Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 979218 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Videojátékok
« Válasz #6100 Dátum: 2014. június 12. - 13:05:08 »
Fura, hogy PS4-címként jelentik be. Anno az első rész nyitotta meg a pécés játékpiacot a nagyközönség előtt. :) Kíváncsi vagyok, hogy Carmack távozása után az id is tényleg beállt-e a sorba vagy meg merik lépni, hogy egyszerre nyomják ki abszolút mindenre.

Azt hol írja? Sehol nem jelentették be, hogy PS4 cím lesz, sőt, multiplatform lesz megjelenésétől fogva.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6101 Dátum: 2014. június 12. - 13:24:53 »
Nos, a PS4 szamárfül végig és a marha nagy PS4 logo a videó végén enyhén szólva is nyomravezető volt számomra…

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6102 Dátum: 2014. június 12. - 14:52:19 »
Nos, a PS4 szamárfül végig és a marha nagy PS4 logo a videó végén enyhén szólva is nyomravezető volt számomra…

Szerintem azt csak rányomták, mert a PS YT csatornájára feltöltött verziót linkelték éppen be, meg mivel megjelenik PS4-re is. De nem exkluzív, az tuti.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6103 Dátum: 2014. június 19. - 18:49:12 »
Most elkezdtem nyomulni a The Last Of Us-al. Eddig nagyon hangulatosnak tűnik, jó volt a prológus is, bár hatásvadász, de hát mi mással érzékeltessék egy ember megkeseredését és veszteségét.
Jó hogy erről a játékról nagyon keveset tudok, bár nem határolódtam el tőle direkt.
Amúgy emiatt az L.A. Noire-t hagytam félbe. Valahogy én is GTA szerűségre számítottam, mint mindenki, ami persze baromság, elvégre a kiadó miatt miért sorol be egy műfajba az ember egy játékot? Sokkal kötöttebb és lassabban építkezik, az arcmimika tényleg nagyon szép benne, pedig ugye sok idő és technikai fejlődés letelt azóta, a gengszter filmek hangulata is tökre visszaköszön. A nyomozgatás így a Heavy Rain után nekem nem akkora újdonság, de itt ugye ez kapta a fő hangsúlyt, míg ott az csak a történet egy része volt. De először a Last of Us, arra eszméletlen kíváncsi vagyok!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6104 Dátum: 2014. június 19. - 19:20:09 »
Az L. A. Noire tipikus egyszerjátszós. A sztori sajna annyira alapklisé, hogy majdnem az összes létező fordulatot három-négy fejezettel előre meg tudod mondani, de az alakítások legalább piszok jók és akadnak egész jó ügyek.
Persze a sokat reklámozott realizmusra és valós nyomozásra ne számíts. És nem csak az olyan ügyek miatt, amikor nemzetközi szuperkémeket üldözöl.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 19. - 19:21:57 írta talgaby »

balogh44

• Thanos
« Válasz #6105 Dátum: 2014. június 19. - 19:28:36 »

:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6106 Dátum: 2014. június 19. - 19:55:51 »
Hát tg, már most látom, hogy igazad van. Alapvetően az első kihallgatásnál kiderült, hogy a játék nem enged hibázni, nem fogsz eljönni helyszínről bizonyíték nélkül, és nem fogsz kihallgatni senki fontos embert úgy, hogy ne kapnád meg a kellő infót, mert akkor a játék visszaugrik oda, és indul a beszélgetés elölről.
És ez egy fahrenheit után 6 évvel, vagy Heavy rain-nel kábé egy időben marha kevés. Az alakítások tényleg jónak tűntek kábé 3-4 óra játék alatt, az autóvezetés az tipikusan olyan élmény mint a GTA-ban (semmi fizika, minden jármű egyforma, és mintha nem lenne a kocsiknak súlya). Amúgy meg aprópénzért vettem, jó eséllyel ugyanennyiért tovább is adom egy kipörgetés után, de ja nem fűzök hozzá nagy reményeket.
Az arcmimikát tényleg meg merem kockáztatni, hogy a legjobb amit láttam, habár érthető okokból mindenki túljátssza kicsit a szerepét. Talán még a Beyondtól is élőbbnek tűnnek az arcok (pedig grafikailag nem jobbak, sőt a grafika nem kifejezetten jó), persze az a "játék" minden más téren fényévekkel jobb.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6107 Dátum: 2014. június 19. - 20:22:29 »
Attól még pörgesd ki, mert a sztori egyszer tényleg jó. Habár ha van alkalmad gyakorolni a lövöldözést, tedd, mert eme a realisztikus abszolút nem GTA-s nyomozójáték második felében úgy 1-200 embert kell lelőnöd tömeges tűzpárbajokban, nem beszélve az opcionális kocsikázás közben felvehető ügyekről, ami hozzácsap még cirka százat. (Igen, több embert kell kinyírni ebben a földhözragadt, hipperrealisztikus játékban, mint a GTA3-ban.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6108 Dátum: 2014. június 19. - 20:42:41 »
Eddig még egy olyan játék sem volt, amit megvettem volna, de ne vittem volna minimum egyszer végig. Pedig néha kifogtam egy kettőt, ami rosszabb volt még ettől is pl. Roadkill (ajándékba kaptam), vagy a többször emlegetett Tomb Raider Angel Of Darkness.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6109 Dátum: 2014. június 19. - 20:56:54 »
MGS : The Phantom Pain gameplay

00:41 - 01:20 ig.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #6110 Dátum: 2014. június 20. - 20:49:55 »
Ez a Last of Us, ez tényleg jó. Az elejénél járok még csak, Joel-ék most szöktek ki Ellie-vel, de tetszik, durve, a keretekhez képest ogen reális, tetszik.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6111 Dátum: 2014. június 23. - 10:31:33 »
Na, megrendeltem a Transformers új játékot... félek tőle nagyon...  :-\ :uhoh:  de most mást úgy se rendeltem volna már idén, csak régieket vettem volna ...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #6112 Dátum: 2014. június 23. - 10:40:49 »
de most mást úgy se rendeltem volna már idén, csak régieket vettem volna ...
Ebben az esetben mondjuk jó eséllyel jobban jártál volna...  :-\

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6113 Dátum: 2014. július 03. - 18:53:04 »
Lécci,lécci szavazzatok rám!!! ;D

http://www.acunity-unite.com/profile/30510

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6114 Dátum: 2014. július 03. - 19:33:25 »
Done.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #6115 Dátum: 2014. július 03. - 20:33:08 »
részemről is ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6116 Dátum: 2014. július 03. - 20:42:55 »
Köszi srácok :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6117 Dátum: 2014. július 03. - 22:46:52 »
Kész!  ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #6118 Dátum: 2014. július 04. - 08:40:27 »
Szavaznék, de látom FB tagság kell hozzá. Az meg nincs.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6119 Dátum: 2014. július 05. - 10:28:58 »
Na kábé a háromnegyedénél járok a Last Of Us-nak.
Röviden nagyon jó játék, ennyire részletgazdag környezettel nagyon régen találkoztam játékban, gyönyörű ls lehangoló ez az élettel teli poszt apokaliptikus táj. Poszt apokaliptikus, mert ember az nincs, és élettel teli, mert a természet, az köszöni szépen k*rva jól érzi így magát.
A stílusok váltása is nagyon érdekes, néha már már Silent Hill játékokba (a klasszikusokat értem alatta) illő horror részek váltják egymást az Unchartedből ismerős akcióorgiákkal, de mindezt sokkal visszafogotabban és hitelesebben. Ha meglőnek a fedezékben, kábé 3 másodpercre elterülsz, lefogy a fél életed (amit időbe telik visszatölteni), és ha eközben egy ellenség a közeledben van garantált az instant halál, ahogyan a fertőzöttek is (mert persze vannak, nem lehet világégés "zombik" nélkül) egy harapással vetnek véget karrierednek. Szerencsére a játék bőkezű a checkpontokkal és automata mentésekkel,így hiába a durvára vett harcrendszer, mégse kell fél egy órás szakaszokat ismételni, plusz az ellenfelek is hasonló gyorsasággal érnek véget. Ha valakinek a fejére csapsz egy baltával, legyen az ember, vagy "gomba", az nem kel fel többet. Így ezek az igen gyors küzdelmek nagyon intenzívek, míg a lőfegyveres összecsapások inkább lassabbak, lopakodsz a megfelelő látószögért, ugyanezt teszi az ellenfél, és az nevet utoljára, aki először lő.
Apropó fertőzöttek, ez a vonal is egészen újszerű, mivel itt a zombik elég jól illeszkednek a már említett kicsit zöld mondanivalóba. Ilyen gombaszerű kinövések lesznek rajtuk, majd halálukkor ők maguk is gombaszerű kinövésekkel szabályos kolóniákká alakulnak elég jól elvegyülve ezzel az ökoszisztémába, majd elkezdik szórni halálos spóráikat.
A történet pofon egyszerű (lényegében egy road movie, hm. nem is csoda, hogy mindig a Road című film jut eszembe róla, csak ez akciódusabb, de hasonlóan melankolikus), de a karakterek abszolút élőek és szerethetőek, a történetvezetés pedig nagyon lassú, ami manapság ritka, tényleg átérezni, hogy ezek az emberek ebben a világban élnek, sírnak, nevetnek. Hónapokat ölel fel a cselekmény, és csak úgy peregnek a játékidőben a 10-20 órák. Dicséretes, hogy ez nem egy lepörgetjük egy nap alatt történet.
Szóval meg tudom érteni, hogy erről a játékról mindenhol szuperlatívuszokban beszélnek, tényleg egy abszolút új szint az akció/horror játékok, műfajában.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 05. - 10:39:50 írta Todd »