Tegnap óta fájt az ínyem az egyik bölcsességfogamnál, nyilván mocorog a picike. Megkérdeztem egyik haverom, hogy hova kéne menni ezzel szegedi egyetemistaként. Elirányított a Fogorvosi Kar épületébe. Három órába telt mire kiderült, hogy csak holnap szedik ki.

De nem is ez a lényeg. Bemegyek a szájsebészeti rendelőbe és persze nem is tudom, minek lepődtem meg ezen, de tele volt gyakornokokkal. Talán mind az öt kontinensről voltak hallgatók. Leültem egy székbe és egy szőke csaj aki arabul beszélt és egy Rezső névtáblás arab hallgató vett kezelésbe. És megkérdezte, hogy mi a panaszom, igaz már két órája voltam röntgenen. Na mondom, jó helyre kerültem, a végén még protkót csinálnak nekem vagy kiveszik a vesém. Aztán a számba nyomott egy fecskendőt. Gondolkoztam, hogy most mi lesz, mert nem szúrta az ínyembe a tűt, reméltem, hogy nem fájdalomcsillapítót akar adni anélkül, hogy belém szúrná...

Előtört a védelmi ösztönöm és a célpont terület felé mozdult a nyelvem, szegény Rezső alig bírta elszedni onnan.

Szerencsére átvett egy képzett orvos és valami gyógyszert nyomott a gyulladt részhez és befedte valami hálóval és közölte, hogy holnap menjek vissza.

Remélem túlélem a holnapot anélkül, hogy pár hallgató széttrancsírozná a pofám...