Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 1002609 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Videojátékok
« Válasz #2020 Dátum: 2010. június 15. - 21:22:57 »
Azt nem tudtam, hogy a játékban ez az összeégett állkapcsos Malak volna. CSak azt tudom, hogy le van szakadva az állkapcsa...de nem úgy van, hogy Malak a  KoTOR-ban volt, a KoTOR meg vagy száz évvel az Old Republic előtt játszódik?

Igen, nagyon valószínűnek találom én is, hogy a csaj Bastila. Legalábbis ő lehet ilyen erős, és harcolt Malak meg raven ellen, hasonlóan is néz ki, szóval minden stimmelne.

szerk: Viszont ha Malak volna, hol vannak a fejéről a szürke csíkok?
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 15. - 21:27:46 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2021 Dátum: 2010. június 15. - 21:39:54 »
Nem tudom, az jó kérdés, hol vannak a csíkok. Lehet, hogy mégse Malak, csak abból gondoltam, hogy egy hibás állkapcsú sith Revan mellett. Ő viszont egyértelműen felismerhető, szóval ez a videó a KoTOR eseményei előtt játszódik valamivel.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2022 Dátum: 2010. június 16. - 00:00:37 »
Nem Revan és Nem Malak. Malak meghalt. Kampec. Vége. A KotOR 2-vel meg eléggé megerőszakolták az összes többi karaktert abban a játékban.
Ahogy a videó végén is írják, ez egy MMORPG, és több száz évvel a KotOR 2 után játszód...na, ha a BioWare nem sz*ná le magasról, hogy mit szerencsétlenkedtek a játékaikat rendre tönkrevágó Obsidiannál (komolyan, az Obsidian azért létezik, hogy minél pocsékabb folytatásokat készítsenek remek játékokhoz... KotOR, NWN, Fallout... létcéljuk megölni a nagy rpg-címeket), és nem követnék a saját játékouk befejezését... nagyon helyesen.
És Kevin Michael Richardson megint egy fekete karakternek adta a hangját. Sarevok óta nem is emlékszem, hogy néger figurát szinkronizált volna. Épp ideje.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #2023 Dátum: 2010. június 16. - 00:11:39 »

Imáim végre meghallgattattanak.  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2024 Dátum: 2010. június 16. - 00:25:13 »
Megnéztem, a kopasz Darth Malgus.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2025 Dátum: 2010. június 16. - 00:58:06 »
 Mondtam én, hogy egy nagy katyvasz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2027 Dátum: 2010. június 16. - 08:46:06 »
Jó japános.. hype!

Todd

• Pókfej
« Válasz #2028 Dátum: 2010. június 16. - 10:03:40 »
Nem úgy van, hogy mindíg cak két sith van? Mester és tanítvány (aztán a a tnítvány megöli a mestert :hehe:). Ebben videóban elég sok volt, bár alaig tudtam megfigyelni.
Pontosan ezért hülyeség a Darth Vader tanítványa ötlet. És ezért nem tetszik már az alapja sem a Force Unleashednek. Főleg, hogy ez is retcon.
A játék nyitójelenete nem más, mint James Luceno könyvének a Sötét Nagyúrnak a vége, amikor Darth Vader üldözi egy Jedit szerte a galxisban (Palpatine próbatéle ez, hogy Vader visszanyerje elvesztett önbizalmát). Ellenben a könyvben nem volt fia annak a Jedinek!
Magyarúl a játék rögtön egy igen kiválló mű felülírásával nyit.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. június 16. - 10:07:20[/time]
Ez az előzetes meg szép és fasza, csak akad vele pár probléma. Hogy lehet a köztársasági katonáknak már ilyenkor, 4000 évvel a Birodalom előtt a klónokéhoz hasonló páncélja, holott azokat a mandalor páncélokról mintázták. MIvel itt még háborúban álltak velük, kötve hiszem, hogy valamelyik mandalor csak úgy brahiból odaadta a Köztársaságnak a páncélok "liszenszét".
És ez még csak a bakik nyitása. A videóban rögtön egy birodalimi csapatszállítóval érkeznek, amit csupán az EP 2 után találnak fel.
Röhely, ilyenekre nem odafigyelni...

Összevont üzenet ideje: 2010. június 16. - 10:10:58
Ez a Marvel vs Capcom hosszú ideje az általam leginkább várt játék, baromi jónak néz ki. A videókban kicsit furcsálltam a játék rajzolatát, de játék közben eszméletlen szép.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 10:10:58 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2029 Dátum: 2010. június 16. - 10:20:09 »
Nem úgy van, hogy mindíg cak két sith van? Mester és tanítvány (aztán a a tnítvány megöli a mestert :hehe:). Ebben videóban elég sok volt, bár alaig tudtam megfigyelni.
Pontosan ezért hülyeség a Darth Vader tanítványa ötlet.
Miért ne lehetne titkos tanítványa? Mindig ketten vannak, ha elég erősek legyőzni a harmadikat. Palpatinnak is van titkos tanítványa Mara Jade. ;)

VTomi, miután legyőzik a Sitheket, csak utána kezdenek el rejtőzködni, egy mester egy tanítvány. Ne legyen köztük széthúzás, mert a háború elvesztését is azzal magyarázzák maguknak (mivel ugye ők túl beképzeltek, hogy beísmerjék, hogy bénák) hogy a Sith mesterek közötti széthúzások és a riválisok közötti leszámolások miatt vesztették el a háborút. :)

Todd, ezt a Jedi, Sith dolgot fejtsd már ki Starkiller esetében, hogy konkrétan mire is gondolsz, mert ha neked csak az jött le, hogy piros fénykard, kék fénykard (egyébként megjegyzem én onnantól kezdve, hogy találtam zöld kristályt Zöld fénykarddal mentem ;)) akkor nem igazán figyeltél a történetre.
Ez az előzetes meg szép és fasza, csak akad vele pár probléma. Hogy lehet a köztársasági katonáknak már ilyenkor, 4000 évvel a Birodalom előtt a klónokéhoz hasonló páncélja, holott azokat a mandalor páncélokról mintázták. MIvel itt még háborúban álltak velük, kötve hiszem, hogy valamelyik mandalor csak úgy brahiból odaadta a Köztársaságnak a páncélok "liszenszét".
És ez még csak a bakik nyitása. A videóban rögtön egy birodalimi csapatszállítóval érkeznek, amit csupán az EP 2 után találnak fel.
Röhely, ilyenekre nem odafigyelni...

Ez meg így eléggé helytelen, ugyanis a köztársaságnak a filmek szerint X ezer éve nincs állandó hadserege, ugyanis a galaxisokból mindenki tag. :) A katonai páncélok és járművek meg mind nagyjából hasonlítanak egymásra mindig apró, technikai fejlesztések történnek. Ezt már megszokhattátok volna az SW-ben. Elérték a technika csúcsát, már csak apró kis változtatásokat eszközölnek a gépeken, akár ezer év(ek)ig visszamenőleg is. :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 10:26:47 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2030 Dátum: 2010. június 16. - 10:34:41 »
A Sith Jedi dolgot már ott is kifejtettem. De leírom újra.
Amikor Starkiller sithként jelent meg egy egy helyen sose mutatkozott be, hogy én vagyok a sith, Darth Vader titkos tanítványa, mégis mindenki azonnal tudta róla, Jediként ugyanez volt a helyzet, rögtön mindenki Jedinek nézte.
Pedig mint már leírtam semmilyen változás nem állt be a személyiségében (egészen a játék végéig, amikor még mindja is "I've never been a Jedi before"), az indittatása ugyanaz volt, mint elötte megölni Palpatine-t.
Akkor mégis miért hitte azonnal mindenki Jedi-nek. Amikor csak annyit változott, hogy lecserélte a fénykardját. A töténetre amúgy szerintem nics nagyon mit odafigyelni, mivel egy bárgyú klisséhalom.
Equilibrium Star Warsba ültetve csak jóval kevésbé stílusosan.
Az ilyen sztorik az én szememben egy szinten állnak a Clone Wars rrajzfilmmel, az is rögtön az első részben megerőszakolta a Star Warst az Anakin mesterrel, amivel a komplett EP 3 konfliktusát tette semmissé. Ugyanezt tette a Force Unleashed a Luceno trilóával, és egy kicsit az összes későbbi résszel.
Számomra nem fér bele az, hogy jön egy takonyszájú gyerek, akiröl kiderűl, hogy olyan erőt képvisel, amivel még soha senkinek sem volt dolga. Az sem oké, hogy egy ilyen horderejű eseményr eddig ne lett volna semmi utalás, ha valóban lejátszódott volna, de az, hogy annak se lett semmi hatása, hogy még klónozták is, az már tényleg túlzás. Pedig annyi nagy és jelentős térténetre volt utalás a EP 4-6-ban amikből bőven lehetne vállogatni, nem szorulunk újakra.
Nekem Luke a szuperjedi.

Az apró változásoat is megszokhattuk volna, hacsak nem lett volna ehelyett az, hogy gyakorlatilag a filmekben 10 20 év alatt tök új, és igen jelentős fejlesztések nem zajlottak volna le.
Csak egy példa: nem tünt fel, hogy a régi (most az előbb játszódóra gondolok 1-3-ig) trilógiában még nincsen önálló beépített hiperhajtóművel rendelkező kisméretü vadászgép? Vagy az, hogy szinte minden rész között cserélődik a járműállomány?
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 11:01:41 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2031 Dátum: 2010. június 16. - 11:00:07 »
De pontosan erre gondoltam, hogy ki hitte Jedinek vagy (Sithnek)? A Jedik egyből érzik rajta és a sithek is. A különlegessége pont az volt, hogy ő egyik sem. A kettő között valahol. A jóslat szerint is (amit az új mestere) mond, a céljai ne változnak, csak az indítékai. A köznép számára meg mindenki Jedi, aki fénykardot visel, Vader is meg Palpatine is. A sithekről nem is tudnak. Aki meg tud annak a sith meg a Jedi egy kutya.
Az apró változásoat is megszokhattuk volna, hacsak nem lett volna ehelyett az, hogy gyakorlatilag a filmekben 10 20 év alatt tök új, és igen jelentős fejlesztések nem zajlottak volna le.
Csak egy példa: nem tünt fel, hogy a régi trilógiában még nincsen önálló beépített hiperhajtóművel rendelkező kisméretü vadászgép? Vagy az, hogy szinte minden rész között cserélődik a járműállomány?
Az új trilógiában sincs. Mondjuk itt melyiket érted régi alatt. ;D Én csak az Y-szárnyúról tudom, hogy van fedélzeti számítógép a hiperhajtóműhöz, a többihez kell az asztro"kuka"robot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2032 Dátum: 2010. június 16. - 11:05:58 »
Most az EP 1-3 ig értem, hogy ott ha valami kis gép hiperugrást tesz, mindig kell külső segitség.
A Jedi vadászoknál, a hiperbója, Dooku gróf esetében a vitorla. Míg a későbbi vadászok, pl. az X szárnyúnak semmi ilyenre nincs szüksége, hanem azonnal hipertérbe léphet.
Az X szárnyú volt az első ilyen gép, hivatalosan csak ezután kezdték többe beépíteni (sajnos a rajzfilm az Y szárnyúak korai szerepeltetésével ezt is szétb*szta).

Összevont üzenet ideje: 2010. június 16. - 11:08:17
De pontosan erre gondoltam, hogy ki hitte Jedinek vagy (Sithnek)? A Jedik egyből érzik rajta és a sithek is. A különlegessége pont az volt, hogy ő egyik sem. A kettő között valahol.
Pont erre gondoltam. Shak Tii azonnal abszolút gonoszként kezeli, míg a tanitványa abszolút jóként, pedig maga a karkter, a személyiség ugyanaz maradt, ezt tartom hülyeségnek.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 11:08:17 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2033 Dátum: 2010. június 16. - 11:09:36 »
Ez igaz. De azt se felejtsd el, hogy a forradalmi áttörések többsége mindig háború esetén történik. ha béke van a galaxisban akkor mi a fenének építenének bele hiperhajtóművet a kis gépekbe. Nincsenek is vadászgépek, mert "űrbuszokon" utaznak. :) Tehát ez valószínű nem akkor találták ki csak nem volt szükség addig kisméretű és nagy hatótávolságú gépekre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2034 Dátum: 2010. június 16. - 11:11:34 »
Tehát ez valószínű nem akkor találták ki csak nem volt szükség addig kisméretű és nagy hatótávolságú gépekre.
Csempészek. ;D
Ha lett volna ilyen gép, ami kis méretű, viszonylag nagyobb raktérrel, minden csempész ilyet használt volna. Ahogyan később tette is. Szóval lett volna rá igény.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2035 Dátum: 2010. június 16. - 11:15:50 »
Azért a csempészek sokkal nagyobb hajókkal mentek, mint egy vadászgép. Ha összehasonlítod Az ezeréves solymot (ami egy tipikus csempészhajó) egy X-szárnyúval azért méretbeli különbség elég nagy. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2036 Dátum: 2010. június 16. - 11:22:12 »
Inkább úgy mondanám, hogy egy tipikus alsókategóriás csempészhajó, azért a filmben sem úgy mutatták be, hhogy az egy igen megbízható, űber-f*sza gép. :lol:
Egyetlen nagy előnye a gyorsasága. A Falcon raktere, főleg a csempészésre valóban hasznosítható, baromi kicsi a méreteihez képest. Mivel nem lehet telecuccoli az egészet (Han azért párszor megpróbálta  :D), mert nincs az a radarernyő amin azonnal fennt nem akadna.
A EP 4-6 idején az igazán szuper csempészhajók ponthogy majdnem olyan kicsik, mint egy vadászgép, minimális utastérrel, de mivel a legtöbb radar nem érzékeli, így nyugodtan telepakolhatják őket.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 11:26:47 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2037 Dátum: 2010. június 16. - 11:32:45 »
Ezt elfogadom, de ettől függetlenül "állami", hivatalos szinten biztos nem volt szükség ilyenekre. Saját gyártású übertuning gépek meg biztos voltak már a KOTOR idejében is, gondolom a TOR-ban is lehet majd a saját gépünket tuningolni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2038 Dátum: 2010. június 16. - 12:21:06 »
Idézet
Ez meg így eléggé helytelen, ugyanis a köztársaságnak a filmek szerint X ezer éve nincs állandó hadserege, ugyanis a galaxisokból mindenki tag. smile A katonai páncélok és járművek meg mind nagyjából hasonlítanak egymásra mindig apró, technikai fejlesztések történnek. Ezt már megszokhattátok volna az SW-ben. Elérték a technika csúcsát, már csak apró kis változtatásokat eszközölnek a gépeken, akár ezer év(ek)ig visszamenőleg is
Ez mind szép és, jó, de a Köztársaságnak akkor sem lehettek ilyen kinézetű katonái, elmondtam, miért.
Idézet
A sithekről nem is tudnak. Aki meg tud annak a sith meg a Jedi egy kutya.
Azigen. Akkor ezek szerint a köznép, nem tudja, kik támadták meg a köztársaságot számtalanszor, sőt, vették át a köztársaság irányítását egy időre. Nem tudják, kik kenték el tö9bbször a jedi rend száját, vagy hogy egyáltalán, ki a az egész köztársaság, meg a jedik főellensége sok ezer éven át. Biztos mindenki egy burokban él, hogy semmit nem tud a környezetéről. Igazad van, ez így teljesen logikus...

Todd: Azt azért ne feledd, hogy ezek a játékok a canonizált rendszerben legjobb esetben is a film alatt vannak, eggyel, vagy akár kettővel is.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2039 Dátum: 2010. június 16. - 12:42:25 »
Idézet
Azigen. Akkor ezek szerint a köznép, nem tudja, kik támadták meg a köztársaságot számtalanszor, sőt, vették át a köztársaság irányítását egy időre. Nem tudják, kik kenték el tö9bbször a jedi rend száját, vagy hogy egyáltalán, ki a az egész köztársaság, meg a jedik főellensége sok ezer éven át. Biztos mindenki egy burokban él, hogy semmit nem tud a környezetéről. Igazad van, ez így teljesen logikus...
De tényleg így van. A köznép számára a sithek is jedik, csak más filozófiával. Épp ezért nevezik a Jedi Polgárháborút úgy, ahogy.

"The reason the Jedi Civil War was named such was because few in the galaxy can recognize the difference between the Sith and the Jedi. To them, they are both Jedi—with different philosophies."