Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466961 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:OFF
« Válasz #740 Dátum: 2007. október 24. - 21:30:51 »
Willem Dafoe nem hülyeség.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #741 Dátum: 2007. október 24. - 23:32:55 »
Ez a TLJ Osborn borzasztó... :ohmy:  :ohmy:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #742 Dátum: 2007. október 25. - 08:02:45 »
Akkor lehet várni a 616-ban a Hasselhoff Fury-t. :twisted:
A félelem nélküli

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #743 Dátum: 2007. október 25. - 08:25:10 »
Lehetséges.

De akik még nem találkoztak a Marvel New Universal kiadványával, itt van egy kép belőle, amelyen két ismertebb szinész arcát lehet felfedezni. Bal oldalt a szinész arca, jobb oldalt pedig a képregényben látható szereplők arca:

Egy előnye van így készíteni egy képregényt. Ha meg akarják filmesíteni, akkor könnyű dolguk lesz a színészválogatásnál. :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #744 Dátum: 2007. október 25. - 09:33:34 »
De innentől kezdve már nem képregény hanem portrérajzólók lesznek az emberkék.  :punisher:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #745 Dátum: 2007. október 25. - 12:41:15 »
Szerintem egy ilyne új képregénynél tök jó ötlet ismert és karakteres arcú színészek alapján megrajzolni a karaktereket. Amikor a New Universalban meglátod a rendőr karaktert, egyből eszedbe jut, hogy némá ez meg a Brúsz Villisz? Nekem legalábbis eszembe jutott és egyből egy plusz dimenziót kapott a karakter...amikor olvasod a történéseket hallod magad előtt Willis hangját, látod azt az unott mormogós fejet, a tipikis mozdulatait. Szerintem sokkal jobb lett így a karakter, mintha szokás szerint egy amcsi tipikus kockaállú hősarcot kapott volna...

Egyébként (már nem emlékszem a nevekre) a szőke hajú szereplő, akinke  akezén van a jel, a Lost egyik szereplőjére hasonlít rejtélyes módon... :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #746 Dátum: 2007. október 25. - 13:23:28 »
Egyébként (már nem emlékszem a nevekre) a szőke hajú szereplő, akinke  akezén van a jel, a Lost egyik szereplőjére hasonlít rejtélyes módon... :D
Igen, a Sawyer srác, akiről felmerült, hogy esetleg ő játsza majd Gambitot.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #747 Dátum: 2007. október 25. - 13:44:41 »
Lehet, hogy TLJ-re hasonlít Osborn, de a haja még mindig megmaradt olyannak ahogy Deadpool is szereti!  ;D

Nekem amúgy tetszik ez a színészre hasonlító-rajzoló dolog. Lehet, hogy nem túl egyedi az egész, de talán az olvasók jobban azonosúlni tudnak egy szereplővel ha már "látták őt egy filmben" (főleg, ha csak most kezdik el a képregényt). Pl ha egy tökös gyerekeret akarnak rajzolni akkor sokkal könnyebb John McClane-t lemásolni mint egy tök új arcot kitalálni. Mint már mondtam, nem túl egyedi dolog, de talán Marketing szempontból nem rossz ötlet. És minél több pénzt hoz a comic annál jobb lesz előbb utóbb!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #748 Dátum: 2007. október 25. - 13:51:21 »
Új szereplők esetében más a helyzet, de egy már ismert karaktert ne akarjanak már ráhúzni egyetlen színészre se!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #749 Dátum: 2007. október 25. - 14:18:54 »
Meghát egy idő után könnyen jöhetnek a szinészek is pereskedni a jogdíjak miatt, mert megszólalásig hasonlít rájuk egy-egy szereplő és ez lehet, hogy az eladásokban is megmutatkozik.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #750 Dátum: 2007. október 25. - 15:37:52 »
Kaine: Igaz, de egy 1960ban megrajzolt karakter kicsit fejlődik a mostani rajzokohoz képest és valamit ki kell találni.

Sepi: persze nem ismerem színészeket személyesen, de szerintem örülnek ha hasonlít hozzájuk egy Hero. Vagyis én  örülnék :D Persze biztos akadna olyan akit ez zavarna, de nem a kissé lecsúszott/elfeledett színészeket mint pl TLJ.
De az is csak akkor ha egy gonosz Villain-t rajzolnának belőle. Szerintem jó marketing!

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #751 Dátum: 2007. október 25. - 16:06:15 »
ratoHC:Te kis netfighter!Most jövök csak rá,ki is vagy ;D :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #752 Dátum: 2007. október 25. - 16:06:44 »
Pont ezt írtam nemrég én is, de szerintem az itt a baj, hogy TLJ kicsit sem hasonlít, a régi képregények beli Normanre, mintha egy teljesen más karaktert látnék.
Ha egy olyan színész arcával "egészítenék ki" a régi rajzokat, aki tényleg úgy néz ki, mint az adott figura, akkor semmi bajom sem lenne ezzel.
« Utoljára szerkesztve: 2007. október 26. - 10:42:41 írta Todd »

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #753 Dátum: 2007. október 25. - 19:03:04 »
Én is inkább az induló sorozatoknál tartom nyerő ötletnek egy színészről lemásolni a karakter kinézetét. Vagy egy alterverzumban.
A félelem nélküli

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #754 Dátum: 2007. október 26. - 10:08:35 »
Egy kis érdekesség:

A képregények és a mozi világából átültethető a valóságba a híres pókember-ruha, mellyel viselője képes lenne a sima, függőleges falakat megmászására is, taglalja egy tanulmány.

Az olasz Torinói Műszaki Egyetem elemzése a pókok és gekkók már jó ideje kutatott természetes kapaszkodási technikáját veszi alapul. Mindkét faj parányi "szőrszálakkal", tapasztja magát a különböző felületekhez, a kutatások szerint a gekkók akár testsúlyuk kétszázszorosát is képesek megtartani ezzel a módszerrel.

2002-ben egy amerikai intézet arra a következtetésre jutott, hogy ez a rendkívüli erejű tapadás a gekkók esetében gyenge molekulák közötti erőknek, az úgynevezett "van der Waals"-erőnek tulajdonítható, amit a gekkó lábain elhelyezkedő, hierarchikus szerkezetbe rendeződött parányi szálak, szeták milliói állítanak elő. A milliónyi szeta együttes erejével a hüllők képesek rátapadni a falakra, vagy akár fejjel lefelé lógni egy tükörsima üvegfelületről. Nicola Pugani, az egyetem professzora kiszámította, hogyan állítható elő ugyanezzel a módszerrel egy ember testsúlyának megtartásához elégséges tapadási erő.

Ami tény, hogy minél nagyobb a feltapadó felület annál kisebb a tapadási erő, tehát egy emberi kézre illeszkedő, mesterséges gekkó szetákkal borított kesztyű nem lesz olyan erős, mint egy gekkóláb. Szerencsére a gekkó a van der Waals erők által biztosított elméleti tapadási erejének csak egy töredékét használja fel, az elmélet és a gyakorlat között pedig igen nagy a különbség, taglalta a professzor.

"Ha sikerül egy kicsit növelnünk a szálak erején, akkor a méret hatása máris eltűnik, és képesek lehetünk egy olyan öltözék elkészítésére, amivel ugyanolyan tapadási tulajdonságokhoz jutnánk, mint egy gekkó" - magyarázta Pugno, aki a mesterséges szeták előállításához a szén nanocsöveket tartja a legmegfelelőbbnek. Az utóbbi időben oly sokat emlegetett szén nanocsövek parányi szénhengerek, melyek mindössze néhány nanométer átmérőjűek, elképesztő erejűek és nagyobb szálakba rendezhetők.

Pugno professzor a BBC tudományos híroldalán felvázolta azt a három alapkövetelményt is, amiknek a pókember-ruhának meg kell felelnie. Elsőként, ami teljesen nyilvánvaló is, erős tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, másodikként felhasználója akaratának megfelelően könnyedén el kell tudnia válni a felülettől, amihez hozzátapadt, és végül az öltözéknek bizonyos fokig öntisztítónak kell lennie. Az utóbbi követelmény azért fontos, mert porrészecskék kerülhetnek a szálakra, gyengítve az öltözék tapadási tulajdonságait.

A professzor szerint bár leírva nem tűnik túl bonyolultnak a dolog, ahhoz, hogy ezek a mechanizmusok együtt, egyidőben működjenek, komoly fejlesztési munkákra lesz szükség, mindenesetre a pókok és a gekkók az élő példák arra, hogy megoldható. Egy hasonló tapadással bíró öltözéknek számos érdekes alkalmazása lenne, az űrkutatástól a hadászaton át, egészen a felhőkarcolók ablakainak tisztításáig. Azt azonban nem szabad elfeledni, hogy az emberi izomzat nagyban különbözik a gekkókétól, így az embereknél a hosszabb használat izomfáradáshoz vezethet.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #755 Dátum: 2007. október 26. - 10:16:17 »
Ez tök jó. Azért meglepődnék ha valaki ilyen kesztyűben pucolná az irodaház ablakát. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #756 Dátum: 2007. október 26. - 14:52:39 »
Hát azt én is megsasolnám! :oh: :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #757 Dátum: 2007. október 26. - 15:38:30 »
A képregények és a mozi világából átültethető a valóságba a híres pókember-ruha, mellyel viselője képes lenne a sima, függőleges falakat megmászására is, taglalja egy tanulmány.
Eszem megáll :oNekem is kell ilyen ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #758 Dátum: 2007. október 27. - 08:36:48 »
Akkor szoljatok, ha valaki hoz az űrből egy szimbiontát, arra vevő lennék. :venom:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #759 Dátum: 2007. október 27. - 09:59:53 »
Akkor szoljatok, ha valaki hoz az űrből egy szimbiontát, arra vevő lennék. :venom:

:lol: ki nem ?  :lol: