Tovima: klassz, hogy zenélsz!

Azon kevesek egyike vagyok, aki sose szerette a Queent és aki nem is érti miért szeretik annyian.
Én nem tudom, mi a jó a Queenben...
Nekem a Queen a kedvencem, még egy életrajzi könyvem is van Freddie Mercury-ról. És hogy miért szeretem az együttest: Freddie-nek nagyon jó hangja volt, fantasztikusan énekelt. Nagyon tetszik a zeneszámok hangzásvilága, valamint az hogy a Queen zenéje igencsak változatos. Az együttes mindegyik tagja remek zeneszerző, de főleg Mercury és Brian May. Mercury előadásmódja baromi jó, igazi showman volt. Ha megnéz az ember egy koncertfelvételt, hát nem semmi ahogy össze vissza járkált a színpadon, pózokat mutatott be, és közben teljesen lázba hozta a közönséget.

Király amikor pl beéneklést tartott a koncert közepén egy stadionnyi emberrel, vagy amikor minden kéz a magasba lendülve ütemesen tapsolt a Radio Ga Ga ritmusára.

Ugyanakkor klasszul tudott zongorázni, és még gitározott is kicsit a Crazy Little Thing Called Love-ban. Brian May pedig szerintem a világ legjobb gitárosa, hihetetlen mi mintent ki tudott hozni a gitárjából.

Főleg a koncertfelvételeken, ahol nagyon komoly gitárszólókat nyomott időnként. (Youtube-on megnéztem néhány videót, ahol gitárleckéket ad, először eljátssza a szólókat normál tempóban, aztán lassan. Na a rendes tempóban azt se tudtam követni, melyik húrokat szorítja le, olyan gyors volt.

)
A Hegylakós számaik tényleg a legjobbak között vannak, de nekem Freddie utolsó éveiben szerzett számai között is sok kedvenc van, ezeket még tragikusabbá tette az énekes halála. Például ha az ember megnézi a These Are The Days Of Our Lives c. szám klipjét, ahol a lesoványodott, beteg Freddie énekel (ez volt az utolsó olyan videoklip amelyben még szerepelt), és összehasonlítja a korábbi évek életerős, egészséges Freddie-jével... hát nagyon durva a különbség.