Hű hol is kezdjem?
Úgy vélem az ember viselkedését 3 dolog határozza meg:
-milyen nevelést kapott, látott
-saját természete
-élőhelyén, lakóhelyén történő szociális, környezeti hatások.
Nos nem ismerem Rockatanskyt de már látom, hogy megértően fog bólogatni mert ő is abban él amiről írni fogok amit nem biztos, hogy egy Dunántúlon élő vagy fővárosi teljesen meg tud érteni.
Nem bántásként írom persze de sok olyan dolgot kellett és kell látnom nap mint nap ami más embernél is kicsapná a biztosítékot és menekülne innen.
De sorsod Borsod.
3 napja, hogy kijöttem a németországi Elterleinba dolgozni és már érzem, hogy csökkent az az érzés amit otthon csak simán gyűlöletként definiálok.
Igen Wiccan teljes mértékben tudok azonosulni a Megtorlóval és ha legális fegyvertartás lenne hazánkban azt már jópár trágya bánná (nézd meg Val Kilmertől az Elítéltet tudni fogod miről beszélek).
Engem nem a Megtorló képregények formáltak olyanná amilyen vagyok hanem az élet terelt az erőszakos kepregényekhez.
Az, hogy milyen képet mutatok magamról a lakóhelyemen már rég nem számít és igen, igen sajnos általánosítás van mert 100 trágyából 99 ugyanazt műveli nap mint nap tönkretéve egykori bányászok tisztességes munkával megérdemelt lakásait.
Szóval adott egy életkörülmény ami gyerekkorodban még nem volt de aztán szépen lassan betelepedtek a paraziták az életteredbe és 3 utcányi bányászcsalád kénytelen őket eltűrni (Tominak egyszer elmeséltem milyen volt számomra élni a '80-as években ő már kissé képben van

Ehhez vedd hozzá a haza és a magyar múlt iránti szeretetemet add hozzá azt a sok mocskos politikai korrupciót amit helyileg is tapasztaltam képviselőjelöltként áprilisban és októberben, vedd hozzá, hogy a városodban akik tehetnének annak javításáért nem tesznek semmit és csak közmunkásokat meg kutyákat látsz meg a tárgyát.
Ezek után már nem kell csodálkozni a tegnapi mondataimon bár ismétlem ebben hogy idáig eljuss benne kell élni.
Miért nem költözök akkor el? Ennek több oka van. A legfontosabb az, hogy maradiként nonkoformista lázadóként abban a közösségben szeretnék elhunyni ahol felnőttem és élek 35 éve. A kapitány nem hagyja el a süllyedő hajót. Hagyjam el a helyet ahol "ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor nevét is, virágát is tudom"? Ahol nagyapám, apám és nagybátyám több tíz emberrel együtt nap mint nap a föld alá ment? Hát nem.
Castle rajongó vagyok mégsem tanítom gyűlöletre a gyerekeimet. Majd az Élet nekik is leosztja a lapokat. Arra viszont nevelem őket, hogy álljanak ki a szeretteikért és önmagukért.
Szóval lehet, hogy útközben elpattant idebent valami de már egyáltalán nem bánom (Tomi ha nem adsz ki Megtorlót átélheted a Csp1 53-at mikor a Rakéta utca rakéta által pusztul el
Ha ebből valaki megértette mire akarok kilyukadni és átlátja az ok-okozatot már megérte ezt leírnom.
Végezetül: mondd meg hol élsz, megmondom ki vagy.
És igen amit már számtalanszor elmondtam ha már Raisu azt írta, hogy azért kellenek a képregényekbe melegek mert a valóságot mutatja: az igazi életet, a valóságot a fegyverek írják, a valodi, realista hősök pedig azok akik így tesznek a világ mocskára igazságot: Piszkos Harry, Corrado Cattani, Charles Bronson a Bosszúvágy 1-5-ben, Jack Bauer a 24-ben.
És végezetül Frank Castle és nem pókember az állandó bajaival hogy jajj Istenem mit fog mondani erre ez, mit fog tenni erre az, jajj Istenem összement a ruhám és még sorolhatnám.
Ha egy író igazán fain akkor lenyomatja Peterrel a hálót a Vezér torkán. A mai napig nem bírtam ezzel megbékélni. Szvsz a legtöbben úgy vagyunk, hogyha a szeretteinkre rálőnek és tudjuk ki volt egy életre megnyomorítjuk a szemétládát.
A törvények amúgy is hibásak mert azokat emberek alkották. A törvény szelleme amúgy sem egyenlő soha a törvény betűjével.
Egy golyó rengeteg dilemmát és marcangolást megold olykor.
Na persze mértékkel.
(Na volt benne valami Frankes?