Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467721 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

D-TOX

• Rinó
  • **
Re:OFF
« Válasz #12900 Dátum: 2011. december 04. - 00:42:02 »
Nálam a formázás minden ilyen esetben segített.

Köszi mindenkinek a tanácsot, rendesen működik a pendrive  ;)!
Újra leszedtem azt a dolgot, s most nem volt vele semmi gond.

Közben meg még a tegnapi nap hatása alatt állok. 14 órakor bekopogott egy a társasházunkban lakó néni, hogy menjek fel vele, mert az egyik lakás ajtaja be van rúgva. Kb. hiányzott az ajtó felső részének a fele, s ki volt nyílva az ajtó. Durván 1 év után ismét betörtek a lépcsőházunkba, senki nem látott és hallott semmit (és ez a bűncselekmény fényes nappal történt, olyan 12:00 és 14:00 között valamikor, ezt onnan tudjuk pontosan, mert a szomszéd lakás tulaja dél fele ment el dolgozni, 14-kor meg jött értem a néni). A tolvaj jó időpontot választott, mert épp a nyár végén berúgott lenti közös társasházi ajtót szerelte 2 asztalos (volt fúrás, faragás, barkácsolás rendesen, s nagy hangzavar). Így minden puffanást, hangot nekik tulajdonítottunk.
Ami elég furcsa, hogy a szerelők azt mondták nem láttak nagyon senkit sem kifele menni, csak befele ment a többség. Az is különös, hogy a betörő hogy tudta, hogy éppen abban az adott lakásban nincsen otthon senki abban az időpontban (kiderült, hogy az egyik tulaj Pesten tanul, a másik meg nyaral valahol). Elképzelhető, hogy a házon belül van az elkövető és sajnos több "gyanúsított" is lehet (egyik albérlő rendszeresen kap idézéseket a rendőrségtől és a bíróságtól, nem tudjuk milyen ügyben, a másik jelöltünk meg az az egyén, aki berúgta ezt a társasházi közös ajtót nyáron, csak sajnos nem tudtunk semmit sem rábizonyítani), de a szerelők is elég érdekesek voltak.
Mióta sok az albérlő, nagyon felhígult a lakóközösség, s csak kapkodjuk a fejünket, ha új embereket látunk. Nem lehet tudni, hogy aki idejár az valami új albérlő, annak a barátja vagy hozzátartozója.

A gond utána még ott kezdődött, hogy a berúgott ajtó tulajainak elérhetőségeit nem tudtuk.
Mivel nem nagyon beszélgetnek senkivel +ritkán látjuk csak őket, felmentem a netre, s megnéztem az adataikat (iwiw-en). Minden adatuk egytől egyig titkosítva volt (e-mail cím, meg még a munkahely is).
Végül a közös képviselőnél megvolt az egyik tulaj adata, de azt is csak nehezen érte el (meg a képviselőt sem volt könnyű elérni).

Úgyhogy mindenkinek javaslom, hogyha valami társasházban lakik, készítsenek valami listát az ott lakók elérhetőségeiről és adott esetben a közösségi portálokon is tegyenek láthatóvá 1-2 adatot (pl.: munkahely, hogy tudni lehessen merre kezdjük el keresni az illetőt, ha ilyen eset történik).

A tavalyi betörés után zárni kezdtük a társasházi közös ajtót, de ez gyorsan el is halt (Ki is ragasztottam egy felhívást, a közös képviselő javaslatára, hogy zárjuk be az ajtót, majd arra lettem figyelmes, hogy 1 hát alatt egyre csak fogyatkozik a papír. Valaki folyamatosan tépkedett belőle, majd a végén letépte az egészet úgy, ahogy van.). Sokan nehezményezték, hogy jaj, elő kell venni a kulcsot, pedig van ez a társasházi kaputelefon, ahol csak bepötyögi mindenki a kódot és már nyílik is azt ajtó. Meg mindenki olyan kényelmes, hogy becsapkodja az ajtót, csak attól nem csukódik be az ajtó, a "nyelv" nem csúszik bele a zárba, így tárva-nyitva marad az ajtó.
Amúgy még ami érdekes, hogy épp ezek a tulajok is, akikhez most betörtek,  nehezményezték azt, hogy miért kell zárni az ajtót, meg azt mondták, hogy az ő értékeik mind el vannak rejtve egy tuti-biztos helyre.
Nos, jelentem, tegnap az összes arany ékszerük és pénzük eltűnt erről a bombabiztos helyről.
Bár tudom, hogy ebben az esetben a szerelés miatt nyitva volt elég hosszú ideig az ajtó, de úgy látszik, minden ember a saját maga kárán tanul.   
Nyilván senkinek sem kívánom, hogy ilyen dolgot átéljen, csak az a gond, hogy manapság mindenki azt hiszi, a saját lakása ajtajánál kezdődik a "tulajdona". A lépcsőházban gond nélkül lehet szemetelni, a falon cipővel járni stb. Hát ez szerintem nem így van....
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 04. - 00:46:39 írta D-TOX »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #12901 Dátum: 2011. december 04. - 09:38:33 »
Részemről felső emelet, ami külön le van zárva egy öntöttvas rácsajtóval, rajta biztonsági zárral. Plusz van egy beépített emeleti 24/7-es őrségünk Marika néni személyében. Úgyhogy ilyesmitől nem tartok. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #12902 Dátum: 2011. december 04. - 09:46:08 »
Kemény a helyzet ott nálatok. A lezárással csak egy baj van .....ne legyen tűz.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #12903 Dátum: 2011. december 04. - 10:35:40 »
Épp a rendőrök is azt mondták, hogy vasrácsos ajtót kellene felszerelni (bár ők is megjegyezték a tűzvédelmi kockázatot, hogy amiatt meg nem nagyon ajánlott), mert ezeket a kazettás ajtókat mind simán berugdossák. Amúgy a 3. emeleten lakó néninek heveder-zára is volt, de aki ért hozzá, annak végülis mindegy, hogy hány zárat kell megbirizgálnia, csak picivel több időre van szüksége.

A rendőrök, akik a hívást követően olyan 50 perccel megérkeztek, nem tudtak sokat maradni, mert már menniük is kellett egy közeli utcába, ahova szintén betörtek. A helyszínelők meg 17 órakor értek ide, hogy rögzítsék a nyomokat! Úgy néz ki, beindult a karácsonyi nagy betürési hullám.

A hab a tortán meg az volt, hogy este 18 órakor, mikor mindenki kicsit lehiggadt, anyuval elmentünk bevásárolni a Tecsoba. Útközben mit látunk ??? Egy intézkedő rendőr-járőrt egy "népesebb" társaság ellen (nem fiatalokról van szó).
Elég szörnyű így karácsony előtt ilyen dolgokat látni. Na és abba is rossz belegondolni, hogy mi van, ha valaki otthon van a betörés ideje alatt. Például nálunk is mama otthon van szinte egész nap.

venom75

• Pókfej
« Válasz #12904 Dátum: 2011. december 04. - 10:45:02 »
Ez ellen nem tudsz tenni semmit , nálunk van polgárőrség , de nem számít semmit . A falunkban is idős egyedül élő nőket rabolnak ki.
A legnagyobb egyszer az volt , hogy egy kirabolt néninél ( tyúkokat vittek el kb : 10 db az ólakból ) találtak egy mobil telefont a tett helyen. A rendőrök a polgárőrökkel kiderítették a telefon tulajdonosát ( egy falubeli család volt ), majd elvitték a megtalált készüléket nekik. A család nagy munkában volt kb 30-40 db csirkét vágtak és tettek volna a hűtökbe , nagyon örültek a megtalált készüléknek annak már nem annyira , hogy elhurcolták őket kihallgatásra. Azóta már nincsenek a faluban .

Ju

• Pókfej
« Válasz #12905 Dátum: 2011. december 04. - 17:32:30 »
Na és abba is rossz belegondolni, hogy mi van, ha valaki otthon van a betörés ideje alatt. Például nálunk is mama otthon van szinte egész nap.
Ha betörő lennél, te betörnél ahhoz, aki éppen otthon van? ;) szerintem menekülne a másik irányba. Betörni egy dolog, de ahhoz gyomor kell, hogy szemtől szembe meg is támadj valakit.

venom75

• Pókfej
« Válasz #12906 Dátum: 2011. december 04. - 18:23:47 »
Pedig egyre többször előfordul.
Sokan lecserélik az ajtóikat a most divatos műanyagra ,biztonságos zárakkal , erre a betörők egyszerű gázégővel kiolvasztják és bemennek.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #12907 Dátum: 2011. december 04. - 21:06:44 »
Na és abba is rossz belegondolni, hogy mi van, ha valaki otthon van a betörés ideje alatt. Például nálunk is mama otthon van szinte egész nap.
Ha betörő lennél, te betörnél ahhoz, aki éppen otthon van? ;) szerintem menekülne a másik irányba. Betörni egy dolog, de ahhoz gyomor kell, hogy szemtől szembe meg is támadj valakit.

Én biztosan nem, de hogy más mit tenne, ki tudja (amúgy olyan esetekre gondoltam, hogyha mondjuk a lakó ledőlt aludni, nem hallatszik semmi zaj a lakásból, s a betörő azt hiszi, hogy nincs otthon senki, pedig van, csak az ott lakó az igazak álmát alussza). Amilyen vadak mostanság az emberek, simán el lehet képzelni azt is, hogy szemtől-szemben rád támadnak.
Ma is volt egy olyan hír, hogy egy vak embert megtámadtak a házuk bejáratánál, nem adta oda a pénzét, s megkéselték emitt szegényt.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #12908 Dátum: 2011. december 04. - 21:48:40 »
Nagynénéméket is kirámolták tavaly a 9.-en úgy, hogy ott aludtak hárman. Még jó, hogy unokahúgom nem volt otthon, mert külön bementek az ő szobájába is. :S Meg az is szerencse, hogy mamám nem kelt fel akkor éjjel szokásához híven, ki tudja, mi történt volna. :S

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #12909 Dátum: 2011. december 04. - 22:04:22 »
Elég durva sztorik... Egy vakot megtámadni...

Betörni egy dolog, de ahhoz gyomor kell, hogy szemtől szembe meg is támadj valakit.
Sajnos vannak, akik pont azért törnek be egyedül élő idős emberekhez, mert tudják, hogy azok úgyse tudnak védekezni... Az ilyen aljas embereknek ez nem jelent erkölcsi dilemmát...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #12910 Dátum: 2011. december 05. - 10:20:33 »
"Live for nothing or die for something, your call."

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #12911 Dátum: 2011. december 05. - 13:11:36 »
Ez egy baromság.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #12912 Dátum: 2011. december 05. - 16:42:26 »
Szerintem nem az. Te miért gondolod annak?
"Live for nothing or die for something, your call."

Ju

• Pókfej
« Válasz #12913 Dátum: 2011. december 05. - 17:11:42 »
Az ilyen aljas embereknek ez nem jelent erkölcsi dilemmát...
Nem is erkölcsre gondoltam, inkább józan észre. Jóval többet kapsz testi sértésért, mint betörésért. ;) Igazából arra akartam rávilágítani, hogy felesleges ennyire negatívan és dramatikusan nézni a képet. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #12914 Dátum: 2011. december 05. - 17:12:17 »
Szerintem nem az. Te miért gondolod annak?

Mielőtt azt hinnéd egy szívtelen barom vagyok, aki nem tudja értékelni azt, hogy embertársai mások érdekében végeznek mindennemű ellenszolgáltatás nélkül munkát, akkor gyorsan eloszlatom ezt a feltételezést. DE:
1. Mi köze ennek a képregényekhez?
2. A hős definiciója nem megfelelő és mára a hős kifejezést totál elcsépelték, hiszen azok a bránerbélák és pirított ribancok is "hősök" akik magukat kelletve kereskedelmi tévék nézettségét csökkentik.
3. Az igazi hősnek nincs szüksége pozitív megerősítésre ahhoz, hogy továbbra is ilyen munkát végezzen, és nekem egy olyan ember nem hős, aki egy milliós egyiptomi kiruccanása után arra az elhatározásra jut, hogy valahogy le kellene írni az adóból az utat, na jótékonykodjunk egy picit. A másiknak meg annyi köze van a beteg gyerekek támogatásához, mint nekem a hastánchoz. Az iggazi hősök nem ők, hanem akik a háttérben, névtelen tesznek másokért és mégis ezek aratják le helyettük a köszönet nyílvánítást. Ha engem kérdezel ez úgy ahogy van egy gusztustalan parasztvakítás. Az meg, hogy belekeverik a képregényes társadalmat még visszataszítóbb.

UI: Ha már magyar szuperhőst keresnek, akkor ott a tűzoltó, aki összeégve, sípoló tüdővel is visszarohan a lángoló házba, vagy a mentős. stb
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 05. - 17:15:10 írta Ben Reilly »

venom75

• Pókfej
« Válasz #12915 Dátum: 2011. december 05. - 19:56:20 »
Én 17 éve vagyok tűzoltó sok gyereket , felnőttet, állatot mentettem meg szolgálatban illetve volt olyan is amikor nem is voltam abban mégis úgy cselekedtem mintha rajtam lett volna a tűzoltó ruha. Ennek ellenére nem mondanám magam hősnek csak egy lelkiismeretes tűzoltónak kb. 6000 másik társammal együtt.
Engem is megdöbbentett a szavazás és értetlenül olvastam a jelölteket.
Szerintem is csak egy vicc. 

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #12916 Dátum: 2011. december 05. - 20:24:32 »
Tipikusan az a szituáció ez a szavazás, mint amikor a vagyonosok egymás között leosztják a lapokat és még díjazás is egymást, a közember meg azt hiszi hogy ő most milyen fontos dolog részese, hogy kikérik a véleményét, közben meg a képébe röhögnek.

venom75

• Pókfej
« Válasz #12917 Dátum: 2011. december 05. - 21:07:02 »
Ne is foglalkozz vele , nem ér annyit. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #12918 Dátum: 2011. december 05. - 21:13:07 »
Hm. A hős fogalma nem az, hogy önzetlenül segít másokon? Mert akkor abba sok minden belefér, legfeljebb nagyságrendi különbségek vannak (teszem azt, a tűzoltók már szuperhősök inkább). Legalábbis én nem látom ENNYIRE negatívan ezt a dolgot.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #12919 Dátum: 2011. december 05. - 21:23:20 »
Nem is erkölcsre gondoltam, inkább józan észre. Jóval többet kapsz testi sértésért, mint betörésért. ;)
Ja, értem. Hát szerintem ez a betörő intelligenciaszintjétől is függ. Nem mindenki gondol bele ennyire a tetteinek jogi követezményeibe, főleg a fiatalkorú elkövetők nem.
Idézet
Igazából arra akartam rávilágítani, hogy felesleges ennyire negatívan és dramatikusan nézni a képet. ;)
Ez igaz, nem is szabad napi szinten attól rettegni, hogy hátha hozzánk is betörnek. Csak annyi mindent hallani a mai világban, hogy néha elgondolkodik az ember. De pl. én már híradót se nagyon nézek, mert unom, hogy mindig rémhírekkel van tele.

A szavazáshoz: a jelöltek személyétől függetlenül én is úgy érzem, hogy ez nem igazán egy ilyen képregényes rendezvényre való. Félreértés ne essék, szép gesztus, ha elismerik valakinek az embertársaiért tett erőfeszítéseit, de ennek megvan a maga helye és fóruma, és az nem a Hungarocomix, vagy bármilyen másik képregényes rendezvény. Egy képregényfesztiválon díjazzák azokat, akik sokat tettek a képregények ügyéért, az teljesen témába vág.

A jelöltekkel kapcsolatban meg én is úgy gondolom, hogy ha már nagyon szuperhősöket akarnak keresni, akkor - ahogy Ben és Venom is mondta - valóban inkább tűzoltókat, mentősöket, rendőröket, sőt, civileket kellene jelölni a címre. Olyan civileket, akik bátorságukkal/lélekjelenlétükkel (esetleg testi épségük kockáztatásával) megmentettek valakit (berohantak az égő házba, megakadályoztak egy rablást, újraélesztettek egy utast aki rosszul lett a metrón, kihúztak valakit egy felborult autóból, stb.).
Persze nem azt mondom, hogy a jelöltek nem érdemelnének elismerést, csak épp erre vannak más, alkalmasabb fórumok, nem feltétlenül a Hungarocomix.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.