A Sith Jedi dolgot már ott is kifejtettem. De leírom újra.
Amikor Starkiller sithként jelent meg egy egy helyen sose mutatkozott be, hogy én vagyok a sith, Darth Vader titkos tanítványa, mégis mindenki azonnal tudta róla, Jediként ugyanez volt a helyzet, rögtön mindenki Jedinek nézte.
Pedig mint már leírtam semmilyen változás nem állt be a személyiségében (egészen a játék végéig, amikor még mindja is "I've never been a Jedi before"), az indittatása ugyanaz volt, mint elötte megölni Palpatine-t.
Akkor mégis miért hitte azonnal mindenki Jedi-nek. Amikor csak annyit változott, hogy lecserélte a fénykardját. A töténetre amúgy szerintem nics nagyon mit odafigyelni, mivel egy bárgyú klisséhalom.
Equilibrium Star Warsba ültetve csak jóval kevésbé stílusosan.
Az ilyen sztorik az én szememben egy szinten állnak a Clone Wars rrajzfilmmel, az is rögtön az első részben megerőszakolta a Star Warst az Anakin mesterrel, amivel a komplett EP 3 konfliktusát tette semmissé. Ugyanezt tette a Force Unleashed a Luceno trilóával, és egy kicsit az összes későbbi résszel.
Számomra nem fér bele az, hogy jön egy takonyszájú gyerek, akiröl kiderűl, hogy olyan erőt képvisel, amivel még soha senkinek sem volt dolga. Az sem oké, hogy egy ilyen horderejű eseményr eddig ne lett volna semmi utalás, ha valóban lejátszódott volna, de az, hogy annak se lett semmi hatása, hogy még klónozták is, az már tényleg túlzás. Pedig annyi nagy és jelentős térténetre volt utalás a EP 4-6-ban amikből bőven lehetne vállogatni, nem szorulunk újakra.
Nekem Luke a szuperjedi.
Az apró változásoat is megszokhattuk volna, hacsak nem lett volna ehelyett az, hogy gyakorlatilag a filmekben 10 20 év alatt tök új, és igen jelentős fejlesztések nem zajlottak volna le.
Csak egy példa: nem tünt fel, hogy a régi (most az előbb játszódóra gondolok 1-3-ig) trilógiában még nincsen önálló beépített hiperhajtóművel rendelkező kisméretü vadászgép? Vagy az, hogy szinte minden rész között cserélődik a járműállomány?