol: ;D
Hát végülis, a takarítóbrigád egész ügyesen eltünteti az edzés után maradt vértócsákat, nem?
Még szerencse, hogy a botra akasztott vízzel teli vödrök vállon felcipelése a Gellért-hegyre csak zöld övtől fölfelé kötelező... ;D
Bár meg kell hagyni, kicsit kényelmetlen izzó parázs fölött fekvőtámaszozni... :hehe:

Ju

• Pókfej
« Válasz #11293 Dátum: 2011. január 18. - 10:27:12 »
Miért, nem olyan?  ;D
Pont ezt akartam írni. ;D :lol:

Tom: kihagytad a zombifutást valódi zombikkal a Holtak hajnalából (tudod, a gyors fajta :D). ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11294 Dátum: 2011. január 19. - 17:35:34 »
ja, igen. ;D :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11295 Dátum: 2011. január 19. - 19:46:57 »
Ez nem teljesen ide tartozik, de a leginkább mégis ide passzol:
Szerintetek ki a legzseniálisabban eltalált filmes gonosz? Az alkotók szempontjából jól eltalált. Eltalált alatt pedig azt értem, hogy a szerepébe remekül passzol. A történetbe jól illő. Szóvalértitek :D

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11296 Dátum: 2011. január 19. - 20:03:40 »
1. Javier Bardem: Nem vénnek való vidék
2. Anthony Hopkins: Bárányok hallgatnak
3. A nemi erőszakolós: Visszafordíthatatlan
4. Heath Ledger: Batman
5. Larry Hagman: Dallas
6. Gary Oldman/Christopher Walken: Tiszta Románc
7. Dennis Hopper: Kék bársony
8. Williem Dafoe: Veszett a világ
9. Katie Bates: Tortúra
10. A csávó a Hollóban
+ 1 Az Ajánlat őrült bátyója
A teljesség igénye nélkül...
"Live for nothing or die for something, your call."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #11297 Dátum: 2011. január 19. - 20:13:03 »
Szerintetek ki a legzseniálisabban eltalált filmes gonosz? Az alkotók szempontjából jól eltalált. Eltalált alatt pedig azt értem, hogy a szerepébe remekül passzol. A történetbe jól illő. Szóvalértitek :D
Ööö... nem.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11298 Dátum: 2011. január 19. - 20:50:42 »
Ööö... nem.
jó de akkor hova írjam?

Todd

• Pókfej
« Válasz #11299 Dátum: 2011. január 19. - 21:09:07 »
Szerintem zozi nem erre írta a nemet, hanem arra, hogy nem érti mire gondolsz. ;)
Egyébként szerintem érthető volt.
10-es listát nem tudnék összeállítani, de Killingjoke listájából Javier Bardem, Anthony Hopkins, Heath Ledger, és Michael Wincott (ő volt Top Dollar a Hollóban), nálam is előkelő helyen van.
Más kedvenceim még:
Robert Patrick: Terminator 2
David Prowse: Star Wars
Jack Nicholson: Ragyogás
Gary Oldman: Leon a profi
Jeremy Irons: Die Hard 3
Brad Pitt: Harcosok Klubbja

S nálad kik a befutók VTomi?
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 19. - 21:37:22 írta Todd »