Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469088 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #16120 Dátum: 2014. november 28. - 13:53:28 »
Idézet
Akkor zajlott a Jugoszláv háború ezért a határ megerősítésre önkénteseket kerestek Siklósra a laktanyába, természetesen jelentkeztem , jó bulinak gondoltam .
Ezt kérlek, magyarázd meg. Én átmentem Jugoszlávián a háború alatt, és brutálisan nem volt jó buli.
Én valahogy még mindig nem nagyon szeretek belegondolni abba, hogy a gyerekkoromat egy olyan ország határán töltöttem, ahol az egy országba kényszerített népek kedélyes etnikai tisztogatásokat és tömegmészárlásokat hajtottak végre… Valahogy nem csodáltam, amikor jó pár évvel később a szerb középiskolai osztálytársaim molinókkal ünnepelték a NATO-offenzíva végső sikerét…

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16121 Dátum: 2014. november 28. - 15:39:13 »
Ezzel az egésszel az lenne a bajom, még ha így is fognám fel ott a helyzetet, mint Venom75, ilyen pozitívan, hogy mindig ott lóg a levegőben, hogy bármikor mondhatják, hogy irány ölni. Mert alapvetően erről szól nem? Minden fegyver és minden harckocsi, amit én is kipróbálnék, alapvetően egyvalamire lett tervezve...
Vagy az a bizonyos határsértőt is meghalhatott volna. És engem az sem vigasztalna, hogy ha utcán ölök gyilkos vagyok, ha katonaként, hős. Mert szerintem nem így van.

venom75

• Pókfej
« Válasz #16122 Dátum: 2014. november 28. - 16:09:08 »
Tomi igazad van.
A katona dolga , hogy ha kell megvédje a hazáját akár azon az áron is , hogy embert öl.
Tűzoltó védi és menti más életét akár úgy is , hogy ő maga ott marad.

balogh44

• Thanos
« Válasz #16123 Dátum: 2014. november 28. - 21:44:28 »
Előre jelzem nagyon Off leszek, de mivel nem vagyok ismerős más fórumos oldalon:
Segítséget kérnék, az alábbi cipőt keresném:

http://www.airmax-magyar.org/ferfi-low-nike-blazer-feher-piros-cipok

Mivel külföldi az oldal, nem igazán merem használni, ezért is gondoltam hátha van valaki aki valamilyen formában tudna nekem segíteni. Várom a segítséget privátban. Előre is köszi!
Off vége. :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 28. - 22:01:23 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16124 Dátum: 2014. november 28. - 21:55:02 »
A katona dolga , hogy ha kell megvédje a hazáját akár azon az áron is , hogy embert öl.
A tűzoltókat tisztelem is, ők tényleg jók. A katona "dolga" viszont már kicsit kétélű. Ha az a "foglalkozása", hogy másokat megöljön, akkor nyilván csak akkor megy el katonának, ha nincsenek effajta gátlásai.
A másik meg, hogy a "megvédje a hazáját" az rendben is van, csakhogy háborúban mindig két csapat katona van, és az egyik csapat nem azt csinálja. Hanem konkrétan teljesíti egy hatalomittas politikus kívánságát.

venom75

• Pókfej
« Válasz #16125 Dátum: 2014. november 28. - 21:59:45 »
Ezzel nem tudok vitatkozni.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #16126 Dátum: 2014. november 29. - 10:11:39 »
A tűzoltókat tisztelem is, ők tényleg jók. A katona "dolga" viszont már kicsit kétélű. Ha az a "foglalkozása", hogy másokat megöljön, akkor nyilván csak akkor megy el katonának, ha nincsenek effajta gátlásai.
A másik meg, hogy a "megvédje a hazáját" az rendben is van, csakhogy háborúban mindig két csapat katona van, és az egyik csapat nem azt csinálja. Hanem konkrétan teljesíti egy hatalomittas politikus kívánságát.
A katona elvileg csak háborúban öl. Béke időben katasztrófa védelemmel, illetve segítségnyújtással IS foglalkozik.Mi pl építettünk Százhalombattán Játék határok nélkül színpadot, valamint az óriás sátrakat a hadsereg biztosította. Volt, amikor kamiont mentettünk. Télen autókat mentettünk és havat martunk Fejér megyében, ill árvízi gátat erősítettünk. Ezt mind a katasztrófa védelem és a tűzoltóság nem tundá egyedül megoldani.

Todd

• Pókfej
« Válasz #16127 Dátum: 2014. november 29. - 10:22:39 »
De háborúban viszont mindenki katona, amint életbe lép a hadkötelezettség, mert a mostani önkéntes sereg tuti nem lenne elég.
Míg ugye arra nem köteleznek, hogy legyél tűzoltó, mert sok a tűz.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #16128 Dátum: 2014. november 29. - 12:11:10 »
De háborúban viszont mindenki katona, amint életbe lép a hadkötelezettség, mert a mostani önkéntes sereg tuti nem lenne elég.
Míg ugye arra nem köteleznek, hogy legyél tűzoltó, mert sok a tűz.
Igazad van, de sztem mindenki fegyvert fogna háború idején, még akkor is, ha nem soroznának be. Most nem tudom mi a törvény, de mikor én voltam katona, akkor 55év volt a felső korhatár háború esetén.

Más téma: valakinek van Aerial Amerika (Amerika madártávlatból) része magyarul? Én csak ncore-on vagyok regisztrálva, ott nincs.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #16129 Dátum: 2014. november 29. - 14:19:38 »
Igazad van, de sztem mindenki fegyvert fogna háború idején, még akkor is, ha nem soroznának be.
Dehogy fogna. Ez elmult nehany evben szazezres nagysagrandu magyar emigralt (haromszazezer az altalanosan elfogadott also becsles; meg a KSH szerint is tobb valamivel). Felteheto, hogy szinten rengetegen vannak, akiknek egy apro lokes eleg lenne a tavozashoz. A haboru joval tobb, mint apro lokes. En se maradnek itt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #16130 Dátum: 2014. november 29. - 15:27:46 »
Ahogy zozi mondja.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #16131 Dátum: 2014. november 29. - 17:03:36 »
Igazad van, de sztem mindenki fegyvert fogna háború idején, még akkor is, ha nem soroznának be.
Dehogy fogna. Ez elmult nehany evben szazezres nagysagrandu magyar emigralt (haromszazezer az altalanosan elfogadott also becsles; meg a KSH szerint is tobb valamivel). Felteheto, hogy szinten rengetegen vannak, akiknek egy apro lokes eleg lenne a tavozashoz. A haboru joval tobb, mint apro lokes. En se maradnek itt.
Én sem úgy gondoltam, hogy minden egyes ember, de úgy gondolom, nem hagynák az országot veszni. Vagy mégis? Inkább lennének menekültek egy idegen országban? Ez szerintem nagy dilemma lenne, vagy mégsem?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #16132 Dátum: 2014. november 29. - 17:21:56 »
A fiatal generaciok egy jelentos reszenek nem lenne nagy dilemma. Ok meg lazabb kotelekekkel rendelkeznek es konnyebben tudnak alkalmazkodni is. Mint irtam, a 18-49-es korosztaly korulbelul 7%-a orosz tankok nelkul is lelepett mar.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #16133 Dátum: 2014. november 29. - 17:44:03 »
Inkább leszel egy megbecsült ember egy másik országban, mint, hogy felkopjon az állad a nagy, büszke hazaszeretetben?  :headscratch:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #16134 Dátum: 2014. november 29. - 18:12:43 »
Inkább leszel egy megbecsült ember egy másik országban, mint, hogy felkopjon az állad a nagy, büszke hazaszeretetben?  :headscratch:

Ott a pont! Nem véletlenül költöztem ki Svédországba...

SwitcX

• Vendég
« Válasz #16135 Dátum: 2014. november 29. - 18:14:24 »
Én sem úgy gondoltam, hogy minden egyes ember, de úgy gondolom, nem hagynák az országot veszni. Vagy mégis? Inkább lennének menekültek egy idegen országban? Ez szerintem nagy dilemma lenne, vagy mégsem?

Lelövetnéd magad a semmiért?  :( Én fognám a családomat és azonnal itt hagynánk az országot. Háború nélkül is nagyon gondolkozok rajta, úgy viszont gondolkozás nélkül.
A többiekkel maximálisan egyetértek.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #16136 Dátum: 2014. december 06. - 21:02:15 »
Helló és üdv. Köszönöm  :kingpin:.Üdvözlöm Tomit{  Kaine }  ,  Sepi ,Ben Reillyt,Talgabyt , akiket már ismerek ,ha nem is személyesen .De valamelyik hasonló oldalról  ;).  Végre sikerült regisztrálnom. Kösz. :joy: .Ben, Talgaby,Recsi,  Sepi, na ők tudni fogják hogy ki vagyok .Ebből  ,egy avatár kép { valahol máshol}  sárga kutya,barna fülekkel. nagy piros logó nyelvvel .Igen az én vagyok  Zoli . A fura kérdéseivel .  ;D. Kösz még egyszer
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 06. - 21:08:08 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16137 Dátum: 2014. december 06. - 21:07:38 »
Üdv itt, Zoli!

Constant

• Megtorló
  • Rengető