Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 977934 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Videojátékok
« Válasz #3480 Dátum: 2011. október 29. - 19:46:11 »
Az RE3 mindig necces is marad, mind történetre, mind játékmenetre. A legjobb, ami azzal kapcsolatban eszembe jut, az a PC-s változathoz adott kis bónusz programok, amiket ha elindítottál, a Nemesis vagy egy zombi megjelent kicsiben a monitoron, és elkezdte követni az egérmutatót. (Volt akkoriban valami hasonló, birkás progi, ami egy darabig marha népszerű volt a maga öt-percig-mindenki-kipróbálja módján, azt utánozta.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3481 Dátum: 2011. október 29. - 19:49:01 »
Nekem a régi gépemen még volt lóval, ami galoppozott. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3482 Dátum: 2011. október 30. - 01:31:56 »
Hivatalosan is bejelentem, hogy a Resident Evil 4 a világ legjobb játéka. :)
PS3-on játszottál vele, vagy ps2-n?

Mivel többen is nagy RE-sek vagytok, lenne egy kérdésem hozzátok: a PS2-re megjelent RE játékok közül melyik részt ajánlanátok kipróbálásra valakinek, aki RE témában viszonylag kezdő (na jó, az első 2 filmet láttam róla :) ) és élvezetes, pörgős játékmenetre vágyik?
Annó sok éve egyszer játszottam a RE első (vagy második, nem tudom) részével, de elakadtam benne valahol az elején, meguntam és abbahagytam. Viszont gondolkozom rajta, hogy a Code Veronicával, vagy a RE 4-el érdemes lenne-e próbát tenni, ezért vagyok kiváncsi a véleményetekre.

Idézet
Tegnap játszottam végig 50. (!) alkalommal
Te számolod, hogy hányszor viszel végig egy játékot? ;D Egyébként gratu. :surp: 8)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3483 Dátum: 2011. október 30. - 01:35:46 »
Hát ha azt képes volt megszámolni, hogy valamelyik filmet 87-szer látta moziban, akkor ez már a minimum. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3484 Dátum: 2011. október 30. - 09:03:48 »
a PS2-re megjelent RE játékok közül melyik részt ajánlanátok kipróbálásra valakinek, aki RE témában viszonylag kezdő (na jó, az első 2 filmet láttam róla :) ) és élvezetes, pörgős játékmenetre vágyik?
Nincs nagy választékod, mert a Code: Veronicáig a sorozat túlélőhorror volt, vagyis az akció inkább az volt, hogy folyton görcsöltél, elég lesz-e a lőszered. Inkább a túlélésre ment, mintsem az irtásra. Volt egy railshooter-széria, ami szvsz már ránézésre sem a kategória csúcsa, de erről Todd tud emlékeim szerint mesélni neked. Szóval ha akciót akarsz, akkor RE4, ott totál átment a sorozat egy TPS-be. Plusz egy elég új fejezetet nyitott a történetben, hogy ezzel is segítse az új játékosokat.
Bár én továbbra is azt mondom, hogy koruk ellenére érdemes a legelső részekkel kezdeni, mert a sztori, ami kibontakozik a 0-1-2-3-CV sorban, az valami eszméletlen. A japánok jobb amerikai összeesküvéses thrillert írtak, mint Tom Clancy valaha.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3485 Dátum: 2011. október 30. - 11:34:06 »
PS3-on játszottál vele, vagy ps2-n?
Ps2-n. Ps3-on nem is tudom, hogy megjelent-e már a HD verzió, de ha igen, annyi ideje még nem, hogy ennyiszer végigjátsszam. :) És különben az egyik legfeleslegesebb átirat HD-re, mert a RE4 már Ps2-n is gyönyörű szép.
Idézet
Mivel többen is nagy RE-sek vagytok, lenne egy kérdésem hozzátok: a PS2-re megjelent RE játékok közül melyik részt ajánlanátok kipróbálásra valakinek, aki RE témában viszonylag kezdő

Én is ugyanezen az úton haladtam pár éve, úgyhogy határozottan tudom ajánlani a 4-et. Ha az 1-2 nehéz volt, a Code: Veronicával vért fogsz izzadni - még akkor is, ha ötpercenként megállítod és végigjátszást olvasol közben. Azt én is elkezdtem pár évvel a 3 után, de nagyon hamar elfogyott minden lőszerem, és nem tudtam továbbmenni. Aztán szereztem egy végigjátszást, és azzal végigtoltam, de még így is baromi nehéz volt.
Ha meg akarod kedvelni a sorozatot, mindenképpen a négyessel kezdj. Az annyira fog tetszeni, hogy utána majd lesz kedved végigizzadni a többit is. :) Azóta már én is végigvittem a 2-est vagy ötször, az egyest kábé háromszor, meg egy lövöldözős különszámot is kétszer. :)

Idézet
Te számolod, hogy hányszor viszel végig egy játékot?
Általában nem, de itt minden fejezet végén van egy táblázat, hogy az adott részben a lövéseid pontossága milyen volt (százalékban), hány ellenséget nyírtál ki, és te hányszor haltál meg. Hamar rájöttem, hogy ezeket érdemes írni, hogy következő játéknál össze lehessen hasonítani, majd később rekordokat lehessen dönteni.

Azért zseniális ez a játék, mert az első alkalommal tisztán stratégiai: nehéz, sokat kell menni, tervezni, próbálkozni. Mire a végére érsz, sikerül a fegyvereidet felfejleszteni brutál erősre, és ha nem váltasz nehézségi szintet, ugyanazokkal a fegyverekkel mehetsz újra egy új játékban. Vagyis a második játék kicsit sem olyan, mint az első, mert olyan erős fegyvereid vannak, hogy még az első főboss harcok is poénok majdnem az előzőhöz képest.
Mivel már nem kell pénzt költened a fegyver fejlesztésre (és a kincstérképeket, XL-es táskát sem kell újra megvenni), rengeteg pénzed marad, amiből a játék vége felé összegyűlik annyi (1 millió), hogy meg tudod venni a legerősebb fegyvert, a rakétavetőt, amiben végtelen töltény van.
Na ezzel elkezdve harmadszor a játékot az egész átváltozik egyfajta lövöldözős játékká. Olyan poén lesz az egész, mint a Zombieland.  ;D Tehát eddig háromszor 3 különféle játékot játszottál.
Ha ez megvan, kapsz egy mellékküldetést az egyik mellékszereplővel, amely nem gyenge: szintén vagy 7 óra játékidőt ad. Ugyanaz érvényes erre is: elsőre szívás kicsit, másodikra jobb, majd harmadikra irtás lesz belőle.  :D
Ha ezzel a (nővel) egyszer végigtoltad, akkor a fő játékban elérhetővé válik egy maffia-féle régi stílusú gengszter géppisztoly, amely tízszer erősebb, mint az eddigi legerősebb kézifegyvered, ráadásul sorozatokat lő, és szintén nem fogy ki belőle a skúló. Na ezzel a negyedik végigjátszás megint egészen más lesz (szintén 1 millába kerül, de a 3. játékból lesz rá pénzed).
Innentől választhatsz: vagy folytatod így, és elkezdesz rekordokat dönteni (egy ilyen lövöldözős játék gyakorlatilag megunhatatlan, főleg ilyen hátterekkel, grafikával), vagy továbblépsz, és elkezded elölről egy nehezebb fokozaton (javaslom, hogy easy-vel kezdj, elsőre még az se könnyű. Ha már minden kincset tudsz, hogy hol van, mikor mire kell vigyázni, csak akkor menj nehezebb fokozatra). Én azt hiszem, hétszer csináltam meg a könnyű fokozaton, mire elkezdtem a közepeset.

Aztán közben van még olyan extra a lemezen, hogy időre a különböző pályákon lövöldözések, megy egyebek.
Hát ennyi. :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. október 30. - 11:46:11 írta kaine »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3486 Dátum: 2011. október 31. - 14:34:36 »
Köszönöm a részletes véleményt! Asszem rádumáltál a RE4-re. ;D Ami miatt korábban vaciláltam a RE 4-en az az volt, hogy hallottam, hogy nincsenek benne "igazi" zombik. Viszont a játék grafikáját nagyon dícsérték a cikkekben, ez egyértelműen mellette szól. De a leírásod alapján úgy látom, tényleg ezzel a résszel érdemes kezdenem. :) Na nem mintha nagyon vonakodnék a nehézségektől, értelmes határokon belül szeretem is a kihívásokat (sőt, ha lenyűgöz és magába szippant egy játék akkor eléggé mazochista tudok lenni ;D ), iletve szeretem azt is, ha ésszel, taktikával kell játszani, de azért ha egy játék annyira nehéz, hogy leírás kell hogy végigvigye az ember, az gáz. ;) A RE4 elég laikusbarát ahogy látom, jó lesz nekem. ;D (Köszi neked is tgaby, de nem vagyok akkora túlélőhorror-fan, hogy az összes RE-t beszerezzem/végigvigyem. :) )
Egyébként nagyon rég volt már, amikor a régi RE-vel játszottam, talán gimis koromban, szóval lehet, hogy mai fejjel már nem lenne annyira nehéz, nem tudom... De azt nem szoktam szeretni, ha órákig kell kóvályogni egy pályán mert nem találsz egy apróságot... Vagy ha túl sűrűn akad el az ember.
Egyébként nagyon vonzó, hogy a RE4-ben újra lehet játszani a játékot úgy, hogy megmarad minden cuccod és fegyvered, ha újrakezded, ezt szeretem (ilyen az Okami és a Genji is). Nem értem, hogy miért hagyják ki sok - egyébként nagyon jó - játékból ezt a ziccert.

Idézetet írta: kaine
Általában nem, de itt minden fejezet végén van egy táblázat, hogy az adott részben a lövéseid pontossága milyen volt (százalékban), hány ellenséget nyírtál ki, és te hányszor haltál meg. Hamar rájöttem, hogy ezeket érdemes írni, hogy következő játéknál össze lehessen hasonítani, majd később rekordokat lehessen dönteni.
Ja, értem. :) Én ilyesmit nem szoktam számontartani, illetve ennyire mélyen nem szoktam belemenni a statisztikába. :) Csak amennyire a játék számontartja. Pl. a Hitman 2-ben rámentem arra, hogy minden pályát silent assassin rangra teljesítsek (bár nem mindegyiket sikerült asszem), ott jó buli volt.:D
Néha elő szoktam venni a Spider-Man 2 movie game-t, mert az is olyan, hogy ha végigvitted, nem kell előlről kezdened, hanem játszhatsz tovább free-play módban (Jópofán oldották meg, mert ha végigviszed a játékot, akkor nyílik egy új fejezet "The first day of your entire life" címmel, ez a free-play mód ;D ), jelenleg az a feladat, hogy össze kell gyűjteni 50 000 pontot, én kb 25 000-nél tartok... :hehe: De szegény Póki most pihengél, mert mostanában a Champions of Norrath-ot tolom, meg elővettem a Gran Turismo 3-at. (Így pár év után a minap jöttem rá, hogy a GT3-ban az Arcade módban is végig lehet csinálni nyolc versenysorozatot, eddig azt hittem, hogy az ottani pályákat csak a Simulation módban lehet megnyitni. :-[ )
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3487 Dátum: 2011. október 31. - 20:52:32 »
No, cool, mivel holnap halottak napja, és temető járás lesz, így nem tudtam volna játszani valszeg, így normálon a minap újra kezdtem az Arkham City-t, ha már baszakodott az elsőnél az easy beállítással, és ma végig is értem vele. Lehet már leírni, vagy legyen spoiler?
A két csavar a végén tetszett, főleg az utsó, az jó volt, én is hasonlót csináltam legutóbb csak még nincs ki színezve a comicsom, így valszeg koppintás hatása lesz, de hát ez van... :-\ :D a végére nem éreztem az összecsapást, és nagyon reméltem, hogy ez lesz a vége, rühellem a bohócot :D szal én nagyon örültem, hogy ez lett, és kicsit számítottam is rá, amikor Mark ecsetelgette, hogy többet már nem akarja szinkronizálni. Bár nekem elég "nyitott" a vége, tuti valahogy visszahozzák a következőre. :-\
A játék is fajin, tetszik Gotham, jók a területek, nekem talán annyiból jobban bejön ez a rész, hogy Bats sokkal tökösebb :D a kihallgatások rohadt jók, és azok a dumák, amiket Banenek, meg pingvinnek is levág, igazi badass :hehe:
Talán ami a legkevésbé tetszett az a wonder City-s rész, ott az nekem nagyon kilógott.
Most vár még rám szinte az összes mellékcucc, meg jóóó pár Riddler aztán kipróbálom a macskahölgyet, utána valszeg challangezek (egy kis agyvérzésre számítok miatta :uhoh:) utána megnézem a new game+ t hátha addigra megjönnek a kódok is és kipróbálom az Earth one rucit.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3488 Dátum: 2011. november 01. - 07:02:06 »
Mától lesz ingyenes a DC Universe Online, szóval aki szeretné kipróbálni, az készüljön egy 14.5 gigás progi telepítésére, majd még kb ugyanennyi patch is vár rá.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3489 Dátum: 2011. november 02. - 19:22:57 »
Grand Theft Auto V.Los Santos SOKAT változott a GTA IV óta. ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BuB

• Pókfej
« Válasz #3490 Dátum: 2011. november 03. - 09:05:12 »
Hu, Mero, te próbáltad már Macseknőt az Arkhamban? Én tegnap vettem elő és bepötyögtem a kódot, hála az égnek működött, így neki kezdtem, aztán az egyik szemem sírt, a másik nevetett, mert elég rövidecskének tűnt hirtelen az a 4 pálya, de az meglepett, hogy kapásból megkaptam a két varriáns ruciját, azt hittem azok dlc-k lesznek.
Na mindegy, aztán neki kezdtem a gamenek, egyik pálya jó rövid, kettő meg elfogadhatóan hosszú, egy meg közepes, olyan 5 perccel később azt veszem észre, hogy úgy kiszáradt a szám, hát addig nyitva volt végig ;D eszméletlen milyen jól megcsinálták, a mozgás, a harc, ott amilyen mozdulatokat levág... rohadt jó lett... (a lopakodás külön élmény :hehe: mondjuk ezt olvastam az értékelésben, hogy az nagyon szemrevaló)
Aztán vele próbálgattam a challengeket és pofám leszakadt, mert vele kapásból megcsináltam az első combatos sort... Batsel meg a 4.-nél elakadtam, mondjuk utána kezdtem egyből B-vel, és nem csoda, Selina után rohadt lomhának, lassúnak tűnt Bats, csoda, hogy az első 3-at megtudtam csinálni aranyra :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mero

• Thanos
« Válasz #3491 Dátum: 2011. november 04. - 19:15:02 »
Hu, Mero, te próbáltad már Macseknőt az Arkhamban?
Ki biza. :brow:
Tény ami tény néhány pálya lehetne hosszabb,de érdeke vele verekedni.A challange map-ket még nem próbáltam.Most trófea vadászaton vagyok. :) No meg az időmet behatárolja  BF3 meg a Goldeneye. A MW3 már ne is beszéljek. Áhhh a bőség zavara...   :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Mero

• Thanos
« Válasz #3492 Dátum: 2011. november 07. - 21:23:31 »
Akkor és Most.
« Utoljára szerkesztve: 2011. november 07. - 21:25:34 írta Mero »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3493 Dátum: 2011. november 07. - 21:55:42 »
Igazából a GTA:SA grafikáját már a megjelenésekor elavultnak mondták, bár szerintem inkább csak kihoztak mindent abból a GTAIII-as motorból, amit csak lehetett. Így is a gépigénye a duplája lett a GTAIII-énak... Meg, hogy őszinte legyek, szerintem összehasonlítás ide vagy oda, ma is simán megállja a helyét.
Azon túl meg azért hét év a játékiparban az hét év. :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3494 Dátum: 2011. november 08. - 12:45:03 »
Meg, hogy őszinte legyek, szerintem összehasonlítás ide vagy oda, ma is simán megállja a helyét.

Örök kedvenc az a játék. Bár a repülős küldetések azért felnyomták a pumpát :D
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3495 Dátum: 2011. november 08. - 14:12:06 »
Nem tudtok valami jó, stratégiai,logikai játékot?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3496 Dátum: 2011. november 08. - 14:25:19 »
Sakk. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3497 Dátum: 2011. november 08. - 14:31:07 »
Kevésbé unalmasat? :D Egyszerűen nincs türelmem végigzongorázni az összes lépési variációt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3498 Dátum: 2011. november 08. - 15:42:29 »
Azt én se szoktam. Csak 1-2 lépéssel előre, aztán a többi lesz, ami lesz. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3499 Dátum: 2011. november 08. - 18:20:34 »
Nem tudtok valami jó, stratégiai,logikai játékot?
Időszaki vagy nagy? mert előbbire mondjuk ott van a Plants vs. Zombies. Utóbbira meg akár a StarCraft 2, vagy ha nem csak egy sztori érdekel egy játékban, akkor a jó öreg klasszikus Age of Empires 2, vagy kicsit modernebben az Age of Mythologies (AoE3 szvsz már visszalépés volt). Nyers taktikára meg a Total War: ami éppen aktuális. Vagy én most vittem végig a C&C 3: Tiberium Warst kiegészítőstül, és meg kellett állapítanom, tényleg sikerült egy kihívásokkal teli epizódot alkotniuk a rém könnyű (bár máig legélvezetesebb) Red Alert 2 és a röhejesen gagyi Generals után (volt egy pálya, amit egyszerűen nem tudtam hardon teljesíteni, ami azért ebben a szériában nagy szó...).