Igen, szerintem mérföldekkel jobb nála. Brubaker tud jó sötét hangulatú sztorikat írni, de valahogy hiányzik belőle nekem a stílus, az egyéniség. Bendis már többszörösen bizonyított. Tetszenek a szuperhős képregényei is, de a csúcs a Fenegyerek, ahol nem csak sötét tónusban tudott írni, de nagyon érdekesen is. Egy példa a kettőjük közti különbségre: Brubaker sztorija nem rossz, megvan a hangulata, de a történet maga gyakorlatilag nulla. Úgy értem, hogy lerágott csont. Elővesz egy ellenséget, és azzal megszívattatja Fenegyereket (igaz, jó alaposan). Eddig simán lehetne akár Batman sztori is. Bendis viszont pont attól jó, hogy nem olyan történeteket írt, amiket akár mi is ki tudtunk volna találni (körvonalaiban, persze), hanem pontosan, hogy olyanokat, amikre vagy nem is gondoltunk, vagy esetleg egyszer eszünkbe jutott, hogy logikus lépés lenne. A sajtó által feltárt személyazonossága után az ember azt hitte volna, hogy most akkor jönnek az ellenségei és mind ki akarják nyírni (Brubaker gyakorlatilag ezt csinálja), de Bendisnél az 5 év alatt csak egy ilyen volt, ha jól emlékszem. Ellenben megtudhattuk, milyen hatással volt ez az ügyvédi karrierjére, hogy próbálták ellene felhasználni ezt az ellentétes oldalon álló ügyészek, vagy bírók, mit szóltak ehhez az ellenségei, vagy éppen a barátai, vagy más hősök. Hogy reagált erre a Hírharsona és Jameson, illetve Ben Urich hogyan védte meg a titkát JJJ-vel szemben, de Peterrel karöltve. Mindebből hogyan találta ki Urich, hogy Peter a Pókember, és még sorolhatnám. Aztán, amikor összecsaptak a feje fölött a hullámok, és kikiáltotta magát új Vezérnek, az óriási volt. Akkor már a többi hős próbálta leállítani.
Ezek mind olyan történetek voltak, hogy állandóan adtak újat, érdekeset, arról nem is beszélve, hogy Bendis párbeszédei nagyon jók, király dialógusokat ír (igen, még az UltiPókban is, csak azt gyerekeknek inkább). Szóval, ha Bendist írom 10-nek, akkor Brubaker olyan 4-5 lehet maximum.
És akkor arról még nem is volt szó, hogy Bendis saját képregénye állítólag még sokkal jobb, mint a Fenegyereke.