Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 977948 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #2460 Dátum: 2010. október 16. - 22:13:33 »
Ma vettem egy (nekem) új Resident Evil játékot, Dead Aim címmel. Lövöldözősnek tűnik, ismeri valaki?
Hű, az nekem megvan. ;D Bár nem játszottam vele sokat, igazából egyszer tesómmal toltuk ketten, azóta nem vettem elő. :hehe: Tulképp a fénypisztolyos lövöldözős játékmenetet próbálták ötvözni benne a szokásos mászkálós/kaland játékmenettel. Vagyis amikor akció van, akkor a fénypisztollyal kell lelődözni a zombikat, amúgy meg hagyományos módon kell barangolni a helyszíneken (bármikor váltogathatsz a két mód között asszem), mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a fénypisztolyomon vannak kontroller gombok is, így a nyilakkal tudtam irányítani a karaktert. De igazából így elég bénán volt irányítható a játék, ezért nem tetszett.  :-\ Azt nem tudom, hogy úgy be lehet-e állítani az irányítást, hogy gamepad és fénypisztoly egymás mellett bedugva, és mindkettővel lehetne egyszerre irányítani a karaktert... :headscratch: Mert úgy még talán jól játszható lenne...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2461 Dátum: 2010. október 16. - 22:27:45 »
Hö, nincs hozzá fénypisztolyom. De biztosan lőhető kontrollerrel is, nem?
Baromi nagy kedvencem kialakítás terén a Time Crisis 1, vagy 2, már nem tudom. Ahhoz van pisztolyom (úgy indul, hogy a világon minden PSX játékhoz egyfajta pisztoly kell, és ehhez a játékhoz egyedül egy másik fajta), elkezdem lőni aki jön. Aztán úgy a harmadik pálya felé be kell mennem egy hangárba, ami tele van kommandósokkal. Le is lövöm mindet - egy kivételével. Az az egy egyszerűen olyan helyen áll (még csak nem is szélen!), hogy nem látja a fénypisztoly. Ha odamegyek a képernyő elé, és nekiszegezem a csövét, akkor sem. Úgyhogy itt pillanatállj, pisztoly ki, kontroller be, célkereszt a palira állítva, pillanatállj ki, egy X nyomással kinyírni... majd pillanatállj, kontroller ki, pisztoly be, pillanatállj ki.  :stupid:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2462 Dátum: 2010. október 16. - 22:53:21 »
De biztosan lőhető kontrollerrel is, nem?
Olyan rég játszottam vele, hogy nem emlékszem a beállításokra, de elvileg logikus lenne, hogy lehessen kontrollerrel is lőni... :headscratch: Egyébként szerintem a grafikája is gyengusz volt.

Idézet
Úgyhogy itt pillanatállj, pisztoly ki, kontroller be, célkereszt a palira állítva, pillanatállj ki, egy X nyomással kinyírni... majd pillanatállj, kontroller ki, pisztoly be, pillanatállj ki.  :stupid:
Hehe, micsoda baki a játékban.:D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2463 Dátum: 2010. október 17. - 09:56:11 »
:-\ Azt nem tudom, hogy úgy be lehet-e állítani az irányítást, hogy gamepad és fénypisztoly egymás mellett bedugva, és mindkettővel lehetne egyszerre irányítani a karaktert... :headscratch: Mert úgy még talán jól játszható lenne...
Mi úgy nyomtuk bátyámmal.
Mivel USB-s fénypisztolyunk van, így egyik kezembe volt a vezérlő, min csak a bal analóggal bíbelődtem, másikban meg a pisztoly, amivel lődöztem (tisztára mint a WII/Move séme, csak pár évvel megelőzve mindkettőt).
Egyébként pisztollyal kifejezetten élvezetes játék, csak eszméletlen rövid, ha gondolod Kaine, a Silent Hill Shattered-ért kölcsön adom az enyémet.
Ahhoz van pisztolyom (úgy indul, hogy a világon minden PSX játékhoz egyfajta pisztoly kell, és ehhez a játékhoz egyedül egy másik fajta), elkezdem lőni aki jön.
Nekem a Time Crisis 2-höz adott Gen Con 2-es pisztolyoom van, mégis jó volt minden Resi-hez (töled vettem pont a Gun Survivor 2-t), sőt még az említett problémám sem volt vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2464 Dátum: 2010. október 17. - 13:13:12 »
Heh, a SH Shatteredért kölcsön kérek egy Game Cube-ot az egyik csak arra kiadott Residenttel. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2465 Dátum: 2010. október 17. - 21:12:22 »
Egyetlen játékért egy komplett gép.
Ha az enyém lenne, még oda is adnám (lehet, hogy így is le fogjuk zsírozni a dolgot).
Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy azokkal se lennél túl nagy ász.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 17. - 21:13:58 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2466 Dátum: 2010. október 17. - 21:50:51 »
Egyetlen pisztolyért komplett játék?  ;) :D
Most miért, épp a Resident Evil 2-t tolom, épp kijöttem a csatornából Leonnal, úgyhogy lassan a felénél járok. Eddig majdnem gyerekjáték volt, az első bosst 10 shotgun tölténnyel elintéztem, egyedül a slickerek okoztak kis gondot itt-ott. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2467 Dátum: 2010. október 17. - 21:57:30 »
Hmpf. Próbáld meg ugyanezt extrém fokozaton, éld túl a szellőztetőt Shellyvel, aztán toldd végig a kiegészítő történeteket, és akkor mondd, hogy könnyű.
Meg kíváncsi leszek, mi lesz a véleményed a liftes bossról és a B sztorikban Mr. X-ről.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2468 Dátum: 2010. október 17. - 22:17:48 »
Ez nekem mind spoiler volt, úgyhogy majd térjünk vissza rá később. Kiegészítő is van hozzá?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2469 Dátum: 2010. október 17. - 22:24:01 »
Spoiler akkor lenne, ha tudnád, mit jelentenek. :) A liftes boss meg... hidd el, ha odaérsz, üvölteni fog, hogy ott lesz egy marha nagy harc, szóval ezzel se mondtam még semmi meglepetést. :D Sőt, vedd úgy, hogy megspórolok neked egy visszatöltést, amikor azt mondom, hogy ha meglátod azt a helyet, szedd elő a Magnumot a ládából. Sőt, egy nem annyira spoileres jótanács: Az övtáskát mindnképpen hagyd ott a szekrényben Leonnal, Claire-nek sokkal nagyobb szüksége lesz rá.
A kiegészítők benne vannak a játékban. Told le A fokozatra mind a négy epizódot (Leon/Claire A-B), és megnyílnak. Ismerős lesz majd, mert az RE3 Mercenaries módja egy az egyben ugyanilyen jellegű, de az a vicc, hogy ha az egyik karakterrel (na, az lenne spoiler, ha elmondanám, ki az) tolod végig, akkor az a hivatalos sztori része lesz és megmagyarázza, miért nem voltak G-szörnyek az RE3-ban, ami ugye időben ezzel párhuzamosan megy. Plusz ha ott is végigviszed mindenkivel (vagy lehet, ahhoz kell a full A minősítés?) megnyílik a Last survivor fokozat, amiben Hunkkal kell végigtolni egy küldetést, ami azért érdekes, mert az viszont a sztori egy fontos eleme és később lesznek is komoly következményei (gyakorlatilag a Code Veronica a hunkos kiegészítő játékmód története miatt jöhetett létre).

És ha jól vettem ki, a Leon A-val kezdted. Ez azért jó, mert a hivatalos(abb) sztori a Claire A-Leon B, így legalább utólag ismered meg a valódi történetet, nem előre.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 17. - 22:27:50 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2470 Dátum: 2010. október 17. - 23:46:34 »
Sajnos a táskát már felszedtem. Logikusabb volt a géppisztolyt otthagyni neki.
Igen, Leonnal kezdtem. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2471 Dátum: 2010. október 18. - 07:39:57 »
Most miért, épp a Resident Evil 2-t tolom,
Végre elkezdtél kultúrálódni, jól teszed.
Egyébként ne higyj tg-nek, szerintem se olyan besfosatósan nehéz az RE 2. Csak ő mindeig azzal jön, hogy ha extrém fokozaton megpróbálod elérni a legkeményebb rangot, meg ha úgy döntessz, hogy végigtolod 1 óra alatt mentés nélkül késsel, akkor milyen nehéz.
Az RE 1 után számomra némiképp csalódás is volt ilyen szempontból, míg a 3 egyenesen siralmas.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2472 Dátum: 2010. október 18. - 07:48:12 »
Nem, hanem mert extrém fokozaton a bossfightok k*a nehezek tudnak lenni. Mr. X meg egy rémálom, két pofonnal ki tud fektetni. Ha már cifrázni kellene, akkor azt mondanám, kaparja elő a jelmezeket, amihez az elején az "A" sztoriban anélkül kell eljutni a rendőrségig, hogy egyetlen darab lőszert elhasználna.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2473 Dátum: 2010. október 18. - 07:57:18 »
Nem tudom feltünt-e, de azért extrem a neve, hogy baromi nehéz legyen. Ez ugyanúgy igaz egy Resi 5-re is akár, de attol még az Casuel game, mégpedig azért, mert normálon b*szott könnyű végigvinni.
Szóval szerintem a nehézség összehasonlításának több értelme van normál fokozaton, és én vért hugyoztam, mire a Resi 1-et normálon végigvittem nagyjábol 15 óra (ez a játék által mért idő, valójában a fel alá rohangálással párhuamos mentésekkel jóval több volt nyilván) alatt egy karakterrel, míg a kettőt a Leon A Clare B sztorit együttvéve simán lenyomtam 8-9 óra alatt különösebb nehézség nélkül.
Az átellenes sztoriknak meg 90%-a csak ismétlés, ígyannyira nem dobtam hátast tőlük.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 18. - 08:00:50 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2474 Dátum: 2010. október 18. - 11:53:35 »
Ma délelött a végére értem a Dead Space-nek is.
Azt kell, hogy mondjam, hogy egyértelműen jelen generáció legjobb horrorjátékával van dolgunk.
Ez persze nem olyan nagy dicséret, mint aminek elsőre hangzik, lévén, hogy a Resi és a Silent Hill széria eléggé már csak árnyéka önmagának. Vagyis a Resi elment az akciójáték műfajba, azt viszont nem csinálja rosszúl, az kétségtelen, a Selint Hill Homecoming meg semmi ujdonságot, vagy önállóságot nem mutat, csak majmolja az aktuálisan sikeres játékokat.
Az Alone in the Dark új részéhez pedig még nem volt hosszú távon szerencsém, de az technikai megvalósításában volt kissé trehány.
Na de térjünk vissza ehhez a játékhoz.
Az Alien, Thing, és Event Horizon filmeket idéző Sci-fi horror hangulat már a legelején magával ragadott, aztán később arra is rá kellett jönnöm, hogy néhány a műfajt megreformáló újítás szorult a játékba.
Az egyik ilyen a videójelenetek teljes hiánya, minden esemény a játék közben történik, miközben főhősünk (az EA-re jellemzően tökéletesen személytelen Issac) irányítását egy másodpercre sem veszítjük el.
A másik ilyen a menürendszer. A képernyőn egyetlen olyan felirat, vagy kijelzés sincs, ami ne lenne ott a történet szerint is. Issac és a többi humán életerejének erőnlétének, és egyéb létfunkcióinak minden jelzése a páncélján foglal helyet, míg a kelléktár, lőszer, térkép, vieónaplók stb. szintén in-game módon (vagyis az ellenfelek eközben is ránk ronthatnak) a mellkasára erősített holovetitőn jelenik meg.
A harcrendszerbe szintén felüti pár mérsékelt újítás a fejét, a legyőzendő lényeket nem tudjuk úgy jobb létre szenderíteni, ha telepumpáljuk ólommal, ehelyett különbféle vágószerszámokkal kell nekik esni (bőseges választék áll majd rendelkezésünkre), hogy lenyisszantsuk végtagjaikat. Több száz órás OKJ-s zombihentelési gyakorlattal rendelkezvén elsőre a fejüknek estem neki, de ezzel csak annyit értem el, hogy megvakulltak, és vaktában kaszáltak le, így erről hamar leszoktam.
Ehelyett levágtam a lábaikat, és röhögtem rajtuk, ahogy vonszolták felém véres csonkjaikat (aztán beléjük eresztettem a körfűrészt).
A játék története nem túl mély, lévén, hogy a főhős is a klasszikus Horror játékok figuráihoz hasonlóan csak idegenvezető szerepet tölt be (mint mondjuk Harry az SH 1-ben), javarészt feljegyzésekből, és videónaplókból bontakozik ki. De azért van benne pár kellemes fordulat, és kellően depresszív (ellentétben a Resi 4-5 vidáman poénkodós hangulatával).
Viszont elég erőteljesen a mai igényekhez lett szabva a játékmenet, szinte 5 percenként kapunk egy mentőkonzolt a pofánkba, és lőszer, vagy életutánpotlás miatt se sokat kell aggódnunk (a legnagyobb problémánk az lehet, hogy a kelléktár nem túl nagy), gondolkoznunk pedig minimálisan se kell a játék során.
Mindent összevetve igen kellemes produktum volt, a műfaj szerelmesinek mindenképpen ajánlom.
Már csak azt nem értem, Kaine-nek mi nem tetszett benne. :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 18. - 12:18:50 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2475 Dátum: 2010. október 18. - 15:35:30 »
Csak ő mindeig azzal jön, hogy ha extrém fokozaton megpróbálod elérni a legkeményebb rangot, meg ha úgy döntessz, hogy végigtolod 1 óra alatt mentés nélkül késsel, akkor milyen nehéz.
:lol: :lol: :lol:
Ha már cifrázni kellene, akkor azt mondanám, kaparja elő a jelmezeket, amihez az elején az "A" sztoriban anélkül kell eljutni a rendőrségig, hogy egyetlen darab lőszert elhasználna.
Erről már olvastam, szerintem másodikra meg is próbálom. Tetszik a játék, biztosan elkezdem még egyszer, ha vége. :)
Idézet
ár csak azt nem értem, Kaine-nek mi nem tetszett benne.
Nem szeretem a horrort.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2476 Dátum: 2010. október 18. - 15:55:34 »
Ezt tényleg egy Silent Hill, és Resident Evil fan írta?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2477 Dátum: 2010. október 18. - 19:15:04 »
Hehe. Van egy bizonyos horrorfajta, ami inkább idegesít, mint szórakoztat. A horrorban azt szeretem, hogy izgalmas. Ez nem volt az addig, ameddig én játszottam vele.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2478 Dátum: 2010. október 18. - 19:26:11 »
Egyébként meddig jutottál el vele?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2479 Dátum: 2010. október 18. - 22:15:20 »
Alig valameddig. Amikor le kellett lassítani az időt először, hogy egy csövet a helyére tegyél, vagy mi.
Általában a techno horrorokat különben sem csípem. Játszottam Alien játékkal is, az se jött be. A Silent Hillt imádom, mert csodálatos, fantasztikus és minden, a Resident Evil pedig bulis. Zombikat lőni mindig jó. :)