Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 984932 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #7380 Dátum: 2016. augusztus 10. - 11:04:53 »
Táblajáték PC-n. Tényleg jópofán néz ki.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7381 Dátum: 2016. augusztus 11. - 17:55:51 »
Azt hiszem, megtaláltam a "legelb*szottab videójáték ever" díj nyertesét. Azt a fajta húsbavágó Giger-i rémálmot testesíti meg, ami valaha az Alien volt, de egy egész univerzumot hoznak létre ebben a formában. Ami számomra a legmeglepőbb benne, hogy ellentétben minden más horror játékkal, te itt nem egy idegen vagy, aki belecsöppen ebbe, te ennek a világnak a része vagy.
Megtekintés tényleg csak erős idegzetűeknek.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7382 Dátum: 2016. augusztus 11. - 18:53:44 »
Határozottan tetszik. Mintha csak a zerg birodalomban játszódna. 8)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7383 Dátum: 2016. augusztus 11. - 19:45:31 »
Honnan tudod, ha meghaltál?  :lol: Vagy hogy ki az ellenség és a barát? Különben olyan, mint az Oddworld, csak horrorzenével.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7384 Dátum: 2016. augusztus 11. - 22:24:00 »
Gondolom összeesel és véget ér a játék ha meghaltál. :lol: (egyébként el lehet képzelni meghalás nélkül is játékot, ott van pl. a Soul Reaver széria, amiben nem tud a főszereplő meghalni, vagy az Omikron és a Beyond Two Souls)
Azt írják semmilyen hud visszajelzés nem lesz benne (lőszer életcsík vagy ilyesmik, igazából szerintem már az irányítást kijelző, vagy a történetet elmondó feliratok is rontanának a hangulaton), "baráttal" meg nem hiszem hogy nagyon fogsz találkozni.
Engem a nagyon régi Giger féle point and click játékokra (Dark Seed) és természetesen festményekre, meg a Cronenberg filmekre (Videodrome, eXistenZ) emlékeztet. Vagyis nem emlékeztet, hanem egyértelműen azok ihlették.
Az Oddworld azért tized ennyire se volt elborult. Sőt az többségében kifejezetten humoros volt.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 12. - 08:23:40 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7385 Dátum: 2016. augusztus 12. - 11:55:33 »
(egyébként el lehet képzelni meghalás nélkül is játékot, ott van pl. a Soul Reaver széria, amiben nem tud a főszereplő meghalni, vagy az Omikron és a Beyond Two Souls)
Tényleg van ilyen? Csak menj végig és oldd meg a fejtörőket, találd meg az utat, ilyesmi?
Idézet
Az Oddworld azért tized ennyire se volt elborult. Sőt az többségében kifejezetten humoros volt.
Persze, az poén volt, de ha nem Abe lett volna a szereplője, hanem mondjuk Vérontó, vagy egy Alien, tök horror lett volna. :) Maga a környezet kifejezetten ellenséges volt mindenhol.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7386 Dátum: 2016. augusztus 12. - 12:08:50 »
Tényleg van ilyen? Csak menj végig és oldd meg a fejtörőket, találd meg az utat, ilyesmi?
Hogyne lenne, azért az akciójátékokon túl is van élet. A klasszikus point and click kalandjátékokra egyáltalán nem volt jellemző, a főhős elhalálozása, de amikre én gondolok most konkrétan azok nem ilyenek, ezek az akciódúsabb műfajon belül oldották meg alternatívan a kérdést.
A Soul Reaverben és az Omikronban a "halál" a játékmechanika része, sokszor ezzel kell megoldani rejtvényeket.
A Sul Reaver főhőse egy halott, aki nem hal meg, csak átkerül a szellemi létsíkra, ahonnan vissza tudsz jönni az anyagi létsíkra, és a kettő lazán fedi egymást, de vannak eltérések meg más-más képességeid a két síkon. Az omikronban a főhős nem meghal, hanem az első emberbe (vagy másba) ami megérinti a testét a látszólagos halála után átköltözik a a lelke.
A Beyond Two Souls-ban pedig egy 20 féle befejezéssel rendelkező 15 órás filmed van, aminek csak a végén tud meghalni a főhőse, de az már a történet egyik lehetséges vége, minden más esetben csak befolyásolja az eseményeket, hogy mit csinálsz, de nem halsz bele. Míg a fejlesztők korábbi játékában a Heavy Rainben, ahol 4 szereplőt irányítasz, is csak ritkán tud egy-egy szereplő meghalni, de akkor az végleges, úgy folytatódik tovább a történet, hogy az a szereplő meghalt.

De még egy csomó másik játék is létezik, amiben a hagyományos, meghalsz, checkpoint visszatöltés séma nincsen benne.

Persze, az poén volt, de ha nem Abe lett volna a szereplője, hanem mondjuk Vérontó, vagy egy Alien, tök horror lett volna. :) Maga a környezet kifejezetten ellenséges volt mindenhol.
De ha abban a világban az apró sebezhető kis lény helyett egy legyőzhetetlen vérengző szörnyeteggel mentünk volna, akkor pont hogy kihal az a parafaktor is belőle, ami egyáltalán volt benne. Az AVP játékokban is igazából csak az emberrel való játék volt félelmetes.
Ahogy úgy látom ebben a játékban is, mi csak egy ilyen kis törékeny, félős lény vagyunk. Nem egy erős Alien.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 12. - 12:40:45 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7387 Dátum: 2016. augusztus 12. - 12:37:23 »
A sima kalandjátékok kb. 99%-ban nem lehet meghalni vagy elérni bármilyen Game Over feliratot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7388 Dátum: 2016. augusztus 12. - 19:17:59 »
Szerintem ezért volt a Silent Hill 2-3-ban a kétféle nehézségi szint beállítás egy zseniális ötlet, mert lényegében egy klasszikus horror kalandjátékot is lehetett csinálni belőle, ha valaki úgy akart vele játszani, amiben alig-alig találkozik szörnyekkel a kihalt városban, ellenben eszméletlenül durva rejtvényeket kell megfejtenie.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7389 Dátum: 2016. augusztus 13. - 18:59:55 »
A Shakespeare és a madaras rejtvények kitalálói valószínűleg azóta is csuklanak serényen…

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7390 Dátum: 2016. augusztus 13. - 22:01:21 »
Szerintem ezért volt a Silent Hill 2-3-ban a kétféle nehézségi szint beállítás egy zseniális ötlet, mert lényegében egy klasszikus horror kalandjátékot is lehetett csinálni belőle, ha valaki úgy akart vele játszani, amiben alig-alig találkozik szörnyekkel a kihalt városban, ellenben eszméletlenül durva rejtvényeket kell megfejtenie.
A 2-ben nem volt választható a rejtvény nehézségi szint. A 3-ban épp azért lett olyan, mert az 1-ben lévő madaras rejtvény után sok volt a panasz, hogy a 2-ben gyengék voltak a feladványok. Erre találták ki a 3-hoz a hard rejtvény fokozatot, hogy akkor nesztek. Ja, és a 3-ban 4 féle nehézségi szint volt. Easy, medium, hard és very hard.
A Shakespeare és a madaras rejtvények kitalálói valószínűleg azóta is csuklanak serényen…
A Shakespeare a legkönnyebb volt a 3-ban, ahhoz elég volt a klasszikus angol anyanyelvi szinten tudása és az összes Shakespeare mű ismerete.  ;D Ami durván megfingatott, az a kórházas kapukód volt, amit legalább meg lehetett magyarázni, de a hullaházas számzár nyitját a mai napig nem értem. Ott egyszerűen elkezdtem a 4 számos kódot a 0001-től fölfelé, mert rájöttem, hogy előbb megleszek vele, mintha megpróbálnám kitalálni. :)

Ez volt a kapukód, ha valaki szeretne agyalni rajta.

"Pure eyes, blue like a glassy bead —
You are always looking at me
and I am always looking at you.
Ah, you're too meek —
beautiful, unspoiled:
thus I'm so sad, I suffer —
and so happy, it hurts.
I want to hurt you
and destroy myself
What you would think
if you knew how I felt.
Would you simply smile,
not saying a word?
Even curses from your mouth
would be as beautiful as pearls.
I place my left hand on your
face as though we were to kiss.
Then I suddenly shove my thumb
deep into your eyesocket.
Abruptly, decisively,
like drilling a hole.
And what would it feel like?
Like jelly?
Trembling with ecstasy, I obscenely
mix it around and around: I must
taste the warmth of your blood.
How would you scream?
Would you shriek "It hurts!
It hurts!" as cinnabar-red tears
stream from your crushed eye?
You can't know the maddening
hunger I've felt in the midst of
our kisses, so many of them
I've lost count.
As though drinking in your cries,
I bring my hopes to fruition:
biting your tongue, shredding it,
biting at your lips as if tasting
your lipstick.
Oh, what euphoric heights I would
reach, having my desires fulfilled
like a greedy, gluttonous cur.
I longed, too, for your cherry-tinted
cheeks, tasty enough to bewitch my
tongue.
I would surely be healed,
and would cry like a child.
And how is your tender ear?
It brushes against my cheek;
I want it to creep up to my lips so
I can sink my teeth into its flesh.
Your left ear, always hearing words
whispered sweet as pie —
I want it to hear my true feelings.
I never lied, no...
but I did have my secrets.
Ah, but what must you think of me?
Do you hate me? Are you afraid?
As though inviting you to the agony
at the play's end, if you wish, you
could destroy me — I wouldn't care.
As you wish, you may destroy me
— I wouldn't care."

A végén egy 4 jegyű számot kell kapj.

« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 13. - 22:10:13 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #7391 Dátum: 2016. augusztus 13. - 22:15:41 »
A 2-ben nem volt választható a rejtvény nehézségi szint.
Hogyne lett volna.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7392 Dátum: 2016. augusztus 13. - 22:43:44 »
Nem volt. A Restless Dreams verzióban már igen, de az eredetiben nem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7393 Dátum: 2016. augusztus 13. - 22:59:01 »
Nézz meg róla vegigjátszást vagy a jó öreg silenthill.hu-n a rejtvények szövegeit (azt ráadásul nem te fordítottad véletlenül?) vagy tedd be a cd-t. 100% hogy volt.

Emlékszem elsőre easy-easy kombón vittem végig.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 14. - 09:49:42 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7394 Dátum: 2016. augusztus 13. - 23:41:27 »
Megszűnt a silenthill.hu, sajnos. :( De igen, a nagy részét én fordítottam.
Megnézem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7395 Dátum: 2016. augusztus 14. - 09:39:47 »
Azért emlékszem rá jól, mert az easy-easy végigvitelhez képest a normal-normal másodszorra egészen új élmény volt, majdnem mintha egy új játék lenne. Megváltozott a szörnyek lehelyezkedése, majdhogynem új bossfightok is (az első piramisfej felbukkanás az apartmanban nagyon rövid easyn), a rejtvényekhez teljesen új szövegek.
A 3-ban is sok érdekes dolog változott meg másodszorra, pl. a csatornában vannak olyan otherworld átalakulások, amik elsőre nincsenek benne a játékban. Az tökre meglepett.
Megszűnt a silenthill.hu, sajnos. :(
Kár. :( Habár én se látogattam régóta, de az volt a legelső fórum, amire regisztráltam életemben, miután megvettem a Silent Hill Collectiont PS2-re.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 14. - 09:49:21 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7396 Dátum: 2016. augusztus 14. - 22:46:11 »
Ami durván megfingatott, az a kórházas kapukód volt, amit legalább meg lehetett magyarázni, de a hullaházas számzár nyitját a mai napig nem értem.
Annak az alap elgondolása marha egyszerű: meg kell nézni, mit eszik meg az arcán és annak megfelelő gombot kell nyoni. Ennyit mi is kitaláltunk az első végigjátszásnál (egy barátommal együtt játszottuk, részben azért is, mert PC-n két kéz nem igazán volt elég az irányításhoz…).
A szívatás ott van, hogy a szemek nem a 4-6, hanem a 7-9, és hogy az egész vers szemből van, vagyis tükrözni kell a kapott ábrát. Na, arra kellett már nekünk is a megoldás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7397 Dátum: 2016. augusztus 15. - 10:49:05 »
Így utólag már nekem is egyszerű, de amikor ugyanaz a rejtvény az előző fokozatokon számokhoz volt köthető, itt csak néztem, mint borjú az újkapura. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7398 Dátum: 2016. augusztus 17. - 10:46:09 »
És akkor íme az első Kojima nélküli Metal Gear. :lol:

Újabb népszerű ötlet a Metal Gear Pachinko után. :lol: De igazából hivhatnák Metal Gear: Umbrella Corps-nak is. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 17. - 11:33:12 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7399 Dátum: 2016. augusztus 17. - 13:48:27 »
Vagy inkább „DayZ of Serious1 Sam1: King of the Kill Early Access Alphának”.
Szinte látom az alkotói folyamatot: „Manapság olyan népszerűek a túlélős zombis játékok, csináljunk mi is egyet és tegyük rá a Metal Gear logót.”