Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466616 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #11540 Dátum: 2011. február 01. - 20:24:54 »
Idézet
Egyébként ilyen okosságot én is olvastam, csak ott egy rasszt jelöltek meg a betegség forrásnak és oknak pedig azt, hogy majmokkal izéltek... :stupid:
Én tankönyvben olvastam. Nyilván nem szentírás, de valószínűleg hitelesebb forrás, mint ahol te azt az  "okosságot" olvastad.
(Nem emberi) főemlősökről terjedt át az emberre. Klikk.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11541 Dátum: 2011. február 01. - 20:28:52 »
Nocsak. Most akkor elbizonytalanodtam, hogy jól emlékszem-e. Ejj-ejj, már nem azt olvasom, ami oda van írva, hanem amit szeretnék, hogy oda legyen írva?  :D
Sajnos nincs nálam most az a könyv, hogy megnézzem. Psycho, neked van Gergely Lajos féle Orvosi mikrobiológia tankönyved?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #11542 Dátum: 2011. február 01. - 20:29:21 »
Idézet
Hát nemtudom...ha egy világi tróger lenne, akkor is járna neki a nagyobb tisztelet azért, amit a hazai képregényért tett. Szerintem. Szerinted akkor ezek szerint nem.
Valószinüleg nem. De, ha olyan lenne, mint az ott felsorolt emberek, üres lenne a fórum. ;)
És ezt minden túlzás nélkül állítom.
De ha már így belementünk, ha valaki árul egy bizonyos terméket, és képtelen arra, hogy közben jó kapcsolatot tartson a vevőivel, akkor az az ember alkalmatlan arra a feladatra.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 01. - 20:36:04 írta Todd »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #11543 Dátum: 2011. február 01. - 20:31:57 »
Nocsak. Most akkor elbizonytalanodtam, hogy jól emlékszem-e. Ejj-ejj, már nem azt olvasom, ami oda van írva, hanem amit szeretnék, hogy oda legyen írva?  :D
Ez jó. Egy külön szócikk, tele hivatkozásokkal mindenféle orvosi cikkekre, és nem meggyőz, hanem elbizonytalanít. :)
Egyébként akik nem olvassák el, azok kedvéért: nem szexuális úton terjedt át a majmokról, hanem valószínűleg vadászat során (harapás, fertőzött hús stb.).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11544 Dátum: 2011. február 01. - 20:38:50 »
Idézet
z jó. Egy külön szócikk, tele hivatkozásokkal mindenféle orvosi cikkekre, és nem meggyőz, hanem elbizonytalanít.
Hát na. Már a saját memóriájában sem bízhat az ember. Lényeg a lényeg: "A homokosok voltak a kezdeti terjesztők" bekezdéseim figyelmen kívül hagyandók.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11545 Dátum: 2011. február 01. - 21:16:46 »
A mi etnikumunkat nyugodtan lehet általánosítani, nyugodtan lehet gyűlölni, azt mondani, hogy gyűlölöm a cigányságot, így egészben, mert a pozitív példa oly kevés, hogy kivételnek minősül. A kivétel pedig tudjuk, hogy erősíti a szabályt. :D

Ez egy elég hatásos felütés volt, főleg egy leendő orvos szájából. Mi lesz ha roma gyereket kell gyógyítanod, benne felejted a gyomrába a szikét? A többi kistársad is így gondolkodik? Ezek után nem csodálom, hogy lepofozzák az orvosokat.
"Live for nothing or die for something, your call."

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11546 Dátum: 2011. február 01. - 21:20:12 »
Pepo:

Az a fura abban, hogy biológiai alapon ítéled el a melegeket, hogy tudtommal a homoszexualitás az állatvilágban is létező jelenség. Másrészt meg, ilyen alapon, ha egy párkapcsolatban a felek óvszert/fogamzásgátlót használnak, az is a biológia szembeköpése?  Hisz a szex célja biológiai szempontból az utódnemzés lenne. Nem biztos, hogy jó ötlet biológiai alapon megítélni embereket, vagy társadalmi jelenségeket. ;)
Egyébként az én véleményem a melegekről az, hogy nem a nemi vonzódás alapján kell őket megítélni, hanem aszerint, hogy milyen a személyiségük (mint ahogy minden más embert is ez alapján szokás megítélni). Ahogy előttem is többen elmondták, a melegek nem tehetnek arról hogy, a saját nemükhöz vonzódnak, emiatt butaság megvetni őket, ugyanúgy lehetnek ők is jó és értékes emberek mint te vagy én vagy bárki más. Személyesen nincs meleg ismerősöm, de egy ismimnek van, és abszolút jó fej, rendes embernek tartja.

Ami az AIDS-t illeti: most lehet hogy én olvastam ki mást az irásodból, mint amit kellett volna, de nekem úgy jött le, mintha a melegeket tennéd felelőssé és hibáztatnád az AIDS elterjedéséért. Holott ők sem akartak szántszándékkal AIDS-esek lenni és direkt továbbfertőzni másokat. Egyszerűen nem volt felkészülve a világ egy ilyen kaliberű betegségre. De szerintem az AIDS homoszexuálisok nélkül is elterjedt volna, csak esetleg lassabban. Afrikában sem a melegek miatt tombol napjainkban az AIDS, hanem az ottani társadalmak visszamaradottsága miatt.

A csajok ribancosságával/kihasználásával kapcsolatban: erről az jutott eszembe, hogy ha egy nő lefekszik sok pasival, az prosti, de ha egy pasi lefekszik sok nővel akkor ő a király? Szerintem ez egyrészt társadalmi előítélet, másrészt álszentség. És ha te kihasználsz egy ilyen nőt, majd utána megveted meg leribancozod, azzal te sem vagy jobb nála...
Egyébként számtalan magánéleti, lelki, stb. oka lehet annak hogy egy lány ribancként viselkedik, vagy annak is ha hivatásos prosti lesz belőle. Nem minden lány lesz jókedvéből prosti.

Idézet
Mert ha fiam lesz, mire fogom tanítani? HOgy használja ki az ilyen nőket, amennyire csak lehet, pofátlanul.
Ez a mondat kifejezetten ijesztő volt. :uhoh: Te tényleg arra tanítanád a fiadat, hogy használjon ki másokat? Értem én, hogy te úgy gondolod, hogy csak a "ribiket" használja ki, de ebből fog következni hogy később másokat is kihasznál majd más módokon is.

A tisztelettel kapcsolatban: én úgy gondolom, hogy kölcsönösen meg kell adni egymásnak az alap emberi tiszteletet kortól függetlenül is (illetve tisztelhetsz valakit csak azért mert idősebb, de attól még az illető lehet egy kaki alak is, csak nem tudsz róla. Hány olyan - látszólag tiszteletreméltó - emberről derült már ki, hogy terrorizálta a családját otthon, vagy megerőszakolta a lányait stb.), illetve a tiszteletet ki is kell érdemelni, ahogy Todd is mondta. Minimum azzal, hogy te is úgy tiszteled őket, ahogy elvárod tőlük. Én például kevés embert tisztelek annyira mint Kaine-t, de nem az életkora miatt, hanem azért amilyen ember, illetve amiket elért (és itt nem anyagiakra gondolok, hanem pl. hogy Kung-Fu-t tanít, ezzel önzetlenül segít rengeteg embernek és megváltoztatja az életüket). De ugyanígy elmondhatnám sok más ismerősömről is hogy kit miért tisztelek. Minden jó emberben van valami, amiért lehet tisztelni. De egy alap emberi tisztelet jár minden normális embernek. (Természetesen a bűnözőket, rosszindulatú/rosszakaró embereket én sem tisztelem, ez tiszta sor.)

Amiket leírtam azzal nem kioktatni akartalak, illetve remélem hogy nem sértettelek meg, csak a véleményemet írtam le. ;)

Holloo: kés kérdésben én is teljesen egyetértek veled. ;) Amúgy elég dúrva helyeken nőhettetek fel/járhattatok suliba, srácok

Ja, az emberi evolúcióval kapcsolatban korábban felmerült kérdésre: szerintem pont az emel minket az állatok fölé, hogy társadalmilag összetartunk (elvileg :roll: ), az erősebb segíti a gyengébbet, valamint az intelligenciával, technológiával ellensúlyozzuk az "evolúciós hátrányunkat" az állatokkal szemben. Egyébként nem hiszem, hogy azzal, hogy a természetes szelekció - a fejlett orvostudománynak hála - kissé visszábbszorult a mi fajunknál, károsan hatna az evolúciónkra. Én úgy gondolom, hogy az evolúció továbbra is működik, csak éppen alkalmazkodik ahhoz, hogy az ember egyre fejlettebb technológiát használ. Egyébként láttam pár részt olyan doksifilmekből, ahol jövőkutatók foglalkoznak a jövővel, és mit lehet elérni a technlógiával. Hát ha csak a fele is megvalósul ezeknek a látomásoknak az király lesz... Elvileg 1-2 észázadon belül eljuthatunk oda, hogy implantátumokkal az ember megerősítse magát, belenyúlhatunk a genetikába, a jövő embere genetikailag tervezhető lesz, a genetikai betegségek gyógyíthatóak (vagyis belenyúlhatunk rendesen az evolúcióba :hehe: ), és a jövő ember akár 160 éves átlagéletkort is megérhet. :D Szóval hatalmas lehetőségek rejlenek a technológiában, csak egyrészt a civilizációnknak erkölcsileg is fel kéne nőnie hozzá, másrészt a túlnépesedés problémáját is meg kéne oldani valahogy (pl Mars kolonizálása).   
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #11547 Dátum: 2011. február 01. - 22:22:00 »
Nekünk más mikrobi könyv van, de igazából mindegy. Zozinak igaza van és Peponak is részben igaza van. Főemlősökről terjedt át emberre és a kezdeti, emberek közötti elterjedésében nagy szerepe volt a homoszexuálisoknak és a kábítószerélvezőknek.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #11548 Dátum: 2011. február 01. - 22:32:02 »
Amennyiben az emberek alatt fehér embereket értesz, vagy az afrikai vadászok esténként közös tűvel szúrták magukat. :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #11549 Dátum: 2011. február 01. - 22:51:08 »
Emberek alatt a Homo Sapiens sapienseket értem. Elterjedésében meg nem csak az afrikai elterjedést értem, hanem az egész Földre kiterjedését. És ebben bizony a homoszexuálisok és a i.v. drogosok játszottak jelentős szerepet. Afrika még mindig sokkal rosszabb helyzetben HIV vírusok ügyében is. A világméretű elterjedt vírus a HIV-1 vírus M (major) altípusa, az N altípus (non-M\non-O) csak Afrikában van, az O altípusnak (outlier) Afrikán kívül elenyésző az előfordulása. A HIV-1 vírus a csimpánzok SIV vírusáról terjedt az emberre. A HIV-2 vírus leterjedése szintén "csak" Afrikára korlátozódik, ez a cerkófmajomfélék SIV vírusából terjedt az emberekre. Izoláltak egy új fajta SIV vírust Afrikában különböző majmokból, amely később esetleges HIV-3 vírusként jelenhet meg az emberekben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11550 Dátum: 2011. február 01. - 23:21:46 »
Idézet
Ez egy elég hatásos felütés volt, főleg egy leendő orvos szájából. Mi lesz ha roma gyereket kell gyógyítanod, benne felejted a gyomrába a szikét?
Semmi. Itthon nem leszek orvos, ennyi. Ha meg nyugaton vállalnék orvosi munkát, ott azért általánosságban nem ilyen rosszak a társadalmi -kulturális körülmények a kisebbség szempontjából. És nem mellékesen ott megfizetnek tisztességesen, úgyhogy még ha nem is tetszik az embernek valami, még ha előítéletes is, befogja a száját, aztán végzi a munkáját.
Én egyébként nem lennék emberileg jó orvos, mert vannak előítéleteim, könnyen ki lehet húzni nálam a gyufát, és nem tudok mindenkit egyenlően kezelni.
De azt ne próbáld nekem bemesélni, hogy te ugyanúgy viszonyulsz egy bunkó, buta, naplopó, erőszakos cigányhoz, mint egy tisztességes magyar emberhez. Ha már egymásról akarjuk lehúzni a vizes lepedőt...
Idézet
Az a fura abban, hogy biológiai alapon ítéled el a melegeket, hogy tudtommal a homoszexualitás az állatvilágban is létező jelenség. Másrészt meg, ilyen alapon, ha egy párkapcsolatban a felek óvszert/fogamzásgátlót használnak, az is a biológia szembeköpése?  Hisz a szex célja biológiai szempontból az utódnemzés lenne.
Létező jelenség, de a homoszexuális kapcsolatokban részt vevő állatok ugyanúgy részt  vesznek a normális hím-női kapcsolatokban. Szóval az állatvilágban a homoszexualitás csak egyfajta kaland, kitérő, míg nálunk egy kőbúzától várhatod, hogy valaha is nő felé forduljon.

Vicces amúgy, hogy te vagy a második, aki lényegében ugyanazzal az érvvel jön. Valóban, a nemi kapcsolat biológiailag a fajfenntartást szolgálja, a fajok úgy 99%-ban. De van vagy 3 emlős faj, ahol az örömszerzés, a pszichológiai fejlődés része is, és köztük van az ember is. Ráadásul más dolog, hogy 1000 aktusból meggátolod a gyereknemzést 997-szer, és csak háromszor vállalsz utódot, és teljesen más az, ha a saját nemeddel létesítesz nemi kapcsolatot, eleve kizárva az utódnemzés lehetőségét (mert hiába van már mesterséges megtermékenyítés még ilyesmik, a homoszexualitás nem 20 éve létező probléma, szóval ha az emberiség nem találta volna fel a mesterséges megtermékenyítést, akkor is létezne...szóval ezzel felmenteni a homikat "bűneik" alól elég gyenge próbálkozás, mivel ez nem saját érdemük, tőlük független jött létre, és soha nem volt célja a homoszexualitás elterjedése melletti utódlás biztosítása). Az ember mellesleg biológiai szempontból jelentősen átértékelődött az utóbbi pár ezer évben, amit az evolúciós fejlődés még nem tudott követni. A nőnek azért van 30-40 évre elegendő petesejtje, mert a biológia számolt azzal, hogy még a peteéréskor lezajló aktus esetén sincs mindig megtermékenyülés, a terhesség alatti vetélésekről, halvaszülésekről nem is beszélve. Plusz ehhez a régi körülmények között hozzá kellett venni, hogy az utódok több, mint fele a nemi érettség kora előtt elhalálozott betegség, meg egyéb okok-miatt. Magyarul bőven kellett utódot nemzeni, bőven kellett rendelkeznie petesejteknek, hogy a faj fentmaradhasson.  Ma, a peteérések nagyon nagy része teljesen fölösleges, az orvostudomány fejlettségének köszönhetően, a szociális körülményeknek köszönhetően a nőnek a tfajfenntartás szempontjából 100 petesejt is elég lenne élete során. (Nyilván ez elsősorban a fejlett országokban igaz, az Afrikai mélyszegénységben nem, de ha megfigyelitek, ott pont úgy próbálják legyőzni a gyenge hatásfokú utódnemzést, és a gyakori utódhalálozást, hogy minél több gyereket nemzenek és szülnek. Ennek a társadalmi-kulturális-szociális körülmények mellett biológiai okai is vannak, kiegészítve egymást)  Szóval 30000 ezer éve a biológia szempontjából az utódnemzés gátlása valóban szembeköpte a biológiát, de ma ez már nincs így. Sőt, pont azzal tennénk fajunk ellen, ha minden aktusból utód születne. A homoszexualitással meg még a mesterséges megtermékenyítés mellett sem beszélhetünk arról, hogy fajunk érdekeit szolgálja...
Idézet
Egyébként az én véleményem a melegekről az, hogy nem a nemi vonzódás alapján kell őket megítélni, hanem aszerint, hogy milyen a személyiségük
Ebben teljesen igazad van. Én magát a homoszexualitást utálom és vetem meg, és csak az olyan homoszexuálisokat utálom csuklóból, akik nem, hogy nem bújtatják el abnormalitásukat a világ szeme elől, hanem még büszkék is rá, hogy homik, sőt, társaikat is hasonló, nyílt felvállalásra, a homoszexualitás nyilvános gyakorlására buzdítják. Emberileg persze, lehet akár még értékesebb is, mint egy hetero, a kettő között nincs összefüggés.
Idézet
Ami az AIDS-t illeti: most lehet hogy én olvastam ki mást az irásodból, mint amit kellett volna, de nekem úgy jött le, mintha a melegeket tennéd felelőssé és hibáztatnád az AIDS elterjedéséért.
Egyrészt: Bár szerintem neked ezt nem kell magyarázni, szóval nem értem, miért használtad így, de mindegy, korrigáljunk. AZ AIDS nem egy betegség. Ennél fogva terjedni sem tud.
Másrészt: Az európai felfedezők sem akarták szándékosan kiírtani szinte teljesen Közép - és Dél- Amerikát, mégis a behurcolt  kórokozókkal ezt rohamosan megtették. Csernobilnál sem akarta szándékosan senki sem a katasztrófát. Viszont amikor a felelősöket keresik, senkit nem érdekel, hogy szándékosan tette-e, vagy sem, amit tesz, vagy tudott-e róla, mit tesz. Egy bíróságon ezek lehet enyhítő körülmények lennének, de most nem ott vagyunk.
Harmadrészt: Valóban őket okoltam a KEZDETI HIV terjesztésért, de kiderült, hogy a memóriám csúnyán cserben hagyott, és nem tehetők felelőssé a kérdésben a melegek.
Idézet
A csajok ribancosságával/kihasználásával kapcsolatban: erről az jutott eszembe, hogy ha egy nő lefekszik sok pasival, az prosti, de ha egy pasi lefekszik sok nővel akkor ő a király? Szerintem ez egyrészt társadalmi előítélet, másrészt álszentség.
Már vártam, mikor hozza ezt fel valaki. Meglepően későn került elő. Érdekes, hogy a kurvulással vádolt lányok is mind, sorban ugyanezt az érvet hozzák fel.
Erre én ezt szoktam mondani: Ez a valóban igazságtalannak tűnő megítélés a társadalmi szokásrendszernek köszönhető. Annak, hogy már jó ideje egy átlagos férfi-nő viszonyban a férfi udvarol, ő akarja megszerezni a nőt, és a nő az, aki végül beadja a derekát. Ezért lett az olyan nő, aki gyakran, minden jöttmentnek beadja, prosti.
Viszont ha fordítva alakult volna ki, akkor a férfiakra mondhatnánk ugyanezt. Ha a nő hajtana a férfi után, ha a férfinak kéne megengedni, hogy "na, hajlandó vagyok bedugni", akkor az ezt gyakran megengedő, minden jöttmentnek "beiktató" férfi volna a prosti, vagy a kurvával egyenértékű jelzővel illetett személy.
Mellesleg ne engem okoljatok ezekért, nem én tehetek róla, hogy úgy alakult ki még régen egy szokásrendszer, hogy a férfi udvarol, a férfi hajt a nő után, és a nő azzal fejezi ki értékét a férfi felé, hogy nehezen adja oda magát, a férfi társadalom felé pedig azzal, hogy csak néhány férfinak hajlandó odaadni magát élete során.  Ha így halad a világ, akkor 50 év múlva ez a viszonyrendszer teljesen meg fog semmisülni, fel fog borulni.
Idézet
Egyébként számtalan magánéleti, lelki, stb. oka lehet annak hogy egy lány ribancként viselkedik, vagy annak is ha hivatásos prosti lesz belőle.
Pszichológiai tanfolyam problémás tinédzserek részére.
Plakát:
"Bajok vannak otthon? Nem jössz ki az ősökkel? Gond van a suliban? Nem ért meg a világ? Nem találod a helyed a környezetedben?
Kislány, legyél ribanc! Minden szombaton rúgjál be jól, és dugjál nagyokat, szigorúan más fiúval! Hidd el, ez egy remek terápia a gondok kezelésére. Részleteket, praktikákat is elárulunk, ha eljössz a 2011. február 1-től kezdőd tanfolyamunka. Helyszín..."

Úgy csinálsz, mintha a háttere felmentené. Mintha már nem is lenne annyira rossz dolog a ribanckodás, csak mert valami gondja van a háttérben. Ezt csak olyan esetekben lehet megtenni, ahol tényleg nincs más lehetőség a lány számára (elrabolják, addig verik, amíg ki nem áll az utcára stb). Lehetőség pedig bőven akad a mai időkben arra, hogy a magánéleti, lelki gondokat levezesse (nem a drogra, alkoholra gondolok). Sokkal "finomabb" megoldások. AHogy korábban is volt sok gond a fiatalok körében, mégsem lett egy sor lányból ribanc.
Kérdezek én valamit. Ha nekem gondjaim vannak otthon, magánéleti, lelki problémák, ilyesmik, és én ezt úgy vezetem le, hogy tönkreteszem a nem létező tesóm kedvenc modelljét, amit már évek óta épít, bűnöm kevésbé lenne súlyos? Dehogy volna az. És igen, mondhatjátok, de hát a kurvulás nem árt egy másik félnek sem. Dehogynem...hány fiú van, akinek súlyos csapás az, amikor szembesül azzal, hogy a szimpatikus, kívánatos lány, akivel akár még komolyabb kapcsolatot is el tudna képzelni, sőt vágyna is rá, valójában egy ribi. Vagy az ilyen lányokat is elveszi egyszer feleségül valaki, aki általában nem is tudja, hogy kedves felesége milyen életformát folytatott pár évvel ezelőtt. Nem tudja, mert a lányok ezzel nem dicsekednek, érdekes módon mind elhallgatják, még maguknak sem vallják be, másnak meg még úgysem, a leendő férjnek meg talán még annyira sem. De ha ezt egyszer a férj megtudja...
Idézet
Értem én, hogy te úgy gondolod, hogy csak a "ribiket" használja ki, de ebből fog következni hogy később másokat is kihasznál majd más módokon is.
Honnan veszed, hogy feltétlen ez fog következni? KÖzel sem biztos. Ráadásul felhívhatom a figyelmét arra, hogy  nem lehet és nem is szabad mindenkit kihasználni.

Idézet
illetve tisztelhetsz valakit csak azért mert idősebb, de attól még az illető lehet egy kaki alak is
Persze, de ismeretlenül az idősebb kora nálam nagyobb tiszteletre predesztinálja. de mondtam, hogy szerintem bizonyos korosztályok között van jelentősége ennek. PL a tinik-fiatal felnőttek között, fiatal felnőttek- középkorúak, idősek között. Nyilván ha én 21 vagyok, te meg vagy 26, az azért nem egy nagy szakadék, mivel alapvetően ugyanolyan helyzetben vagyunk mindketten. Viszont ugyanez nem mondható el egy tini-fiatal felnőtt között, és nem mondható el egy fiatal felnőtt-középkorú, idős között se, a korkülönbség nagyságától javarészt függetlenül. Ettől még nyilván lehet olyan kaki ember, hogy emiatt még jóval kevésbé fogom tisztelni, mint egy korombelit. Van is erre példa sajnos, és ráadásul a családban.

Idézet
Természetesen a bűnözőket, rosszindulatú/rosszakaró embereket én sem tisztelem, ez tiszta sor
Nem tiszta sor. Sosem értettem, miért tiszta sor. Nyilván egy szadista gyilkosnál elég egyszerűen eldönthető ez a kérdés, de mondjuk egy bankrabló is bűnöző, aztán könnyen lehet, hogy emberileg mégis sokkal jobb, és értékesebb, mint egy bankár, adóbehajtó vagy akárki. Akkor te felfogásod alapján, pusztán azért, mert bankrabló, nem érdemel kevesebb tiszteletet, hanem a jellem alapján érdemli ki azt, ami alapján akár még nagy tisztelet is kijárhat neki. Aztán pusztán azért, mert bűnöző, máris jóval kevésbé tiszteled, pedig nem is ismered. Itt úgy érzem eléggé ellentmondasz magadnak. :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 01. - 23:31:37 írta pepo05 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11551 Dátum: 2011. február 01. - 23:32:46 »
Túl késő van ahhoz, hogy mindenbe belefolyjak, de a tiszteletről annyit, hogy szerintem a kor önmagában nem érdemel tiszteletet (éppen a bűnözői példa miatt, de említhetnénk mondjuk Hitlert is). Csakis a tettek tehetnek tiszteletreméltóvá valakit. Ne keverjük azzal, hogy egy idegennek "megadom a tiszteletet", ami inkább udvariasság, előzékenység.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11552 Dátum: 2011. február 01. - 23:39:48 »
Holnap is van nap. :) Szerencsére még jövő hét hétfőig ráérek itt érvelni, vitatkozni oldalakon keresztül, addig ugyanis nincs suli. :)
Idézet
a kor önmagában nem érdemel tiszteletet (éppen a bűnözői példa miatt, de említhetnénk mondjuk Hitlert is). Csakis a tettek tehetnek tiszteletreméltóvá valakit.
Hehh, tényleg igaza van az öregeknek, amikor azt mondják, hogy "Ezek a mai fiatalok egy cseppet sem tisztelik őket". És ezt nem arra értik, hogy nem kapják meg ugyanazt a tiszteletet, amit általában minden ember, hanem arra, hogy a pusztán a koruk miatt nem kapnak többet, a fiataloktól, mint egy jóval fiatalabb személy.
Akkor a buszon nem adod át a helyedet egy idősnek? :) Mert nem tudsz semmit az illetőről, nem tudod, milyen ember, nem tudod mit tett életében, mit ért el.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11553 Dátum: 2011. február 01. - 23:58:26 »
Idézet
Ez egy elég hatásos felütés volt, főleg egy leendő orvos szájából. Mi lesz ha roma gyereket kell gyógyítanod, benne felejted a gyomrába a szikét?
Semmi. Itthon nem leszek orvos, ennyi. Ha meg nyugaton vállalnék orvosi munkát, ott azért általánosságban nem ilyen rosszak a társadalmi -kulturális körülmények a kisebbség szempontjából.

Ez vicces. Kíváncsian várom majd az élménybeszámolódat miután megismerkedtél a marokkói és a török pácienseiddel.

De azt ne próbáld nekem bemesélni, hogy te ugyanúgy viszonyulsz egy bunkó, buta, naplopó, erőszakos cigányhoz, mint egy tisztességes magyar emberhez. Ha már egymásról akarjuk lehúzni a vizes lepedőt...

Látod te el sem tudod képzelni igaz, hogy egy magyar is lehet  "bunkó, buta, naplopó, erőszakos" és egy cigány is tisztességes?! Én nem a származásuk alapján kategorizálom a bajbajutottakat, sőt, mondok neked egy nagy csodát: nem is kategorizálom. Tudod miért? Mert én nem ítélkezem senki felett, mert nem érzem magam felsőbbrendűnek senkinél. Mert pontosan tudom, hogy a nyomor az egyenlőségjelet húz az emberek között.
Azt írtad nem rég, hogy mennyire értékvesztett a mai világ. Megkövetlek. Igazad van. Amikor egy orvostanhallgatót nem a gyógyítás motivál, hanem, hogy minél több pénzt szerezzen külföldön, akkor tényleg nagy a gond. Amikor egy olyasvalaki, akinek mások szenvedését kéne enyhíteni, annyi empatikus képességgel rendelkezik, mint egy bolha pénisz, akkor bizony lehúzhatjuk a rolót.
Mondod, hogy tragédia olyan fiatalokat látni, akik büszkék a butaságukra, ezzel szemben te szinte már hencegsz az együttérzésre való képesség teljes hiányával. De persze ez biztos nem ugyanaz, hiszen te csinálod, neked szabad.

"Live for nothing or die for something, your call."

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11554 Dátum: 2011. február 02. - 01:34:23 »
Na megpróbálok én is röviden reagálni, aztán ha kimarad valami, akkor arra majd holnap. :D

Idézet
Sőt, pont azzal tennénk fajunk ellen, ha minden aktusból utód születne. A homoszexualitással meg még a mesterséges megtermékenyítés mellett sem beszélhetünk arról, hogy fajunk érdekeit szolgálja...
De ezt akkor lehetne úgy is nézni, hogy a homoszexuálisok révén szintén kevesebb az utódnemzések száma, mintha minden férfi hetero lenne, így a bolygó túlnépesedése "lassabban" zajlik, ilyen szempontból a fajunk érdekeit szolgálják a melegek... :D Persze sarkított meg pontatlan példa, de többféle szemszögből is lehet nézni a dolgokat.

Másrészt meg, ha az a bajod a homoszexualitással, hogy mivel így nem történik utódnemzés, ezért nem szolgálják fajunk érdekeit, akkor mi a véleményed azokról az emberekről, akik rendes hetero párkapcsolatban élnek, sikeresek, műveltek, szóval minden gömbölyű, leszámítva azt, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak gyermeket vállalni. Mondjuk mert tudják magukról hogy nem lennének jó szülők, vagy egyszerűen nincs türelmük a gyereknevelősdihez, kényelmesebb nekik gyerkőc nélkül. Most akkor őket is megveted, mert nem növelik a népszaporulatot, tehát nem szolgálják fajunk érdekeit? És ha most erre azt mondod, hogy velük nincs bajod, mert ők sikeresek, és gazdasági, vagy egyéb társadalmi módon szolgálják a fajunk érdekeit, hát tessék, a melegek között is van sok híres/sikeres/gazdag stb. ember akik valamilyen módon szolgálják a társadalmunk vagy a faj érdekeit. (Pl. a kedvenc énekesem, Freddie Mercury is meleg volt, ugyebár, mégis többmillió rajongója van neki és a Queen-nek, és olyan zenéket alkottak, amivel beírták magukat a rocktörténelembe. :) )
Egyébként abban sincs teljesen igazad hogy a homoszexuálisoknál kizárt az utódnemzés, ugyanis sok meleg férfi él hetero nővel párkapcsolatban, több gyermeke is van a nőtől. Akkor ők a faj érdekeit szolgálják, nem? :)

Idézet
Én magát a homoszexualitást utálom és vetem meg, és csak az olyan homoszexuálisokat utálom csuklóból, akik nem, hogy nem bújtatják el abnormalitásukat a világ szeme elől, hanem még büszkék is rá, hogy homik, sőt, társaikat is hasonló, nyílt felvállalásra, a homoszexualitás nyilvános gyakorlására buzdítják. Emberileg persze, lehet akár még értékesebb is, mint egy hetero, a kettő között nincs összefüggés.
Csakhogy a kettőt nem lehet elválasztani egymástól. Megveted magát a homoszexualitást, de a bújkáló melegeket nem? Ha megveted a homoszexualitást, akkor mindenkit megvetsz, aki az. Ha pl. megveted az elhízást, akkor megveted a kövér embereket is.

Egyébként ehhez kapcsolódóan az előbbi példánál maradva:
1. Van egy meleg férfi, feleségülvett egy hetero nőt, született 3 gyerekük, sikeres üzletember, megvan mindenük, kívülről látszólag harmónikus család, csak éppen időnként a férfi eljár titokban kufircolni a szeretőjével, Józsival. (Remélem nincs Józsi a fórumon. :hehe:) A nő vagy nem tud róla hogy férje meleg, és nem sejt semmit, vagy rosszabb esetben tud róla, és vagy elfogadja ezt a kettős életet, vagy szégyelli, nem érzi nőnek magát, de a gyerekek/rokonok stb. miatt nem akarja felborítani a stabil, harmonikus képet magukról.
2. Van két meleg férfi, szeretik egymást, nyíltan felvállalják hogy melegek, de nem kürtölik szándékosan bele a világba (de nem is tagadják ha rákérdezel) de az emberek (rokonok, ismerősök is) tudják róluk és elfogadják őket így. Kézenfogva járnak, stb, normálisan együttélnek mint egy házaspár, boldogok, csak épp nincs gyerekük.
A kérdésem, hogy a két eset körül szerinted melyik a jobb? Melyik az őszintébb, illetve melyik az erkölcsösebb?

Azt elfelejtettem korábban leírni, hogy a kamionos melegfelvonulásos ordibálós dolgot én is hülyeségnek tartom, de azok az emberek se azért csinálják mert melegek, hanem mert hülyék. ;D Tehát ha heteroszexuálisok lennének, akkor is ugyanígy kimennének, csak épp más valami polgárpukkasztó felvonulásra. :hehe: Ahogy írták előttem is többen, a normális melegek is megvetik az ilyen magamutogató lökötteket. :) Egyébként engem nem zavar, csinálják ha akarják, szívük joga. :)

Idézet
Bár szerintem neked ezt nem kell magyarázni, szóval nem értem, miért használtad így, de mindegy, korrigáljunk. AZ AIDS nem egy betegség. Ennél fogva terjedni sem tud.
Természetesen tudom, hogy a HIV vírusról van szó, csak kicsit lazán fogalmaztam. ;) Elvégre is nem mikrobiológia órán vagyunk. :hehe: A lényeg szerintem így is érthető volt.

Idézet
Valóban őket okoltam a KEZDETI HIV terjesztésért
Erre voltam kiváncsi, akkor jól értettem. ;)

Idézet
de kiderült, hogy a memóriám csúnyán cserben hagyott, és nem tehetők felelőssé a kérdésben a melegek.
Akkor ez tisztázva van. ;)

Egyébként a történelem régi nagy hódításait nem szerencsés idekeverni, mert akkor még a társadalom fejletlenebb volt, akkoriban az embereknek fingjuk nem volt a baktériumokról, vírusokról, higiéniáról (a mai fogalmaink szerint), szerencsétlen hódítóknak eszükbe nem jutott, hogy bacikat cipelnek magukkal, amik majd nagy járványt okoznak a benszülötteknél. Ma már sokkal fejlettebb a civilizázió, a tudósok még a Mars expedíció tervezésénél is baromira figyelnek, hogy ne vigyünk/hozzunk akaratunkon kívül bacikat az utazás során.

Csernobil meg egészen más tészta, bár elég rég tanultunk róla, de ha jól tudom, ott emberi mulasztások sorozata okozta a katasztrófát, tehát objektíve lehetett (vagy lehetett volna) felelősöket találni.

Összefoglalva:
Ha azt mondod, hogy azért utálod és veted meg a homoszexualitást, illetve a melegeket, mert baromira zavar és undorítónak tartod, ha két férfi taperolja egymást és csókolóznak, vagy hányingered lesz ha belegondolsz hogy mit művelnek a hálószobában, akkor ez teljesen érthető és korrekt magyarázat. (bár ettől még mindig nincs jogod azt követelni tőlük, hogy tartsák titokban a szerelmüket és bújkáljanak. Tényleg nem nagy dolog, hogy elfordítod a fejed és kész.) Viszont az, hogy biológiai alapon, meg "nem szolgálják a fajunk érdekeit" szöveggel magyarázod a melegek iránti utálatodat, az nem más, mint puszta ideológiagyártás, amivel igazolni próbálod az utálatodat, és elkendőzni a valódi okát. Meg szebben hangzik, mintha kimondanád, hogy "Mert undorító ha két férfi smárol meg szexel vazzeg". Szvsz.
(Egyébként az is egy érdekes és bonyolult kérdés lenne, hogy mi szolgálja a fajunk érdekeit, mert ezt is sok szemszögből lehet nézni. És az ilyen ideológiák elég veszélyes táptalajok tudnak lenni, lásd II. VH.)

Persze ettől még jogodban áll konzervatívnak urambocsá' homofóbnak lenni. ;D Mi csak elmondtuk a véleményünket. Ettől még nem nézlek le, meg semmi ilyesmi. :D

------

Idézet
Honnan veszed, hogy feltétlen ez fog következni? KÖzel sem biztos. Ráadásul felhívhatom a figyelmét arra, hogy  nem lehet és nem is szabad mindenkit kihasználni.
De te sem tudhatod biztosan, hogy nem következik be, ráadásul hosszútávon kialakuló káros hatásai lehetnek, esetleg olyan formában is kialakulhatnak amire te sem számítasz. Gondold el, ez kb. olyan, mintha Kaine (bocs, megint előkerülsz :hehe: ) úgy tanítana minket edzésen, hogy: "Ne bántsatok senkit, csak önvédelemre és jóra használjátok a harcművészetet, DE ha megláttok egy cigányt, akkor nyugodtan menjetek oda és verjétek félholtra, mert őket megvetjük."
Lehet, hogy nem egyezik az értékrendünk, de az én értékrendem szerint - és így fogom tanítani a gyerekemnek is, ha lesz egyszer - nem használunk ki senkit.

Na, a többire majd holnap reagálok. :D
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 02. - 02:18:27 írta Tom Fireheart »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11555 Dátum: 2011. február 02. - 11:34:31 »

Akkor a buszon nem adod át a helyedet egy idősnek? :) Mert nem tudsz semmit az illetőről, nem tudod, milyen ember, nem tudod mit tett életében, mit ért el.
Erre írtam, hogy a tiszteletet ne keverjük az udvariassággal. Ha átadom, azért adom át, mert együttérzés van bennem, és tudom, hogy neki sokkal nehezebb végigállnia az utat, mint nekem. De hogy példánál maradjunk, ha előtte azt látom, hogy - tipikus példa, ezer van belőle minden buszon - felszáll egy öregasszony, mindenkit bokán rúgva, félrelökve - netán még kiabálva is - betörtet a busz belsejébe, majd kihívóan megáll az ülésem előtt, akkor például nagyon határozottan ülve maradok. Vagy jobb esetben kinézek magamnak egy másik idős embert a közelben, és megkérdezem tőle, hogy nem akar-e leülni.
De ez, ismétlem, udvariasság, nem tisztelet. A terhes nőt sem tiszteletből engedem leülni a helyemre, hanem azért, mert ilyen ember vagyok, erre érzek belső késztetést.
De ezt akkor lehetne úgy is nézni, hogy a homoszexuálisok révén szintén kevesebb az utódnemzések száma, mintha minden férfi hetero lenne, így a bolygó túlnépesedése "lassabban" zajlik, ilyen szempontból a fajunk érdekeit szolgálják a melegek... :D
;D Jó gondolatsor.  :D
Idézet
ez kb. olyan, mintha Kaine (bocs, megint előkerülsz :hehe: )
Amíg ellenpéldaként kezeltek, addig semmi gáz.  :hehe:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11556 Dátum: 2011. február 02. - 12:27:47 »
Amíg ellenpéldaként kezeltek, addig semmi gáz.  :hehe:
Minden esetben? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11557 Dátum: 2011. február 02. - 13:16:44 »
Törmészetesen nem.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11558 Dátum: 2011. február 02. - 13:35:20 »
Franc. :-\
 :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11559 Dátum: 2011. február 02. - 19:50:37 »
Idézet
Már vártam, mikor hozza ezt fel valaki. Meglepően későn került elő. Érdekes, hogy a kurvulással vádolt lányok is mind, sorban ugyanezt az érvet hozzák fel.
Erre én ezt szoktam mondani: Ez a valóban igazságtalannak tűnő megítélés a társadalmi szokásrendszernek köszönhető. Annak, hogy már jó ideje egy átlagos férfi-nő viszonyban a férfi udvarol, ő akarja megszerezni a nőt, és a nő az, aki végül beadja a derekát. Ezért lett az olyan nő, aki gyakran, minden jöttmentnek beadja, prosti.
Azért nem csak a nő választ, a férfinak is van választási lehetősége. Megválaszthatod azt hogy melyik nőnek udvarolsz, tehát te is szelektálhatsz. Mondhatnád azt, hogy "ez a a csaj ribancosnak tűnik az öltözködése/viselkedése alapján, inkább nem próbálkozom nála, keresek komolyabbat." De ha azt mondod, hogy "ez egy ribanc, megér egy numerát", azzal te is belemész a játékba. És azzal nincs is semmi gond hogy lefekszel egy ilyen csajjal, csak utána nincs jogod lenézni őt, mert te sem vagy jobb nála. Persze az egy dolog, hogy emiatt a társadalmi szokásrendszer miatt van ez a társadalmi előítélet, de ma már egyenjogúság van elvileg, és te sem vagy köteles magad alárendelni egy régi szokásrendszernek. Nem azt mondom, hogy szépen néz ki, ha egy csaj minden alkalommal mással hál, de ha nem veri át a pasikat, akkor szíve joga ezt tenni. Meg attól hogy egy csaj ribanckodik, még lehet számos pozitív tulajdonsága is. Akár még az életedet is megmentheti egy ilyen csaj, ha pl ő telefonál a mentőknek ha autóbalesetet szenvedsz (csak példa). ;) 

Idézet
Pszichológiai tanfolyam problémás tinédzserek részére.
Plakát:
"Bajok vannak otthon? Nem jössz ki az ősökkel? Gond van a suliban? Nem ért meg a világ? Nem találod a helyed a környezetedben?
Kislány, legyél ribanc! Minden szombaton rúgjál be jól, és dugjál nagyokat, szigorúan más fiúval! Hidd el, ez egy remek terápia a gondok kezelésére. Részleteket, praktikákat is elárulunk, ha eljössz a 2011. február 1-től kezdőd tanfolyamunka. Helyszín..."
Nem, nem érted. Az hogy ribanckodik, nem a probléma megoldása, csak ő ebbe menekül a problémák elől, mert nem tudja egyedül megoldani. Sőt, akár nem is tud róla, hogy milyen lelki problémái vannak. A háttérben levő lelki problémákat kellene megoldani, vagy helyesebben inkább megfelelő szülői neveléssel megelőzni, hogy ne meneküljenek előle a lányok fékteen bulizásba, alkoholizálásba és ribanckodásba. És nem azt mondtam, hogy a lelki háttér felmenti a lányt, csak azt mondtam, hogy meg lehet érteni, hogy miért viselkedik így. ;) Csak a dolgok mögé kell nézni néha. Egyébként ez a lelki problémás téma természetesen a fiúkra is igaz. ;)

Idézet
Dehogynem...hány fiú van, akinek súlyos csapás az, amikor szembesül azzal, hogy a szimpatikus, kívánatos lány, akivel akár még komolyabb kapcsolatot is el tudna képzelni, sőt vágyna is rá, valójában egy ribi.
És hány olyan lány van, aki szembesült azzal, hogy akit élete szerelmének hitt, hónapokon át csak kamuból udvarolt neki, elhitette, hogy szerelmes belé, csak azért hogy párszor megdughassa, aztán lapátra tette, és ment dicsekedni a haverjainak, hogy "na ez a csaj is megvolt"? ;) Az éremnek két oldala van. És az a baj hogy ez egy ördögi kör, egymásra ható folyamatok. Ismertem olyan lányt, akit az első szerelme jól átb*szott a palánkon, a csaj marhára összezuhant, aztán elkönyvelt minden férfit egy szemét hazug disznónak, és ő is elkezdte kihasználni a pasikat. Arról beszélsz, hogy a lányok ribancok, de azt elfelejted, hogy a férfiak is tudnak szemétládák lenni. Természetesen nem minden pasi és csaj rossz, mindkét nemben vannak jó és rossz példák, csak a rossz példák elég komoly előítéleteket szülnek a nemek között.

Idézet
de mondjuk egy bankrabló is bűnöző, aztán könnyen lehet, hogy emberileg mégis sokkal jobb, és értékesebb, mint egy bankár, adóbehajtó vagy akárki. Akkor te felfogásod alapján, pusztán azért, mert bankrabló, nem érdemel kevesebb tiszteletet, hanem a jellem alapján érdemli ki azt, ami alapján akár még nagy tisztelet is kijárhat neki. Aztán pusztán azért, mert bűnöző, máris jóval kevésbé tiszteled, pedig nem is ismered. Itt úgy érzem eléggé ellentmondasz magadnak.
Ha valaki bűnöző, az máris levon a jelleméből. ;) Amúgy meg nyilván csak annyira tudod megítélni az embereket amennyire ismered őket. Ha egy bankárról kiderül hogy korrupt, akkor nyilván közmegvetés tárgya lesz, de az emberek azelőtt is csak azért tisztelték, mert nem tudtak a bűnös tevékenységéről. Egyébként, bár próbáltam hangsúlyozni, de a tiszteletet én nem a pénzhez vagy az anyagi sikerekhez kötöm, hanem a jellemhez, viselkedéshez - és ahogy Kaine jól megfogalmazta - a tettekhez. Önmagában attól, hogy valaki bankár, még semennyire se fogom jobban tisztelni az alapnál. F1-es példával élve, Schumachert sem azért tisztelem, mert a világ egyik leggazdagabb sportolója. Hanem azért, mert 7-szeres F1 világbajnok. Plusz emellett még visszafogott, csendes életet is él, nincsenek magánéleti botrányai.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 02. - 19:52:18 írta Tom Fireheart »