Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 984944 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #380 Dátum: 2008. április 28. - 18:19:21 »
Láttad a Rambo 4-et, na totál ugyanerről szól a FarCry (na jó a vége felé meg lett bolondítva egy kis sci-fi beütéssel is), esküszöm, Stallone innen másolta.
Amúgy én se játszottam még vele, de egy haverom sokat mesélt róla, és csak pozitívumot, az Uwe féle förmedvényhez meg semmi köze.

Nagyon köszönöm az infókat, akkor a hétvégén nekifekszem. A Boll-os film miatt nem tudtam igazából eldönteni, hogy végül is megéri-e, persze tudom, hogy Boll filmjeinek csekély köze van a játékokhoz amiből készíti őket, de a Bloodrayne film után még a játéktól is elment a kedvem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #381 Dátum: 2008. április 28. - 19:01:17 »
Silent Hillen játszottam, jó feladványok, jó hangulat, néhol kissé túlhomályosított sztori, de félni annyira sokszor nem féltem. Legfeljebb akkor, amikor a ki*tt sötétben botorkáltam, és kerestem, hol a francban van a szörnyeteg, amitől zizegett a rádió. De az is inkább kicsit frusztráló volt.
Doom 3-nál meg amikor egy látszólag kihalt szobában minden átment vörösbe, egy kislány susog vmit a fejhallgatómba, és véres lábnyomok jelennek meg  a padlón - melyet ösztönösen követ az ember - és eltűnnek a plafonon, mindezt belső nézetben... na, az azért félelmetes volt. Ott inkább éreztem magam egy horrorfilmben.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #382 Dátum: 2008. április 28. - 20:08:52 »
:D Innen legalább azokat ismerem, amiket Sepi sorolt fel, a többiből szinte semmit. :D
Jól van, nem vagyok egyedül. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #383 Dátum: 2008. április 28. - 22:31:44 »
Idézet
Kakarotto: Nem, az Oddworld egy platformer. Olyan, mint a Mario.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! Ilyet állítani! Atyám!

Egyetlen nyugati játékot nem tudok a KotOR 1-2-n kívül konzolra, ami komoly agymunkát igényelne, és már azok is pofátlanul egyszerűek, még legnehezebb fokozaton is

Mivel a Silent Hill sorozat után az Abe a legkedvencebb játékom, hadd védjem meg, de nagyon.
Mindkét fenti állításodat megcáfolva, az Abe: Oddworld első két része az akkori idők (Psx) talán legszebb játékai voltak. Egyszerre volt kalandjáték, ügyességi és fejtörős. A rejtvények nem az átlagos "hogy nyissam ki ezt a kaput" típusúak voltak, hanem minden kép továbbjutásához kellett kitalálni egy kombinációt a túléléshez. Mert a játékmenet az, hogy idegenek szállják meg a bolygódat, és épp a te fajodból akarnak új kaját készíteni exportra, amitől begyulladsz, és menekülőre fogod a dolgot. Csakhogy rengeteg akadály van az utadban, mint húsdarálók, szakadékok, sziklaesők (mely eddig nem különbözik más mászkálóstól, csak abban, hogy itt nincs gyűjtögetős marhaság), viszont vannak kutyás, géppisztolyos őrök. Tudsz chantelni, a lényedet belevinni az őrbe (és őt jól belevezetni egy szakadékba, vagy az ő fegyverével kinyírni egy másikat), de csak, ha nincs jelen egy gátlógömb, ami a chantelésre áramot vezet beléd.  ;D
Úgy kell továbbjutnod, hogy az őrök ne lőjenek le (tudsz osonni, ha alszanak, futni, mászni), a kutyák ne kapjanak el és persze ne zuhanj le sehonnan. Továbbá vannak a többiek, akiket ki kéne mentened, ha találkozol velük. Nem kötelező, ott is hagyhatod őket, de a 100 fajtársadnak minimum 50%-át ki kell mentened, ha jó véget akarsz.
Vannak benne más lények is (mint egy pók, egy rák és egy kéz keveréke), mely önmagában nem bánt, de ha sarokba szorítod, megesz. Ha kettő van jelen egyszerre, akkor is kinyírnak. Meg még pár más tényező van a játékban (bomba eldobása, hátas"ló", guggolás, gurulások), amiket mind figyelembe kell venned, ha élve akarsz továbbjutni. Azaz minden pályán (illetve minden új képen, helyszínen) ki kell találnod, hogy az adott helyzetben (magaslat, őr, gátlógömb, szakadék, stb) mi az egyetlen lehetséges megoldás arra, hogy továbbjuss anélkül, hogy kinyírnának. Még egy fontos különbség minden mástól: itt nem az a lényeg, hogy hányszor halsz meg (vagy nem). "Benne van a pakliban", hogy akár azért, mert rosszul kombinálsz, akár az ügyességi rész elbénázása miatt, nagyon sokszor meghalsz ebben a játékban. Szinte minden pályán. :D Viszont a meghalást követően 4 mp-en belül visszateszi a karakteredet a képpálya elejére (nagyon kevéssel vissza), úgyhogy szinte azonnal tudod újra próbálni, ami nem sikerült. A második részben (Abe:Exodus) van gyorsmentés is, ami segítségével pont ugyanonnan folytathatod, ahol meghaltál.

Az ügyességi része is tök jó a játéknak, ennyire jó kombinációját még sose láttam a kettőnek. Nem beszélve a titkos, rejtett helyekről, ahol további fajtársaidat mentheted meg.
Szerintem a legjobb nem horror játék a világon. A mai napig imádom. Tök hangulatos, nagyon szép helyszínek vannak benne a 2. pályától fogva, szinte elbűvölő. A karaktered pedig egy kis béna vicces muki, aki mindig jó kárörvendően röhög, ha kinyírt egy őrt.  ;D Ja, vicces is, különben.
Ez volt az első játék, ami megtetszett annyira, hogy elhatároztam: csak veszek egy Playstationt.  ;)

Továbbá mindenkit óva intek az Oddworld 3-4-től, amik nagyon gázak. Na azok tényleg Mariós mászkálós, gyűjtögetős szarok, el nem tudom képzelni, hogy lehetett egy ilyen játékot ennyire nagyon elrontani.  :headscratch: :stupid:

Ha nagyon ráértek, nézzétek meg ezt: béna, kamerás felvétel, de legalább látszik a játékmenet is kicsit.

Itt pedig látszanak a külső pályák is, nagyon hangulatosak.

Végül egy jó példa az agyalós megoldásra (mondjuk a gamer itt épp kinyírja a fajtársait poénból  ;D ):

« Utoljára szerkesztve: 2008. április 28. - 22:58:21 írta kaine »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #384 Dátum: 2008. április 29. - 09:00:38 »
Márpedig az Oddworld akkor is egy platformer, ezt próbálhatod akárhogy tagadni, attól még az marad. És igen, anno végigtoltam (vagyis ameddig engedte az emulátor... egy idő után vmelyik videónál megköszönte, és mindig kilépett). Attól még, hogy egy cuki sci-fi világot csináltak hozzá egy cuki mesevilág helyett, a tényen sokat nem változtat... Bár játékmenetre talán mégiscsak a régig Prince of Persia-kat kellett volna felhozni példának, de azt meg már nem sokan ismerik...

Ju

• Pókfej
« Válasz #385 Dátum: 2008. április 29. - 10:23:31 »
kaine: Nekem tökre megtetszett most az Oddworld. :D Régen is meséltél róla, meg Levi is, most már nagyon érdekel. :D Körbe is nézek a "játékkölcsönzőkben". :D

Az lehet, hogy platformer, de azért annak is több kategóriája van. ;) Pl a Ratchet& Clank is az, meg a Psychonauts is. (Na ez most sokat mondhat. :D) De ezek messze vannak a Mariotól, sokkal összetettebbek és nehezebbek. Kicsit tágabb értelmezés szerint a Tomb Raider is ideillik. Szóval azért platformer és platformer között is nagy különbség van.

A Tomb raider sorozatból a Legenddel és az Anniversary-val játszottam, szórakoztatóak voltak, csak néha az ügyességi részek voltak elméretezve. Ha egy picit rosszul ugrottam, akkor nem értem el a kapcsolót időben, stb. Igazából jó, hogy ilyen volt, de azért néha már idegesítő volt 20x újrapróbálni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #386 Dátum: 2008. április 29. - 10:33:20 »
Doom 3-nál meg amikor egy látszólag kihalt szobában minden átment vörösbe, egy kislány susog vmit a fejhallgatómba, és véres lábnyomok jelennek meg  a padlón - melyet ösztönösen követ az ember - és eltűnnek a plafonon, mindezt belső nézetben... na, az azért félelmetes volt. Ott inkább éreztem magam egy horrorfilmben.
Engem meg pont az zavart, hogy vártam az egész játék latt, hogy ezekből a néhány másodperces valóban nagyon beteges (és szerintem full Silent Hill koppintás) bejátszásokból mikor lessz már alaphelyszín, mikor adja már vissza azt a régi elvont beteges Doom hangulatot, hogy az élő nyálkás falak közt botorkálunk. És sose adta vissza, maradtak a pár másodperces bejátszások, az egész játék arról szólt, hogy félünk (már aki, én inkább várakoztam) valamitől, ami sose következik be, akkor már inkább a Silent Hill, az azért nem csak igérgeti a rémálmokat.
Egyedűl a pokol pálya volt ott a topon, azt elismerem, az visszaadta a régi hangulatot (de sajnáltam, amikor véget ért), vagyis egy száll sőrétessel mész a Hellking ellen, nagy nehezen legyűröd, marad egy hajzállnyi életed, várod, hogy jöjjön valami élet, erre jön még két Hellking, és nekik esel az alappisztollyal, na igen, ez a Doom.
Aztán jött a Kocka, és minden átment vígjátékba, mert ha laza ellenfél jött, lelőttem, ha nehéz, elszívtam az erejét a kockával, oszt jónapot.

http://www.youtube.com/watch?v=y3UpFjPJN-0

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #387 Dátum: 2008. április 29. - 13:16:00 »
Márpedig az Oddworld akkor is egy platformer, ezt próbálhatod akárhogy tagadni, attól még az marad.
Hát én nem is platformer ellen lázadtam, hanem a Mariós összehasonlítás miatt.  :D Ju klönben jól elmondta a többit.  ;)
kaine: Nekem tökre megtetszett most az Oddworld. :D Régen is meséltél róla, meg Levi is, most már nagyon érdekel. :D Körbe is nézek a "játékkölcsönzőkben". :D
Nekem természetesen megvannak Psx-re, ha kell, oda tudom adni edzésen. Örülök, hogy megtetszett!  :D :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #388 Dátum: 2008. április 29. - 13:54:40 »
Elkezdtem tölteni az egyiket, de nem tudom mennyi esély van rá, hogy lejön. :-\ Szóval köszi, jöhetnek! :D (6-án fegyvertechnika lesz, nem bunyós edzés, ugye?)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #389 Dátum: 2008. április 29. - 22:49:57 »
Nem, 6-án még a hónap első edzése van, sima ütések lesznek.

Ju

• Pókfej
« Válasz #390 Dátum: 2008. április 30. - 08:50:07 »
Ja, tényleg, elsején nem lesz... ezt most benéztem. :-[ Köszi.

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #391 Dátum: 2008. május 03. - 17:19:10 »
És miért csak PS-ről lenne szó? Nem az az egyetlen konzol a világon. A KotOR speciel Xbox-exkluzív, ha jól emlékszem.

Ja csak közbe megjelent PC-re is mindkét rész, csak annyira exkluzív. Ami tényleg exkluzív cím az a Resident Evil 0 és remake, ami tényleg csak és kizárólag GameCube-ra jelent meg.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #392 Dátum: 2008. május 03. - 17:23:02 »
A PC nem konzol. :D Teljesen külön állatfajként kezeil a fejlesztők is. És a BioWare meg pláne enm olyan, hogy a játékaikat ne hozzák ki pc-re ha tudják. A Jade Empire is mintha csak azirányítás átalakíthatatlansága miatt bukott volna el, de pl. a Mass Effect is jön idén nyáron (igaz, esélyem sincs futtatni a gépemen).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #393 Dátum: 2008. május 03. - 21:01:20 »
Meg hát, a Silent Hill Origins is PSP exkluzív volt, egészen eddig, hogy kiadták Ps2-re is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #394 Dátum: 2008. május 03. - 21:07:45 »
Tehát Playstationről kiadták Playstationre? Az aztán tényleg hatalmas nyitás mások felé. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #395 Dátum: 2008. május 03. - 21:17:12 »
Ne feledd, hogy a PSP az kis béna hordozható gép, egy 10 centi átlójú képernyővel. Hogy lehet azon egy Silent Hill játékot igazán élvezni?  :drying: Biztosan a PSP-t akarták népszerűsíteni vele, de én megvártam, amíg kihozzák valami tévén is játszható valamire.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #396 Dátum: 2008. május 04. - 01:35:45 »
Szerintem a PSP (meg Gameboy meg hasonlók) azoknak az elvadult játékfanatikusoknak való, akik annyira játékfüggők, hogy még utazgatás közben is muszáj a kedvenc játékukat tolniuk. Láttam már olyan gyereket aki a metrón nyomta nagyban... Engem nagyon idegesít az ilyen kis képernyő. Tudom milyen, mert számítógépen egy időben játszottam gameboy játékokkal emulátor segítségével, de ott sem eredeti képméretben, hanem full képernyőre állítottam, mégha úgy nagyon pixeles is lett.  :D

Amúgy láttam hogy írtatok listát a kedvenc játékaitokról, írok én is egyet.
Először a műfajok amiket nem kedvelek:
Stratégiai játékokkal nem nagyon szoktam játszani, anno adtam esélyt a műfajnak, de nem fogott meg. A Tiberian sunban eljutottam egy darabig de azt sem vittem végig. Valahogy nincs elég türelmem hozzájuk, nem kötnek le hosszútávon.
Szerepjátékokkal sem igazán szoktam, a hack and slash játékok közül is csak a Diablo 1-2-vel játszottam de azokat sem vittem végig.
FPS-ek: kipróbáltam párat, de nem lettem a műfaj rajongója. Anno a Doom 2-ben azért eljutottam asszem a 17-ik pályáig, de ott elakadtam, mert nem találtam meg a harmadik kulcsot. :-\ Quake 2-ben jutottam el még egy darabig asszem, de nem fogott meg a játék hangulata, abbahagytam.
Na mostmár jönnek azok a műfajok amiben a kedvenceim vannak: 
Verekedős: imádom ezt a műfajt. ;D Sokmindent kipróbáltam, de amik tényleg megfogtak, és a kedvenceim: Tekken 5, Soul Calibur 3, Mortal Kombat 5-6-7. ;D Hangulatilag a Mortal sorozat fogott meg legjobban, noha technikai megvalósításban nem olyan tökéletes mint a másik két bunyós.   
Külső nézetes akció és/vagy kaland: na ebben aztán van sok kedvencem. :D God of War 1-2, Shadow of the Colossus, Okami, ezek zseniálisak. 8) A Hitman 2: Silent Assassin szintén nagyon nagy kedvencem, nem teljesen tökéletes, de a hangulata kegyetlen. Star Wars témában a Jedi Outcast és a Jedi Academy nagyon jó volt.
Jópofa játék volt a Beyond Good & Evil is, ötletes darab.
Képregényadaptációk közül a régi activision-ös Pókembert már említettem régebben, de nagyon tetszett az első Póki film alapján készült játék is. (A második film alapján készített játék pc-re egy rakás kaki volt - de legalább benne volt a Puma. :hehe: A harmadik rész meg felemás volt, jobb volt mint az előző rész de nem fogott meg túlságosan, nem vittem még végig.) A Batman Begins játék nagyon jó volt, meglepően jó grafikával.
Autós játékok: hát lehet hogy meg fogtok lepődni, de nekem még mindig a régi Need for Speed 4 a legjobb, tökéletes a hangulata és nagyon változatos. Az újabb NFS részek nem nagyon fogtak meg. :-\
Sport: a SSX 3 egy egész jó snowboardos játék volt.

Egyéb játékok közül még ami tetszett, a GTA Vice City és a San Andreas (bár ez utóbbi jobban), de nem lettem nagy rajongó. Csak a jópofa szabadságérzet miatt teszettek, azt hiszem. A San Andreast a végén a hülye területfoglalósdi miatt hagytam abba...
Azt hiszem ezek voltak a leglényegesebb játékok. Ha valami még eszembe jut, majd leírom.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #397 Dátum: 2008. május 04. - 10:32:41 »
Tom szerintem azért nem fogott meg sosem a Stratégia meg a Hack&Slash, mert sosem online játszottál (ha mégis akkor bocs). Mert magában felejtősek ezek a játékok, ha van is egy jó storyjuk, megunja az ember hamar a dolgot, viszont ha már tényleges valós emberek ellen kell küzdeni akkor izgalmas tud lenni. Nekem azért nagy kedvencem ez a kategória. Nincs annál jobb mikor 3v3-ban nyomjátok és 20 perces megbeszélés folyik előtte, hogy kinek mi lesz a stratégiája és hogyan jártok majd túl az ellenfél eszén.
Fiatalabb koromban haverokkal nagyon sok CounterSTrikeot nyomtunk, az volt még ilyen nagy taktikai zsenialitás, főleg, hogy mikrofonon vagy néha személyesen beszéltük meg a dolgokat. Ezt a feelinget nehéz visszaadni egy SinglePlayer játékban.

Van Batman Begins játék? A kedvenc filmem és még azt sem tudtam, hogy van játék belőle? (de miért ne lenne, mikor mindenből csinálnak már...) KÖSZ, HOGY SZÓLSZ!!!!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #398 Dátum: 2008. május 04. - 21:03:42 »
Stratégiai játékokkal nem nagyon szoktam játszani
Az nekem is kimaradt, egyszerűen nem tartom érdekesnek. De én se játszottam lányon (onlány).

Idézet
FPS-ek: kipróbáltam párat, de nem lettem a műfaj rajongója. Anno a Doom 2-ben azért eljutottam asszem a 17-ik pályáig, de ott elakadtam, mert nem találtam meg a harmadik kulcsot.
Ott volt a lábtörlő alatt.
Én olyan 5 percet játszottam FPS-sel (az egyik Doom volt az), aztán elszédültem és abbahagytam.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #399 Dátum: 2008. május 04. - 23:02:17 »
Tom szerintem azért nem fogott meg sosem a Stratégia meg a Hack&Slash, mert sosem online játszottál
A Diablo 2-t játszottam egy időben online is, neten keresztül toltuk néhány ismerőssel. Jópofa volt, de egyrészt nem mindig tudtuk összeegyeztetni a partykat úgy, hogy mindenki ráérjen, és így macera volt mert ha a többiek megcsináltak egy küldetést nélküled akkor azt te már nem csinálhattad meg, és nem mehettél tovább a másik városba meg ilyen hülyeségek... A másik meg hogy nem volt tökéletes a csapatszellem mert egyik ismerősöm meglehetősen türelmetlen típus, és sosem várt meg minket, hanem ment előre gyakni a szörnyeket, úgyhogy sokszor őt keresgéltük hogy hova a francba tűnt. :D Szal egy idő után abbamaradtak a party-k.
A CounterStrike-ot is kipróbáltam, de elég hamar elment tőle a kedvem, lévén a profi játékosok miatt nem sok sikerélmény jutott az embernek... Ismerőseim meg nem játszottak vele, így rendes csapatom nem volt.

Idézet
Van Batman Begins játék? A kedvenc filmem és még azt sem tudtam, hogy van játék belőle? (de miért ne lenne, mikor mindenből csinálnak már...) KÖSZ, HOGY SZÓLSZ!!!!
Nincsmit. :D Nagyon hangulatos játék, és gyönyörű a grafikája, meg is lepődtem rajta hogy milyen szép. PS2-n játszottam vele, de asszem megjelent PC-re is... :headscratch:

Ott volt a lábtörlő alatt.
Én olyan 5 percet játszottam FPS-sel (az egyik Doom volt az), aztán elszédültem és abbahagytam.  :D
:lol: Amilyen szemét pályák voltak, kinézem a készítőkből hogy a lábtörlő alatt volt. :lol: Amúgy asszem még falonátmenős kóddal is megnéztem a pályát de úgy sem tudtam rájönni hol volt a kulcs... :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.