Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469549 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:OFF
« Válasz #11600 Dátum: 2011. február 03. - 23:10:56 »
Psycho: Én is megértem, hogy nem akar itthon maradni, mert itthon xar. Nincs olyan területe az országnak, ahol jól működnének a dolgok, vagy azt a fizetést kapná a szakember, amit megérdemel. A EÜ, az oktatás, a fegyveres testületek, és az átlag melósok pedig különösen nagy gondban vannak. De könyörgöm, mindenki nem húzhat el, mint a vadlibák. Akkor ki marad itthon, hogy helyrehozza a dolgokat? És egy orvos fájóbb veszteség, mert óriási pénzeket öl bele az állam a képzésébe, abban a reményben, hogy majd a tudását itthon kamatoztatja.
Nem muszáj moralizálnunk. Helyezzük gazdasági alapokra a kérdést. Mi értelme van, az orvosképzésnek Mo.-n, ha abból nem a magyar állampolgárok profitálnak? Vegyük úgy, hogy én vagyok az értetlen állampolgár, aki azon kevés idióták közé tartozik, akik fizetik a TB-t, az adókat, és ezért cserébe elvárnék egy megfelelő szintű ellátást. Na már most ezt én, hogy fogom megkapni, ha az összes ifjú titán lelép, akik nem saját maguk finanszírozták az oktatásuk, hanem súlyos adóforintokból lett megteremtve a lehetőség a tanulmányaikhoz? Nem azt mondom, hogy ne menjen külföldre. Menjen, gyűjtsön tapasztalatokat, ismerjen meg új technológiákat, de utána jöjjön haza. Mert itt is szükség lenne rá.

"Live for nothing or die for something, your call."

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #11601 Dátum: 2011. február 03. - 23:22:23 »
Én csak azt próbáltam ezzel mondani, hogy ne azt szidjuk , aki megpróbál boldogulni a maga módján, törvényes keretek között az életben. ;) Amúgy az igaz, hogy hiány van orvosból ( plussz ápolókból, kórházak költségvetésében, megfelelő eszközökből, helyekből\ágyakból a kórházakban stb...) , de ha mindenki itt maradna, akkor meg egyszerre túlképzés lenne pár éven belül, ráadásul nem biztos, hogy a jelenleginél sokkal több orvost tudna finanszírozni az egészségügy. Klubon majd elmesélem az utóbbi években a pénzhiány miatt a kórházakban mire kellett vetemedniük ( egy eléggé durva példa, amin anno én is meglepődtem, hogy ilyet csinálnak rutinszerűen), de ez nem publikus.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11602 Dátum: 2011. február 03. - 23:34:28 »
Én csak azt próbáltam ezzel mondani, hogy ne azt szidjuk , aki megpróbál boldogulni a maga módján, törvényes keretek között az életben. ;)

Igazad van. Úgy is eléggé elkanyarodtunk már a "jajderosszakamaifiatalok" témától.

Majd a klubon... ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11603 Dátum: 2011. február 04. - 03:18:25 »
Fiúk, és elsősorban LÁNYOK: A kulcsos dolog csak egy hímsoviniszta poén volt, ami éppen ide illett. :D Bár úgy tűnik, ez nem esett le mindenkinek. :uhoh:
Idézet
Pedig van ilyen ismerősöm, nem is egy. ;) Aki elég jól ismeri önmagát, és tudja, hogy nincs idegzete a gyerekekhez, az elég könnyen dönthet úgy, hogy nem akar gyereket vállalni. Adott esetben szerintem ez még mindig jobb, mintha valaki, aki nem ismeri elég jól önmagát, de a társadalmi elvárásoknak megfelelően beleugrik a gyerekvállalásba, teherként és kínlódásként éli meg a gyereknevelést, és lesz egy elcseszett család ahol a szülő nem foglalkozik a gyerekkel, mert nincs idegzete hozzá.
Valóban, de amíg meg sem próbálja, addig honnan tudja mindezt? Ez persze nem holmi drága és kockázatos szerencsejáték. Egyszerre több ember életét is gyökeresen megváltoztathatja, a gyerek életét tönkreteheti, de ha csak azok vállaltak volna gyereket az életben, akiknek nem voltak kétségeik afelől, hogy képesek felnevelni egy gyereket tisztességesen, ha tényleg csak azok vállaltak volna utódot, akik maximálisan biztosak voltak benne, hogy képesek rá, akkor nem 6 milliárd lenne a Föld lakossága (vagy ki tudja már mennyi), hanem jóval kevesebb (most ne keverjük bele, hogy valójában mennyivel jobb is lenne, ha kevesebb lenne a lakosság). Nyilván mindenkiben hatalmasak a kétségek, nyilván nagyon sokakra tört már rá olyan gondolat, hogy sosem lesz képes felnevelni egy gyermeket, aztán valahogy csak sikerült úgy, hogy nem egy erkölcstelen pszichopata sorozatgyilkos lett a gyerkőc. Azzal a tényezővel ugyanis nem számolhat előre senki, hogy a gyerekvállalás őt hogyan változtatja meg. Egy utód ugyanis mindkét szülőt erősen megváltoztatja. Szerencsére nem egy olyan pozitív példa van, hogy xy alapvetően nem szerette a gyerekeket, nem is volt a türelem bajnoka, a saját vérével azért mégis máshogy bánt az illető.
És mondanom sem kell, aki a kétségei miatt nem vállal utódot, esetleg mennyi örömtől fosztja meg magát. A legkényelmesebb azt mondani, hogy "áh, én nem szeretem a gyerekeket, nincs türelmem hozzájuk, biztosan rossz apa/anya lennék" és letenni az utódról. Közben meg az ilyen gondolatok mögött, nagyon sok embernél (és most nem általánosítani akarok, mielőtt így reagálnál) tudat alatt az önzőség áll. A ki nem mondott, be nem vallott gondolat, hogy egy gyermek mennyi áldozattal és lemondással jár.
Idézet
Egyszerűen a történelem része, ami történt, és kész, nem volt szándékos dolog.
Én értem, hogy te azzal fel akarod menteni őket, hogy nem tehettek róla, de ettől még a hódítók a felelősek. Egy véletlenségből elkövetett gyilkosság sem szándékos, gyakran nem is tudatos, de mégis gyilkosság, amelyért felelnie kell a gyilkosnak...még ha kisebb is a rá kirótt büntetés.

Idézet
Egyébként meg, ha nem lettek voltna a hódítok, akkor most nem lenne Amerika (legalábbis nem a mai formájában), nem lennének amcsi képregények, nem létezne ez a fórum, és mi sem ismernénk egymást. :) Szóval volt bőven pozitív következménye is a hódításnak.
Hát, az empátia szószólójától ez azért nem volt szép. :) Akkor a náci kísérleteket se ítéljük el kapásból, mert mennyi tudományos eredménye volt, amely később sok ember gyógyulását jelentette, avagy az amcsik egy fekete kolónián végzett szifilisz kísérlete is felmenthető, mert így derült ki, hogyan zajlik a szifilisz, és mit lehet tenni ellene? Ezt azoknak mond, akiket a 2. világháborúban kísérleti patkányként használtak, meg azoknak a feketéknek, akiket hagytak szenvedni a szifiliszben, holott az már régen kezelhető volt...
Idézet
Egyébként azt, hogy mi természetellenes, ki dönti el? Te? Vagy a tankönyvek? Ami neked természetellenes, az nekik természetes.
Igen, a pedofiloknak a pedofília a természetes, a pszichopata gyilkosoknak a gyilkolás a természetes. Ez nem érv. Ki dönti el, mi a természetes? Maga a természet és az azt leíró tankönyvek. Hogy a hím egyed arra hivatott, hogy megtermékenyítsen egy női egyedet, és az így utódot hozzon létre. Ilyen egyszerű.
Idézet
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy mi a véleményed a heteroszexuális párkapcsolaton belül
Séma ugyanez: Undorító, és bakterológiai okokból sem ajánlott. Egy szubjektív vélemény és egy objektív érv ellene.

Idézet

Viszont ha nem lenne a szubjektív undorod, akkor magasról tojnál rá, hogy természetellenes-e amit csinálnak, nem igaz? Hiszen akkor nem zavarna
Nem, akkor sem tojnék rá. MIvel elég közel áll hozzám a biológia, így érthető, hogy igyekszem az alapvető törvényeit szem előtt tartani, védeni és tisztelni. Persze ez megint lejöhet úgy, hogy ismét ideológiát gyártok, mert mindenki szavaiban könnyű meglátni saját véleményünk igazolását. És ez ugyanúgy vonatkozik rám, de rátok is. Mindenesetre ezzel akartam jelezni, hogy ez nem ideológiagyártás, még mielőtt újra ezzel jönnél te, vagy valaki más...

Idézet
Egyébként ennél a pontnál jön be (és most idecsatolom a kövérség, valamint dohányzás témát is), hogy (bocs hogy én is ezt mondom) hiányzik belőled az empátia és a megértés. Ugyanis a melegek is emberek, akik nem tehetnek arról, hogy milyenek.
Hihetetlen,de már vagy háromszor leírtam, hogy a melegek tényleg nem tehetnek arról, hogy azok, de mintha senki ne olvasta volna, akivel vitatkozom. Újra és újra mondjátok, mintha én ezt mindig is másként keleztem volna, pedig nem. Mit is írtam eggyel fentebb? :roll:

Idézet
És marha könnyű azt mondani a kövérekre, hogy "fogyjál le vazzeg", meg a cigizőkre, hogy "szokjál le vazzeg", meg "akaratgyenge vagy". De a helyzet az, hogy k*rva nehéz lefogyni, vagy leszokni a cigiről, főleg ha komoly lelki problémák vezettek az elhízáshoz vagy a cigire való rászokáshoz, és sokszor borzasztó nagy akarat kell hozzá, hogy valakinek sikerüljön.
Mondani könnyű, csinálni nehéz, de nem kell más hozzá, csak akarat. Ne haragudj, de ilyen kérdésekben ne is várjatok tőlem empátiát. Úgy meg főleg nem, hogy orvosi képzésben veszek részt. A kövérséggel, dohányzással, más káros szenvedéllyel kapcsolatban a mi szemszögünkből nincs helye az empátiának, ingyom-bingyomnak. Itt nincs pardon. Tűzzel-vassal kellene küzdeni ellene. Ide maximális elítélés kell az orvos részéről, különben a beteg még kevésbé lesz elhivatott, pont azért, amit említettél, mert saját maga nem érzi át annyira a probléma súlyát. És ezért annyira hiteltelenek a kövér, cigiző orvosok. Az orvosnak ilyen szempontból igenis példát kell mutatnia. Mert te mit tennél, amikor egy kövér, dohányzó orvos magyarázná neked, hogy apukám, fogyjál le, meg szokjál le, mert megöl? Képen röhögnéd. Az orvost ilyen szempontból még jobban elítélem, mint a beteget: Mert ő pontosan tudja, hogy valójában milyen súlyos egészségügyi dolgokkal jár, mind a kövérség, mind a dohányzás, mégsem tesz ellene. Ő már látott nem egy tüdő, gége, egyéb rákost a boncteremben, őt már borzasztotta el sok minden, tisztában van a statisztikával stb-vel.

De hogy ne csak prédikáljak: Az utóbbi időben drasztikusan átszerveztem az étrendemet, sikerült is 85 kilóról 76 kilóra lemennem. Most ennyi vagyok. Már régóta nem eszem disznóhúst (pedig nagyon sok kaját imádok disznóhússal), minden mást is csak mértékkel. Rengeteg zöldséget fogyasztok, pedig sosem voltam egy salátafaló. Imádom a csokit, a nasit, a süteményt, chipset, kekszet satöbbit, de ilyeneket már több hónapja olyan ritkán fogyasztok, mint a fehér holló. Sokan még mindig nem tudják, mennyire átszerveztem az étrendemet, aztán amikor a kezembe nyomnak egy Rafaello-t (ami az abszolút kedvencem volt mindig is) mondanom sem kell, prosti nehéz kibírni, hogy egy darabot se egyek belőle. De valahogy mégis sikerül.

És igen, ezek után úgy vagyok vele, ha nekem sikerül, másnak is sikerülhet, csak akarni kell. Mert úgy vagyok vele, hogy én nem vagyok semmivel sem jobb akarat szempontjából, mint az átlag, így nincs mire megértőnek lenni. Ez azért nem olyan, amikor egy olimpiai bajnok maratonfutó azt mondja, hogy "ha én képes vagyok lefutni 4 óra alatt az 50 kilométert, akkor más is meg tudja csinálni". Remélem érted, mire gondolok. ;)
Idézet
Egyébként a helyzet az, hogy az objektív érvek itt csődöt mondanak, mert elmondhatod kétmilliószor is egy kövér embernek, hogy nagyobb az esélye a szívbetegségre/cukorbetegségre, vagy hogy egy dohányosnak nagyobb az esélye a tüdőrákra, ettől még nem fog változni benne semmi, mert egészségesnek érzi magát.
Ezt úgy írod, mintha ez csökkentene bármit is az objektív érvek jelentőségén. Ez már igazán az emberek hibája,  nem az enyém, és emiatt ne én legyek már a csúnya szélsőséges bácsi... Nemtom, ezzel mire akartál kilukadni, de ez nekem úgy jött le, mintha az is az én hiányosságom, az empátia hiányossága lenne, hogy nem veszem számításba, az emberek mennyire nem fogják fel, mi milyen káros. Ha erre gondoltál, akkor ne haragudj, de ez a  hozzáállás elfogadhatatlan. Lassan már nem az a hibás, aki dohányzik, hanem az, aki nem képes, vagy nem hajlandó megérteni, miért nem szokik le?
Idézet
Lehet, hogy ebben is van valami, bár én úgy gondolom, hogy az, hogy kihasználsz másokat, valamit hogy hagyod, hogy kihasználjanak téged, két különböző dolog. Azért arra meg lehet tanítani az embert, hogy álljon ki magáért. Meghát a "nem használunk ki senkit elvet" azért én nem gondolnám vaskalapos erkölcsösségnek, csak egy alapvető helyes hozzáállásnak.
A mai világban? Ez nyilván megint az én szűklátókörűségem, meg ilyesmi, de egyszerűen nem hiszem el, hogy akár azok az emberek, (akár te), akik ennek az elvnek követői és vallói, soha az életben nem használtál/használtak ki senkit, tudatosan, még egy kicsit sem. :)
Amúgy igen persze, két külön dolog, de a világot úgy kell nézni, ahogy van: És a kettő sajnos túl gyakran kapcsolódik egymáshoz. PL. te sosem küldöd le a haverodat a boltba, mert nem használod ki, mész inkább te magad. Egy harmadik haverod viszont nem ilyen erkölcsös, megkér, hogy ha már úgyis lemész, hozzál már fel neki 2 sört, meg két ásványvizet. MIt fogsz csinálni? Megtagadod tőle, azt mondod, menjen le magának? Hát akkor mit mondjak, nem leszel valami túl népszerű a baráti körödben, hogy még egy ilyen kis szivességet sem teszel meg. De ha megteszed amire kér, megnézzük, mi is történt itt? Hagytad, hogy a harmadik haverod kihasználjon. Viszont ha te is kihasználsz másokat (amúgy ez a kihasználás olyan negatívnak hat, holott bizonyos keretek között nincs benne semmi rossz), pl, néha te megkéred ezt a harmadik havert, hogy most ő menjen le neked a boltba, akkor helyreáll az egyensúly.
Ezzel persze nem másik kihasználására akarok buzdítani senkit, csak azt mondom, hogy egymás kölcsönös kihasználásában nincsen semmi rossz. És számomra az ilyen egyéjszakás kalandok nem egyirányú, hanem kölcsönös kihasználások. Eleve, ha a lány nem akarná, úgysem menne bele.

Idézet
A különbség, hogy míg én a gyerekembe belenevelek egy pozitív dolgot (nem használunk ki senkit), valamint még egy pozitív dolgot, hogy álljon ki magáért, azaz ne hagyja kihasználni magát, addig te a gyerekedbe egy pozitív dolog mellé (ne használja ki az embereket) belenevelsz egy negatívat is (az emberek egy részét használja ki nyugodtan, mert a te szemléleted szerint megvetendők)
Na ott kezdődik a probléma akkor velem, hogy szerintem a "használd ki az olyan embereket, akik megérdemlik" nevelés egyáltalán nem negatív, sőt. ;D És nem akarom nézeteimet megalapozni ezzel mivel ez egy sokkal bonyolult és tényleg élet és helyzetfüggő dolog, de könnyen meglehet, hogy ez a nevelés teszi alkalmassá a gyerekemet arra, hogy boldoguljon az életben. Lehet, hogy ez szolgálja az ő érdekeit. Miért? Tegyük fel, hogy nagyon-nagyon keményen belenevelem a "soha nem használj ki senkit" elvet. Annyira beleverem, hogy be is tartja életében a gyerkőc. Viszont az életben, az iskolában, a munkahelyen sajnos nem az ilyen emberek vannak többségben, bizony létezik még, hogy egymást kell taposni a boldogulásért. Szóval a gyerekem lehet elmondhatja majd magáról azt, hogy na, ő sosem használt ki senkit önös céljaira, viszont örökké keserű, és elégedetlen lesz, mert ott lesz benne a hiányérzet: HOgy ha nem ilyen, már régóta fentebb mászott volna a ranglétrán, nagyobb lenen a szerepe, jobb háza lenne, kocsija, az ő gyerekeinek is jobb körülményeket biztosíthatna.

Persze a világ akkor működne jól, ha mindenki a "nem használunk ki senkit" elvet követné, de ez nem más, mint puszta idealizmus. Én pedig nem idealista vagyok inkább, hanem realista. Ezért mondom, hogy a "használd ki azokat, akik megérdemlik elv" lehet akár pozitív is.

Idézet
Persze a szülői nevelés egy nagyon bonyolult és komplex kérdéskör, én se tudom megmondani előre, hogy mennyire fogom jól vagy rosszul nevelni a gyerekemet, hiszen hogy sikeres volt-e a nevelés, azt az idő és az élet igazolja majd.
Így van és fentebb igyekeztem rányalni a képet.

Idézet
A bankrablást mint "szakmát" meg ne sorold már a tisztességes szakmák közé. ;D Az nem szakma, hanem simán bűncselekmény.
Na és akkor mi van Robin Hood-dal? Meg mondjuk aki tényleg maffiózók pénzét lopja el egy bankból (pl Joker ;D) és utána azt jobb célokra, vagy legalább a környezetet kevésbé károsító célokra (nem kurvák futtatása, drogterjesztés, gyilkosságok stb) használja fel, akkor is bűncselekmény? A törvény szerint az, de erkölcsileg? Ez te ugyanolyan könnyen elítéled csuklóból, mint én sok mást, pedig ez a kérdés sem ilyen egyszerű.

Idézet
(Nyilván más a szitu, ha valaki azért lop, mert éhezik, vagy azért rabol bankot, mert végső elkeseredésében csak így lát esélyt pénzt szerezni a gyermeke szívműtétjére. Persze attól még bűn, de az ilyen esetekben meg lehet érteni.)
És ha maga tehet arról, hogy éhezik, vagy mert nincs pénze a szívműtétre? Mert korábban elkártyázta, megdugta a főnök lányát, vagy mittudom én. Szóval akkor is ilyen könnyen felmenthető bűne alól?

Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy egy bankrablás megítélése sem ilyen egyszerű. Nem lehet ilyen könnyen elítélni erkölcsileg. Viszont ugyanúgy, nem lehet ilyen könnyen nem elítélni, ha mondjuk végső elkeseredettségében tette az illető, amit tett.

Idézet
De mondok én is valamit. Gondoltál már rá, hogy nem a te kulcsod prosti jó, hanem egyszerűen mindig csak kaki lakatokba dugod be?:)
Mondok akkor még valamit. Rossz lakat nincs, csak rossz lakatos. ;D ;D

Idézet
Nekem egy utolsó kérdésem van feléd még. Tom gondolatát továbbvíve, ha a fiad gyerekként találkozik a te előítéleteiddel, és ő már gyerekként szembesül mindezzel... mi lesz, ha ezek hatására meleggé válik? Ugye nem tudjuk, hogy a melegek miféle behatások eredményeképpen kezdenek a saját nemük felé vonzódni, de akár ez is lehetne egy. De ne legyen, legyen egy egészen más. Ha a saját fiad lenne meleg, a klasszikus, több száz éves hagyományokat őrizve kitagadnád?
Nagyon jó kérdés. Fogalmam sincs, hogyan reagálnék. Kérem Istent, hogy sose kerüljek szembe azzal, hogy bármelyik gyerekem homoszexuális legyen.

Idézet
Pepo: Azt hiszem én befejezem ezt a vitát veled. Semmi olyat nem mondtál, amit egy tizenhét éves szkinhed kölök, vagy egy alkoholista pultszörföző ne mondott volna már el százszor, úgyhogy ezt hagynám is.
Tartogasd a sértegetéseidet másoknak, nem vagyok vevő rájuk. Tudod, falra hányt borsó...
(Persze azért mondom ezt, mert nagyképű vagyok...ez nyilvánvaló. :roll: :roll:  :smsarcasm:)

Idézet
Ez meg egy tetű beszólás volt, és ha megkérhetlek ezt a vonalat ne nagyon erősítsd. Semmi szükség lemenni kutyába.
Rendben, én csak a te taktikádat alkalmaztam.

Idézet
A hivatásvállalásodhoz még annyit, hogy pontosan tudtad, hogy milyen helyzetben van a magyar egészségügy, amikor jelentkeztél az egyetemre. Nem azzal van a gondom, hogy lelépsz. Mit bánom én. Csak a pénzt sajnálom, amit az állam elkölt az oktatásodra azért, hogy adjunk egy orvost a norvégoknak vagy a dánoknak. Az öregek akik meg voltak olyan hülyék, hogy végigdolgozták az életüket és nem emigráltak, meg disszidáltak, azok meg rohadjanak meg papírzsákban, mert nincs orvos aki ellátja őket.
Tudod, ha minden orvos követné a te felfogásodat, és eleve nem is jelentkezne az egyetemre, mondván, hogy a magyar EÜ úgyis kaki, akkor még annyi orvos sem lenne, amennyi most van. Az ember amikor elindul, még remél, bizakodik, vár a csodára, de ezt a reményt szisztematikusan kiírták belőle a tapasztalatok. Nem akarok itt nagyzolónak tűnni, de tényleg, gőzötök sincs arról, hogy itt mekkora gáz az egész. Mert az, amit betegként láttok, csak a jéghegy csúcsa.
És ha nem haragszol, úgy gondolom, hogy ha már ennyit küzdök, harcolok valamiért, akkor megérdemlek érte megfelelő fizetést.
A külföldre távozó orvosok taníttatására fordított pénz meg egy olyan téma, amit mindenki habzó szájjal vesz elő és szajkózza, de sima népbutulás az egész (most nem sértegetlek, mielőtt magadra vennéd). Miért? Megmondom miért.

-A magyar orvosképzés díja irreális. A Debreceni egyetemen 850 ezer forint egy félév. A SOTE-n majdnem a duplája. Ennyi különbség lenne a két egyetem képzési költségei között? Nem hiszem.
Nálunk egy gyógyszerész féléve 760 ezer forint. Egy vegyészé 160 ezer, holott alapvetően mindkettő vegyszerekkel foglalkozik. A gyógyszerész drágább, de hogy nem ennyivel, az biztos. Egy jogász képzés félévente 200 ezer, holott náluk aztán a tanárok fizetésén, a tantermek fűtésén, világításán stb. kívül semmit nem kell fizetni, de mindez ugyanúgy más szakokon is megvan.
Ezekkel csak arra szeretnék utalni, hogy a képzési díjak nem a valóságot tükrözik, és baromira érdekes, hogy pusztán azon képzéseknek ilyen magas a díja, ahol sok a külföldi hallgató. Könnyen belátható, hogy mindez azért, van, hogy a magyar állam minél több pénzt gomboljon le róluk. Addig is megkeserítve a mi életünket...
Ráadásul ha végigveszem, mi kerülhetne amúgy a képzésünkön ennyibe, nem döbbenek meg, hogy nem találok túl sok mindent. Elsőben-másodikban vegyszereket, sejtkultúrákat, pipettákat stbket kell nekünk biztosítani, de mondanom sem kell, ugyanez biológusoknál, vegyészeknél is megvan (és még nagyobb tételekben) aztán mégis mindkettő képzési díja félévente max 180 ezer forint. Egyedül, ami különleges extra kiadás, az anatómiából a tetemek biztosítása második évben. De ezeken túl, harmadiktól kezdve jóformán nálunk semmi sincs, ami pluszköltséget jelentene.

Persze mindenki azt hiszi, hogy minket, ha már ilyen sokba kerül egy félév nálunk költségesen, tejben-vajban fürösztenek. Hát megsúgom, hogy nem. Lófaszt sem fizet nekünk az egyetem. MIndent nekünk kell megvenni: Gumikesztyűt, szikét, anatómiás csipeszt, köpenyt, fonendoszkópot...még a boncterembe az a nyomorult lábzsákot is nekünk magunknak kell megvenni, pedig az filléres tétel, nem szakadna bele az egyetemi kassza, még nagy tételben sem! Arról nem is beszélve, hogy minden félévben, még úgy is, hogy fénymásolással amit lehet igyekszik megspórolni az ember, elmegy 30 ezer forint könyvekre, fénymásolatokra, míg máshol felteszik a jegyzetet az internetre, meg hasonló okosságok. Úgyhogy ennyit a képzési költségeinkről és saját kiadásainkról...

-Jogosan csak akkor követelheted vissza a képzésünkre szánt pénzt, ha mondjuk azoktól is visszaköveteled, akik olyan szakon vannak, akikből köztudottan jelentős túlképzés van, és már a képzés megkezdésekor a munkaerőpiac elemzései alapján látszik, hogy baromira nincs igazán rájuk szükség, vagy tényleg olyan szakot végeznek, amit igazán semmire sem tudnak felhasználni. Mert az ilyen emberek többsége nem fogja használni a diplomáját, vagyis az ő képzésük is ugyanúgy az ablakon kidobott pénz. Csak divatos az orvosokat elővenni, róluk meg érdekes módon egy szó sem esik.

-Ugyanúgy más külföldre távozókon is számon kellene kérni a  képzési díjat. Nagyon sok mérnök hagyja el az országot úgy, hogy az ő fizetésük hazai viszonylatban nagyon is jó! Akkor az ő hivatástudatukkal mi van?

Hidd el, ha normalizálva lenne a képzési díj nálunk, és mindenkinek vissza kellene fizetni, aki elmegy külföldre, avagy olyat végez, ami fölösleges, a legnagyobb örömmel fizetném vissza a képzési díjamat, azt a pénzt, amit a magyar adófizetőktől elvettem.  A németországi kezdő netto 3000 eurós pénzemből ez nem jelentene túl nagy akadályt.

Idézet
Nincs olyan területe az országnak, ahol jól működnének a dolgok, vagy azt a fizetést kapná a szakember, amit megérdemel.
Ez egy nagy baromság. Nézz be a mérnökökhöz! Nézz be a bankszakmába! Nézz be a programozókhoz! Na ők igencsak jól vannak fizetve. Az orvosok sem kérnek nyugati fizetést, hanem csak azzal arányos fizetést.

Idézet
De könyörgöm, mindenki nem húzhat el, mint a vadlibák. Akkor ki marad itthon, hogy helyrehozza a dolgokat?
Senki. Akinek van lehetősége és esze elhúz innen. Az orvosok pl nem külföldre távoznak. Menekülnek!

Idézet
Mi értelme van, az orvosképzésnek Mo.-n, ha abból nem a magyar állampolgárok profitálnak?
Ezek azok a kérdések, amiket nem az orvosoknak kell feltenni, hanem az ország vezetőinek, akik tönkrevágták ez egész EÜ-t úgy, ahogy van.
Egy kezdő orvos, ha nem sebész, nőgyógyász (meg még max 2 ilyen hálapénzes szakma, amit említeni lehet) akar lenni, gyakorlatilag a saját életét teszi tönkre azzal a döntéssel, hogy magyarországon marad dolgozni. (kivétel, ha a férje/felesége/családja nem kőgazdag, vagy kurvajól keres). Ezt elvárni, mondanom sem kell, senkinek nincs joga, még egy orvostól sem.

Idézet
Vegyük úgy, hogy én vagyok az értetlen állampolgár, aki azon kevés idióták közé tartozik, akik fizetik a TB-t, az adókat, és ezért cserébe elvárnék egy megfelelő szintű ellátást. Na már most ezt én, hogy fogom megkapni, ha az összes ifjú titán lelép, akik nem saját maguk finanszírozták az oktatásuk, hanem súlyos adóforintokból lett megteremtve a lehetőség a tanulmányaikhoz?

Egyrészt. Fel kell már végre fogni, hogy a magyar lakosság által befizetett TB-ből, meg az EÜ kasszába befolyó pénzekből még ilyen ellátást sem lehet fenntartani, ami most van! Tessék megnézni, akár a környező országokban is a GDP hány százaléka megy EÜ költségekre, és hány nálunk( a Nyugatról nem is beszélve). Nálunk 3%, a környező országok többségében 7-8%. Ez sok száz milliárd forintos különbözet.

A másik,  hogy magyarországon sokan összekeverik a szociális ellátást az egészségügyi ellátással. Pedig a kettő, közelről sem ugyanaz.

Harmadrészt ismét csak azt tudom mondani, hogy ezeket a jogos kérdéseket ne a rossz EÜ rendszer ugyanolyan kárvallottjainak, az orvosoknak tessék feltenni, hanem a köcsi politikusoknak, akik ellopják, elcsalják a pénzt, meg még azt a keveset sem oda teszik, ahova kéne. Tőlük kéne megkérdezni, hogy az adókból, TB-ből miegymásból miért csak ilyen kevés pénz kerül be az E kasszába, és hova kerül a többi.

Az orvosokat támadni olyan, mint amikor mindenki a kalózt támadja le, amikor sokat késik a vonat, holott ő azon túl, hogy a vonaton van, és a MÁV alkalmazottja, semmiről sem tehet. Nem ő baszta el a menetrendet, nem ő tette tönkre a síneket.

AZ meg a kedvenc érvem, amikor ezek után valaki azt mondja, hogy ha nem tetszik, amit itthon kapsz, nem kellett volna orvosnak menni. Nagyon igaz! Csak akkor 15 éve, jóformán már egyetlen orvos sem jött volna ki az egyetemekről. A kérdést meg kéne fordítani: Nem azt kell kérdezni, hogy de hát miért megy el ennyi orvos, hogy képzelik? Hanem azt, hogy miért van még ennyi hülye, aki a saját életét, megélhetését, családja boldogulását teszi tönkre azzal, hogy itthon marad?
(kivétel sebészek, nőgyógyászok, meg vagy 2-3 kenőpénzes szakirány, persze)
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 04. - 03:27:44 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #11604 Dátum: 2011. február 04. - 08:07:07 »
Idézet
Ez meg egy tetű beszólás volt, és ha megkérhetlek ezt a vonalat ne nagyon erősítsd. Semmi szükség lemenni kutyába.
Pedig  saját magához képest még egész visszafogott volt. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 04. - 10:29:49 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11605 Dátum: 2011. február 04. - 10:29:34 »
Idézet
    Azt már meg sem merem kérdezni, hogy mi a véleményed a heteroszexuális párkapcsolaton belül

Idézet
Séma ugyanez: Undorító, és bakterológiai okokból sem ajánlott. Egy szubjektív vélemény és egy objektív érv ellene.
Ebben az esetben egyetértek (lehet, hogy én is maradi vagyok). Na de akkor mi a véleményed az orális szexről? Mert az se igazán természetes (bár tudom, hogy van olyan állatfajta, amely elköveti, de ettől még nem lesz természetes). Sőt, ez már ott megbukna, hogy miért szeretkezel élvezetből, hisz fajfenntartásra való, nem? Ismerek egy vallásos nőt, aki aztán a természetesség híve. A vallása tiltja a védekezést, így ahány alkalom, annyi gyerek. Természetes... de ésszerűtlen valahol.
A dohányzó orvosokban egyetértek. Ha valakinek, hát nekik példát kéne mutatniuk az egészségből.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11606 Dátum: 2011. február 04. - 10:40:21 »
(Persze azért mondom ezt, mert nagyképű vagyok...ez nyilvánvaló.

Azt nem tudom, hogy miért mondod, mert nem akartalak megsérteni. De az nyilvánvaló, hogy nagyképű vagy. Ennek már elég bizonyítékát adtad.

Rendben, én csak a te taktikádat alkalmaztam.

Nem. Ha időrendi sorrendben visszanézed a hozzászólásokat, rájössz, hogy te voltál a preventív agresszor. Te akartál pusztán sértegetni. 

EÜ: Itt egy csomó okos dolgot írtál, amit nem is tudtam. Így azért jóval árnyaltabb a kép, bár eddig sem gondoltam a problémákat faék egyszerűségűnek. Csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy reagálsz arra a szitura, amikor te állsz a f..z hegyesebbik végén, és rád zúdulnak a sztereotípiák. Pont azt csináltad, amit az általad lenézett emberek is tettek volna...Próbáltál érvelni! Hátha eloszlathatod azt a sok baromságot, amit Átlag János a fejedhez vág. Persze Á. J. magasról xarik az érveidre, pont, ahogy te is másokra (kövérek, melegek, romák, nők). Neki az, amit mondasz csak "rózsadombi szerecsenmosdatás".

A kövérséggel, dohányzással, más káros szenvedéllyel kapcsolatban a mi szemszögünkből nincs helye az empátiának, ingyom-bingyomnak. Itt nincs pardon. Tűzzel-vassal kellene küzdeni ellene. Ide maximális elítélés kell az orvos részéről, különben a beteg még kevésbé lesz

Empátia nélkül nem fog menni az ilyen emberek kezelése, mivel neki már így is súlyosan károsodott az önbecsülésük. Ha előveszel valami tengerészgyalogos fogyókúrás receptet, akkor csak még mélyebbre taszítod őket.

De hogy ne csak prédikáljak: Az utóbbi időben drasztikusan átszerveztem az étrendemet, sikerült is 85 kilóról 76 kilóra lemennem.

Bravo! Azért 21 évesen ez nem egy nagy szám, de tény, hogy kell hozzá akaraterő. Térjünk vissza erre majd, ha 45 leszel. Amikor már a mozgásszerv- és érrendszeri  betegségek ellehetetlenítik, hogy fizikailag aktív életet élj. Bár egy értelmiségi pályán nem valószínű, hogy olyan gyorsan leamortizálódsz, mint egy kétkezi munkás. Igaz, lesznek más kockázati tényezők.

Ez azért nem olyan, amikor egy olimpiai bajnok maratonfutó azt mondja, hogy "ha én képes vagyok lefutni 4 óra alatt az 50 kilométert, akkor más is meg tudja csinálni".

De, pontosan olyan. Annak, aki soha nem csinált ilyet, ez ugyanolyan megterhelő. Volt amikor 130 kilóval nyomtam fekve, és 13 perc alatt futottam a 3200 m-t. Azért ezek nem olimpiai teljesítmények, és ha én megtudtam csinálni, akkor neked is képesnek kell lenni rá. Ha nem, akkor megérdemled, hogy a súly alatt maradj. Na milyen érzés lenne?
Azt hiszed azért, mert neked valami sikerül, akkor az másnak is természetes? Nem egyenlő képességekkel jövünk a világra, de attól még a másiknak nem kötelező a te degradáló tekintetedet elviselnie, mint valami untermensch-nek.

Pedig  saját magához képest még egész visszafogott volt. :lol:

Remek.  Akkor ezt megtiszteltetésnek veszem. Legközelebb már nem leszek ilyen  jóarc, és hozzávágom én is a homokozólapátom.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #11607 Dátum: 2011. február 04. - 10:57:05 »
Azért ez az utóbbi pár hsz már átment abba, hogy kössünk bele pepoba, meg támadjunk meg mindent, akármilyen témáról is van szó. ;)

Én teljesen megértem, hogy nem akar itt maradni, az meg nem motiválja át az egyetemen és a szakképzésen, hogy utána valami minimális pénzből élhessen. Semmi baj nincs azzal, hogy jól akar élni, és az orvos meg amúgyis egy jól fizetett hivatás kéne legyen. Szóval attól, hogy a körülmények gázak, neked nem kell megmaradnod bennük, szabad döntésed lehet, hogy te ennél jobbat akarsz és ezért tenni is fogsz. Persze lehet tisztelni azt, aki ezek ellenére is itthon próbál meg segíteni, de ez nem jelenti, hogy el kell ítélni azt, aki a jobb megélhetést választja. Pepo helyében én is megragadnám az első lehetőséget arra, hogy Nyugat-Európában kezdjek egy jobb életet. Arról pedig, hogy ezzel talán "kárt okoz" a magyar gazdaságnak, az a véleményem, hogy nem csak az embernek van szüksége az országra, hanem az országnak is az emberekre, úgyhogy talán nem csak az egyén felelős azért, ha inkább külföldre megy, hanem az ország is. ;)
Az önzés önmagában még nem rossz dolog, csak akkor, ha túlzásba viszik. Egy egészséges önzés azért kell mindenkinek, különben soha nem jutnál magadtól sehova. Az emberi akarat és önzés együtt jár, és ha megnézed, valójában egymásból következnek. :)

Idézet
A kulcsos dolog csak egy hímsoviniszta poén volt, ami éppen ide illett.
Én elhiszem, hogy poénnak szántad, de abban a helyzetben nem (sem...) volt vicces, és abban a környezetben egy ilyen megszólalás nem frappáns, hanem alpári.

Idézet
Azért ezek nem olimpiai teljesítmények, és ha én megtudtam csinálni, akkor neked is képesnek kell lenni rá.
Azért ez nem így működik és ezt a gondolatot most te fordítod ki. ;)
Ez a gondolat valójában úgy hangzik, hogy csak annyit várj el egy embertől, amire képes. De általában az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy az akaratuk kis megfeszítésével mi mindenre képesek. Persze ahhoz rálátás és bölcsesség kell, hogy tudd, mire képes valójában az az ember, aki előtted áll.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11608 Dátum: 2011. február 04. - 11:18:50 »
Persze ahhoz rálátás és bölcsesség kell, hogy tudd, mire képes valójában az az ember, aki előtted áll.
Höhö, akkor én rálátó és bölcs vagyok, mert a fél életem erről szól.  :D

Na de hagyjuk végre pepot, van egy új témám, amiről tudnánk sokat vitázni. Van egy elég idegesítő emberi szokás, amivel lépten-nyomon találkozik az ember. Élőben is, neten is, mindenhol. Nevezetesen az, hogy a legeslegtöbb ember hajlamos hülyének nézni a többieket, mindösszesen azért, mert történetesen jobb valamiben az átlagnál. Nem kell most valami hatalmas dologra gondolni, vegyük a leghétköznapibb példát. Bemész egy közértbe, keresel valamit, nem találod. Megkérdezed az egyik eladót, aki messziről rámutat, hogy "ott van". Odamész, elvileg kiszúrja a szemed, de mégse látod, mert 1: 9 sor van, és elvész a sok hasonló termék között 2: még sose láttál olyat, mert csak valaki ajánlotta, így azt se tudod, hogy néz ki. Az eladók erre (saját tapasztalat, nem egy és nem két olyan alkalmazottam volt már, aki ilyen eladó volt) "Hát ez vak! Tök hülye!" Mindössze azért, mert ők ott dolgoznak azon a helyen több éve, és pontosan tudják, hogy mi hol van. Nekik természetes, hogy ránézésre felismerik a termékeket, amikkel naponta többször találkoznak, és nem tudják elképzelni, hogy másnak nem természetes.
Ez csak egy példa volt. Lehetne kiragadni példákat a közlekedésből "Mennyi hülye autós van, milyen béna mindenki" (ugye volt az a felmérés, hogy a magyar autóvezetők valami 90%-a gondolja úgy, hogy jobban vezet az átlagnál...), vagy a világon szinte bármelyik szakmából. Könnyebb lenne kivételeket találni, mint például az informatika, mert az informatikusok legalább tisztában vannak vele, hogy abban a témában tényleg mindenki síkhülye, aki nem foglalkozik vele legalább valamennyit, így ők már természetesnek érzik, hogy ebben ászok, de majd zozi kijavít, ha tévedek. :)
Mindenesetre számtalan helyen lehet találkozni azzal a felfogással, hogy emberek azért hiszik magukat különlegesnek, vagy okosnak, mert alapvetően korlátolt felfogással nem látják be, hogy "oké, ebben tényleg jobbak, mint a legtöbben, viszont ezer másban meg rosszabbak". Csak azzal az ezer mással ritkábban találkoznak, mint azzal az eggyel, amiben jók, persze. Én is sok ilyet ismerek személyesen.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11609 Dátum: 2011. február 04. - 11:29:23 »
Ilyenkor örülök, hogy nekem nem lehet ilyen gondom. ;D

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11610 Dátum: 2011. február 04. - 11:34:03 »
Ezt az érzést ismerem. Mivel én elég nagy technikai antitalentum vagyok, ezért nagyon féltem a vezetéstől. Ilyenkor mindenki biztatott, hogy "ne aggódj, ez könnyű". Persze, hogy az. Annak aki már tudja.  ;)
Erre mindig azt mondom, hogy a "jobbhorog" sem egy bonyolult dolog, ha már megtanultad, hogy kell ütni, de addig bizony kifog az emberen.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11611 Dátum: 2011. február 04. - 11:37:15 »
Ilyenkor örülök, hogy nekem nem lehet ilyen gondom. ;D
Talgaby polihisztor, és sok más tudományban is jártas. ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11612 Dátum: 2011. február 04. - 13:17:02 »
Zozinak (is), meg mindenkinek, aki szeret fordítgatni... bökjetek erre a linkre. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #11613 Dátum: 2011. február 04. - 13:50:35 »
"Kontó"... :shocking:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #11614 Dátum: 2011. február 04. - 14:37:37 »
Höhö, akkor én rálátó és bölcs vagyok, mert a fél életem erről szól.  :D
Tapasztaltam. :P :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11615 Dátum: 2011. február 04. - 15:45:49 »
Idézet
Sőt, ez már ott megbukna, hogy miért szeretkezel élvezetből, hisz fajfenntartásra való, nem?
Tomi, ezekre már korábban megadtam a választ, amikor Tom szintén jött a védekezéssel. Úgy látszik nem olvastad el.

"a nemi kapcsolat biológiailag a fajfenntartást szolgálja, a fajok úgy 99%-ban. De van vagy 3 emlős faj, ahol az örömszerzés, a pszichológiai fejlődés része is, és köztük van az ember is. Ráadásul más dolog, hogy 1000 aktusból meggátolod a gyereknemzést 997-szer, és csak háromszor vállalsz utódot, és teljesen más az, ha a saját nemeddel létesítesz nemi kapcsolatot, eleve kizárva az utódnemzés lehetőségét (mert hiába van már mesterséges megtermékenyítés még ilyesmik, a homoszexualitás nem 20 éve létező probléma, szóval ha az emberiség nem találta volna fel a mesterséges megtermékenyítést, akkor is létezne...szóval ezzel felmenteni a homikat "bűneik" alól elég gyenge próbálkozás, mivel ez nem saját érdemük, tőlük független jött létre, és soha nem volt célja a homoszexualitás elterjedése melletti utódlás biztosítása). Az ember mellesleg biológiai szempontból jelentősen átértékelődött az utóbbi pár ezer évben, amit az evolúciós fejlődés még nem tudott követni. A nőnek azért van 30-40 évre elegendő petesejtje, mert a biológia számolt azzal, hogy még a peteéréskor lezajló aktus esetén sincs mindig megtermékenyülés, a terhesség alatti vetélésekről, halvaszülésekről nem is beszélve. Plusz ehhez a régi körülmények között hozzá kellett venni, hogy az utódok több, mint fele a nemi érettség kora előtt elhalálozott betegség, meg egyéb okok-miatt. Magyarul bőven kellett utódot nemzeni, bőven kellett rendelkeznie petesejteknek, hogy a faj fentmaradhasson.  Ma, a peteérések nagyon nagy része teljesen fölösleges, az orvostudomány fejlettségének köszönhetően, a szociális körülményeknek köszönhetően a nőnek a tfajfenntartás szempontjából 100 petesejt is elég lenne élete során. (Nyilván ez elsősorban a fejlett országokban igaz, az Afrikai mélyszegénységben nem, de ha megfigyelitek, ott pont úgy próbálják legyőzni a gyenge hatásfokú utódnemzést, és a gyakori utódhalálozást, hogy minél több gyereket nemzenek és szülnek. Ennek a társadalmi-kulturális-szociális körülmények mellett biológiai okai is vannak, kiegészítve egymást)  Szóval 30000 ezer éve a biológia szempontjából az utódnemzés gátlása valóban szembeköpte a biológiát, de ma ez már nincs így. Sőt, pont azzal tennénk fajunk ellen, ha minden aktusból utód születne."

Idézet
Azt nem tudom, hogy miért mondod, mert nem akartalak megsérteni. De az nyilvánvaló, hogy nagyképű vagy.
Ügyesen csinálod azért. Nem akarsz megsérteni, de egy mondattal később már tényként közlöd, hogy nagyképű vagyok. Így kell ezt.

Idézet
Csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy reagálsz arra a szitura, amikor te állsz a f..z hegyesebbik végén, és rád zúdulnak a sztereotípiák. Pont azt csináltad, amit az általad lenézett emberek is tettek volna...Próbáltál érvelni! Hátha eloszlathatod azt a sok baromságot, amit Átlag János a fejedhez vág. Persze Á. J. magasról xarik az érveidre, pont, ahogy te is másokra (kövérek, melegek, romák, nők). Neki az, amit mondasz csak "rózsadombi szerecsenmosdatás".
Az említett példák közül egyedül a melegek azok, amelyek között ilyen szempontból párhuzam vonható az orvostársadalommal: Ugyanúgy egyik sem tehet arról a helyzetről, amibe került. A meleg genetikai alapon meleg, az orvost meg a mindenkori politikai hatalom fosztotta meg a boldogulástól. A többiek saját maguk tehetnek arról, ahol vannak, ahová jutottak, még ha külső tényezők szerepet is játszottak, akkor is. A kövér ember helyett nem más ette azt a sok ételt. A nőket nem más kényszerítette, hogy minden buli után mással feküdjenek le. A cigányok is kollektíve nagyrészt maguknak köszönhetik azt a képet, ami kialakult róluk. Úgyhogy bármit is akartál ebből kihozni, nem biztos, hogy sikerült.

Idézet
Empátia nélkül nem fog menni az ilyen emberek kezelése, mivel neki már így is súlyosan károsodott az önbecsülésük. Ha előveszel valami tengerészgyalogos fogyókúrás receptet, akkor csak még mélyebbre taszítod őket.
Az közelről sem biztos. Értem, mire gondolsz, biztosan van ilyen eset is. De hidd el, hogy sok olyan eset is van, ha elnéző vagy vele szemben, ha nem nyúzod, gyötröd mindenféle eszközzel, akkor jóval kisebb lesz benne az elhatározás. Mert mit lát? Azt fogja látni, hogy "ha még az orvosom is, az egészségemért rajtam kívül felelős és ráadásul hozzáértő ember sem forszírozza minden áron, kíméletlenül a dohányzásról való leszokást, a fogyást, akkor én minek törjem magam annyira, főleg úgy, hogy nem érzem betegnek magam?"

Idézet
Azért 21 évesen ez nem egy nagy szám, de tény, hogy kell hozzá akaraterő. Térjünk vissza erre majd, ha 45 leszel. Amikor már a mozgásszerv- és érrendszeri  betegségek ellehetetlenítik, hogy fizikailag aktív életet élj.
Ez a majdnem 10 kiló a vizsgaidőszak alatt, meg előtte pár hét alatt jött össze. Pont egy olyan időszakban, amikor szinte semmi mozgást nem végeztem, néhány fekvőtámasz, meg felülésen kívül (de mivel egyik sem aerob tevékenység, túl sok zsírégető hatása nem volt egyiknek sem). Úgyhogy nyugodtan visszatérhetünk rá 45 évesen. ;)
Mellesleg 45 évesen, ha az ember egészséges életet él, és nincs szegénynek nagyon pocsék genetikája, az érrendszeri állapota, meg a vázrendszere közel sem lehetetleníti el, hogy aktív életet élhessen. Eleve ez a szomorú, hogy egy átlag 45 éves emberről olyan kép él az emberek fejében, hogy már kövér, nem bír mozogni, szarok az ízületei, magas a vérnyomása, rosszak az erei. Ha az emberek nem azt az önpusztító életmódot folytatnák, amit, te sem 45 éves kort hoztál volna föl példának, hanem 60-at. Ez is annak a bizonyítéka, milyen rossz az emberek eü állapota. Pedig csak odafigyelés és akaraterőn múlik minden. Egy normális étrendet, mozgásmennyiséget tényleg csak azok nem tudnak teljesíteni, akik nagyon szegények.

Idézet
Volt amikor 130 kilóval nyomtam fekve, és 13 perc alatt futottam a 3200 m-t. Azért ezek nem olimpiai teljesítmények, és ha én megtudtam csinálni, akkor neked is képesnek kell lenni rá. Ha nem, akkor megérdemled, hogy a súly alatt maradj. Na milyen érzés lenne?
110 kilóval már én is nyomtam fekve, amikor gyúrtam, és 2700 km-tert futottam 20 perc alatt, pár hónapja. De ha még ezek az eredmények sem lettek volna, akkor is képesnek kellene rá lennem igen. Egy erőm teljében lévő fiatal ember vagyok, kisebb EÜ problémákkal, de semmi olyannal, ami megakadályozna, hogy kemény edzésmunkával el tudjam érni ezt a teljesítményt. Úgyhogy igen, mondhatjuk bátran, ha nem lennék képes rá, igencsak szégyellhetném magamat, és égne a pofám rendesen.

Idézet
Azt hiszed azért, mert neked valami sikerül, akkor az másnak is természetes? Nem egyenlő képességekkel jövünk a világra
A fizikai képességben valóban nem. Ebben teljesen igazad van. Pont ezért írtam az olimpiai bajnok futót, mert az emberek 90%-a sosem lenne képes ilyen teljesítményre, erre tényleg születni kell (a nagyon sok edzés mellett persze, hisz még az olimpiai bajnokok sem születnek annak). Az intellektusról hasonlóan nyilatkozhatunk. Természetesen az eszen is nagyon sokat lehet, és kell is fejleszteni amikor annak ideje van, de akit kevesebb ésszel áldott meg az Isten, sosem lesz belőle Nobel-díjas matematikus. Az akarat viszont nem ilyen. Nincs genetikailag meghatározva (legalábbis nem tudunk róla), ez tényleg csak az illetőtől függ, senki mástól. És a fogyáshoz, a cigi letételéhez nem kell csodás genetikai adottság, nem kell zsenialitás, semmi más nem kell, csak akarat.

Idézet
De általában az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy az akaratuk kis megfeszítésével mi mindenre képesek.
Persze, mert mindig feladták idejekorán. Persze vannak dolgok, amit akármennyire akar az ember sosem fog elérni (ha minden akaratomat arra összpontosítanám, hogy vadászpilóta legyek, akkor sem jönne össze, mert egészségügyileg egyszerűen alkalmatlan vagyok rá, és nem szerintem, hanem a követelményrendszer szerint), viszont az emberek olyan dolgokban is rendszeresen feladják, ami sok százezer másik embernek sikerült, szóval nem kell olyan fene nagy képesség, adottság, vagy mittudomén micsoda hozzá. Egyszerűen át kell lépni a határt újra, és újra és újra. És amikor visszanéz az ember, akkor döbben rá, mennyi mindenen átment, mennyi mindent legyőzött pusztán kitartásból, elhatározásból.

Idézet
Én teljesen megértem, hogy nem akar itt maradni, az meg nem motiválja át az egyetemen és a szakképzésen, hogy utána valami minimális pénzből élhessen
Tavaly is, tavalyelőtt is beadtam a jelentkezési lapot, azzal a szándékkal, hogy otthagyom a sulit. Mert bár hiába érdekel amit tanulok, a hazai körülmények borzalmasak. Persze ott a nyugat, lehetőség szartig, de csak nyugodtabb az ember, ha olyan szakmája van, ami itthon is keresett, amiből itthon is meg fog tudni élni. Gondolkodtam  valami teljesen más irányon, villamosmérnökön, pénzügyis dolgokon, de az a rossz, hogy bár első, és még második hallásra is érdekelt a dolog, de amikor nézegettem egyetemi jegyzeteket, mélyebben beleolvastam a dologba, rájöttem, hogy csak addig érdekel, amíg egy kis képet kapok az egészről, a részletek már nem tudnak lekötni annyira. Úgyhogy nem mondok túlzó dolgot, hogy ez nekem, hogy itt vagyok, és csinálom még a mai napig egy hatalmas dilemma, egy kétség, mert folyamatosan azt érzi az ember, hogy nagyon nem éri meg a belefektetett munka. Azt látja az ember, hogy más jóval kevesebb melóval, sokkal rövidebb idő alatt diplomázik, majd jól keres, megbecsülik, tisztelik, és nem egy csupa alaptalan szart vágnak a fejéhez. Nyilván ha nem lenne itthon ilyen rossz minden az EÜ-ben, akkor meg sem fordult volna a fejemben a váltás, és nem gyötörnének kétségek sem. Egyik orvos sem azért kezdi el az egyetemet, hogy eleve kint éljen és dolgozzon. Senki sem ezzel a céllal szívja el az adófizetők pénzét. Egyszerűen, ha tényleg orvosként akarsz tisztességesen megélni, jelenlegi pályakezdőként, akkor nincs más megoldás. Egy műkörmös jobban keres az orvosoknál.

Idézet
úgyhogy talán nem csak az egyén felelős azért, ha inkább külföldre megy, hanem az ország is.
Egyértelmű. És a mi helyzetünkért, az EÜ helyzetéért az állam mindenkori vezetői felelősek.

Idézet
Nekik természetes, hogy ránézésre felismerik a termékeket, amikkel naponta többször találkoznak, és nem tudják elképzelni, hogy másnak nem természetes.
Ezzel én is sokszor vagyok így. Ez pusztán abból adódik, hogy az ember már nagyon mélyen belemerült egy helyzetbe, a sajátjába, egyszerűen nem tud kilépni, és belehelyezni magát másba. Legalábbis azonnal nem, és ezért vannka ilyen spontán reakciói. Olyasmire gondolok, hogy te foglalkozol x dologgal, amiben van egy nagyon alapvető valami, amit te már hosszú évek óta jól ismersz, a világ legtermészetesebb dolga, hogy te tudod, az micsoda, és már szinte elfelejted, hogy neked is meg kellett valamikor tanulni, sok-sok éve, még számodra is ismeretlen volt. Szóval abban a hirtelen pillanatban elképzelhetetlen számodra, hogy valaki a polcon ne ismerje fel azt a terméket, ne tudja, hogy az emésztés nem a gyomorban folyik, ne tudja, hogy a dízel üzemanyagnak nincs oktánszáma és sorolhatnám, nyilván mindenki tud olyat mondani a saját tudásából, ami számára szinte elképzelhetetlen, hogy valaki ne legyen tisztában vele. Mert úgy van vele, hogy ezt mindenki tudja, pedig nem. Az érdekes nem is ez, hanem az, hogy később képes-e belátni mindezt, és tud-e bocsánatot kérni, ha netán egy ilyen spontán reakciója sértő volt másra nézve, vagy nem olyan stílusban beszélt a másikkal, mint kellett volna.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11616 Dátum: 2011. február 04. - 16:10:09 »
pepo: Szerintem nincs értelme püfölni a semmit, úgyis csak elbeszélünk egymás mellett. Legyen ez a végszó ebben a témában, ami egyben tökéletesen szimbolizálja egyetnemértésünket  :finger:! De ezt  már csak úgy haverságból.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11617 Dátum: 2011. február 04. - 18:44:06 »
Idézetet írta: Ju
Azért ez az utóbbi pár hsz már átment abba, hogy kössünk bele pepoba, meg támadjunk meg mindent, akármilyen témáról is van szó.
Ju-nak igaza van, illetve kj-nek is, úgyhogy Pepo: átolvastam, amiket válaszoltál nekem, az elején a gyerekvállalás kérdésben néhány pontban egyet tudok érteni, de a többi témával kapcsolatban továbbra sem, illetve pár kérdésben nagyon durván nem. Sokmindent tudnék rákontrázni a véleményedre, de nincs értelme vitatkoznunk, nagyon távoli az álláspontunk, és úgysem tudjuk megváltoztatni egymás véleményét. Úgyhogy maradjunk abban hogy sokmindenben máshogy gondolkozunk (ami egyébként önmagában nem baj, hisz minden ember különböző), úgyhogy én is abbahagyom a vitát, peace. ;) 
(Annak azért örülök, hogy a kulcsos dolgot csak poénnak szántad, mert kinéztem belőled, hogy komolyan gondolod. :hehe: )

Viszont amit az orvosi képzéssel illetve az EÜ-vel kapcsolatban írtál, azt jó volt olvasni, árnyalta a képet számomra is. ;) Egyébként utóbbi időben eszembe jutott, hogy váltasz-e sulit, vagy mi a helyzet veled, de az utóbbi hsz-edből már megkaptam a választ.

Idézetet írta: Kaine
Ebben az esetben egyetértek (lehet, hogy én is maradi vagyok).
Szerintem nem vagy maradi, ez a téma nagyon sok embernél átlépi az ingerküszöböt, nagyon változó, hogy kinél hol a határ ebben a kérdésben, szerintem nincs semmi gond ezzel. ;)

Idézet
Nevezetesen az, hogy a legeslegtöbb ember hajlamos hülyének nézni a többieket, mindösszesen azért, mert történetesen jobb valamiben az átlagnál.
Igen, én is találkoztam ezzel, szerintem ebben is több tényező szerepet játszhat, pl az önismeret hiánya, empátia illetve megértés hiánya, vagy akár kisebbségi komplexus is. Sok embernek az egekbe szökik az egója attól, hogy egyvalamiben jó, miközben kétezer dologban meg bénák. Vagy akiből hiányzik a megértés, az nem bírja felfogni, hogy ami neki természetes és könnyen megtanulta, az másoknak baromi nehéz lehet, az ilyen emberekből például nem is lennének jó tanárok. illetve hogy a kisebbségi komplexusra is mondjak példát, aki nem ér el semmi nagy sikert az életében, az kifelé úgy vetíti ezt ki, hogy lenéz mindenki mást ("hülye vevő, ezt se meg azt se tudja"), ezzel tornássza fel a saját egóját.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11618 Dátum: 2011. február 04. - 23:25:13 »
(...) és 2700 km-tert futottam 20 perc alatt, pár hónapja.
Oké, téged ki kell küldeni a következő olimpiára. ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11619 Dátum: 2011. február 04. - 23:40:35 »
Flash lelepleződött. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.