Hivatalosan is bejelentem, hogy a Resident Evil 4 a világ legjobb játéka.

Tegnap játszottam végig 50. (!) alkalommal, és nem tudnék még egy játékot mondani, ami ennyire sokáig érdekes tudna maradni.
Az 50. alkalmat emlékezetessé téve tök nulláról csináltam hardon, vagyis totálisan elölről. De mivel már jól tudtam, hol vannak pénzforrások, ezért majdnem mindent fel tudtam szedni, és így igazából nem is volt annyira szívatós, mint először. Minden főbosszal végeztem elég hamar, összesen 44-szer murdáltam meg, és 14 óra alatt csináltam végig. A legnehezebb harc Krauserrel volt a tetőn, pedig nagyon készültem rá: volt valami 35 magnum töltényem.

Majdnem minden fegyveremet sikerült a maxig fejlesztenem a végére, de persze zsém nem maradt csak az a 100.000, amit az utolsó boss kinyírásáért kaptam.
Egy élmény volt újra kezdeni, stratégiákat kidolgozni. Mindig visszamenni a zugárushoz kicsit vontatott volt, de szükséges a legjobb arzenál kedvéért.
Mindig úgy gondoltam, hogy a Silent Hill 2 a legjobb videójáték, és persze teljesen más kategória, az sokkal érzelmesebb, sokkal jobban hat az érzékeinkre, a története zseniális, de akárhonnan nézem, azt nem játszottam többször, mint mondjuk 12. Persze nem CSAK ez számít, hisz a Resident Evil 5- is nagyon jó, és azt is végignyomtam már pontosan 20-szor, az mégsem jobb a SH2-nél. De a RE4 tökéletes. A játszhatósága, a grafikája, a hátterei, a hangulata, a szórakozás-faktora.
Vicces módon csak azért vettem meg, mert annak idején valamiért 6000 ft volt újonnan a szokásos 14.000 helyetti áron. A RE sorozatot a 3-mal kezdtem, de annyira nem tetszett, hogy pár óra játékot követően évekig nem nyúltam a sorozathoz. A 4 után viszont többször végigtoltam az 1-et, 2-t és a Code: Veronica-t is. A 3 még mindig necces kicsit.