Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473121 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:OFF
« Válasz #6200 Dátum: 2009. május 23. - 21:31:18 »
Ez egy nagyon szép videó volt.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6201 Dátum: 2009. május 23. - 21:33:59 »
Áh, a jó öreg Kiwi. Rég láttam, el is felejtetem már, mi a vége. Nagy kár, hogy a készítője nem akar tovább foglalkozni vele, mai csúcstechnológiás animációs technikával simán indulhatna bármilyen fesztiválon.
Amúgy elég erőteljes üzenete van, ha az ember úgy gondolja...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #6202 Dátum: 2009. május 23. - 23:11:39 »
backward compatibility (hogy mondják ezt magyarul normálisan?)

Visszafelé kompatibilitás?
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6203 Dátum: 2009. május 24. - 21:56:25 »
Ha valaki szereti a kozmoszt, ez fantasztikus!
http://ajanlo.kapu.hu/video/post.php?id=705ge95b1fe60addeaea

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6204 Dátum: 2009. május 24. - 22:05:50 »
Már annyiban is, hogy ha az animáció egy valódi tervet mutat be, akkor a jelek szerint a NASA abszolút semennyit se fejlesztett a saját felszerelésén az elmúlt 40 évben.
De akkor mi a fenére megy el az évi több tíz milliárd dolláros költségvetésük?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6205 Dátum: 2009. május 24. - 22:06:31 »
Az űrhajósok budijának cseréjére.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6206 Dátum: 2009. május 24. - 22:18:13 »
És azt se az oroszokra tervezték, tudom. Pedig a Wolowitz-féle űrbudi tervei majdnem hibátlanok voltak. ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #6207 Dátum: 2009. május 25. - 10:46:02 »
Na végre egy kis sikerélmény: két méretes bukta után egy 5-ös vizsga! :D Nem hiába szeretem jobban a BTK-t...

Ugyanakkor kicsit szomorú vagyok, mert ez volt az utolsó töris előadásom, amit teljesítenem kellett... :( Már a legújabbkor szigorlatom maradt erre a félévre és ha az is meg van (már pedig miért ne lenne), akkor jövőre már vizsgám sem marad, csak a 3 szmeinárium, meg az államvizsga... :(

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6208 Dátum: 2009. május 25. - 11:52:45 »
Doki, Pepo, Zozi, ti amúgy államilag támogatottra jártok, vagy ti fizetitek az egyetemet/fősulit?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6209 Dátum: 2009. május 25. - 11:56:51 »
Én államilag finanszírozotton vagyok. Miért kérded?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6210 Dátum: 2009. május 25. - 12:23:05 »
Csak azért, mert nem vagyok tisztában azzal, hogy ha most felvesznek valahova államira, mennyit kell teljesíteni, hogy ne rúgjanak ki. Nem mintha arra hajtanék, de jó lenne tudni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6211 Dátum: 2009. május 25. - 12:27:14 »
Az karonként változó. Van, ahol minden félévben kötelező legalább 15 kredit (ha jól tudom, ELTE TTK), van, ahol kétfélévenként 30 (ha jól tudom, ELTE IK).

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6212 Dátum: 2009. május 25. - 12:31:51 »
Au, azt hittem, ez egységes mindenhol. Na akkor mindegy, utána nézek. Köszi. ;)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6213 Dátum: 2009. május 25. - 13:10:10 »
Nálunk például úgy van , hogy 2 félév alatt meg kell lennie a kötelező tantárgyak kreditének a felének.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #6214 Dátum: 2009. május 25. - 14:03:47 »
Én már nem tudom, hogy nálunk mi a rendszer, annyit kavartak rajta. Volt nekünk is fél évben 15 kredit, de aztán azt eltörölték, most meg azt hiszem, hogy valami 5 félév alatt az össz kredit legalább negyedét kell megcsinálni, vagy mi a fene rendszer van.
Amúgy államilag finanszírozotton vagyok, így is elég drága az egyetemi élet, nem hogy még az oktatásért is fizessek... :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6215 Dátum: 2009. május 25. - 14:25:50 »
Amúgy államilag finanszírozotton vagyok, így is elég drága az egyetemi élet, nem hogy még az oktatásért is fizessek... :)
Szerintem nem drága. Az ösztöndíjból simán el lehet éldegélni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6216 Dátum: 2009. május 25. - 14:31:43 »
Idézet
Doki, Pepo, Zozi, ti amúgy államilag támogatottra jártok, vagy ti fizetitek az egyetemet/fősulit?
Viccelsz? :D DE - ÁOK-n egy félév 850 ezer ft költségesen, míg mondjuk egy TTK vegyészmérnöki 170 ezer...

Nálunk úgy van, hogy évente meg kell lenni 30 kreditnek, ha az nincs meg mehetsz költségesbe, vagy csúszol. De nem sok értelme van ennek, mert olyna sok kredites egy-egy főtárgy, (9-10), meg egymásra épülnek, szóval ha nincs meg egy komolyabb tárgyad alapból csúszol egy évet, hiába megvan a 30. Évente 30 kreditet meg nem nehéz összeszedni azért. Félévente 15...az édeskevés.

Amúgy ahova mész, biztosan lesz valami tájékoztató kiadványa a karnak, vagy lesz ilyen előadás, vagy ha eze közül egyik sem, a TO-s néni majd elmondja. Bár itt debrecenben legendásan mogorvák és f@szfejek a to-s dolgozók. Állítlag a TTK to-ja még rosszabb mint a mienk, pedig az se kutya...szabályosan vérben forgó szemmle néznek rád hogy bemertél menni valamit kérdezni, sokszor még nem is hajlandók válaszolni elsőre, másodjára is olyan hangnemben, hogy legszívesebben kiszednéd az asztala mögül a hájas s*ggét, aztán rúgnál bele kettőt.
Az a poén amikor kitalálják, hogy nem adják ki az indexeket  csoportvezetőknek, mostantól mindnekinke külön kell menni, minden nap van rá vagy 2-3 órés időintervallum. Aztán persze közbe előadásod vagy órád van, de nembaj, muszáj beáldozni...aztán a to előtt kilóméteres sor áll, és a to-s nénik 20 percenként jönnek ki a folyosóra, hogy kussoljunk már, nagy a zaj így nem lehet dolgozni. Délben meg lelépnke egy órára, mert nekik ebédszünet van...közbe te meg ott állsz, ahelyett hogy órán lennél...és még ők vannak felháborodva, amikor maguknak találták ki a hülyeséget.

ösztöndíjból? Aha, ha olyna büfé szakon vagy. Egy villamosmérnök itt 3-as átlaggal kapott 14-17 ezer forintokat havonta, közbe be sem járt órára, meg otthon sem tanul semmit (láttam, mert szobatársam), és nem mondom hogy lángész a srác vagy valami, mert középsuliban osztálytársak voltunk és kb. olyan szinten lehet mint én...nálunk meg 3,5 alatt nem adnka ösztöndíjat egyáltalán, olyan 4 egészekre lehetett kapni 10 ezer forintokat. Ahhoz képest, amennyit itt tanulni kell egy ötös átlagért nevetségesen kevés a 25 ezer forintos ösztöndíj. Túlzás nélkül mondom, hogy olyan 50-60 ezer lenne reális. Ezért is utálom ezt a nyomorult szakot és ezért adtam be a felvételi papírt, ha már nem bírnám tovább.

Persze ilyenkor sokan abba a hibába esnek, hogy orvosin csak tanulni kell, oda nem kell ész. Jah persze. Egyrészt amilyen anyagmennyiségek vannak, akinke nincs feje hozzá és csak seggel, lehetetlen megcsinálnia pl. ezt a második évet, és vanank bizony olyan tárgyak ahová kell kőkemény logikus gondolkodás. Legalábbis a társaimon tapasztalom, hgy egyik sem volt buta gyerek középsuliban, aztán sokszor képtelen átlátni egy komplex élettani problémát például.

na, kifakadás vége. :)

« Utoljára szerkesztve: 2009. május 25. - 14:33:44 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6217 Dátum: 2009. május 25. - 14:37:40 »
ösztöndíjból? Aha, ha olyna büfé szakon vagy.
És a progmat mióta büfészak? :) Az ösztöndíjba egyébként beleértettem a szoctámot is (nálunk szociális ösztöndíj a neve), nem csak a tanulmányit. Nekem most az összes juttatásom havi 30, ebből 12-t elvisz a koli meg a bérlet, a maradékból pedig élem vígan az életem. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #6218 Dátum: 2009. május 25. - 14:52:43 »
Aki koliban lakik annak könnyű, nekem csak az albi minimum 20 egy hónapban... ;) A szoctám meg egy vicc, az az, amit mindig mindeki kap, csak a rászorulók nem és ugyan ez a helyzet a laktámmal is... :drying:
Mondjuk engem annyira nem izgat a dolog, anyámék fizetik minden költségemet, szóval nem panaszkodom... :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #6219 Dátum: 2009. május 25. - 15:28:29 »
Köszi a felvilágosítást mindenkitől. ;) Nem is tudtam, hogy ilyen kemény a hétköznapi élet. :surp: