Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 977085 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Videojátékok
« Válasz #6540 Dátum: 2014. november 23. - 14:47:21 »
Látom egy különbség és egy pozitív  egész szám osztása már nagyon megy, de kedves Todd, a teljes rész nálam az ami hozzátesz a cselekményhez, nem csak elnyújtja azt, nem mellesleg ami legfontosabb egy pozitív egész számmal van ellátva. Például 1,2,3,4  ;)  Ha újra elkezdesz matekozni láthatod, hogy a pozitív egész számokkal ellátott részek megjelenése között legkevesebb 1 év telik el.
Oké, szóval az Ac játékok fele félkész üres semmitmondó pusztán a pénzszerzésre irányuló szemét? Milyen jó is ez a sorozat a saját rajongói szerint.  :lol: Csakhogy azokat a részeket is ugyanazok fejlesztik, mint a nagy részeket, szóval egyetlen perccel sem jut több fejlesztési idő egy "pozitív egész számmal ellátott" címre sem.
De a tényeken bármennyire csűröd nem változtat. Több mint egy évente jelenik meg egy AC cím. IGEN. Ennyi.
Ez a minőség rovására is megy. Láthatóan igen, még szerinted is.

Az hogy egy évben kettőt is kiadnak természetesen meglátszik a minőségen, de attól még hogy egy játék ténylegesen nem viszi előre a történetet, csak egy mellékszálat mutat be attól még lehet érdekes és szórakoztató. A másik meg, ha egy játék semmitmondó akkor korántsem üres vagy élvezhetetlen, a Battlefield vagy a CoD széria már évek óta ugyanolyan üres és semmitmondó mégis milliók szórakoznak vele.  Az meg hogy csak pénzszerzésre irányul, ma mi nem arra irányul? A játékfejlesztők nem azért programoznak le valamit mert olyan nagy örömüket lelik benne.

Persze kivetítheted, szíved joga, csak mint említettem, ez egyetlen fokkal sem értelmesebb mentalitás, mint a minden képregény gyerekes. Viselkedhetsz így, nyugodtan, ahogyan a pusztítóban mondták, "Nem vehetik el a jogot az emberektől, hogy seggfejek legyenek!", csak akkor túl nagy szemrehányást te sem tehetsz másokra, ha ők is ilyesmiket vágnak a fejedhez.  ;)
És ez nem képmutatás, hidd el, a ruszkiktól az amerikaiakon át a románokig bármelyik nemzetet mondtad volna "elfajzottnak" ugyanez lenne a véleményem.
Nem akarom azt a sztereotípiát előhozni válaszként, hogy még csak tizenéves vagy, leszel még okosabb, mert szerintem nem. Én sem lettem az.  ;D

Remélem leszek még okosabb, szeretnék is az lenni, emellett tenni is fogok érte. De a világszemléletem nagyban nem hiszem hogy változni fog ahogy te mondtad, ez nem azt jelenti hogy okos vagy nem az, mert ha az egyetemen majd megtudok oldani egy differenciál egyenletet, attól még az ahogy látom a világot nagyjából ugyanolyan marad. Az ember világszemlélete szerintem, nagyban a fiatalkorában alakul ki, az évek alatt legfeljebb finomodik.

Ámde szerintem félreérted amit mondtam. Nem azt gondolom képmutatásnak, hogy ha én egy egész nemzetről  alkotok véleményt egy sztereotípián keresztül akkor azt te elítéled, hanem azt hogy én valamiről sztereotipikusan gondolkodom és te azt ítéled el, mintha te ezt sosem tennéd vagy tetted volna. Mindenki gondolkodik sztereotipikusan és általánosítva, a saját véleménye alapján és van olyan mindenkinek amit zsigerből elítél, mint neked, amikor sokadszorra fejted ki nemtetszésedet a képregényekben megrajzolt nőalakok iránt. Olyan dolog amivel nem tudnál sosem megbarátkozni és amit sosem fogsz tudni elfogadni, nálam ez a manga&anime és az utálatom a kémia mint tantárgy ellen ;D

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #6541 Dátum: 2014. november 23. - 15:52:45 »
De alapvetően, az, hogy valami nem tetszik, vagy valamit nem fogadok el (alkotást, viselkedést, személyt) lényegesen különbözik attól, hogy egy egész népet elfajzottnak tartok. Ha ezért képmutató vagyok, oké, kibírom.  ;)
A japánoknál még használt bugyi automata is van.  ;D
Ez vajon egy ilyen gyárban készítik, ahol a nők 3 napos intenzív hordás után bedobják a bugyijukat a közösbe?  :lol:

Amúgy a magyarokról is elég érdekes lehet a nemzetközileg kialakult nézet.  :lol:
Aztán jött a net, jött a Silent Hill, a Battle Royal, és nyitottabb lettem. Majd rájöttem, hogy fantasztikus nép a japán, sokkal színesebb, sokrétűbb, mint a legtöbb nemzet.
A Battle Royalból az eredeti regényt is olvastad? Én eddig azt olvastam belőle, de a mangára is kíváncsi vagyok.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 23. - 16:06:15 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6542 Dátum: 2014. november 23. - 16:23:58 »
lényegesen különbözik attól, hogy egy egész népet elfajzottnak tartok.

Akkor minek nevezed "azokat" akik ahogy Rockatansky is kifejtette használt bugyi automatát és ehez hasonlókat készítenek, csak szemezgettem: http://japanisweird.com/
http://thejapans.org/2012/09/11/the-walking-sausage/

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #6543 Dátum: 2014. november 23. - 17:21:30 »
A japánoknál még használt bugyi automata is van.  ;D
Ez vajon egy ilyen gyárban készítik, ahol a nők 3 napos intenzív hordás után bedobják a bugyijukat a közösbe?  :lol:
Nem, a lányok beadják a saját bugyijaikat az ilyen szexshopoknak és hasonlóknak, és ott árulják. Megjegyzem, Budapesten csak a Mester utca-Corvin negyed-Harminckettesek tere vonalon kábé annyi szexbolt van, mint amennyit én az egész Japánban tartózkodásom alatt láttam. Ez alapján a magyar sokkal perverzebb nép, mint a japán. Mellesleg, Japánban ha valaki ilyen boltba akar menni, akkor elmegy az adott város azon negyedébe, ahol ilyenek vannak, és nem botlik úton-útfélen ilyenekbe. Megjegyzem, az ilyen boltokban általában alig lézeng egy-két ember, legalábbis a saját tapasztalataim szerint. Ettől persze még tagadhatatlan, hogy elég perverz egy részük, vagy lehet, hogy csak kevésbé prűdek. Mondjuk felmerül a kérdés, hogy mennyire perverz egy olyan nép, ahol a fiatalok körében egyre többen fordulnak el a szextől. De persze könnyű innen, a világ másik feléről leszólni egy népet, amellyel kb. soha a büdös életében semmilyen kapcsolata nem volt az embernek. :roll:

És ha már elfajzott népekről beszélünk, biztos az én erkölcsi iránytűmmel van a probléma, de sokkal elfajzottabbnak tartok egy olyan népet, amelynél minden létező dologra adót vetne ki a kormány, még az internetre is, és sokan annyira elvakultak, hogy még erre is képesek rámondani, hogy igen, ez így jó. Még jó, hogy tisztában vagyok vele, hogy vannak kivételek. Elég sok kivétel.

Bocs az OFF-ért.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 23. - 17:23:22 írta Raisu »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6544 Dátum: 2014. november 23. - 17:34:55 »
OFF-ban folytatom tovább, de lehet már ott sem kéne.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 23. - 17:38:28 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6545 Dátum: 2014. november 23. - 20:19:49 »
A Battle Royalból az eredeti regényt is olvastad? Én eddig azt olvastam belőle, de a mangára is kíváncsi vagyok.
Igen, és tökéletes sorrendet választottam. Először láttam a filmet (ajánlásra), ami nagyon tetszett. Utána jelent meg a könyv magyarul vagy 600 oldalon. Még sokkal jobb volt. Utána vettem meg a mangát, ami mindkettő előzőt lesöpörte a színről. Alapból én sem voltam oda a mangákért, de ez volt, ami meggyőzött, hogy érdemes ott is körülnézni. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6546 Dátum: 2014. november 23. - 22:34:50 »
Min játszottál vele? PS2-n két kiadását is végigvittem, egyik sem volt bugos, és a második kiadásban van TPS kameranézet is.
Amúgy tény, hogy az MGS-ekben túl sokáig ragaszkodtak a fix kamerához, az egyben még oké volt, a többiben már kissé kényelmetlen.
PS2-n játszottam vele, de "kölcsönzői" változat volt, valószínűleg azért volt bugos.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6547 Dátum: 2014. november 24. - 09:05:55 »
Valószínüleg igen.
Amúgy azóta szerintem a második kiadás is elérhető olcsón (Metal Gear Solid 3 Subsistence), meg gondolom PS3-ra is azt adták ki.
Érdemes pótolni, mert szerintem az egyik legjobb játék, ami PS2-re megjelent. Persze csak akkor ha teszem azt játszottál már korábban is MGS-ekkel, és ez a fajta lassabb játékstílus nem áll távol tőled.
Igen, és tökéletes sorrendet választottam. Először láttam a filmet (ajánlásra), ami nagyon tetszett. Utána jelent meg a könyv magyarul vagy 600 oldalon. Még sokkal jobb volt. Utána vettem meg a mangát, ami mindkettő előzőt lesöpörte a színről. Alapból én sem voltam oda a mangákért, de ez volt, ami meggyőzött, hogy érdemes ott is körülnézni. :)
A filmet nem láttam, nem is tervezem bepótolni, de akkor a mangát mindenképpen beszerzem.
Szerk: Uramisten, ez tényleg 15 darab 200 oldalas kötet?  :o
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 24. - 10:08:09 írta Todd »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6548 Dátum: 2014. november 24. - 18:38:49 »

Bub ....
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BuB

• Pókfej
« Válasz #6549 Dátum: 2014. november 24. - 18:42:21 »
Hát igen... asszem 40 perce vagyok itthon és akkor akadtam rá, azóta sírok...   :'(
hogy fogom én ezt kibírni...  :uhoh:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #6550 Dátum: 2014. november 24. - 18:47:13 »
Nagyon hatásos. Az én szememben ez az első új generációs játék, eddig minden amit láttam pusztán mostani konzolra fejlesztett felturbózott változat volt.
Oké, szóval ezt tudják igazából a valódi új masinák, impozáns.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6551 Dátum: 2014. november 24. - 19:27:21 »
Remélhetőleg nem csak ezt, rossz volna ha ilyen hamar megint kiütnék a plafont teljesítményre.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6552 Dátum: 2014. november 24. - 19:34:12 »
Ajánlanám ezt a trailer-t a Ubisoft Montréal "szakembereinek" és mindazoknak akik nem tudnak játékot fejleszteni :twisted: A Rocksteady mellesleg teljesen jól csinálja amit csinál, ugyanis ők nem a karácsonyi szezonra gyúrnak meg pontos megjelenésre hanem arra,hogy amit kiadnak az működőképes legyen! Ha ennek az az ára,hogy csak jövő nyáron tudunk vele játszani, ám legyen ^^
Egyébként az előzetest nézegetve, mintha fejlődött volna a játékmenet, mert eddig nem lehetett a környezetet felhasználni a genyák ellen (pl: Batman belenyomja a thug fejét az áramládába, a fejükhöz vágja a lámpát stb finomságok). Must have :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6553 Dátum: 2014. november 24. - 19:45:39 »
Remélhetőleg nem csak ezt, rossz volna ha ilyen hamar megint kiütnék a plafont teljesítményre.
Remélhetőleg ez a veszély nem fenyeget. habár nem vagyok maradéktalanul elégedett az új konzol generációval.

Megint, mikor fordult ez elő? Mert eddig minden PS generáción, amiket nyomon követtem (a többi konzolt nem), igen durva fejlődés volt az alatt a 6-7 év alatt.
Azért egy DMC 4, MGS 4 és egy Beyond, Last Of Us között ég és föld a különbség.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 24. - 19:47:48 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6554 Dátum: 2014. november 24. - 23:23:53 »
A hetedik generáció úgy a harmadik-negyedik éve körül már eléggé a határon mozgott. Emlékszem, a '09-es FFXIII-nál konkrétan sikerült annyira túllőni, hogy a következő rész motorját már lebutították, hogy legalább a 30 fps-t tartsa mindenhol.
Mondjuk nem igazán hiszem, hogy a nyolcadik lesz olyan, mint amit a PS2 produkált. Amikor tényleg mindenki álla leesett tőle grafikára és játékmenetre is, és még évekkel később is tudtak mit kicsiholni belőle. De azóta esküszön, csak a Nintendótól láttam olyan konzolt, amire tényleg azt mondanám, hogy szívesen birtokolnám, mert tényleg mutat is valami innovatívat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6555 Dátum: 2014. november 25. - 08:43:51 »
Mint olyan ember, aki belülről végignézte az egészet, nem értek veled egyet.
Amúgy nekem ilyenkor mindig utána kell néznem, melyik is volt a 7. generáció, mert számomra a PS 1-el indult minden (de tudom, az a hivatalos). Mint írtam, szerintem a hetedik generáció nagyon nem a 3-4. éve körül érte el a csúcsát.
Ugye 2006-ban debütált és szerintem a 2013 volt a legjobb éve (DMC, Tomb Raider, BioShock Infinite, Beyond, The Last of Us, GTA V., Injustice, Dead Space 3, Metal Gear Rising, God Of War Ascension), és akkor még ezek igen nagy része tudott újat mutatni. Az pedig ugye a 7.  ;)
Az FPS-ekkel, meg mennyire volt a határon, agyvérzést kaptak-e a fejlesztők, mikor ezeket a játékokat csinálták, igazából engem nem érdekel, csak az, hogy egyre jobb, és szebb játékok jöttek ki.  ;D
A 2014-es címek, viszont szerintem PS3-on sem éppen meghökkentőek, mármint grafikailag (The Evil Within, Alien Isolation, Castlevania: Lords of Shadow 2, Lightning Returns: Final Fantasy XIII, Mad Max, Metal Gear Solid: Ground Zeroes), PS4-en meg főleg nem azok. Mondjuk akinek nincsen PS3 nyilván örül neki, hogy arra is megveheti őket. De szerintem a felsorolás is jól mutatja, hogy az előző generáció még a 8. évében sem halott (ez mondjuk más téma).  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 25. - 09:09:03 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6556 Dátum: 2014. november 25. - 11:15:57 »
Nem a minőségről beszéltem, hanem a technikai korlátairól. Tudod, amikor bejött a híres „az emberi szem úgyse lát másodpercenként 30 képkockánál többet” mantra, mert ezzel kezdtek el trükközni a szebb grafika érdekében. :) (Ami amúgy mára ott tart, hogy 24-nél nem látunk többet, szóval némi szerencsével a mostani generáció végére már 12 fps lesz az emberi biológia csúcsa. ;D)

Nem nagyon vagyok amúgy oda ezért a nagy techversenyért konzoloknál. Nem azért, mert PC-s dolog volt, hanem mert egész a Dreamcastig jól elvolt mindenki ugyanolyan grafikával minden címen, csak a játék legyen jó.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6557 Dátum: 2014. november 25. - 11:25:02 »
Megjegyzem, az ember vagy 100 évig jól elvolt a 24 FPS-el. Mert ugye ez volt a mozis szabvány.
A 30 amúgy szerintem bőven elég, az már 60 HZ-es képfrissítés. Ez olyan mint a pixel számolgatás.
Ma már egy HD TV többet tud, mint amit az emberi szem képes megkülönböztetni, meg ugye a HD mobiltelefonok stb. a nép meg dől is be neki mint az állat.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6558 Dátum: 2014. november 25. - 12:05:47 »
A mozi teljesen mas, mint a jatekok. A frame-ek kozott ott megfelelo elmosas van, hogy ne legyen zavaro az alacsony frame rate. Jatekoknal nem.

30 fps-bol hogy lesz 60 Hz?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #6559 Dátum: 2014. november 25. - 12:18:37 »
A mozi teljesen mas, mint a jatekok. A frame-ek kozott ott megfelelo elmosas van, hogy ne legyen zavaro az alacsony frame rate. Jatekoknal nem.
Igen, kétszer villantottak fel minden képet.
30 fps-bol hogy lesz 60 Hz?
Váltott soros letapogatással, vagy ugyanúgy kétszeres felvillantással.