Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473404 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #14980 Dátum: 2013. szeptember 25. - 06:22:28 »
Merjed, ha nem mered akkor mindig is csak lehetőség marad és bántani fog.

Todd

• Pókfej
« Válasz #14981 Dátum: 2013. szeptember 25. - 07:09:04 »
Sokan le merik írni, függetlenül attól, hogy marhaság-e, úgyhogy ez ne tartson vissza.  ;)

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #14982 Dátum: 2013. szeptember 25. - 11:51:18 »
Jó. Végülis 1* élünk.

Hónapok óta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a '80-as évek olasz mafiasorozatát a Polipot (La Piovra) szívesen írnám és olvasnám képregényben...

CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #14983 Dátum: 2013. szeptember 25. - 12:14:36 »
Akkor inkább a Random magazin háza táján kéne érdeklődnöd, ha egyáltalán üzemelnek még. Ahhoz egy realisztikus, azon belül is a fumettikhez közeli ff rajzoló kellene. A Fülesben megjelent feldolgozások képviseltek hasonló vonalat, de nem tudom, egyáltalán csinálnak-e még oda képregényt, és ilyen jelleggel.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #14984 Dátum: 2013. szeptember 25. - 12:36:13 »
Hónapok óta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a '80-as évek olasz mafiasorozatát a Polipot (La Piovra) szívesen írnám és olvasnám képregényben...
megvan nekem dvd-n majdnem a teljes sorozat. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #14985 Dátum: 2013. szeptember 25. - 13:41:38 »
Jó. Végülis 1* élünk.

írónak is lehet jelentkezni a csapatba, értelem szerűen akkor nem rajzokat kell küldeni, hanem forgatókönyvet, szinopszist, hogy lássuk hogy írsz és mennyire vagy kreatív. Jó forgatókönyvíróra szükség van de ez nem úgy működik hogy hé van egy jó ötletem rajzoljátok meg, mert a csapatban mindenkinek van saját vagy közös projektje, hanem akkro azt hogy össze kell dolgozni a többiekkel, részt venni a közös feladatokban, ilyesmi.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #14986 Dátum: 2013. szeptember 25. - 14:16:20 »
Talgaby: köszi az infót.

Grey: na igen. Az első 4 évad jött ki gyárilag, de a többihez is könnyen hozzá lehet jutni most már (tavaly egy úr a youtube-ra a sorozat összes epizódját felrakta magyarul).

Pádi: köszönöm a javaslatot, melynek hatására jópár linket találtam a forgatókönyv és a szinopszis felépítésével, elvárásaival valamint a képregény készítés és kiadás menetével, folyamatával kapcsolatban. Lázasan olvasom őket.
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #14987 Dátum: 2013. szeptember 25. - 15:51:56 »

Grey: na igen. Az első 4 évad jött ki gyárilag, de a többihez is könnyen hozzá lehet jutni most már (tavaly egy úr a youtube-ra a sorozat összes epizódját felrakta magyarul).

Igen. Siralmas minőségben...
De azért nekem is megvan.  ;D Nekem csak az utolsó évad nem tetszett, amiben Tano Cariddi gyerekkoráról van szó. Mezzogiorno játéka is zseniális volt a L'ultimo segreto etapjában és amúgy végig nagyon bejött. Igaz Corrado Cattani ( Placido ) halála után már észrevehetően gyengült, de miután ő vette át a szerepet, új erőre kapott a sorozat. Nagyon tuti kis sorozat volt. Ha összejön a képregény, értesíts, vevő lennék rá!  ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #14988 Dátum: 2013. szeptember 25. - 16:06:31 »
Az AXN Crime-on most adják az 5. évadot.
Azért az nem gyenge amilyen gőgösen beszél Tano a Szentháromsággal. :)
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14989 Dátum: 2013. szeptember 25. - 16:10:59 »
Tano karaktere nagyon el lett találva. Még Espinosára emlékszem ( elég rég láttam a sorozatot ), hogy elég jól kezelték a karaktert, mikor a kegyetlen gyilkos a műkincseiért aggódik, zseniálisan meg lett oldva. A zene is telitalálat ( de hát Morricone! ) nem is volt sorozat ami ennyire megfogott azóta sem, talán csak a Twin Peaks.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #14990 Dátum: 2013. szeptember 25. - 16:27:45 »
Jó, mondjuk nekem csak az első évad van meg. az utánalévők már nem kötöttek le.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #14991 Dátum: 2013. szeptember 25. - 17:19:07 »
A 4. évad a kupolával és a Bábossal nagyon akciódús volt.
Igaz már a 3. évad is kezdett kibontakozni, Terrasini halálával lezárult a Polip eröltetett cselekménymenete (a 3. évadtól Luigi Perelli rendezte a sorozatot, aki felkérte a már említett Morriconet).
Az Antinari Bank irányítása, a tőzsde teljes paliba vétele, a nukleáris vonat, az állami pénzek átjátszása a maffiának a Siciltechnopluson keresztül, a kupola kiiktatása, a Mészáros ámokfutása mind-mind továbbfűszerezi a sorozatot rengeteg halállal spékelve.

Az 1-2. évad sajna ezért felejtős. Cattani monológja a bíróságon 2. évad végén az egyetlen ami maradandó lehetett.

A 3. évadban már jön Conti bírónő és csapata, a cselekmények túlnövik magukat Terrasinin, kiteljesedik teljes Itáliára és a Cosa Nostrára.

A 8-9. évad játszódik az 50-es években ami szintén kakukktojás.

A 10. évad mindössze 2 részből áll (és csak ketten halnak meg benne), viszont érdekesen zárul a sorozat: az idősödő Tano eltünik menekülés közben. Egy müködő vulkán kráterei között szalad mikor az kitör és füst borít el mindent.

Ez alapján a képregényben csak a 3-7. és a 10. évadot írnám meg...
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14992 Dátum: 2013. szeptember 25. - 18:50:17 »
Jól hangzik.  :D

Conti bírónő feltűnése nekem már nem jött be. Illetve Cattani halála utáni részek, amíg megjelenik Licata nekem felejtős. Mikor már ott volt Licata, a dráma a fiával különösen tetszett, nem zavart a bírónő sem. Nekem az első két évad is tetszett, még újranézve is. Valóban nem Morricone dallamaival kezdték a főtémát, én is a 3. körül emlékszem rá. Amikor annak idején megnéztem a DVD-n újra, ez nagyon furcsa volt, mert nem emlékeztem rá, hogy később jött a mester. Emlékszem annak idején, ha jól emlékszem '90-ben valami képes újságban találtam egy cikket Mezzogiornoról, hogy ő lesz az új felügyelő. Nagyon szkeptikusan álltam hozzá a dologhoz, de végül nem csalódtam. Sőt a L'ultimo segreto-t tartom talán a legerősebb szakasznak. Illetve, talán arra emlékszem a legjobban. Valahol még VHS-en is megvan.  ;D
Placido-t  pedig azóta is figyelem miben láthatom. Az Arrivederci amore, ciao című filmben nagyon jó!

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #14993 Dátum: 2013. szeptember 25. - 22:24:22 »
Na de Kit: Cattani a 4.évad utolsó részében hal meg, Licata pedig az 5. évad 1. részében már feltűnik. :)
Morricone a 2. évadtól vette át a zenét (én is úgy hittem, hogy a 3.-tól de nem. A 2.-tól).
Placidonak a bünügyi regény című rendezését és a hétköznapi hősökben nyújtott alakítását nézném meg amelyekben szintén az alvilág ellen harcol. ;)
Szegény Mezzogiorno a '92-ben készült L'utimo segreto (a 6. évad) után másfél évvel '94 január 7.-én meg is halt rákban. 52 éves volt.
Emlékezz vissza a 6. évadban gyógyíthatatlan betegként hal meg miután megvakul. Na ez a sors kegyetlen iróniája.

Érdekes, hogy Placido állítólag azért szállt ki mert megunta, hogy mindenki a felügyelővel azonosítja. Jobban tetszett anno az a verzió, hogy Placido (a cselekményeknek köszönhetően) annyira nagy lelket öntött az olasz népbe, hogy azok kezdtek nem tartani a bűnszövetkezetektől. Felbátorodtak, megszaporodtak a feljelentések, stb. Cattani bálvány lett.

Na ekkor a valódi maffia állítólag megkeresték a színészt és a rendezőt és megfenyegették, leállították őket.

Cattani halálával a bálványimádat, fellázadás véget ért, az utána lévő évadok már nem voltak hatással Itália társadalmi életére.

(persze ez csak amolyan mende-monda. Vagy ki tudja. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. szeptember 25. - 22:56:13 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

venom75

• Pókfej
« Válasz #14994 Dátum: 2013. szeptember 26. - 10:37:35 »
Sikerült egy-két érdekességet beszereznem így börze előtt, ha valakit érdekel : http://www.youtube.com/watch?v=X6cmmZyM3PE

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #14995 Dátum: 2013. szeptember 26. - 10:44:12 »
Milyen zene. :) Tiszta izgalom. :)
Tök jó, hogy a Dynamit-nél textless covert is adnak ki.
És mindegyik ilyen alter cover variant, meg többedik kiadás. Direkt ilyeneket gyűjtesz? :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #14996 Dátum: 2013. szeptember 26. - 10:46:06 »
A zenét a Youtube ajánlotta fel a feltöltéshez. Igen most ilyen variant borítókat próbálok beszerezni.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #14997 Dátum: 2013. szeptember 26. - 12:42:48 »
Végül találtam máshol viszonylag olcsón. Úgyhogy rendeltem is 2 csomagot.
http://www.minitoys.hu/advanced_search_result.php?osCsid=aa1af67b49c828a62fc9c396f5c5a7ab&categories_id=890_29_742&keywords=ultra+pro+comic&advs_sex=-1&advs_korosztaly=-1&advs_ar_kategoria=-1&advs_status=-1&button=Keres%C3%A9s
A magyarokhoz (Semic, Panini, Kingpin) melyik illik? Próbáltam korábbi hsz-eket nézni, de nem jöttem rá. :nemtudom:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #14998 Dátum: 2013. szeptember 26. - 13:12:12 »
Bőven elég a current size, az a kisebb. Mármint a kingpineshez.
A Semicesek nagyobbak. Beleférnek a currentesbe azok is, de ahoz érdemesebb silvert venni.
« Utoljára szerkesztve: 2013. szeptember 26. - 13:16:04 írta grey gargoyle »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #14999 Dátum: 2013. szeptember 26. - 13:44:03 »
Akkor "ezüst bevonatú" kell? :) Vagy a linken lévőkből melyik? :-[