Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468504 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Pepea

• Grizzly
  • *
    • Black Team Comics
Re:OFF
« Válasz #13140 Dátum: 2012. február 02. - 10:25:30 »
Csinált azokat is. A Spidertomon is volt fenn egy képregénye régen, az Exposure, de rajzolt Gen13-t, nem túl rég a Marvelnek meg Pókembert, meg egy csajos képregény sorozatot, amiben a Fekete Macska, Tűzcsillag, meg még két csaj volt a főszereplő. Talán az új Heroes for Hire?
Részvétem! :( Úgy emlékszem, Heroes for Hire (2006) 3 számát rajzolta. Tényleg nem is akarok elhinni. Melyik cikket láttad?
Tudom, Pókember-t is csinálta, csak egyet: Peter Parker: Spider-Man '99
Tűzcsillag? Hmmm... kedvencem.  ;D Szívesen feleségül venném őt.  :brow:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13141 Dátum: 2012. február 02. - 13:46:12 »
Ja, sose lenne otthon hideg, mi? :)

A google-be írtam be, ott találtam egy cikket. Nem sokat írtak róla.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #13142 Dátum: 2012. február 03. - 22:31:30 »
KJ, ezt te írtad? :)
http://www.kepregeny.net/downloads/schuller-csaba-watchmen.pdf
Csak onnan jutott eszembe, hogy esetleg ez a te dolgozatod, mivel emlékeim szerint te is szociális munkásnak tanulsz/tanultál (remélem jó a megfogalmazása a szakmának részemről), és amikor felmerült a kérdés, itthon miért nincs a képregényre kereslet, pont ugyanazt a magyarázatot (pontosabban elméletet) adtad, ami a dolgozatban is szerepel.

Szerk: Érdemes elolvasni, roppant érdekes írás. Olyan dolgokról van benne szó, amikbe talán bele sem gondoltunk eddig...én legalábbis nem nagyon. (itt konkrétan arra gondolok, mit is csinál egy szociális munkás, és hogy miért is rohadt nehéz ez a szakma)

Amúgy az ciki, ha a "A továbbiakban felsorolok néhány olyan rejtett pályaválasztási motivációt (Feuer,
2011), melyek gyakran jelennek meg a segítő hivatást választók körében." részből kettő némi kiegészítéssel teljesen igaz rám? :D

És még egy kérdés a végére: Mennyire fordul elő a szociális munkában ugyanaz a keserűség, ami a Watchmen befejezésének igazi, megsemmisítő erejű csattanójából származik?
A Watchmen-ben ugyebár Dr. Manhattan közli Adrian-nel, hogy soha nem ér véget semmi. Az emberiség önpusztító magatartása sem...a befejezésre ugyan megvalósult Adrian álma, az USA és a SZovjetek elásták a csatabárdot, mindenki összefogott egy ismeretlen, félelmetes külső ellenség ellen...viszont ahogy telni fognak az évek, ez a nagy fenyegetettség érzés egyre csökkenni fog, a nagy összefogással együtt, s csak idő kérdése, mikor éleződnek ki ismét a konfliktusok, mikor kezdődik minden újra az elejétől...

A szociális munkában analógiát keresve: Mennyire gyakori, hogy egy a "szarbó kihúzott" valakivel ismét találkozik az ember, ismét ugyanolyan rossz helyzetben van, ismét meg kell próbálni kirángatni a mocsárból?
A kérdést ezen az úton tovább is lehetne gördíteni: HOgy látod, a marginalizálódott, "lecsúszott" emberek helyzetéért mennyire felelősek saját maguk, és mennyire a külső körülmények?
(Nyilván ha az előbbi játszik nagyobb szerepet, akkor az első kérdésre az kell a válasz legyen, hogy "elég gyakori".)

A tiszta érdeklődésen kívül már csak azért is érdekel egy ilyen vélemény, mert a pszichiátriában, a szenvedélybetegek körében is felmerül sokszor ez a kérdés, és más a pszichoterápiás stratégia, ha a szerencsétlen magának köszönheti, hogy vedel, és más akkor, ha ez az egyetlen örömforrás az életében.
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 03. - 23:04:53 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #13143 Dátum: 2012. február 04. - 13:57:14 »
Igen, én írtam.  :D Majd este írok részletes választ a kérdéseidre, csak most éppen agyf@szt kapok a tantárgyfelvételtől. :haj:
"Live for nothing or die for something, your call."

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #13144 Dátum: 2012. február 04. - 13:59:17 »
Igen, én írtam.  :D Majd este írok részletes választ a kérdéseidre, csak most éppen agyf@szt kapok a tantárgyfelvételtől. :haj:

Az jó kis móka.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #13145 Dátum: 2012. február 05. - 00:03:39 »
[quote author=pepo05 link=topic=22.msg149926#msg149926 date=132830469
Amúgy az ciki, ha a "A továbbiakban felsorolok néhány olyan rejtett pályaválasztási motivációt (Feuer,
2011), melyek gyakran jelennek meg a segítő hivatást választók körében." részből kettő némi kiegészítéssel teljesen igaz rám? :D
[/quote]

Szerintem egyáltalán nem "ciki". Feuer tanárnő kurzusait rendszeresen érfelvágós hangulatban hagytuk el, mert mindig úgy éreztük, hogy az összes létező érzelmi deficittel rendelkezünk. Szinte mindenki talált magának olyan "inget", amit magára húzhatott, de Feuer megnyugtatott, mert azt mondta, hogy az ha kiállítaná a teljes pszichológiai kart, rajtuk is szépen fel lehetne vázolni minden patológiás tünetet. "Kell egy kis hazai"- szokta mondani az  órákon. Különben nem lehetsz igazán jó segítő (egyébként tanított a SOTE-n is orvospalántákat, ugyanebben a témakörben). Szóval, a lényeg az, hogy  függetlenül attól, mit éreztél igaznak magadra nézve; ez nem feltétlenül jelent komoly pszichés problémát, vagy valamilyen devianciát. Azonban önmagad és a leendő betegeid érdekében nem árt tisztában lenni a, gyengéiddel, erősségeiddel, és szépen  fokozatosan dolgozni a személyiséged fejlesztésén, azokon a pontokon, ahol úgy érzed szükség lehet rá. Ez marha nagy meló.

És még egy kérdés a végére: Mennyire fordul elő a szociális munkában ugyanaz a keserűség, ami a Watchmen befejezésének igazi, megsemmisítő erejű csattanójából származik?

A szociális munkában analógiát keresve: Mennyire gyakori, hogy egy a "szarbó kihúzott" valakivel ismét találkozik az ember, ismét ugyanolyan rossz helyzetben van, ismét meg kell próbálni kirángatni a mocsárból?

Nagyon gyakori: "Burnout-szindrómának" hívják, amikor a szociális munkás már annyira elfásult, hogy semmilyen produktív tevékenységre nem képes, sőt, a tevékenységével inkább kárára van már a klienseinek.

A szociális munkában a sikerélményt patikamérlegen osztják. Nagyon ritka az, hogy valakit komplex módon lehet rehabilitálni, és ez nagyon gyakran nem az egyén hibája, hanem a rendszer, illetve a környezet hibája. Igazából ez az, ami kimeríti az embert, hogy egy bizonyos ponton túl, még a legtörekvőbb klienssel sem lehet a-ból b-be jutni, mert a körülmények nem engedik, ezeken pedig nem tudunk változtatni.

Ez sodor sok embert  radikális vonalra, ahol már nem a kliens a fontos, hanem a fennálló társadalmi rend megváltoztatása, mert szerintük a gond a kapitalizmusban van, és amíg ez a rend fennáll, addig csak kiszolgálói vagyunk, de lényegi változást nem tudunk kieszközölni.

Az "önhibás" szegény képe, régi toposz, de nagyon szeretném azt gondolni, hogy legalább a szociális munkások körében kevés követőre talál. Bár a saját felelősséget nem lehet teljesen kizárni, de az egyén társadalmi beágyazottságának, fejlődéslélektani determinációinak (összegezve: pszichoszociális háttér) sokkal nagyobb szerepe van az életvezetési problémák kialakulásában, mint azt az emberek általában tudni vélik.

Az alkoholizmust hozod fel példának. Véleményem szerint nincs olyan ember, aki  csak(!) magának köszönheti, hogy iszik, narkózik, mindenkivel összefekszik, stb. Ezek tünetek, de a probléma gyökere jóval  mélyebben van, gyakran még magának a dependenciában lévő embernek is láthatatlan. Ezért úgy gondolom, hogy szankcionáló intézkedésekkel semmire sem megyünk, ha segítséget szeretnénk nyújtani. Megtilthatom a kukázást, kizavarhatom a hajléktalanokat  az aluljáróból, de attól még a probléma nem lesz megoldva, mert már sorszámot húzott a következő svájci frankban eladósodott honpolgár a "fapados" szállóra, és a rendszer nem akkor foglalkozik vele, amikor még meg lehetne menteni, hanem akkor, amikor már maga alá vizel egy aluljáróban, és az esély, hogy újra teljes életet élhessen erősen konvergál a nulla felé.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #13146 Dátum: 2012. február 05. - 00:28:12 »
Idézet
Szerintem egyáltalán nem "ciki". Feuer tanárnő kurzusait rendszeresen érfelvágós hangulatban hagytuk el, mert mindig úgy éreztük, hogy az összes létező érzelmi deficittel rendelkezünk....Szóval, a lényeg az, hogy  függetlenül attól, mit éreztél igaznak magadra nézve; ez nem feltétlenül jelent komoly pszichés problémát, vagy valamilyen devianciát. Azonban önmagad és a leendő betegeid érdekében nem árt tisztában lenni a, gyengéiddel, erősségeiddel, és szépen  fokozatosan dolgozni a személyiséged fejlesztésén, azokon a pontokon, ahol úgy érzed szükség lehet rá.
Tudom, hogy nem kell beparázni tőle, poénkodva kérdeztem inkább, azért volt a smiley. ;) A két személyiségjeggyel tisztában vagyok már régóta, viszont nem érzem jelent pillanatban úgy, hogy tennem kellene valamit a megváltoztatásuk érdekében. Eddig inkább előnyeit tapasztaltam, mintsem hátrányait. Persze egy másik közegben, lehet ez fordulna.

Idézet
Nagyon gyakori: "Burnout-szindrómának" hívják, amikor a szociális munkás már annyira elfásult, hogy semmilyen produktív tevékenységre nem képes, sőt, a tevékenységével inkább kárára van már a klienseinek.
Nem erre gondoltam, a burnout-ot természetesen ismerem, már a nyakunkon jön ki. Burkolva, burkolatlanul már szinte azt nyomatják belénk, ha nem akarunk kiégni, ne dolgozzunk magyarországon orvosként.

De végülis később megkaptam azt a választ, amit szerettem volna. Egyébként téged mi vezényelt erre a pályára?

Idézet
a rendszer nem akkor foglalkozik vele, amikor még meg lehetne menteni, hanem akkor, amikor már maga alá vizel egy aluljáróban, és az esély, hogy újra teljes életet élhessen erősen konvergál a nulla felé.
Ez sajnos az egészségügyben is így van. Bár nyugaton egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek már a prevencióra, nálunk még ez nevetségesen súlytalan szempont.
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 05. - 00:31:30 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #13147 Dátum: 2012. február 05. - 08:40:02 »
De végülis később megkaptam azt a választ, amit szerettem volna. Egyébként téged mi vezényelt erre a pályára?

Ugyanaz, mint Pókembert, Batmant vagy Böjte Csabát... "Egy kis hazai".  ;)

Nem erre gondoltam, a burnout-ot természetesen ismerem, már a nyakunkon jön ki. Burkolva, burkolatlanul már szinte azt nyomatják belénk, ha nem akarunk kiégni, ne dolgozzunk magyarországon orvosként.

Az orvosoknak milyen eszközöket biztosít a foglalkoztató intézmény az ilyen tünetek kezelésére, megelőzésére? Van egyáltalán bármilyen segítség, vagy mindenki oldja meg, ahogy tudja?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #13148 Dátum: 2012. február 05. - 13:26:54 »
Idézet
Az orvosoknak milyen eszközöket biztosít a foglalkoztató intézmény az ilyen tünetek kezelésére, megelőzésére? Van egyáltalán bármilyen segítség, vagy mindenki oldja meg, ahogy tudja?
A legtöbb helyen semmilyen eszközt, lehetőséget nem biztosít. Maximum a nagyobb egyetemi városokban vannak Bálint csoportok, ahová el lehet menni...persze saját költségen és munkaidőn kívül. Ennyi.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #13149 Dátum: 2012. február 12. - 13:16:39 »
Elhunyt Whitney Houston. :( :(

http://index.hu/kultur/zene/2012/02/12/ugy_tunt_a_halala_elott_meg_jol_volt/

Az egyik legjobb énekesnő volt... Nyugodjon békében. :(
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13150 Dátum: 2012. február 12. - 16:55:06 »
Azta, ez durva,,, :o
RiP.

Vajon a drogossága miatt lett ez a korai eltávozás? :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #13151 Dátum: 2012. február 12. - 17:34:48 »
Korai???? 48 éves volt és ha azt vesszük, hogy 20 éve lövi magát és iszik még elég sokáig húzta.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #13152 Dátum: 2012. február 12. - 17:49:10 »
Sajnálom az ilyen embereket. Mindenük megvan (tehetség, siker, pénz stb.), aztán szinte mindannyian droghoz, gyógyszerekhez vagy az alkoholhoz menekülnek. Ha nem tette volna magát tönkre a 90-es évek elején, akkor ki tudja meddig jutott volna  :'(. Csodaszép hangja volt egykoron.
Nyugodjék békében!   

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #13153 Dátum: 2012. február 12. - 18:34:33 »
Szerintem meg  :off: és hagyjátok békén Fairlight-ot, még neki is joga van véleményt nyIlvánítani.

ben-nel nem ellenkezek :D

Ne is mert rád szabadítom a Vér-Sámsont.  ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #13154 Dátum: 2012. február 13. - 10:54:38 »
Még csak most láttam, szegény Al Rio hírét R.I.P. Nagyon tudott rajzolni. :(
Tejet kérek! Csokisat!

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #13155 Dátum: 2012. február 13. - 11:54:46 »
Nos, így 2 éves korban elérkeztünk a szóf@sós/papagáj korszakhoz. Minap a fórumot böngésztem, mire idetipeg a csemete egy kis "békás mese"/"thomas"/"Mazsola és Tádé" trió közül valamelyik youtube-on történő lejátszatásának reményében, de apa köti az ebet a karóhoz, hogy itt most fontos dolgokat kell elolvasni/megnézni (pokember.hu), és különben is ott van a "Pókember bácsi". Ez nagyon tetszett neki, főleg a föl-le scroll-ozás eredményeként eltűnő, majd felbukkanó hősünk lába (ezt kellett percekig ismételni - gratula a honlapfejlesztőknek :bravo:)
Természetesen, amikor áttértünk a másik mesére, akkor az erre a korszakra jellemző kiváló tagadásos mondatszerkesztés előjött: "Ott van Pókembejbácsi, nem"

Tehát, úgy érzem, valami elkezdődött :lol:

Kérdésem a gyermekkel rendelkezőkhöz: kinél hogyan nyilvánult meg az első "találkozás"?
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13156 Dátum: 2012. február 13. - 16:33:48 »
Nálunk valahogy úgy, hogy megpróbáltam megtanítani neki a "Nagy erő, nagy felelősséggel jár" mondatot.  :D Persze a lakásban látott már itt-ott Pókember képet, meg lenyúlta a Pókember figuráimat (olyan 5 centis gumifigurák).  :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #13157 Dátum: 2012. február 13. - 17:05:15 »
Én lányom szeretett velem filmeket nézni , így adott volt , hogy megismerte a szuperhősöket a a tv-ből.Ezek után rátalált egy-egy Batmobilra , figurára amit nem volt szívem elvenni tőle. Amikor megtanult olvasni ,élénken kezdett érdeklődni a Garfield újságaim iránt ( mai napig nagyon szereti ) .A filmeket mindig ketten nézzük végig ( néha a felességemmel együtt hárman ), majd átbeszélgetjük. 

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13158 Dátum: 2012. február 13. - 17:24:20 »
Mi most a PPG képregényeimet olvassuk végig együtt. :)

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #13159 Dátum: 2012. február 14. - 08:56:15 »
Aha, szóval, Ti figurákkal szoktattátok az elején? Lehet, nekünk is ez kellene, mert most akárhányszor elkezdünk youtube-ozni, mindig mondja, hogy ne legyen "Pókembej".
Pedig azt hittem, tetszik neki, de lehet, megijedt a nagy fehér szemétől :brow:
PPG: az nem kimondottan gyerek cucc :brow: Bár, amikor habzsolja a kaját gyermekem, szoktam mondani, hogy "ne legyél Mohó Jojó" :lol:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"