Tegnap ismét neki kezdtem a Marvel Ultimat Alliance című játéknak.
Még mindig marháraa tetszik, oké nem egy 10 pontos több tucatszór végigviszem egymás után jellegű produktum, de k*rvára szórakoztató játék.
Nem is igazán a fő játék rész ami megfog benne, mert az csak egy sima, menjéé a bandáddal (most New Avangerssel nyomom), és az xxx kombinációval legyakhatsz mindenkit jellegű dolog, de a világok felépítésa, iszonyat hangulatos benne.
Aki nem ismerné, minden fejezethez (5 van a játékban) tartozik egy főhadiszállás, meg egy csomó pálya, mindig az aktuális világhoz igazodva. Az első ilyen a Stark torony, ahol csupa ilyen Shildes, meg ilyesmi pályák vannak (Halicerrier, meg satöbbi).
Itt még annyira nem mutatja meg a játék a foga fehérjét, mert ezek eléggé egykaptafára készültek (iszonyat gyenge kezdés, nem tudom, miért ilyen lett, az első két pálya szinte totál ugyanolyan). Ezután jönnek az igazi nyalánkságok, amikor a banda áttelepül Dr. Strange kérójába, mert innentől nagyon f*sza dolgok jönnek, mint mondjuk a Mephisto's Realm (magyarul pokol), vagy Atlantis (ahol csak úszva tudnak közlekedni a szereplők). Amúgy a játékban ellátogatunk még Asgardba, Doom palotájába, de még egy éppen Galactus által rombolt bolygóra is.
Emelett a főhadiszálláson olyan poénos dolgokat is indíthatunk, mint Marvel Trivia game (persze ez is mindig az aktuális világra vonatkozó kérdésekkel), Concept artokat nézegethetünk, vagy a pályákon elszórt képregények begyüjtögetésével egyéni küldetéseket is vállalhatunk, ez azért poén, mert az ilyen egyéni küldetések elején mindig elmondja az aktuális szereplő az eredettörténetét, a saját stílusabán, meg még azért is, mert ha Daredevillel vállalunk egyéni melót, akkor tényleg vak.
Szintén érdekes dolog, hogy némelyik fő küldetésben találunk mellékküldetéseket is, ezeket csupán egyszer próbálhatjuk meg, vagyis ha elcsesszük, nem jön be restart, vagy failed, hanem ezek csupán a játék befejezésére vannak kihatással. Mindenképpen érdemes lenyomni őket, mert némelyik kihagyásával egész ökológiai katasztrófákat zúdithatunk a világra.
Szóval aki még nem ismerkedett meg ezzel a játékkal, szerintem mindenképpen érdemes.