Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469108 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #14840 Dátum: 2013. augusztus 26. - 20:04:11 »
Szilánkmentes: Ez egy szinten tök aranyos történet volt. A macska szemszögéből, nem a tiétekből. :)
Egyébként az állatgondozás egy tök "szuperhős munka" a szememben. A képzeletemben úgy él, hogy lassan összebarátkozol egy-egy állattal és onnantól úgymond "barát vagy, nem kaja". Persze tudom, hogy ez állati messze van a valóságtól, de néha tökjó idealizálni egy ilyen helyzetet. ;)

:o Jobb, hogy erről nem tudunk részleteket, ugye? ;D

Pontosan ezért nem akartam belemenni.  :lol:

:lol:

Idézet
Féltem, hogy ezt fogod mondani. A piciny állatok hordozgatása meg simogattatása egy nagy probléma. Nem kezdek neki a beszédnek, de jobb az ilyet nem támogatni, mert már azzal segítsz az állatoknak, hogy nem vagy érdekelt a simogatásban.  :) Just sayin'.

Szoktam is sajnálni azokat az állatokat, amiket dögönyözhet a közönség. Akármennyire is imádom őket, azzal segítek a legtöbbet (illetve ártok a legkevesebbet, nézőpont kérdése), ha nem állok be közéjük simogatni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14841 Dátum: 2013. augusztus 26. - 20:28:13 »
Miért nagy probléma? Úgy értem, mi baj lesz belőle?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #14842 Dátum: 2013. augusztus 26. - 20:45:01 »
Azoknak az állatoknak, amiknél van esély, hogy egyszer visszakerülnek a vadonba, jelentősen rontja a túlélési esélyeiket, ha hozzászoknak az emberhez, és nem tartanak tőle. A többi állatnál nem tudom, milyen kárt okoz.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #14843 Dátum: 2013. augusztus 26. - 21:11:08 »
Szilánkmentes: Ez egy szinten tök aranyos történet volt. A macska szemszögéből, nem a tiétekből. :)
Egyébként az állatgondozás egy tök "szuperhős munka" a szememben. A képzeletemben úgy él, hogy lassan összebarátkozol egy-egy állattal és onnantól úgymond "barát vagy, nem kaja". Persze tudom, hogy ez állati messze van a valóságtól, de néha tökjó idealizálni egy ilyen helyzetet. ;)

Egyáltalán nem tekintem szuperhős munkának, hisz mi számtalanszor többet kapunk vissza azzal, hogy van szerencsénk állatokkal dolgozni. Olyan szinten őszinték, hogy minden percben picit gazdagabb voltam lelkileg miattuk és ez tényleg nem költői túlzás.
A barát kifejezés meg ugye, picit értelmét veszti ilyen esetekben, szerintem a legjobb kifejezés erre a kölcsönös tisztelet, amit kivívhat az ember, ha megérti és tiszteletben tartja az állat igényeit és világát. Miután kivettem magam a világközepéből már nagyon egyszerű velük dolgozni.

Sok jó történetem van, egy, ami úgy-ahogy megközelíti a képzelt idealizált helyzetet.

Szoktam is sajnálni azokat az állatokat, amiket dögönyözhet a közönség. Akármennyire is imádom őket, azzal segítek a legtöbbet (illetve ártok a legkevesebbet, nézőpont kérdése), ha nem állok be közéjük simogatni.

Ez a jó mentalitás, ezt lájk+share.  :lol:

Miért nagy probléma? Úgy értem, mi baj lesz belőle?

Sok. És legrosszabb, hogy ez még manapság nem szövődött be a köztudatba, de ez egy teljesen más tál tészta.
Lényegében ezeknek a picinyeknek többsége meg sem éli az 1 évet. Rettenetes számban halnak meg és, aki túl is éli, nagy eséllyel egy minősíthetetlen ketrecben éli le az életét, ahol szaporítási célokra tartják és/vagy eladják a csontjukért.

Már egy általános állatkertben felnőtt (minimális emberi kapcsolattal) állatnak is nagyon kevés az esélye, ha egyáltalán van, a vadonba való visszakerülésre, és egy ilyen simogatós akcióban szerepeltetett picinynek nulla esélye van.
Általában 4 hétig lehet (kábé 8. hetétől) őket biztonságban vinni, hozni, simogattatni és mivel ebbe nagyon sokuk belehal, fontos szaporíttatni, akármilyen körülmények között.  Ráadásul erre úgy akarnak rájátszani, hogy nem etetik eleget, hogy csökkentsék a növekedésük gyorsaságát.

Róluk akarom írni az államvizsgámat, ha odakerülök, szóval tudnék írni róluk és ez persze még talán a helyzet negyedéről sem tudok igazán.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 26. - 21:12:48 írta Szilánkmentes »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14844 Dátum: 2013. augusztus 26. - 23:48:10 »
Ez tényleg elég brutális.  :(
Attól nem tartottam, hogy ezek közül bármelyiket is vissza tudnák vinni a vadonba, de ez új volt.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14845 Dátum: 2013. augusztus 27. - 14:35:10 »
A facebook profilomat saját néven újrakezdtem. Igyekeztem minden korábbi ismerőst jelölni, ha valakit kihagytam volna kérem írjon rám.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14846 Dátum: 2013. augusztus 27. - 15:12:44 »
Engem nem hagytál ki, de a börzén ettől még írhatok rád?  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14847 Dátum: 2013. augusztus 27. - 15:17:03 »
Nem jössz? Mert én megyek. :) A börzén rám sem fogtok ismerni, elég sokat változtam az utóbbi időben és még nincs vége.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14848 Dátum: 2013. augusztus 27. - 15:58:57 »
Dehogynem megyek. Én szó szerint értettem a rád írást.  ;)

Erről eszembe is jutott egy kép:

:hehe:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #14849 Dátum: 2013. augusztus 27. - 16:06:04 »
Bocs Ben, nem tudtam ki vagy, mivel nem tudom a halandó nevedet. Lécci jelölj meg még egyszer, nem talállak meg. Ha sikerül egy projectem akkor ti se fogtok rám ismerni, mert készítek egy jelmezt.

Szerk.: Közben használtam az analitikus elmémet, és egy közös ismerősömnél megtaláltalak, csak nem ismertelek meg hirtelen. :/
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 27. - 16:11:08 írta Fantomex »
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14850 Dátum: 2013. augusztus 27. - 16:18:25 »
A "halandó nevem" Farkas Ádám. És akkor megragadom az alkalmat hogy felújítsam a Sérelmeim kicsiny topicját. Amikor elmentem megnézni a Wolverine-t a moziba, neten előtte lefoglaltam a jegyem. Ne tudjátok meg milyen kavarodás volt, amikor odaálltam azzal, hogy a "Wolverinre, öhm bocsi a Rozsomákra... a francba na szóval a Farkasra van Farkas Ádám néven foglalásom." A pénztáros lány úgy nézett, mint aki sosem látott még hülyét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14851 Dátum: 2013. augusztus 27. - 17:08:08 »
Nem is vagy igazi fan, ha nem változtatod meg a neved Rozsomák Ádámra.  ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #14852 Dátum: 2013. augusztus 27. - 17:24:14 »
Nem is vagy igazi fan, ha nem változtatod meg a neved Rozsomák Ádámra.  ;D

Jaaaaaaaj!  :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14853 Dátum: 2013. augusztus 27. - 19:33:46 »
A börzén rám sem fogtok ismerni, elég sokat változtam az utóbbi időben és még nincs vége.
A börzére már beültetett fémcsontvázad és fémkarmaid lesznek? :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #14854 Dátum: 2013. augusztus 27. - 21:50:22 »
HELP PLEASE!!!
Lenne egy kis problémám a Firefox-al amiben talán tudtok segíteni.
A gépem legutobbi bekapcsolása ótaha egy weboldalon akármire kattintok
ez az oldal nyílik meg: http://p.employmentapplicationsforally.asia/x1

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #14855 Dátum: 2013. augusztus 27. - 21:53:58 »
Nem akarom megnézni, de szerintem bekaptál valami vírust.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #14856 Dátum: 2013. augusztus 27. - 21:59:40 »
 :uhoh: :uhoh: :uhoh: :uhoh: :uhoh: :uhoh: :uhoh:

Na de sebaj ezért tartom az AVG-t lefuttatom az ellenőrzést :bravo:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #14857 Dátum: 2013. augusztus 27. - 22:13:07 »
Küldj mellé egy Anti-Malware-t (az is ingyenes, mármint ha csak vizsgálsz). Amúgy ez egy plugin lesz a FireFoxon. Nézd meg a Kiegészítők/Kiterjesztések és Bővítmények között, Gugli szerint MiaigNiPiC a neve.
Aztán tedd fel szépen a FireFoxra ezt. Meg ezt.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 27. - 22:14:38 írta talgaby »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #14858 Dátum: 2013. augusztus 28. - 16:54:07 »
Küldj mellé egy Anti-Malware-t (az is ingyenes, mármint ha csak vizsgálsz). Amúgy ez egy plugin lesz a FireFoxon. Nézd meg a Kiegészítők/Kiterjesztések és Bővítmények között, Gugli szerint MiaigNiPiC a neve.
Aztán tedd fel szépen a FireFoxra ezt. Meg ezt.

Köszi talgaby a WOT segített ;)

spuri

• Grizzly
  • *
« Válasz #14859 Dátum: 2013. augusztus 31. - 23:07:30 »
Ezt ide így lehet itt? Az első mémem...  :-[