Na de Kit: Cattani a 4.évad utolsó részében hal meg, Licata pedig az 5. évad 1. részében már feltűnik.

Morricone a 2. évadtól vette át a zenét (én is úgy hittem, hogy a 3.-tól de nem. A 2.-tól).
Placidonak a bünügyi regény című rendezését és a hétköznapi hősökben nyújtott alakítását nézném meg amelyekben szintén az alvilág ellen harcol.

Szegény Mezzogiorno a '92-ben készült L'utimo segreto (a 6. évad) után másfél évvel '94 január 7.-én meg is halt rákban. 52 éves volt.
Emlékezz vissza a 6. évadban gyógyíthatatlan betegként hal meg miután megvakul. Na ez a sors kegyetlen iróniája.
Érdekes, hogy Placido állítólag azért szállt ki mert megunta, hogy mindenki a felügyelővel azonosítja. Jobban tetszett anno az a verzió, hogy Placido (a cselekményeknek köszönhetően) annyira nagy lelket öntött az olasz népbe, hogy azok kezdtek nem tartani a bűnszövetkezetektől. Felbátorodtak, megszaporodtak a feljelentések, stb. Cattani bálvány lett.
Na ekkor a valódi maffia állítólag megkeresték a színészt és a rendezőt és megfenyegették, leállították őket.
Cattani halálával a bálványimádat, fellázadás véget ért, az utána lévő évadok már nem voltak hatással Itália társadalmi életére.
(persze ez csak amolyan mende-monda. Vagy ki tudja.