Nekem az a legnagyobb bajom a szabad fegyverviseléssel, hogy én magam is ismerek egy olyan srácot, akinek, ha elborul az agya, nem lát, nem hall. Hallani pedig többről is hallottam ilyet (például az, aki pár éve a Burger Kingben lelőtt pár random embert). Az ilyen emberek kezében a fegyver abszolút halálos lehet. Akit ismerek, a haverom volt, nagyon rendes srác, nagyon béketűrő is, talán épp ezért van, hogyha mégis elszakad a cérna, elborul az agya. Osztálytársam volt különben, a többiek mesélték, hogy a Héven utaztak együtt haza, amikor egy kis cigánygyerek beléjük kötött (azon biztos tudatban, hogy a háttérben a nagyobbak majd megvédik, vagy hogy a magyarok úgyse mernek visszavágni nekik). A kisköcsög volt vagy 13 éves, a haverom akkor 18. Persze felháborította, mi a szart képzel, és amikor még neki állt feljebb, a földre lökte, rátérdelt, a többiek szedték le róla, annyira nem tudta, mit csinál. Ha szabad fegyverviselés lenne, lehet, hogy lelőtte volna, amit egy: a kis bunkó sem érdemelt volna meg azért, kettő: a haverom azóta is börtönben lenne, pedig alapvetően tök normális srác volt.
És ez volt 20 éve, amikor még viszonylag normálisabbak voltak a gyerekek. A mai kölykök kezébe fegyvert adni, majdnem totális öngyilkosság.