Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473400 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #4940 Dátum: 2009. február 06. - 21:52:52 »
Az, hogy Kingpin nincsen benne, annyira nem lep meg. Tomiékat én inkább  alegmegbízhatóbb kiadónak mondanám, de hiába Ati lelkes közreműködése és remek szerkesztése, igazán egy pontot se tudnék mondani, ahol nagyon kiemelkedne bármelyik kiadvány. Konstans módon jó.
A legjobb ongoingba meg hülyeség belemenni, mindenkinek más. Én nagy valószínűséggel a Thor v3-at mondtam volna, de tényleg rengeteg kiváló sorozat van. Ahol meg nem lehet egyszerűen vitatkozni, az a mini. Az elmúlt 20 év egyik legjobb képregénye (Midnight Nation... meg talán a Rising Stars, de az már csak talán... ennyi jobbat tudnék mondani... Marvel/DC/DH-ból meg egyetlen egyet sem), és tényleg (valószínűleg) a legjobb a karakter utóbbi 23 évéből.

A kommenteket egyébként érdemes olvasni, én jól szórakoztam rajtuk, de csak a hetvenesekig, onnantól kezd önismétlő lenni. Viszont roppant tanulságos. Sokat adnék, ha ottlehetnék egyébként egy olyan beszélgetésen.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4941 Dátum: 2009. február 06. - 22:05:04 »
Mindenen lehet vitázni. A Midnight Nation a te nagy kedvenced, de biztosan nem a legjobb. Ha még a Watchmen is vita tárgya, akkor mindenen lehet vitázni, hidd el.
A Kingpintől az Új Titkos Háború minden szempontból kiemelkedő volt, szerintem. Úttörő grafika, Ati király fordítása, vizuális orgazmus, stb. Nem állítom, hogy nyernie kellett volna, de azért egy jelölést illett volna hoznia. De azt már megfigyeltem, hogy a Marvel képregények olyanok, mint a vígjátékok, vagy horrorok az Oscar-díjnál: figyelembe se veszik őket.  :drying:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4942 Dátum: 2009. február 06. - 22:14:16 »
Ezen most én is csodálkoztam. Épp írni akartam, hogy azért az ÚTH kaphatott volna egy jelölést. De ahoz képest, hogy a hazánkban megjelenő képregénykötetek nagy része Marvel és DC (a mangákat leszámítva), csupán egy DC került be, a Watchmen, ami én szerintem nem érdemelt volna első helyet, bár ebből a jelöltek közül én is neki adtam volna a díjat. Persze ez csak és kizárólag az én személyes véleményem.  :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4943 Dátum: 2009. február 06. - 22:26:20 »
Én viszont nem bírtam megállni, és hozzászóltam a K.net-en a témához, amennyire szépen, és diplomatikusan csak lehetett.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #4944 Dátum: 2009. február 06. - 22:41:57 »
Na, most már nagyon benne vagyunk a témában. Nem állítjuk fel a saját listánkat?  :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4945 Dátum: 2009. február 06. - 23:01:32 »
Mármint hogy mindenki írja le, hogy neki mi volt a kedvenc ongoingja, minije, egyrészese, stb az előző évben? Szerintem nem volna rossz.  :) Kezdd te, aztán majd anyázunk.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4946 Dátum: 2009. február 06. - 23:04:52 »
 :lol: :lol:
De akár csak a magyarul megjelenteket, hogy egyszerűbb legyen.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4947 Dátum: 2009. február 06. - 23:24:00 »
Na jó, kezdem én. Bár azt leszögezem, hogy az én listám elég szubjektív lesz, hiszen azért nem olvasok annyi címet, mint pl talgaby vagy Doki.

A legjobb magyar kötet:

Ez most lehet hogy egyesek számára meglepő lesz, de én a Mutánsvilág 1-et mondanám. Bár erős a verseny az ÚTH-val, de szerintem a HOM magyar verziója jobb lett, összességében is az egyik legjobb Kingpin kiadványnak mondanám eddig.

A legjobb külföldi ongoing:

Ebben erős a mezőny, hiszen sok jó történet volt tavaly, de nehéz olyat mondani ami konstans jó volt a szememben. Így egy kicsit könnyedebb műfajból mondok: Wolverine - First Class;D

A legjobb külföldi mini:

Erre a Secret Invasiont mondanám. Hirtelen több nem is jut az eszembe.

Többiről még gondolkodnom kell, így azokról majd később.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #4948 Dátum: 2009. február 06. - 23:27:40 »
Na jó, hogy Sepi tudjon anyázni ;D (előre mondom, lesz ahol kettőt-hármat írok, mert nem tudok dönteni):

Ongoing: Action Comics, Hellblazer, Tiny Titans (a kutya sem gondolta volna, hogy ide egyszer 3 DC címet fogok írni... :D)

Mini: Battlestar Galactica: Ghosts (erről majd valamikor a hétvégén írok az ajánlóba ;))

Író: Geoff Jonhs

Magyar: Kázmér és Huba 4., Új Titkos Háború, Supergirl
« Utoljára szerkesztve: 2009. február 06. - 23:35:31 írta dr samson »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4949 Dátum: 2009. február 06. - 23:50:03 »
Doki, ideje lesz nevet változtatnod, mondjuk "DC Mókus"-ra.  ;D Már egy Marvel sincs a listádon, az ÚTH-t leszámítva. Ráadásul még csak Hulkot sem említettél.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #4950 Dátum: 2009. február 07. - 00:04:47 »
Gondoltam, hogy pusztán talgaby bosszantása végett beírom a Hulk vol4-et is, de inkább még sem... :D És hát ez van. Mondjuk a Captain Britain and the MI:13-on gondolkoztam, mint legjobb ongoing, de sajna már nem fért oda. Talán majd jövőre. Ahogy a Herkulesnek is akkor lehet esélye.
És azért van egy Dynamite is a listámon, nem csak DC! :nezze: ;D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4951 Dátum: 2009. február 07. - 00:10:04 »
Legjobb Magyar: Csodálatos Pókember 60. ( bocsi de a kedvenc sztorim :D) ,Batman: Arkham elmegyógyintézet ( no comment szerintem :P)

Író: Heh... Mondjuk Bendis, az USM miatt, ami a kedvenc sorozatom és tartja a színvonalat legalább.

Mini: Na fogalmam sincs. :D

Ongoing: Ide meg legalább hetet sorolnék...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4952 Dátum: 2009. február 07. - 00:16:14 »
Legjobb magyar kötet: Watchmen 2.

Legjobb külföldi ongoing: Cable

Legjobb külföldi mini: Magneto Testament

Vagy ha valaki összeírja a tavalyi magyar megjelenéseket, csinálhatok szavazást a főoldalra.
« Utoljára szerkesztve: 2009. február 07. - 00:26:48 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4953 Dátum: 2009. február 07. - 00:43:29 »
Ez a lista még ha többen is csinálták erősen szubjektív. Sokkal többre menne az ember egy több száz főt felölelő szavazással, amire persze esély nem sok van, de akkor is ennek megfelelően kellene kezelni a dolgot, nem értem a reakciókat a kommentekben.
Listát én nem tudok felállítani, a legtöbbjét nem is olvastam a külföldi dolgoknak, de a legjobb magyar cucc nálam is a Watchmen.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4954 Dátum: 2009. február 07. - 09:55:38 »
Na nézzük,
legjobb hazai kiadású külföldi képregény nálam egyértelműen az ÚTH.
legjobb külföldi ongoing a Thor v3
legjobb mini Marvel 1985, de ide írnám még a Marvels: Eye of the camera kiadványt is, bár ez csak 08 decemberében kezdődött és még bőven átfolyik az idei évre, szerintem nagyon jó.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4955 Dátum: 2009. február 07. - 10:12:25 »
Ilyen listát én sem tudnék most írni, de a magyarok közül a legjobb szerintem a Mutánsvilág 1. Ennek fogott meg a legjobban a története, a rajzok is jók voltak, és a folytatást is nagyon várom már. :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #4956 Dátum: 2009. február 07. - 10:21:32 »
Ha lehet akkor én is leírnám a listám.

A legjobb magyar kötet: A Mutánsvilág, vagy Hom kinek hogy tetszik, amikor először olvastam, már akkor is nagyon megtetszett (kedvenc részem, amikor Rozsó saját szemén keresztül láthatjuk a főbb eseményeket.) A magyar kiadás pedig nagyon szép lett, a fordítás , a minőség,(mondjuk az átméretezés zavar egy kicsit, de ez a legkevesebb)

A legjobb külföldi ongoing: Hm, ez nehéz, Morrison nálam eléggé lehúzta a Batmant, Pókit a One more day óta nem olvasom :-[ :-\ így szinte csak egy Ongoingot olvasok, ami igazán tetszik, az pedig a Transformers sorozat az Idw-től.

A legjobb külföldi mini: Én amióta olvastam az első két részt nekem nagy kedvencem az Ulti Wolvie vs Hulk, azóta is várom a folytatást :roll:, de mivel ez nem igazán tavalyi( :hehe:) így asszem a Secret Invasion tetszett a legjobban.

Író: Szánom-bánom, sokan utálják, de nekem top kedvenc Bendis, ha csapatot ír, remekül megtudja fogni a karakterek jellemeit, és Pókembert állati viccesen tudja beállítani ;D, viszont Simon Furman-t is nagyon bírom a Tf-ből, ha engedték volna neki végig vinnni a TF sorozatot, ahogy ő elképzelte, hihetetlen jó sztori jött volna ki belőle... :'( de így kénytelen volt összecsapni egy kicsit.

Tavalyi Csalódás: Egyértelműen a Batman R.I.P :-\

Utált(meg nem értett) író: Daniel Way, hihetetlen mit csinál Rozsomákkal, és az még hihetetlenebb, hogy ezt engedi a Marvel :drying:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4957 Dátum: 2009. február 07. - 13:38:54 »
Ha már csalódásokról beszélünk, akkor én képregényből két nyertest hírdetnék: a Hulk v4 és az Amazing Spider-Man.
Íróból pedig egyértelműen Loeb az aki a legrosszabb címet elviszi nálam. Érthetetlen amit a Hulkkal művelt, és még ha ez egy nagy gigászi történetben is fog kicsúcsosodni, akkor is sikerült az elmúlt évek jellemfejlődését a nullával egyenlővé tennie. Egy hihetetlenül sok potenciált rejtő magas labdát ennyire lecsapni nem vétek volt, hanem bűn amit nem lehet már lemosni. Szóval bármennyire is megértem a lelkivilágában beállt változásokat, soha többet nem volna szabad tollat adni a kezébe, mert már semmi nem maradt meg benne abból a remek íróból aki valaha volt, és minden egyes tettével csak hatalmas károkat okoz. Úgyhogy hazánk sztárügyvédjének szavaival élve: "mondjon le"!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4958 Dátum: 2009. február 07. - 13:44:22 »
De akkor monnyon le John Romita jr. is meg az  :headscratch: aki a Kalapácsfejes sztorit rajzolta az ASM-be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4959 Dátum: 2009. február 07. - 13:46:15 »
Zozi, ne csináld meg a főoldalra, mert simán olyan szaga lenne, mintha jobbnak akarnánk mutatkozni a k.netnél, arra a vitára válaszképpen.  ;)
Mellesleg úgyse jár oda szinte senki egyelőre, legalábbis a hsz számát nézve.

Én is írok, de szerényen kihagyom a Kingpin kiadványokat (holott nyilván azok vinnék a kategóriát).

legjobb hazai kiadású külföldi képregény: Death Note (üssetek!)  ;D
legjobb külföldi ongoing: két éve még a Birds of Preyt mondtam volna, 3 éve az Y-t, most talán a New Avengers.
legjobb mini: SI

Író: Bendis egyértelműen.

Csalódás: két éve Bendis távozása a Fenegyerektől, most Amerika Kapitány halálának megírása (nem a miért, hanem a hogyan).