Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 977065 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:Videojátékok
« Válasz #3100 Dátum: 2011. május 11. - 19:42:50 »
Szerintem azért sántít ez a hasonlat, mivel itt egy egész műfajról van szó, nem csak egy (nagy) szeletéről.
És félre is értetted, a párhuzamot a kapcsolatuk, viszonyuk miatt írtam, nem teljes egészében hasonlítanak (úgy természetesen igazad van, nem passzolnak). A ponyvairodalomban is vannak természetesen olyan művek, amiket te vagy én már a magas kultúrába sorolnánk, témájuk, mondanivalójuk stb miatt, mégis ponyva a szakemberek szemében. Arra próbálok kilyukadni, hogy ők azért valószínű más szempontok szerint osztályoznak, még ha ezt te esetlegesen sértőnek, bántónak is tartod...

Todd

• Pókfej
« Válasz #3101 Dátum: 2011. május 11. - 20:03:17 »
Lehet, de kapcsolatilag ez olyan, mintha Kojima lenézné az EA-t, míg ugye itt arról van szó, hogy egy műfaj lenéz egy tőle (főként) különálló műfajt.
Szerintem a képregények-könyvek kapcsolat jobban hasonlít hozzá.
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 11. - 20:12:11 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3102 Dátum: 2011. május 11. - 20:05:29 »
Ahogy gondolod. Látom nagyon erőlteted ezt a dolgot...  :D
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 11. - 20:13:41 írta holloo »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3103 Dátum: 2011. május 13. - 22:03:08 »
 :oh:

És igen,az túl öreg aki játszott ezzel a stuff-al.Köztük én is. :shocking:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ben Reilly

• Pókfej

Mero

• Thanos
« Válasz #3105 Dátum: 2011. május 13. - 22:29:21 »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3106 Dátum: 2011. május 16. - 18:08:15 »
Lehet, de kapcsolatilag ez olyan, mintha Kojima lenézné az EA-t, míg ugye itt arról van szó, hogy egy műfaj lenéz egy tőle (főként) különálló műfajt.
Nem akarom újra elkezdeni a vitát, csak annyit pontosítanék, hogy míg te folyamatosan a két ipart hasonlitgattad én a szakmákat mondtam. Egy rendező rendezzen akár játékot, videó klippet, reklámot, kisjátékfilmet, nagyjátékfilmet, az életemet... vagy akármit, lényegében rendező (vagy zeneszerző stb). És majdnem mindegyiknek az az álma (néhány kivételtől eltekintve, akiket mondtál), hogy hollywodooban nagyjátékfilmet rendezzen. Gondolom nem véletlenül...

Todd

• Pókfej
« Válasz #3107 Dátum: 2011. május 17. - 12:36:29 »
Szakmai szempontból még kevesebb szerintem a hasonlóság, mivel egy játék forgatókönyve helyből tök más, mint egy filmé.
Nem biztos, hogy az ami működik filmen, működik játékban, és fordítva.
A másik alapvető hiba, hogy a játékok tulnyomó többsége még mindig nem a filmszerű történetmesélésre, és dramaturgiára épít (vagy ha mindez meg is van, attól még lehet a játék egy kalap sz*r, lásd a már említett Driv3r) pl. sportjátékok, stratégiai játékok, FPS-ek, MMORPG-k, verekedős játékok, a Simshez hasonló amolyan second life cuccok, vagy szimulátorok. Tehát az olyan műfajok, ahol van jogosúltsága az összehasonlításnak is csak max egy 20 %-os szeletét teszik ki a játékiparnak.
Ha a legtöbb játékrendező életrajzába benézel, egy számítógépen felnőtt kockát látsz, aki a fél életét ezen a pályán, és ilyen tanulmányokkal töltötte, nem pedig egy csomó lecsúszott filmrendezőt.
De ha akarsz, nyugodtan hozhatsz két tucat ellenpéldát. ;D

-------------------------------------------------------------------

Nemrég én is berendeltem a Red dead redemptiont, és tökre rákatantam erre a gémre. Nagyon megtetszett a vadnyugati hangulat, és az, hogy tényleg egy hatalmas területet lovagolhatok be. Annyira magával ragadott, hogy szinte nem is haladtam a történetben, csak fel alá jövök megyek, gyönyörködök a tájban, minden szutyok mellékküldetést elvállalok, állatokra vadászok, virágot szedek stb..
Hihetetlen jó.
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 17. - 13:11:13 írta Todd »

Mero

• Thanos
« Válasz #3108 Dátum: 2011. május 17. - 13:20:12 »
Nemrég én is berendeltem a Red dead redemptiont, és tökre rákatantam erre a gémre.
Hihetetlen jó.
Mondtam én. ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3109 Dátum: 2011. május 17. - 13:28:01 »
De ha akarsz, nyugodtan hozhatsz két tucat ellenpéldát. ;D
Nem, látom, hogy teljesen értelmetlen lenne...

Mero

• Thanos
« Válasz #3110 Dátum: 2011. május 23. - 18:50:04 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3111 Dátum: 2011. május 24. - 10:25:03 »
Lehet, hogy új legacy of Kain epizód készül.
Egyelőre pletykaként kezelendő.
Idézet
Kérdezősködik a Square Enix.

Egy kisebb, gyakorlatilag csak kósza hír szerint a Square Enix legyártott és szétküldött egy kérdőívet, melyen az iránt érdeklőik, mi legyen a címe egy új, Playstation 3-ra is tervbe vett Legacy of Kain játéknak. A külső nézetes akció-kaland franchise folytatása már nagyon régóta esedékes lenne, hisz 2003-ban volt utoljára új epizód, a Defiance.

A kérdőíven az Obsidian Blood, Obsidian Sun, Dead Sun, és Revenant címek szerepeltek. Emellett állítólag azt is megkérdezték, a címek "csak magukban" álljanak, vagy alcímként a Legacy of Kain, Soul Reaver, vagy Blood Omen főcímek alatt.

Kain és/vagy Raziel visszatér HD-ben?
De rohadt jó lenne.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3112 Dátum: 2011. május 24. - 11:06:43 »
Tényleg rohadt jó lenne. :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3113 Dátum: 2011. május 24. - 14:25:34 »

Mero

• Thanos
« Válasz #3114 Dátum: 2011. május 25. - 15:17:39 »

Ez megint el fog venni pár órát az éltemből. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3115 Dátum: 2011. május 25. - 15:46:32 »
Most értem a Red dead végére. Rohadt jó játék volt, és a befejezése zseniális.

Mero

• Thanos
« Válasz #3116 Dátum: 2011. május 25. - 15:52:17 »
Most értem a Red dead végére. Rohadt jó játék volt, és a befejezése zseniális.
Mármint hogy lelövik John Marstont? :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #3117 Dátum: 2011. május 25. - 16:03:27 »
Nem.
Arra, hogy végül a fia áll bosszút érte, és ugyanaz folytatódik tovább, csak egy másik karakterrel.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3118 Dátum: 2011. május 25. - 16:27:01 »
Lehet, hogy új legacy of Kain epizód készül.
Egyelőre pletykaként kezelendő.
De rohadt jó lenne.
Én a legutolsóval nem játszottam, de nem ér körbe a történet? Mert, ha igen, nem biztos, hogy olyan jó lenne, ha folytatnák... :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #3119 Dátum: 2011. május 25. - 16:41:01 »
De körbe ér.
A konkrét folytatásnak szerintem sincs sok értelme, de még így is több száz éves hézagok vannak benne, amiket ki lehetne bontani.
Viszoint a cím választással kapcsolatos dolog is arra utal, hogy vagy teljesen önálló, vagy önállóan is élvezhető produktumot terveznek.
Esetleg a Remake is szóba jöhetne, egy Blood Omen újrázásra kiváncsi lennék.