Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466891 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

ragatskynet

• Tarantula
  • *
Re:OFF
« Válasz #16700 Dátum: 2016. augusztus 01. - 13:10:55 »
Azt is hallottam,hogy a tanárok semmibe nézik a diákokat...

Sajnos ez általános probléma, nem is csak az egyetemen :(

comic_guy

• Gibbon
  • *
« Válasz #16701 Dátum: 2016. augusztus 02. - 23:37:51 »
Sziasztok!
Talán jó témába írom ezt... A lényeg hogy egy kérdésem lenne.
Szerintetek mennyire finomkodnak a magyar képregényeket kritizálók?
Nemrég elolvastam egy képregényt és a sztori erőltetett, és klisés volt, papírmasé karakterekkel tarkítva. Ha ez egy film vagy könyv lett volna, szerintem elhordták volna mindennek. Viszont ahogy nézegettem, nem kapott rossz kritikákat. És félreértés ne essék, lehet, hogy bennem van a hiba, de mégis... Olyan összecsapott kidolgozatlan hatása van a történetnek, hogy nem létezik, hogy csak engem zavart. Nem tudom megérteni, miért csak pozitív írással találkoztam... (Bár azért nem magasztalták az egekig.)
De az is lehet, hogy csak a kampányon múlik a dolog. Elvégre az Iron Lady-t sokan már a megjelenés előtt utálták...
Szóval ti mennyire tapasztaltatok finomkodást? Ha tapasztaltátok, szerintetek ez többet használ vagy árt? És szerintetek sikerült elég árnyaltan fogalmaznom, hogy ne derüljön ki, melyik kiadványról beszélek? :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #16702 Dátum: 2016. augusztus 03. - 09:39:06 »
Szerintem ez a kritika írójától is függ.
Mivel elég kicsi a képregényes piac, így szinte mindenki mindenkit ismer, most egy olyan embert, akit személyesen ismersz évek óta, nem feltétlenül akarsz "elhordani mindennek", inkább csak enyhébb hangnemben elmondani neki, hogy mik a hibái és mikben kell fejlődnie.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #16703 Dátum: 2016. augusztus 03. - 11:05:57 »
En is erzekelek pozitiv elfogultsagot. A szemelyes ismeretsegen tul az is benne lehet ebben, hogy a kritikusok ugy erezhetik, egy tul negativ hangvetelu cikkel artananak a magyar kepregenyes szubkulturanak.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

comic_guy

• Gibbon
  • *
« Válasz #16704 Dátum: 2016. augusztus 03. - 11:53:03 »
Szerintem ez a kritika írójától is függ.
Mivel elég kicsi a képregényes piac, így szinte mindenki mindenkit ismer, most egy olyan embert, akit személyesen ismersz évek óta, nem feltétlenül akarsz "elhordani mindennek", inkább csak enyhébb hangnemben elmondani neki, hogy mik a hibái és mikben kell fejlődnie.

Nem is kell feltétlen elhordani az alkotót mindennek, ne az legyen a cél, hogy földbe döngöld, hanem az amit te is írtál: rávilágítani mikben kell fejlődni. De az mégse lehet megoldás, hogy egyszerűen nem ejtünk szót a hibákról, vagy jelen esetben "lekicsinyítjük" a problémákat.

En is erzekelek pozitiv elfogultsagot. A szemelyes ismeretsegen tul az is benne lehet ebben, hogy a kritikusok ugy erezhetik, egy tul negativ hangvetelu cikkel artananak a magyar kepregenyes szubkulturanak.

Szerintem azzal is lehet ártani bőven, hogy szándékosan jobb színben tüntetünk fel egy-egy képregényt.
Hiszen az építő jellegű hozzászólások irányt mutatnak, miben kell fejlődni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #16705 Dátum: 2016. augusztus 03. - 15:46:57 »
Mivel nem tudom konkréten melyik kritiká(k)ról van szó, így nem tudom, ez megtörtént-e. Általában meg szokott.
Szóval javarészt nem csak pozotív kritikákkal találkozom magyar képregényekről, de amiatt is ezek lehetnek többségben, mivel sokszor ha negatív a véleménye valakinek valamiről, akkor inkább meg se írja, vagy inkább privátban írja meg (kaptunk már mi is ilyet).

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #16706 Dátum: 2016. augusztus 04. - 11:08:15 »
ha valami nagnyevű címről lenne szó amihez a kritikusok százai elfogultan reagálnának még érteném is problémát
de egy magyar műről általában jó ha egy-két kritika születik, és az is marhakevés emberhez jut el egyáltalán érdemben

és oké értem hogy a fogalmazás finomabb de nem hiszem hogy ne világítanának rá a problémára
hozzáteszme így hogy nem tudjuk miről van szó nehéz bármit is mondani

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #16707 Dátum: 2016. augusztus 04. - 15:06:27 »
Már régóta szemezgettem ezekkel a pólókkal, de most végre 50 % (ha már csak néhány db van az adott méretből) kedvezménnyel adták őket, ki is használtam.
4 db érkezik pár héten belül, még pont beleférek a nyári szezonba.  ;D

Persze van még jó pár amit még meg akarok szerezni, pölö :
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16708 Dátum: 2016. augusztus 04. - 21:16:24 »
Kíváncsiak leszünk, melyiket veszed fel a következő börzés látogatásodkor.  :D Az Akuhoz töltőt is adnak?  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #16709 Dátum: 2016. augusztus 04. - 21:25:16 »
Az Akuhoz töltőt is adnak?  ;D

Csak várd ki, amíg valaki Mero usb portját keresi...  ;D

exactlee

• Közönséges bűnöző
  • Grizzly
  • *
« Válasz #16710 Dátum: 2016. augusztus 04. - 21:32:50 »
Már régóta szemezgettem ezekkel a pólókkal, de most végre 50 % (ha már csak néhány db van az adott méretből) kedvezménnyel adták őket, ki is használtam.
4 db érkezik pár héten belül, még pont beleférek a nyári szezonba.  ;D

A sharkrobotot én is bírom, régebben voltak Marvel köteteik is a pólók meg egyéb merch mellett.

Mero

• Thanos
« Válasz #16711 Dátum: 2016. augusztus 06. - 18:35:26 »
Kíváncsiak leszünk, melyiket veszed fel a következő börzés látogatásodkor.  :D
Valszeg a MGS pólót.
Nem, beépített szélerőmű van benne, már a legkisebb menetszél is aktiválja.  :smbike:

Csak várd ki, amíg valaki Mero usb portját keresi...  ;D
:stan-surp: :finger:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #16712 Dátum: 2016. augusztus 20. - 11:03:13 »
Képzeljétek, sikerült elhagynom négy tucat képregényt. :/
Fogalmam sincs, hogy hova tűntek az Újvilág X-Menjeim és Fantasztikus Négyeseim, tavaly előszedtem őket hogy eladjam, és most semmi. Tippem sincs hova kerülhettek. Gondoltam megosztom veletek, nagyon kiábrándító ez a tehetetlenség. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16713 Dátum: 2016. augusztus 20. - 18:45:13 »
Lehet, hogy eladtad, csak ez akkora bűn, hogy az agyad lezárta róla az emlékeket.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #16714 Dátum: 2016. augusztus 22. - 14:32:53 »
Egy kis kérdés, a Paninis Hihetetlen Pókember 27-edik száma tényleg 5000-7000 ft körül mozog?(egyik kingpin füzetbe olvastam)
"May the force be with you"

Todd

• Pókfej
« Válasz #16715 Dátum: 2016. augusztus 22. - 14:43:07 »
Nem, azóta már kétszer-háromszor annyi.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #16716 Dátum: 2016. augusztus 22. - 14:46:59 »
Micsoda? komolyan mondod?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #16717 Dátum: 2016. augusztus 22. - 14:54:06 »
12-15e manapság már egy kifejezetten jó ár érte.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #16718 Dátum: 2016. augusztus 22. - 14:56:56 »
Öcsém akkor én egy k*rva jó bizniszt kötöttem :D

Mero

• Thanos
« Válasz #16719 Dátum: 2016. augusztus 22. - 18:01:14 »
 :clap: