Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 984937 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Videojátékok
« Válasz #260 Dátum: 2008. március 03. - 14:50:43 »
Nehogy megsértődj, nem kötözködés, csak fun, de ezt nem hagyhattam ki:
Idézetet írta: kaine
Az a baj talgaby veled, hogy előre elolvasol végigjátszol mindent, és te annak fényében ítéled meg visszamenőleg a történeteket játékokat. Egy történetet elolvasás játékot végigjátszás után kell értékelni. Elolvasod Végigjátszod, aztán, ha tett rád benyomást, ha tetszett, akkor az jó történet játék, ha nem tetszett, akkor nem jó. Ilyen egyszerű. Nem lehet úgy értékelni minden sztorit játékot, hogy "jó lett volna, ha x évvel később xy író programozó nem csinálja azt, hogy...".
:lol:

És ha sokkal szűkebben értékeled a 10/10 kategóriát, akkor neked személy szerint mi fér bele ebbe a kategóriába?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #261 Dátum: 2008. március 03. - 15:05:16 »
Igen, alapvetően, ha túl sok játék 10/10-es valakinek, az vagy non-stop gamer, és ismer ezer játékot, vagy csak imádja mindet.  :D
Nekem a 10/10 a Silent Hill 1 és 2, kis jóindulattal a 3, és a Resident Evil 4. Talán még az Oddworld: Abe 1-2.
Amiket még nagyon csípek, azok: 8-as az Alone In The Dark 4, Az első Pókember PSX-re, vagy a God of War.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #262 Dátum: 2008. március 03. - 15:14:09 »
Nem, mert ha a saját ízlésemnek megfelelőket mondtam volna, akkor benne lenne a Deus Ex, a Fallout 1-2, a Mortal Kombat 1-Trilogy, a Mario World 1, a Mario rpg (igen, van rpg is ;D és a Square készítette) és a Final Fantasy VIII is minium (pedig történetileg és játékmenetre is visszalépés volt az előző kettőhöz képest), de a Red Alert 2, a Day of the Tentacle, a Transport Tycoon Deluxe és a Beyond Good & Evil is esélyesen pályázna a címekre. Amiket felsoroltam azok az általam is kipróbált/játszott/végigjátszott világszinten minimum 90%-ra értékelt (rajongók és kritikusok által egyaránt) játékok voltak, amik tényleg olyanok, hogy ha az ember nem idegenkedik a műfajuktól, akkor bizony erősen a képernyő/tv elé szegezi őket.
(Btw, a kaine által felsoroltakból a RE4 is elég stabil top10-es mindenféle felmérésben.)

Ju

• Pókfej
« Válasz #263 Dátum: 2008. március 03. - 15:17:50 »
A God of War tényleg rajta van a toplistán. :) Meg a Dynasty Warriors 5 és a Ratchet & Clank 3 is. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #264 Dátum: 2008. március 03. - 16:00:06 »
Pasziánsz? :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #265 Dátum: 2008. március 03. - 16:03:02 »
Akkor aknakereső, ha már számítógépes. Annak nagyobb őrülete van. A passziánsz tipikusan az unatkozó irodistanők kedvenc játéka, szoros versenyben a madzsonggal. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #266 Dátum: 2008. március 03. - 16:06:05 »
Madzsongozni nem tudok. Aknakeresőt mindig is utáltam.
 :D
De amúgy, mindent figyelembe véve, talán a nokia 3210 kígyós játékával játszottam a legtöbbet. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #267 Dátum: 2008. március 04. - 09:38:52 »
sosem szabad megcélozni a legmagasabb értéket, mert mi van akkor ha jövőre kiadnak egy olyan játékot ami kenterbe veri az összes kedvencedet? Megeshet, akkor arra mégsem adhatsz 11-et.
Szóval azt tanácsolom max 9-et!
De akkor már nekem is:
STarcraft, warcraft, might&magic 6-7-8, witcher, aoe, counterstrike. (de csak 9-esek, sőt aoe meg m&m legyen csak 8)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #268 Dátum: 2008. március 04. - 10:13:05 »
És ha kenterbe veri? Főleg sorozatoknál fordulhat ez elő, nálam az Age of Empires volt anno a stratégiák netovábbja, ám amikor kijött a fölytatás, és még jobb lett, ugyanúgy magas értéket kapott nálam. Míg pl. az Ufo (X-Com) első része az egyik kedvenc dosos játékom, ám a folytatása egy az egyben lemásolja csak az első részt, amiatt az már jóval satnyább a szememben. A játékok teljesen tökéletesek sose lesznek, de mindegyikben van vmi más, egy saját recept, amitől feledhetetlen lesz. És attól még műfajon vagy sorozaton belül is lehet több 10/10-es is. Ha örökké csak azt várnám, mikor jelenik meg egy még jobb, akkor már egyszerűbb volna 0.1-ről indulni, hisz úgyis lesz utána egy még jobb aztán még egy aztán még egy...

Ju

• Pókfej
« Válasz #269 Dátum: 2008. március 04. - 10:24:40 »
De amúgy, mindent figyelembe véve, talán a nokia 3210 kígyós játékával játszottam a legtöbbet. :D
A 3310-esen én is azt nyomtam folyton, meg a Space impact-et. ;) A mostani telcsimen meg a tetrist. :)

A mahjongg meg szerintem jó. ;) (meg a számítógépes kockaleszedegetős változat nem mahjongg de ezt az amcsik szúrták el.)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #270 Dátum: 2008. március 04. - 11:01:49 »

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #271 Dátum: 2008. március 04. - 13:19:39 »
lehet hogy aoe volt egyik 10-esed, de lehet hogy éppen 1 pici részletét nem szeretted és csinálnak mégegy ilyet, csak az a pici részlet is mégjobb lesz. Nincs 100% tökéletes játék.
Amúgy Warcracft hamarabb volt (94) , és az a legjobb!!! (aoe 97). De a dűne meg méghamarabb. C&C meg 95. Persze nézhetjük, hogy most fantasy, vagy történet alapjaira épített startegy.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2008. március 04. - 23:50:53 »
Hogyne lenne, a Silent Hill 2-ben a világon semmi hibát nem találni, úgy tökéletes, ahogy van.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #273 Dátum: 2008. március 05. - 10:02:52 »
...leszámítva a PC-s irányítást. Elég brutális volt, amikor megláttam a háromoldalas billentyűzetkiosztást, pláne, hogy a konkurens Resident Evil PC-s portját a kurzorbillentyűkön túl teljes 4, azaz négyes darab irányítógombbal tökéletesen meg tudták oldani (x-c-v-menügomb), a harmadik részben is csak egy ötödikkel került kiegészítésre.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #274 Dátum: 2008. március 05. - 12:50:54 »
Nekem a 10/10-es játékom a San Andreas, azzal nagyon elvoltam. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #275 Dátum: 2008. március 05. - 21:39:00 »
...leszámítva a PC-s irányítást.
Elsősorban az nem maga a játék "hibája", másodsorban én konzolon játszottam, úgyhogy úgy kell neked.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #276 Dátum: 2008. március 06. - 10:20:35 »
De, a játék hibája, mert mai napig nem értem, mi a fenéért kell ennyi gomb az irányításhoz? Csak mert egy PS2-irányítón van vagy egy tucat, nem jelenti azt, hogy a portolásnál is minden vacakot külön kell szedni (bezzeg a nintendós korszakban volt jópár játék, amihez csakazért se kellett mind a hat gomb, ha el lehetettl lenni kettővel, hát elvoltak kettővel). Bár a Namco még mindig jobb ebből a szempontból, a Konamisok meg annyira tetű lusták, hogy a PC-s portban is a játék végig háromszögekről és körökről vartyog, amikor az irányítást magyarázza... Kedvelem a japán játékokat, bizonyos műfajban hatezerszer jobbak, mint a nyugatiak (történetre meg kettő nyugati fejlesztőt leszámítva mindig), de hogy a külföldi piacokkal szembeni igénytelenségük mekkora, arra néha nehéz szavakat találni (de legalább egy ideje helyiekkel fordíttatnak). Egyedül a Square talán a kivétel, az a néhány FF, ami kijött PC-n normálisan beállítható irányítórendszerrel bírt, és még a játék is rugalmasan alkalmazkodott a változtatásokhoz. Meg a Capcom, bár ők is elég vegyes odafigyeléssel raknak át dolgokat PC-re.

Ju

• Pókfej
« Válasz #277 Dátum: 2008. március 06. - 12:16:32 »
Teljesen máshogy kell megoldani az irányítást pc-n, mint egy konzolon, és ha egy játék konzolra készült, akkor az átiratoknak sokban kell különbözniük, mert nem csak az irányítás, hanem a platform fizikai architektúrája is különbözik, mindegyikre külön kéne optimalizálni.
Nekem még mindig az a véleményem, hogy ha pc-n nem fps, diabloid vagy stratégiai játékkal játszik az ember, akkor szerezzen hozzá egy játékirányítót, mert a billentyűzet nem arra van kitalálva. A Soul reaver sorozattal (köszi Tom :)) játszottam pc-n és ps-en is, tökéleteshez közeli volt az irányítás, de controller nélkül sokkal nehezebb is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #278 Dátum: 2008. március 06. - 13:31:32 »
Diablo-klónt lehet konzolon játszani, sőt, a konzolos rpg-k 99%-a pontosan ebbe a műfajba esik (konzolon nagyon ritkán mernek olyan játékot megjelentetni, ahol gondolkodni is kell, nyugati fejlesztőknél nem is hallottam még olyanról). Annyi a különbség, hogy a játék nem eszeveszett egérkattintgatásból áll, hanem eszeveszett akciógomb-nyomogatásból.
(Mondjuk sose értettem, mit esznek a Diablon és tsai-n... az egész annyi, hogy az ember megy és ész nélkül kattint az egérrel mindenre, aztán vagy az ellenséges horda nyiffan ki vagy a karaktere... marha összetett, nem mondom.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #279 Dátum: 2008. március 06. - 14:31:28 »
Én megmondom őszíntén rohadtul nem érdekel, hogy milyen egy PS játék PC-s átirata  :twisted:, és amennyire észrevettem a Konami is így vn vele (lévén hogy a legtöbb játékuk ki se jön PC-re), ez persze nyilván b*ssza a PC gamerek csőrét, de én az igazat megvallva csak jót röhögök rajtatok. :lol:
Ps-en meg FPS-t nem lehet normálisan játszanni, mégse háborgunk miatta, vegyétek észre, hogy a Silent Hill, Metal Gear Solid, stb. igenis Konzol téma, vagy azon, vagy semmin.
Ja és a Silent Hill 2 tökkéletes! Ez igenis tény.
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 06. - 14:33:02 írta Todd »