Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 1001841 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #4840 Dátum: 2013. április 21. - 21:26:42 »
http://www.sg.hu/cikkek/96768/pc_re_is_jon_a_deadpool
Szuper! :D

A szokasos konzolatirat lesz. Gondolom a szutyok actihoz tartozik :D
Az Amazing Spider-Man átiratuk speciel jól sikerült szerintem. Bízzunk benne, hogy ez is jó lesz. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4841 Dátum: 2013. április 21. - 21:38:58 »
Köszönöm újra a segítséget Todd és neked is Mero!

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #4842 Dátum: 2013. április 22. - 06:59:48 »
A szokasos konzolatirat lesz. Gondolom a szutyok actihoz tartozik :D
Nos ezt nem tudom, viszont én is (és szerintem rajtam kívül még rengetegen) szeretnének vele játszani. Én PC-s vagyok, és soha nem fogok venni konzolt. (egyszerűen nem szeretem a konzolokat). Szóval nagyon várom PC-re.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4843 Dátum: 2013. április 22. - 11:02:30 »
Soha ne mondd, hogy soha. Valamikor én is úgy gondoltam, hogy soha nem fogok videojátékokkal otthon játszani, aztán tessék. Csak kell hozzá 1-2 olyan, ami KELL.  :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4844 Dátum: 2013. április 22. - 12:20:16 »
Régen én is PC-s voltam, és bár én nem voltam ellene a konzoloknak, attól féltem, hogy nem fogja megérni megvenni amiatt a néhány játék miatt, ami érdekel. Aztán amikor megvettem a PS2-t (ez az első komolyabb konzolom mindmáig, azelőtt csak sárgakazis nintendónk volt), hamarosan kiderült, hogy alaptalan volt a félelmem. :D Ugyanis sokkal több nekem való játék jelent meg konzolra, mint sejtettem, sok nagy kedvencem van a PS2 játékok között. Úgyhogy életem egyik legjobb döntése volt PS2-t venni. :D

Aztán most, hogy az új gépem már lehagyta a PS2-t technikailag, és tudok a legújabb gamékon játszani, megint PC-s lettem. ;D Úgyhogy én hol ebbe, hol abba a táborba tartozom. :D
Viszont amit nagyon imádok a konzolokban, az a kontrolleres irányítás, ami (egy-két műfajt leszámítva) verhetetlen. PC-n is kontrollerrel játszom, amelyik játéknál tehetem. (Kivéve, ha a bill+egér kombó az előnyösebb, pl a célzás miatt.)

Egyébként, ha MINDEN játék megjelenne PC-re (jó minőségű átirattal és kontroller támogatással), akkor nekem megfelelne csak a PC is. (Szerencsére ma már elég sok PC-s játék támogatja a kontrollert, még ha néhol kicsit trükközni is kell, szóval ebben pozitívak a tapasztalataim.)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #4845 Dátum: 2013. április 22. - 16:52:25 »
PC szerintem olcsobb es jobb az iranyitas is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4846 Dátum: 2013. április 22. - 17:17:27 »
Olcsóbbnak éppen nem mondanám, az irányítása is max néhány zsánerben jó, mondjuk azok pont játszhatatlanok PS-en.
Szerintem ez elsősorban azon múlik, milyen tematikájú játékokat szeret az ember.
Amúgy nincsen általános érv se egyik, se másik mellett, van amiben ez jobb, van amiben az.

Amúgy nyertem egy ilyen kiadványt.  :D

SwitcX

• Vendég
« Válasz #4847 Dátum: 2013. április 22. - 18:59:37 »
Csak nezd meg a jatekokat. Mig te veszel egy friss cimet 12-ert en azt megjelenes elott megszerzem 4-ert es akkor meg nem beszeltem a hatalmas akciokrol. Tavaly nyaron 21k-ert vettem kb 24 jatekot es nem indieket (gta reszek, batmanek, stb). Ha nem vagy teljesitmenyfan (en az vagyok) megelegszel egy i3-as konfiggal, ami nagyon olcso es a gyenge konzolok miatt evekig nem is kell cserelni. Csak ezt valamiert sokan nem akarjak belatn.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4848 Dátum: 2013. április 22. - 19:10:33 »
5-6000 fölött ritkán vettem játékot PS3-ra. És azért nagyon meglepődnék, ha egy i3-as konfiggal kihúznád most 5 évig.
Egy olyan PC amit egy mostani konzol áráért megkapsz, nem éppen csúcskategóriás.
Ha lépést akarsz tartani a mostani trendekkel, igen mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Munkahelyemen, egy szimulátorhoz, bő 150.000 ezerből újítottunk fel egy számítógépet (i7-es konfigra), ez jóval több, mint egy konzol ára, és ez messze nem volt High End.
Szerintem abszolút nem az ár a PC legnagyobb előnye a konzollal szemben, de pl. a már említett szimulátort konzolon nem tudnánk megvalósítani.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 22. - 19:13:23 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4849 Dátum: 2013. április 22. - 19:28:30 »
Pedig egy ideje már gondolkodom ezen, és de, olcsóbb a PC. Igen, egy PS3-as manapság 60e Ft újonnan boltban, de ez egy hatéves konfig. Az indulásakor a közepes 60 GB-os 800 dollár volt, ami cirka 150e Ft. Ennyiből monitor nélkül egy közép-felsőkategóriás számítógépet hozol ki még ma is. És nem hatvan giga fér rá, hanem kétezer.
És a számítógépet akkor se úszod meg, legalábbis nem igazán tudok olyan emberről, aki kontrollerrel böngészne netet. Még ha egy tabletet vagy egy kis netbookot veszel, az is 60e Ft, hogy netezhess.
A monitor vagy a tévé ez esetben kiválthatja egymást. A tévé előnye, hogy nagyobb, de egy nagy tévé már megint hat számjegy, míg egy monitor megvan ötven-hatvanezerből.
Plusz persze a játékkérdés. Konzolra újonnan 12e felett van minden, használtan már sokan bezsebelik 3-4e Ft-ért. Ennyiért PC-n újonnan veszi az ember a dolgokat, én átlagosan eddig 2e Ft alatt költöttem a három számjegyű játékgyűjteményemre.
Az irányítás meg… PC-re ugyanúgy rá lehet dugni egy kontrollert, Xbox-os esetén szó szerint. Vagyis ugyanúgy irányíthatod, mint a másikon, még azt se mondhatod, hogy az exkluzív rá. A konzol egyetlen erőssége így mindössze a konzolexkluzív címekben rejlik. PC-sek meg reménykednek olyankor egy jó emulátorban, mint a GameCube esetében (hogy a viszonylag legfrissebb és különösebb gond nélkül működőt mondjam).

SwitcX

• Vendég
« Válasz #4850 Dátum: 2013. április 22. - 19:30:58 »
x4-el maxon megy majdnem minden, mig ps3-on az erosebb jatekokbol mar ki kell venni az elsimitast. Nem mondtam, hogy a kovetkezo 5 evre gondoltam. Az elozo x evre viszont boven elegendo volt es meg ma is az. Btw nem tudom mire gondoltal a 150k-s bovitessel, de egy normalis i7-es 80k + a hozza tartozo vga legalabb ugyanannyi es akkor meg a felet se fejlesztetted. En egy mezei konfigra + monitorra gondoltam, ami ugyanannyi mint a mezei konzol + tv. A jatekokon visszajon siman az ara. Na persze ki az aki vesz jatekot? :D A torrent ingyenes.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4851 Dátum: 2013. április 22. - 19:42:53 »
Ja, azt benéztem, a proci és az alaplap volt kábé annyi, a többiről még nem is beszéltem.
Szerintem a konzolnak még mindig az a legnagyobb előnye, hogy viszonylag hosszú távra elegendő amit megveszel (átlag 7-8 év), és ez idő alatt nem kell fejlesztened, nem kell a kompatiblitás miatt aggódnod, kényelmes, egyszerű.
Nagy vonalakban amúgy érdekes, hogy a konzol vs. PC téma sose úgy kerül elő, hogy egy konzolos elkezd panaszkodni, hogy gondjai lennének, hanem fordítva. ;)
Emelwtt én még mindig ugyanazt mondom, mint az elején, más igényeket elégít ki a kettő, és az én igényeimnek a konzol felel meg, játszottam PC is, de az nem jött be. Ugyanígy elfogadom, hogy talgabynak rohadtúl felesleges lenne egy konzol, ha az arra megjelenő játékok nagy százaléka nem érdekli, viszont az általa kedvelt zsánereket fényévekkel jobban lehet PC-n játszani.
Amúgy a grafika olyan szinten sose érdekelt, hogy pl. most irígykednék a PC-sekre a jobb konfigok miatt, amikor számomra már a végnapjait élő konzolgeneráció grafikája is a tökéletességet súrolja (sőt jópár előző generációs jáéknál is ugyanezt éreztem).
Amúgy ugyanez a véleményem a konzolokon belüli X-box vs. PS3 fanboy-kodásról. Kinek mi tetszik jobban, szíve joga, szerintem egyik se rosszabb a másiktól.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 22. - 19:47:12 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #4852 Dátum: 2013. április 22. - 19:43:31 »
Ez a torrent ingyenes gondolkodás tette teljesen tönkre a hazai DVD piacot....

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4853 Dátum: 2013. április 22. - 19:45:44 »
Meg az igénytelen megjelenések. A kettő mondjuk egymást gerjesztette, de nem csak az egyik oldal tehet róla.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4854 Dátum: 2013. április 22. - 19:48:54 »
Érdekes, hogy a konzolpiac a torrent viszonylagos kiszűrésévél is sikeres lett (PS 3-at elég soká sikerült feltörni), tudtommal itthon is.
Akkor ezek szerint mégiscsak működik ez...
Amúgy a magyar mentalitást dicséri, hogy ez komoly fegyvertény volt az X-boxos tábornak...

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #4855 Dátum: 2013. április 22. - 19:52:15 »
Meg az igénytelen megjelenések. A kettő mondjuk egymást gerjesztette, de nem csak az egyik oldal tehet róla.

Ez 100%-ig így van. De régen, mikor még benn voltak a nagy nevek minőséget kaptunk. Most, hogy mindenféle kókler banda adja ki a filmeket, persze, hogy ilyen lett, amilyen. Nemsokára eltűnik a szinkron is.

Raisu

• Traveller
« Válasz #4856 Dátum: 2013. április 22. - 20:45:04 »
Nemsokára eltűnik a szinkron is.
Ez nem valószínű. A magyarok még mindig néznek inkább szinkronnal filmeket, mint felirattal, függetlenül attól, hogy tévében, moziban, DVD-n vagy a netről letöltve nézik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4857 Dátum: 2013. április 22. - 20:50:24 »
A valódi szinkron igen, ahogy az igényes dvd kiadás is eltűnt. Felhígult a szakma, mindenféle trehány gány szinkronok készülnek bagó pénzért, és a valódi stúdiók, már nem képesek tartani velük a versenyt.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #4858 Dátum: 2013. április 22. - 20:51:25 »
Nemsokára eltűnik a szinkron is.
Ez nem valószínű. A magyarok még mindig néznek inkább szinkronnal filmeket, mint felirattal, függetlenül attól, hogy tévében, moziban, DVD-n vagy a netről letöltve nézik.

Csak ha majd nem éri meg leszinkronizálni a fogyás miatt a kiadónak, akkor nem lesz, Persze a tvben attól mehet szinkronosan, de a film a tv-n és a DVD-n sokszor teljesen más. Úgyhogy a releaserek is meg lesznek lőve.

Raisu

• Traveller
« Válasz #4859 Dátum: 2013. április 22. - 21:15:19 »
Szvsz ha a kiadóknak már nem fogja megérni, hogy szinkront tegyenek a DVD-re, akkor már egyáltalán nem fognak kiadni DVD-ket. :\