Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467099 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
Re:OFF
« Válasz #16180 Dátum: 2014. december 10. - 20:45:50 »
Hű hol is kezdjem?

Úgy vélem az ember viselkedését 3 dolog határozza meg:
-milyen nevelést kapott, látott
-saját természete
-élőhelyén, lakóhelyén történő szociális, környezeti hatások.

Nos nem ismerem Rockatanskyt de már látom, hogy megértően fog bólogatni mert ő is abban él amiről írni fogok amit nem biztos, hogy egy Dunántúlon élő vagy fővárosi teljesen meg tud érteni.
Nem bántásként írom persze de sok olyan dolgot kellett és kell látnom nap mint nap ami más embernél is kicsapná a biztosítékot és menekülne innen.

De sorsod Borsod.

3 napja, hogy kijöttem a németországi Elterleinba dolgozni és már érzem, hogy csökkent az az érzés amit otthon csak simán gyűlöletként definiálok.

Igen Wiccan teljes mértékben tudok azonosulni a Megtorlóval és ha legális fegyvertartás lenne hazánkban azt már jópár trágya bánná (nézd meg Val Kilmertől az Elítéltet tudni fogod miről beszélek).

Engem nem a Megtorló képregények formáltak olyanná amilyen vagyok hanem az élet terelt az erőszakos kepregényekhez.

Az, hogy milyen képet mutatok magamról a lakóhelyemen már rég nem számít és igen, igen sajnos általánosítás van mert 100 trágyából 99 ugyanazt műveli nap mint nap tönkretéve egykori bányászok tisztességes munkával megérdemelt lakásait.

Szóval adott egy életkörülmény ami gyerekkorodban még nem volt de aztán szépen lassan betelepedtek a paraziták az életteredbe és 3 utcányi bányászcsalád kénytelen őket eltűrni (Tominak egyszer elmeséltem milyen volt számomra élni a '80-as években ő már kissé képben van :)

Ehhez vedd hozzá a haza és a magyar múlt iránti szeretetemet add hozzá azt a sok mocskos politikai korrupciót amit helyileg is tapasztaltam képviselőjelöltként áprilisban és októberben, vedd hozzá, hogy a városodban akik tehetnének annak javításáért nem tesznek semmit és csak közmunkásokat meg kutyákat látsz meg a tárgyát.

Ezek után már nem kell csodálkozni a tegnapi mondataimon bár ismétlem ebben hogy idáig eljuss benne kell élni.

Miért nem költözök akkor el? Ennek több oka van. A legfontosabb az, hogy maradiként nonkoformista lázadóként abban a közösségben szeretnék elhunyni ahol felnőttem és élek 35 éve. A kapitány nem hagyja el a süllyedő hajót. Hagyjam el a helyet ahol "ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor nevét is, virágát is tudom"? Ahol nagyapám, apám és nagybátyám több tíz emberrel együtt nap mint nap a föld alá ment? Hát nem.

Castle rajongó vagyok mégsem tanítom gyűlöletre a gyerekeimet. Majd az Élet nekik is leosztja a lapokat. Arra viszont nevelem őket, hogy álljanak ki a szeretteikért és önmagukért.

Szóval lehet, hogy útközben elpattant idebent valami de már egyáltalán nem bánom (Tomi ha nem adsz ki Megtorlót átélheted a Csp1 53-at mikor a Rakéta utca rakéta által pusztul el
 ;D

Ha ebből valaki megértette mire akarok kilyukadni és átlátja az ok-okozatot már megérte ezt leírnom.

Végezetül: mondd meg hol élsz, megmondom ki vagy.

És igen amit már számtalanszor elmondtam ha már Raisu azt írta, hogy azért kellenek a képregényekbe melegek mert a valóságot mutatja: az igazi életet, a valóságot a fegyverek írják, a valodi, realista hősök pedig azok akik így tesznek a világ mocskára igazságot: Piszkos Harry, Corrado Cattani, Charles Bronson a Bosszúvágy 1-5-ben, Jack Bauer a 24-ben.

És végezetül Frank Castle és nem pókember az állandó bajaival hogy jajj Istenem mit fog mondani erre ez, mit fog tenni erre az, jajj Istenem összement a ruhám és még sorolhatnám.

Ha egy író igazán fain akkor lenyomatja Peterrel a hálót a Vezér torkán. A mai napig nem bírtam ezzel megbékélni. Szvsz a legtöbben úgy vagyunk, hogyha a szeretteinkre rálőnek és tudjuk ki volt egy életre megnyomorítjuk a szemétládát.

A törvények amúgy is hibásak mert azokat emberek alkották. A törvény szelleme amúgy sem egyenlő soha a törvény betűjével.

Egy golyó rengeteg dilemmát és marcangolást megold olykor.

Na persze mértékkel.

(Na volt benne valami Frankes? :)

CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #16181 Dátum: 2014. december 10. - 20:52:19 »
Constant kedvence  A Megtorló gondolom ezért. Én inkább önbíráskodónak mondanám!  ;D
Azt hittem Rockatansky-nak válaszol. Mad Max tömeggyilkos? Mondom wtf? :D
Tejet kérek! Csokisat!

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #16182 Dátum: 2014. december 10. - 20:59:53 »
Na az még kajak trilógia már várom a 4-et.

Ja és Greg Salinger a király! Mit nem adnék egy porlasztó pisztolyért.

Le az idiótákkal! 8)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 21:08:30 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #16183 Dátum: 2014. december 10. - 21:01:44 »
Teljesen értem a problémát, és sajnos azonosulni is tudok vele. Baranya megye. Bányászvárosok lelakása, környékek elértéktelenedése. Nem véletlen a rigmus:
"Ország gyöngye aranya, legszebb megye: Baranya! Kivéve Komló!"  :hehe:
Ahhoz hogy megtisztulj tonnányi szaron kell átmásznod, mint a Remény rabjaiban. Vannak a burokban élő emberek, akiknek lövetük nincs a világról, vannak akik kicsit kapiskálják a felszínét, és vannak akik próbálják túlélni. Hogy homikat kell-e ilyen szinten a köztudatba tenni? Nem. Nem minden meleg gonosz. Oké, ezzel semmi gond, de vannak az aberrált állatok, az is a valóság. Néha talán azt is bele kéne tenni, nem csak azt, hogy hű, meg hó de jó nekik, legyél te is az. Mert ez ma már sikk, de ugye akárhogy nézzük nem ez a normális. Nem nézőpontok miatt nem normális, hanem azért, mert míg két különböző nemű tud gyermeket nemzeni, addig két azonos nemű nem. Ez a normális. Az éretlen banán is banán, de mégsem azt vásároljuk.

« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 21:03:49 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #16184 Dátum: 2014. december 10. - 21:12:50 »
Na de Kit mikor egy 32 fős!!!!!!!! família beköltözik egy 53 m2-es lakásba aztán mikor kimennek Kanadába a padlót és az ablakkereteket, tetőcserepeket, a lakás rezvezetékeit is viszik magukkal akkor ugye értjük hogy ki a trágya?

Te Kit én nagyon nem akarok megtisztulni, én Megtorló képregényt akarok! ;)
(április elsején ki jön velem szerkesztőséget foglalni?  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 21:15:50 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Raisu

• Traveller
« Válasz #16185 Dátum: 2014. december 10. - 21:17:04 »
Constant: szomorú, hogy az élet ennyire megkeserített és eltorzította a hősképedet. Reméljük, egyszer még javul felétek a helyzet.

Kit Walker: én sosem láttam még olyan filmet, sorozatot etc., amiben azt mutatták volna, hogy melegnek lenni tök jó dolog. Max. olyat, hogy ez tök átlagos, vagy pocsék. De, ha te tudsz példát olyanra, ahol a másságot pozitív, követendő példának állítják be, kérlek, mutasd meg. Ezt most nem kötözködésből mondom, hanem halál komolyan, mert nagyon kíváncsi lennék egy ilyenre, és hogy kinek a fejéből pattant ki ez a baromság. Ezen kívül csak annyit, hogy a melegek nem meddők, képesek az utódnemzésre, csak nem azzal, akit szeretnek, mint ahogy azt több példa is mutatja a való életből. Egyébként azt olvastam, hogy a kutatások szerint az egyes fajok egyedeinek (köztük az embereknek) nem a fajfenntartás a céljuk (nem ez van "beléjük programozva") a gyermeknemzéssel, hanem a saját génjeik továbbörökítése, ami engem tökre meglepett.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 21:29:57 írta Raisu »

balogh44

• Thanos
« Válasz #16186 Dátum: 2014. december 10. - 21:18:53 »
Nagyon remélem, nem fog az oldal és azon belül ez a topic, a gyűlölet beszéd irányába menni.
Tudom, szólás szabadság, meg jó kibeszélni magából az embernek a bajait, de ne essünk át a ló túloldalára, szerintem. ;)

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #16187 Dátum: 2014. december 10. - 21:28:14 »
Oké balogh44. Lehet csak az tett be, hogy most először vagyok távol a családtól (900 km-re).

Raisu minden katonát, haditengerészt hősnek tartok.

Illetve: a Fem3-on 19-21 óra között szokott lenni Ty Penningronnal a Nagy házalakítás sorozat. Nagyon szívhez szóló és jóra tanító sorozat.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 21:36:19 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #16188 Dátum: 2014. december 10. - 21:31:57 »
Constant: szomorú, hogy az élet ennyire megkeserített és eltorzította a hősképedet. Reméljük, egyszer még javul felétek a helyzet.

Kit Walker: én sosem láttam még olyan filmet, sorozatot etc., amiben azt mutatták volna, hogy melegnek lenni tök jó dolog. Max. olyat, hogy ez tök átlagos, vagy kaki. De, ha te tudsz példát olyanra, ahol a másságot pozitív, követendő példának állítják be, kérlek, mutasd meg. Ezt most nem kötözködésből mondom, hanem halál komolyan, mert nagyon kíváncsi lennék egy ilyenre, és hogy kinek a fejéből pattant ki ez a baromság. Ezen kívül csak annyit, hogy a melegek nem meddők, képesek az utódnemzésre, csak nem azzal, akit szeretnek, mint ahogy azt több példa is mutatja a való életből. Egyébként azt olvastam, hogy a kutatások szerint az egyes fajok egyedeinek (köztük az embereknek) nem a fajfenntartás a céljuk (nem ez van "beléjük programozva") a gyermeknemzéssel, hanem a saját génjeik a továbbörökítése, ami engem tökre meglepett.

Elég belenézni a most olyan divatos valóságsókba, vagy komplett filmsorozatok, de még képregények is, (mahwa? :headscratch:) ezt szerintem te jobban tudod, mert Japánban éltél, vagy a felvonulások ( tényleg, ha valami normális, miért kell felvonulni? Miért nincs hetero pride?). Mi ez, ha nem népszerűsítés? Annak idején a bányásznap is az volt, ha már a bányászokról beszéltünk. Értem, hogy dugjuk a fejünket a homokba, mert különben megszól a szomszéd, meg meghurcolják az embert, de ez akkor is tudatos. Ha nem veszünk tudomást a dolgokról, attól azok még itt vannak. Csak és kizárólag annyit érünk el vele, hogy óriásivá dagadnak.
Persze nem akarom senki érzéseit bántani, de én konkrétan nem vagyok Jézus. Nem akarom odatartani a másik orcám. Nem vagyok olyan jó és önfeláldozó ember, mint ő. Ahogy a világon senki sem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16189 Dátum: 2014. december 10. - 21:51:06 »
Kemény témák, fiúk.
Nem tudjátok elfoglalni a szerkesztőséget 2 okból:
1: kereken 30 éve Kung-Fuzom (csak távirányítású rakétával győzhettek, de az meg nem elfoglalás)  :hehe:
2: a szerkesztőség több különböző helyen van, és nem ismertek minden pontot. :)
Nem mellesleg, ha elfoglalnátok, akkor sem lenne Megtorló képregény, mert ha nem küldenek, hát nem lehet. De különben lesz majd, csak hosszú türelemre lesz hozzá szükség.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #16190 Dátum: 2014. december 10. - 21:55:01 »
Kemény témák, fiúk.
1: kereken 30 éve Kung-Fuzom (csak távirányítású rakétával győzhettek, de az meg nem elfoglalás)  :hehe:
Nem mellesleg, ha elfoglalnátok, akkor sem lenne Megtorló képregény, mert ha nem küldenek, hát nem lehet. De különben lesz majd, csak hosszú türelemre lesz hozzá szükség.

Ennyi elég is volt.  ;D
Constant, támadás lefújva, jön Castle. Ha lassabban is, mint a 4:45 pesti gyors, akkor is ideér egyszer.  :hehe:
Amúgy volt egy sorozat, abban is Caine volt a főszereplő neve. Mindig azt mondta: Caine vagyok, segíteni szeretnék!  :lol:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16191 Dátum: 2014. december 10. - 21:56:36 »
Constant kedvence  A Megtorló gondolom ezért. Én inkább önbíráskodónak mondanám!  ;D
Azt hittem Rockatansky-nak válaszol. Mad Max tömeggyilkos? Mondom wtf? :D

Óóó....én egy percig nem vettem ám magamra!  8)

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #16192 Dátum: 2014. december 10. - 22:00:26 »
Idézet
:surp:
Kemény témák, fiúk.

Vagy egy aknavetővel ezért került említésre a Csp1 53 (inkább a borítója ;)

Na mehetünk megint téli álmot aludni. Már a 46 részes pók 2099-cel, Vadóccal vagy Dominóval is elégedett lennék)

Na jó mivel a Pokoltűz Klub a küszöbön van most eltekintek a Megtorlástól (igazából a kung-fu kifejezés gondolkodtatott el :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 22:10:18 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16193 Dátum: 2014. december 10. - 22:01:12 »
Constant!

A meglátásaid remekek!Egyetértően és megértően bólogattam valóban.A lényeget leírtad,nekem ehhez már nincs mit hozzátennem.
És a tegnapi mondataidon sem csodálkozom.A világban nyitott szemel járó,realista vagyok,akinek nincs lila köd a feje körül.  ;)

Raisu

• Traveller
« Válasz #16194 Dátum: 2014. december 10. - 22:03:05 »
Elég belenézni a most olyan divatos valóságsókba, vagy komplett filmsorozatok, de még képregények is, (mahwa? :headscratch:) ezt szerintem te jobban tudod, mert Japánban éltél, vagy a felvonulások ( tényleg, ha valami normális, miért kell felvonulni? Miért nincs hetero pride?). Mi ez, ha nem népszerűsítés?
Valóságshow-kat nem nézek, azokkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Sorozatot viszont elég sokat, és jó pár meleg karakterrel találkoztam, és igazából egyiknél sem éreztem úgy, hogy az a minimális játékidő, amiben azzal foglalkoznak, hogy melegek, arra buzdítana bárkit is, hogy legyen más, max. azoknak üzen, akik már azok, hogy "hé, nyugi, nem lesz feltétlenül olyan pocsék az életed, mint hiszed". Komplett sorozat alatt meg gondolom, a Queer as Folkra gondolsz amire meg ugyanaz áll, mint a boys' love mangákra: nem a heteroszexuális férfiak a célcsoportja, akit nem érdekel, az elkapcsol/nem olvassa, és kész. De a melegeknek ugyanolyan joguk van olyan történeteket nézni és olvasni, amelyek róluk szólnak, az ő életükről, az ő problémáikról, mint a heteróknak.

A Pride más tészta, azt a melegek között is sokan inkább romboló hatásúnak tartják, mint hasznosnak. Egyrészt szükség van rá, mert igenis meg vannak bélyegezve, elutasítják őket, és sok országban másodrendű polgároknak tartják őket (már, ha emberszámba nézik őket), másrészt tényleg vannak polgárpukkasztó elemei. Szerintem a jogaikért igenis álljanak ki, csak itt is megint bejön a képbe a mérsékletesség. Vannak olyan társadalmak, ahol a karnevál jellegű felvonulás kivitelezhető, mert az emberek vannak annyira liberálisak és toleránsok, hogy buliként fogják fel az egészet. A magyar társadalom nem ilyen. Nálunk kerülni kéne minden olyan öltözéket, transzparenst, megnyilvánulást, ami akár csak minimális mértékben is sértő lehet másokra nézve (még akkor is, ha bizonyos szempontból igaza van a delikvensnek, aki ilyesmikkel él), és csak a vonulásnak, illetve a pikniknek kellene lennie. Egyébként rengeteg heteroszexuális pár vonul a melegekkel együtt, még az se lepne meg, ha több hetero menne a pride-ra, mint meleg, de remélhetőleg ez nem így van. Azt pedig már végképp csak mellékesen teszem hozzá, hogy amíg egy bizonyos párt fel nem ütötte a fejét, addig nem kellett kordonnal elkeríteni utcákat, hogy békében voulhassanak.

És nem azért, de az év 365 napjából 364 nap nyugodtan tekinthető hetero pride-nak. Mert kimész az utcára, mindenhol hetero párokat látsz csókolózni, mindenhol azt látod, hogy a heteroszexualitás a normális, az elfogadott, a követendő példa, a filmek, regények, sorozatok, színdarabok, dalok stb. 90+%-a heteroszexuálisokról szól. Neked évente csak egy nap kell elviselned a melegeket arra a pár órára, amíg sétálnak egyet (és megjegyzem, az égvilágon semmilyen módon nincsenek hatással az életedre, nem gátolnak semmiben, nem okoznak neked kárt, kivéve az olyan elmebetegek, mint amilyen Constant példájában is szerepelt, de szerencsére belőlük semmivel sincs több, mint a hetero megfelelőikből, sőt!), nekik évente 365 napon át kell elviselniük a kirekesztettséget és a megvetést. És ezt akkor is érzik, ha amúgy a barátaik "elfogadják" őket. Szóval, szerintem amíg az emberek nem fogják fel, hogy a melegeknek ugyanolyan joguk van az élethez, mint nekik, addig igenis szükség van a Pride-ra. És ebbe beletartozik az is, hogy ugyanúgy kifejezhessék az érzelmeiket a szerelmük iránt (a jó ízlés határain belül), mint bárki más, és ha gondolják, akkor akár nyilvánosan is. Erről senkinek sem lenne szabad lemondania csak azért, hogy a(z állítólagos?) többség jól érezze magát.

A Pride nem arról szól, hogy "hé, nézd milyen jó nekünk, legyél te is meleg!", hanem arról, hogy "hé, mi is szeretnék ugyanolyan teljes életet élni, mint ti".
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 10. - 22:04:44 írta Raisu »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #16195 Dátum: 2014. december 10. - 22:13:55 »
A Megtorló gondolom ezért. Én inkább önbíráskodónak mondanám!  ;D
Az, de mellette eléggé kimutathatóan szocio- és pszichopata, sorozat- és tömeggyilkos. Az egyik legtöbb „kamera” előtt látott emberöléssel bíró fiktív tömeggyilkos a történelemben. Emlékeim szerint képregényeken belül csak Lobo és Evil Ernie ölt meg nála több embert (vagy emberszerű lényt) saját kezűleg. (Igaz, Lobo esetében ez szatíra volt, habár voltak ott is meredek húzások, mint amikor egy kivételével lemészárolta az összes gyerekét egy minisorozat teljes hosszában.)

A darázsfészekbe meg inkább nem nyúlok bele, bár becsülöm Raisu kitartását.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #16196 Dátum: 2014. december 10. - 22:25:27 »
A darázsfészekbe meg inkább nem nyúlok bele, bár becsülöm Raisu kitartását.

Ésszel él az ember ;)

Raisu: Csak azt ne mond hogy Japánban lettél ekkora emberjogi harcos, mert akkor lehidalok. :)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #16197 Dátum: 2014. december 10. - 22:33:21 »
talgaby: kösz, legalább valaki becsül bennem valamit.  :D

Comicboy: nem igazán értem, miért lenne olyan meglepő, ha mondjuk valakiből Japánban lenne "emberjogi harcos", de megnyugtatlak, mindig is ilyen voltam. Egyébként nem tartom magam emberjogi harcosnak, mert azon kívül, hogy hajlandó vagyok leállni vitatkozni emberekkel a témáról, mást nem teszek azért, hogy bármivel is jobb legyen a helyzet.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 11. - 16:33:58 írta Raisu »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #16198 Dátum: 2014. december 10. - 22:38:08 »
Felbérelünk néhány nindzsát, ők csak el tudnak bánni veled :D Emlékszel Michael Dudikoff milyen kemény volt?
Tejet kérek! Csokisat!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16199 Dátum: 2014. december 10. - 22:51:06 »
Hahahahaha!  :lol: