Szerző Téma: A főoldal hírei  (Megtekintve 483465 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re: A főoldal hírei
« Válasz #700 Dátum: 2008. április 19. - 16:25:41 »
Ben, nem is 52, van benne poszterújság is  ;D

Posztereket sosem gyűjtöttem, de ez azért így is mellbevágó. Egyszerűen elkeserítő, hogy nálunk ennyire ne legyen piaca a képregényeknek. Vagy jobban kellene reklámozni, vagy tényleg pakolhatunk ahogy pepo mondja.  :D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #701 Dátum: 2008. április 19. - 16:47:39 »
Német nyelvtudásom van úgyahogy (átlagban 5-ös vagyok belőle, csak érettségi jövőre), de pénzem sajnos nincs ezekre. :'( De ezek között is vannak olyanok, amik már szünetelnek, ilyen pl a F4.
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 19. - 16:49:47 írta Mike »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #702 Dátum: 2008. április 19. - 17:07:34 »
Egyszerűen elkeserítő, hogy nálunk ennyire ne legyen piaca a képregényeknek. Vagy jobban kellene reklámozni, vagy tényleg pakolhatunk ahogy pepo mondja.  :D
Á, aztért nem ilyen sötét a helyzet. Ne feledd, hogy míg nálunk 10 millió emberből kell találni néhány ezer képregényfant, addig a német nyelvterületen ennek sokszorosa is van. Azt például konkrétan tudom, hogy egész németországban és ausztriában is ugyanaz jelenik meg, vagyis máris oszlik a költség...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #703 Dátum: 2008. április 19. - 18:00:42 »
Az biztos, hogy sokkal többen élnek ott, de szerintem a megítélése is más. Mondjuk érdekes, hogy tavaly nyáron, amikor németben voltam, Münchenben, meg össze vissza, meg Salzburgban is, az istennke se találtam egy képregényt se...legalábbis pl egy benzinkútnál, ahol kétszer anniy újság volt, mint egy átlag magyar kutakon nem találtam. Pedig végignéztem rendesen, csak ilyen gyerekenek szóló dolgok voltak. vagy pl hipermarketekben se nagyon volt semmi. :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #704 Dátum: 2008. április 19. - 18:09:01 »
Az nagyon fontos tényező, hogy nyugaton már a 60-as évektől van képregény, azaz több generáció nőtt fel rajtuk, ergo ma több rajongó maradt meg rajongónak. Míg nélunk egyetlen generációból kell eltartania magát az egész iparnak.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #705 Dátum: 2008. április 19. - 20:00:21 »
Na jó, de akkor miért nem lehet korlátozott példányszámban, mondjuk csak a biztos előfizetőknek megjelentetni ezeket az újságokat magyar nyelven. Teszem azt 5000 példányban. Az ziher, hogy a képregényipar nem Magyarországon fog meggazdagodni, de nem kellene kitolni azokkal, akik biztos vásárlók lennének, és idővel ezek az emberek biztos találnának maguk mellé néhány hülyét, akarom mondani potenciális új rajongót.  ;D Addig meg sz@punk.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #706 Dátum: 2008. április 19. - 20:15:47 »
Szerintem 5000 eladott példány már egy tpb-nek sem rossz nálunk... :headscratch:
De amúgy írta már kaine, hogy az ilyen korlátozott példányszámú cuccok nagyon drágák lennének, ezért még a cél kemény mag se venné meg. Minél több példány, annál kisebb nyomdaköltség.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #707 Dátum: 2008. április 19. - 20:39:12 »
5e eladott példány már egy populárisabb könyvnél nem rossz idehaza inkább, ha tippelnem kéne.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #708 Dátum: 2008. április 19. - 21:35:28 »
A régi Csodapók számain, ha jól emlékszem a Vérontós sztori borítóján is rajta volt hogy hány olvasója van a magyar Semic-es képregényeknek. És ott elég szép számot mutattak. Nem akarok hülyeséget mondani, de biztos több volt az mint 5000. Azok az emberkék most hová lettek. Kétlem, hogy átpártoltak volna a Buci Macihoz. Bár ha abban benne volt a Donald Kacsa és a Garfield eladási mutatója, akkor pedig tényleg sz@rban vagyunk.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #709 Dátum: 2008. április 19. - 21:48:36 »
Elég sok éve volt, és az újság volt. Jelenleg a CsoPókból is... párszor többet nyomnak, mint a képregénykötetekből. Ahogy már előttem is páran mondták és fogják még, a hírlap- és magazinterjesztés elég más, mint a könyvesbolti.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #710 Dátum: 2008. április 19. - 22:54:41 »
És az ottani példányszám nem a PÓkember olvasókra vonatkozott, hanem az összes Semices olvasóra, ha jól emlékszem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #711 Dátum: 2008. április 19. - 23:21:00 »
Na jó, de akkor miért nem lehet korlátozott példányszámban, mondjuk csak a biztos előfizetőknek megjelentetni ezeket az újságokat magyar nyelven. Teszem azt 5000 példányban.
Hehe, 5000 vásárló összesen sincs, nemhogy ezek a "korlátozottak". A mi könyveink, ha 1000 példányban elmennek, akkor számítanak nullásnak, kb. Vagyis mondhatjuk, hogy ha találunk 1000 fix embert, az már jónak számít. Ennek az 1000-nek sem azonos az ízlése, a vagyona meg végképp nem, úgyhogy nem lehet abban bízni, hogy mind az 1000 megvesz mindent, mert amíg anyagilag bírja. Itt már bőven elbukott az egész, de ráadásul ott van még az is, hogy 1000 példányszám nyomása sokkal többe kerül, mint 10-15000 (újságok esetében), de már 1500, 2000 példányszámnál is hatalmas különbségek vannak. Ha én a könyveimet 1000 példányban nyomnám, nem 2500 lenne az ára, hanem kb. 3900.
És az ottani példányszám nem a PÓkember olvasókra vonatkozott, hanem az összes Semices olvasóra, ha jól emlékszem.
Pontosan, amiből csak a Kretén volt akkor vagy 50 000... és becsült adat volt.
Sajnos erre nincs megoldás, csak az, amit éppen csinálunk: a könyvek. Mivel ezek is drágábbak az újságnál, arra is vigyáznunk kell, hogy ne jelenjen meg túl sűrűn, hogy megvehesse, aki nagyon akarja...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #712 Dátum: 2008. április 19. - 23:56:53 »
Igen ez maradt. De én kezdem egyre jobban a jó oldalát is nézni. Mert ha füzetek lennénke inkább, mennyivel lenne jobb? Max elmondhatnád, hogy 3-szor, négyszer annyi darabbal bővült az adott évben a gyűjtemény. De ha ilyen menniységben jelennek meg tpb-k, mint mondjuk 2008-ban, akkor azért ha havonta leosztjuk, nem panaszkodhatunk, azért nem csapnivaló vagy rossz sztorik jelennek meg és sokkal igényesebbek is.(na jó a Panini jó minőség volt nagyon, de akkor sem egy könyv). A kérdés, hogy ez meddig mehet majd így...mert egy idő után elfogynka majd azok a sztorik, amik vannka olyna jók, hogy be merik vállalni őket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #713 Dátum: 2008. április 20. - 00:02:42 »
Hát igen, ha csak a Marvelt nézzük, vagy az amcsi képregényeket, én is kiadok hatot idén, a Fumax is hármat biztosan, a Képes Kiadó is egy Marvel és 4 Batman, egy Vertigo, vagyis több, mint havonta egy. Egyedül az nem megoldható, hogy ténylegesen havonta jöjjenek, mert az eseményekhez kell igazítani őket. Ebben a számításban viszont havi 4-6 képregény jelenik most meg, méghozzá csúcsminőségben.  :)
Az én sztorijaim nem fogynak el, addig adom, amíg veszitek.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #714 Dátum: 2008. április 20. - 00:08:32 »
Há kössz, ezzel a többi kiadó is úgy van, ha el is fogynak a legjobb sztorik, de megveszik a gyengébbeket is, akkor kiadják. :D
Idézet
Hát igen, ha csak a Marvelt nézzük, vagy az amcsi képregényeket, én is kiadok hatot idén, a Fumax is hármat biztosan, a Képes Kiadó is egy Marvel és 4 Batman, egy Vertigo, vagyis több, mint havonta egy. Egyedül az nem megoldható, hogy ténylegesen havonta jöjjenek, mert az eseményekhez kell igazítani őket. Ebben a számításban viszont havi 4-6 képregény jelenik most meg, méghozzá csúcsminőségben.
Jaja, ezt mondtam, nem panaszkodhatunk. Be kell osztani, havonta egy kötet. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #715 Dátum: 2008. április 20. - 00:19:02 »
Én nem tartok a gyengébb sztoriktól. Kábé 2-3 évvel vagyok a Marvel után, mire eljutok oda, ahol most vannak, lesz újabb 3 évnyi anyagom válogatni...  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #716 Dátum: 2008. április 20. - 00:20:26 »
Csak nehogy 3 évig ilyen "remek" sztorik menjenek, mint manapság... :drying:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #717 Dátum: 2008. április 20. - 00:22:22 »
Biztos lesznek jók is, főleg, ha megérkezik Joe Kelly.  ;) És még mindig ott lesznek a ki nem adott klasszikusok. Vannak tartalék terveim is.  :D Például, ha nem adhatnék ki Amazinget, mert más kapta volna a jogot, kijönnék egy Spider-Man II/20, 37, 50-nel egy kötetben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #718 Dátum: 2008. április 20. - 00:28:36 »
Úgy érzem a Kingpinnek terjeszkednie kéne. :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #719 Dátum: 2008. április 20. - 19:22:16 »
 ;D