Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466607 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #4540 Dátum: 2008. december 25. - 10:33:17 »
Körbe kell rakni egy pakli kártyát, egy lapot középre kell tenni. A soron következő játékosnak ugyanolyan értékű vagy színű lapot kell középre tenni, mint ami ott legfelül van, ha nincs neki ilyen, akkor addig húz, amíg lesz (ha elfogytak a lapok, de nem tud tenni, akkor felhúzza). Az nyer, akinek elfogynak a lapjai. És a lényeg: aki nyer, az dob 1 vagy 2 kockával, és annyi kortyot iszik a kannásból, amennyit dobott. :D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4541 Dátum: 2008. december 25. - 11:26:34 »
Ez a Makaó. ;) A kockás rész már gondolom inkább kolis kiegészítő patch hozzá.  :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4542 Dátum: 2008. december 25. - 11:34:28 »
Szóval makaó. Fogalmunk sem volt róla, mi lehet, aztán egyszer megszületett a körbeszar elnevezés, ami azóta levakarhatatlan róla. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4543 Dátum: 2008. december 25. - 20:47:27 »
Mi 8-14 éves korom között minden hétvégén nyomtuk a kanasztát...  :headscratch: ajjaj, na ki lesz az első aki félreérti?
:lol: :lol: :lol: Ha nem írod pluszba, biztos nem tűnik fel.  ;D Én is rengeteg kártyajátékot ismertem kölyökkoromban, de szinte mindet elfelejtettem. Magyarral a snapszer, 66-os, makaó még megvan, de elfelejtettem az ultit, zsírozást, fájert, meg még néhányat. Römivel a römi, rablórömi, kanaszta, póker (ezt már nem játszom, de régebben szerettem), 1 és 2 személyes passziánsz, riki-tiki, stressz, makaó, ezeket még ismerem (a römit jobban bírtam mindig is, mint a magyart), de nagyon riktán játszom őket. A kanasztát egy edzőtáborban elkezdtük nyomni a tanítványaimmal, majd kéthavonta összejöttünk (mai napig is), hogy játsszunk további csatákat. A stressz pedig a full kedvencem, az edzőtáborokban hatalmas csatákat nyomunk le 1-2 sráccal.  :D
Ez a Makaó. ;)
Vagy többféle van, vagy ez nem a makaó pontosan.
ha nincs neki ilyen, akkor addig húz, amíg lesz
A makaóban, ha nincs lapod, egyet húzol, és a következő játékos jön.
Hacsaknem úgy értette, hogy körönként húz egyet, nem egymás után...  :-[

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4544 Dátum: 2008. december 25. - 21:01:56 »
Vagy többféle van, vagy ez nem a makaó pontosan.
A makaóban, ha nincs lapod, egyet húzol, és a következő játékos jön.
Hacsaknem úgy értette, hogy körönként húz egyet, nem egymás után...  :-[
A körbeszar egyedi és utánozhatatlan. :D Úgy értettem, hogy ha van még a pakli körül lap, akkor ugyanabban a körben kell húzni addig, amíg nem lesz megfelelő kártya, vagy ha elfogynak, akkor még egy utolsót fel kell húzni a középső pakli tetejéről, és jön a következő játékos.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4545 Dátum: 2008. december 25. - 21:14:19 »
Akkor ez egy igencsak átdolgozott makaó. Ez is olyan, hogy ki hogy játssza, mint pl a röminél. Nálunk a családban, és ismerősök között ugyanúgy játsszuk, de voltam már olyan társaságban, ahol aztán totál máshogy játszották a römit.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4546 Dátum: 2008. december 25. - 21:12:36 »
Én eddig a makaót láttam a legtöbbféleképpen játszani. Jó példa rá, hogy tudok römivel és magyarral is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4547 Dátum: 2008. december 25. - 21:23:43 »
És ezeknek nincs valami írott hivatalos szabálya, mint a pókernek?

Én egy nyaralás alkalmával játszottam uno kártyával, asszem. Se előtte, se utána nem láttam olyan kártyát, de akkor nagy élmény volt, főleg piásan, imádtuk játszani és szétröhögtük magunkat.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4548 Dátum: 2008. december 25. - 21:26:20 »
Van írott szabálya, de mint mondtam, sokan máshogy játsszák.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4549 Dátum: 2008. december 25. - 21:29:13 »
 ;D
Akkor minek az írott szabály? Ez a máshogy játsszás akkor hülyeség. Jó, ha mindenki ugyanúgy csinálja akkor okés, de ha olyanok is keverednek a partikba, akik máshogy szokták akkor csak a vita meg a veszekedés van belőle...tapasztalat. Ezért szerintem jó az írott szabályok szerint játszani.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4550 Dátum: 2008. december 25. - 21:29:43 »
Idézet
Én eddig a makaót láttam a legtöbbféleképpen játszani. Jó példa rá, hogy tudok römivel és magyarral is.
Ha a körbeszar is a makaó egyik változata, akkor a játék szempontjából nincs lényegi különbség a kétféle pakli között. Én talán römit láttam legtöbbféleképpen, eddig minden társasággal eltért valamilyen apróságban a játék.

Idézet
Én egy nyaralás alkalmával játszottam uno kártyával, asszem. Se előtte, se utána nem láttam olyan kártyát, de akkor nagy élmény volt, főleg piásan, imádtuk játszani és szétröhögtük magunkat.
Azt ismerem, az tök jó játék. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4551 Dátum: 2008. december 25. - 22:28:48 »
Én ritkán szoktam kártyázni, mert nincs kivel (családtagokat sem igazán érdekli), de én az uno-t és a pókert szeretem. Igaz, a többi kártyajátékot nemnagyon ismerem. A snapszert egyszer elmagyarázta apám, de nem maradtak meg bennem a szabályok, illetve még svindlit játszottunk, de már arra sem emlékszem pontosan. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4552 Dátum: 2008. december 25. - 22:56:03 »
Én már látom, hogy a Marvel Klubok le fognak zülleni hatalmas kártyacsatákká.  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4553 Dátum: 2008. december 25. - 23:24:02 »
Tudok vinni Marveles franciakártyát. :lol: :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #4554 Dátum: 2008. december 26. - 05:08:40 »
Én csak passziánszt, balck jack-et, meg fekete pétert tudok játszani. :roll:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4555 Dátum: 2008. december 26. - 09:54:55 »
Én ritkán szoktam kártyázni, mert nincs kivel (családtagokat sem igazán érdekli), de én az uno-t és a pókert szeretem. Igaz, a többi kártyajátékot nemnagyon ismerem. A snapszert egyszer elmagyarázta apám, de nem maradtak meg bennem a szabályok, illetve még svindlit játszottunk, de már arra sem emlékszem pontosan. :)

pedig a svindli baromi egyszerű, és még a makaónál is pörgősebb. :) Csak dobálni kell a lapokat, és mielőtt kiszáll valaki rá kell vágni, hogy svindli, és vagy szerencséd van, vagy nincs. :)
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4556 Dátum: 2008. december 26. - 12:19:56 »
A svindlit én is szerettem. :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4557 Dátum: 2008. december 27. - 10:12:23 »
Ülök az előbb a szobámba, egyszercsak egy csattanást hallok, majd vízcsorgást. Rögtön arra gondoltam: "jaaj, nee. Ugye nem csőrepedés valahol." Körbekémlelés indult, melyik szobából jött a baljós hang.
Nem csőrepedés volt.
Rosszabb!
Karácsony alkalmából hoztam át anyáméktól fenyőágakat, amiket szépen, takarosan vázkba helyztem, ahogy kell. De az egyik váza fából volt, gondolt egyet és úgy ahogy volt félbe repedt.
Na és hová csorgott a víz?
Hová máshová, mint a nemrég végre polcra kirakott képregényeimre. Szerencsére elvégeztem a képregénymentő kurzust, így gyorsan neki is álltam menteni. Mindennel ami csak a kezembe akadt vízitatás!  ;D Papír, szivacs, törlőrongy. Szerencsére csak kis váza volt, de jól szétfolyt mindenfelé. :)
Képregény sérülés nem történt, az anyagi kár, nem jelentős. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4558 Dátum: 2008. december 27. - 10:21:31 »
Tanulság: a képregényeket atombunkerban kell tárolni, víztől, tűztől, rokonoktól és egyéb állatoktól védve.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #4559 Dátum: 2008. december 27. - 10:22:35 »
Nem rossz. Én egyszer úgy jártam, hogy bevittem magammal a Hush2-t a fürdőszobába, nyitva volt a zuhany és felém állt... Szerencsére nem látszik rajta semmi.