Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 1000660 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #7740 Dátum: 2018. január 31. - 13:49:08 »
Direkt ilyet néztem, mert az 500 Giga a Playstation 3 esetén sem volt elég a vége felé.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7741 Dátum: 2018. január 31. - 14:44:49 »
Nekem az 60 gigás volt, és épp csak betelt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7742 Dátum: 2018. január 31. - 14:47:31 »
Ja, tényleg csak 250-es volt az, franc se emlékszik már rá. :D De én arra már marha sok játékot töltöttem le, ami eléggé foglalta a tárhelyet.
Erre meg még többet fogok, mert inkább ott foglalja a helyet, mint a szobámban. :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7743 Dátum: 2018. február 05. - 16:21:21 »
Ééééés... Tegnap este átléptem a 200 órát. :oh: #HorizonZeroDawn# ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7744 Dátum: 2018. február 05. - 16:25:15 »
Én meg tegnap 5 óra alatt lenyomtam az Uncharted: The Lost Legacy részt. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7745 Dátum: 2018. február 05. - 16:31:15 »
Woww. :D Úgy érted, 5 óra alatt végigvitted a teljes játékot? :surp:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7746 Dátum: 2018. február 05. - 19:07:01 »
Aha. Ez kifejezetten rövid rész. Nem teljes játéknak indult, csak kiegészítőnek, de aztán csináltak belőle végül egy "több, mint fél" játékot.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7747 Dátum: 2018. február 05. - 19:48:40 »
Igen, azt olvastam, hogy eredetileg DLC-nek indult, csak átdolgozták önálló játékká, de az 5 óra így is nagyon karcsúnak tűnik. :-\ Azt hittem, ha már teljes játékként árulják, akkor hosszabb lesz, de ennyi erővel maradhatott volna DLC is. Első végigjátszásra volt ennyi idő amúgy?

Maga a játék jó lett egyébként? Tetszett?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7748 Dátum: 2018. február 05. - 20:06:10 »
Persze, csak azért ennyi, mert pontosan tudom, hogy merre kell menni és mit kell csinálni. Elsőre easy módban is 8 óra fölött volt.
Nagyon hangulatos a játék, a játszhatósága pedig ugyanolyan jó, mint az Uncharted 4-nek. Drake kicsit hiányzik belőle, de működik nélküle is.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7749 Dátum: 2018. február 05. - 20:34:26 »
Persze, csak azért ennyi, mert pontosan tudom, hogy merre kell menni és mit kell csinálni. Elsőre easy módban is 8 óra fölött volt.
Ahha, a 8 óra már picit jobban hangzik. :D
Idézet
Nagyon hangulatos a játék, a játszhatósága pedig ugyanolyan jó, mint az Uncharted 4-nek. Drake kicsit hiányzik belőle, de működik nélküle is.
Na, ez viszont jó, a kritikák is dícsérték. Nekem alapból szimpi, hogy csajok a főszereplők. Nathan viszont nem nőtt a szívemhez a második rész alatt, nem lett számomra ikonikus karakter, nem tudom, miért. :D Pedig nincs semmi baj vele.

Amúgy vicces, a Horizonnal így másodszorra sem haladok gyorsan, mert totál random csinálok mindent, amihez épp kedvem van. :lol: De szándékosan nem is sietek vele, kiélvezem minden percét. :D Így belegondolva, kevés játék van, ami ennyire megérte a pénzét. :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #7750 Dátum: 2018. február 15. - 09:06:40 »
Na azóta elkezdtem nyűni a PS4-et. Elsőre a Fallout 4-et vettem meg hozzá, plusz letöltöttem rakás demot.
A Resident Evil 7 demo alapján elég jónak tűnik, mondjuk leginkább egy point and click kalandjáték-horror hibrid, de pont ezért. :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. február 15. - 15:12:31 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7751 Dátum: 2018. február 15. - 13:29:59 »
Nekem a Resi 7 kimaradt. Mindent elvettek belőle, amitől a RE az volt, ami és egy sima horror játékot csináltak belőle, ami nem érdemli meg a RE nevet. Persze lehet vitatkozni, hogy ugyanez már megtörtént, de én szerettem az akció RE részeket is. Ez viszont minden, csak nem RE.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7752 Dátum: 2018. február 15. - 14:59:36 »
Szerintem így pontosabb. :hehe:
Mindent elvettek belőle, amitől a RE az volt, ami és HORROR játékot csináltak belőle.
Állatira időszerű volt már, hogy újra teljesen megújuljon ez a széria. :)

« Utoljára szerkesztve: 2018. február 15. - 15:11:52 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7753 Dátum: 2018. február 15. - 15:18:53 »
Tomi, mást nem, a DLC-it próbáld ki. Ott nem egy lélektelen agyagbáb a főszereplő, és egészen hangulatos mindegyik.
Plusz az egyikben puszta kézzel pofozol fel krokodilokat. Egy ilyen DLC rossz már nem lehet, még ha az egész amúgy annyira félelmetesen gagyi, hogy az már jó.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7754 Dátum: 2018. február 15. - 15:53:42 »
Nekem a Resi 7 kimaradt.
Az valószínűleg nekem is ki fog, mivel nem vagyok nagy horror rajongó. Pedig jó kritikákat kapott, VR-szemüvegben meg nagyon beszaratós állítólag. :D De nekem a RE4 is azért tetszett, mert tök jó akciójáték volt. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7755 Dátum: 2018. február 15. - 16:46:15 »
Szerintem így pontosabb. :hehe:
Mindent elvettek belőle, amitől a RE az volt, ami és HORROR játékot csináltak belőle.
Állatira időszerű volt már, hogy újra teljesen megújuljon ez a széria. :)
Számomra a RE sohasem volt horror. Persze vannak benne szörnyek, meg próbáljuk megúszni, hogy megegyenek, de a játékok soha egy percig nem voltak félelmetesek. Sokkal inkább hangulatosak, játszhatóak, taktikázósak, akciódúsak. Az a fajta, ahol a bossoknál a "fuss és lőj" taktika mindig bejött. A zenéje sem volt horroros, inkább akciófilm zenéi voltak. A horror az a Silent Hill. Most ebből is csináltak egyet, hogy a Silent Hills becsődölt, csak épp minek.
Az igaz, hogy a megújulás ráfért, főleg, hogy a 6-ba gyakorlatilag mindent beletettek, amit az akcióhorror műfajba bele lehetett tenni, azt már nem is lehetett volna továbbfejleszteni. Kellett egy megújulás, de ez nem az, ez egy másik játék.
Tomi, mást nem, a DLC-it próbáld ki. Ott nem egy lélektelen agyagbáb a főszereplő, és egészen hangulatos mindegyik.
Hát, nincs meg a játék sem.
« Utoljára szerkesztve: 2018. február 15. - 16:47:57 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #7756 Dátum: 2018. február 15. - 18:08:18 »
A Resident Evil horror játék volt, sőt az volt a horror játék, később vitték el az akció irányba, amikor már több mint egy tucat azonos rész megjelent, és teljesen elfáradt az egész. Az, hogy számodra egy rakás sokkal kifinomultabb horror játék után már nem tűntek annak, az nem jelenti azt, hogy eredetileg ne annak készültek volna. :) Mármint szerinted a Resident Evil 1 komolyan akciójáték? :lol: Ez volt az első játék, aminek a műfaji besorolása survival horror volt. :nezze:
Most ismét ugyanez történt (kifulladt a sorozat), és megint visszatértek a horror gyökerekhez, csak szerencsére már nem a klasszikus bő 20 évvel ezelőtti műfajhoz, hanem a mostani trendekhez igazítva.
« Utoljára szerkesztve: 2018. február 15. - 18:14:26 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7757 Dátum: 2018. február 15. - 21:01:23 »
A Resident Evil horror játék volt, sőt az volt a horror játék, később vitték el az akció irányba, amikor már több mint egy tucat azonos rész megjelent, és teljesen elfáradt az egész. Az, hogy számodra egy rakás sokkal kifinomultabb horror játék után már nem tűntek annak, az nem jelenti azt, hogy eredetileg ne annak készültek volna. :)
Tudom, hogy annak készült, de alapvetően az egyik első ilyen próbálkozás videojátékok terén, azaz a többi játékhoz képest tényleg horror volt. Számomra sosem volt az.
Idézet
Mármint szerinted a Resident Evil 1 komolyan akciójáték?
Semmivel sem horrorabb, mint a legtöbb zombifilm. Mész különböző fegyverekkel és ölöd a zombikat. Igen, inkább akció. Csak nem tisztán akció, mint a 4. utáni részek, hanem még lassabb, összetettebb, gondolkodósabb.
Idézet
Ez volt az első játék, aminek a műfaji besorolása survival horror volt.

Nem baj. :) Szerinted 20 éve a Super Mario és max a Tomb Raider világában milyen besorolást kellett volna kapnia? Plusz, már előtte az Alone In The Dark is túlélőhorror volt.
De feleslegesen próbálsz győzködni, nekem nyolc, hogy ki minek nevezi, én azt írtam, hogy számomra nem horror.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7758 Dátum: 2018. február 15. - 21:12:48 »
Semmivel sem horrorabb, mint a legtöbb zombifilm.
Alighanem pontosan ez volt a készítők szándéka. ;D
Szerinted 20 éve a Super Mario és max a Tomb Raider világában milyen besorolást kellett volna kapnia?
Nem én kérdőjeleztem meg a műfaját. ;)

Amúgy mivel a maga kategóriájában egy újszerű játék (amúgy nyilván nem az, az Amnesia, és az Outlast után), így akkor is érdekelne, ha nem Resi címen jött volna ki. :)

Viszont akkor van egy olyan tippem, hogy a Town Of Light-al sem játszottatok? Habár azt még nehezebb besorolni a horror kategóriába (habár a talgaby által említett "sétaszimulátor" azt hiszem erre tökéletesen illik :lol:), hiszen a szó hagyományos értelmében semmilyen fenyegetés nincsen benne, csak egy nő tér vissza egy elhagyatott elmegyógyintézetbe, hogy felelevenítse az ott töltött éveit, és megfejtse a múltját.
Igazából az teszi érdekessé, hogy valódi helyszínről mintázták, és nagyon sok tényleges orvosi feljegyzést, beszámolót stb. építettek bele (aztán nyilván kiszínezték, hogy felfűzhető legyen egy történetre).
« Utoljára szerkesztve: 2018. február 15. - 21:46:31 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7759 Dátum: 2018. február 15. - 21:48:09 »
Nem ismerem ezt a játékot, de a hangulata biztosan megvan.