Szerző Téma: Teszt-topik  (Megtekintve 527477 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Teszt-topik
« Válasz #3540 Dátum: 2010. április 26. - 18:12:30 »
Az összes Mr. T képregényt keresed, vagy csak azt amit Dixon írt?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3541 Dátum: 2010. április 26. - 18:42:55 »
Igazság szerint, ami csak van. Ez a sorozat szinte kiált azért, hogy egy szép nap honosítsam. Ahol lehet, reklámokkal. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3542 Dátum: 2010. április 26. - 18:47:04 »
Akkor egyelőre oszd be azt a két részt amit elküldtem, és igyekszem elővarázsolni a többit is.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3543 Dátum: 2010. április 26. - 19:58:45 »
Nem hiszem, hogy sikerülni fog, mert ez a kettő is most jött ki, évekig csak az első füzetnek volt digitális változata. De azért kösz. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3544 Dátum: 2010. április 26. - 20:00:28 »
Ha Tominak megtalálok egy olyan számot amit 20 éve halott, akkor ez se lehet nagy gond. Csak leghamarabb hétvégén lesz időm komolyabban felásni a netet.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3545 Dátum: 2010. április 26. - 20:31:13 »
Oké, gaby, jöhetsz.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3546 Dátum: 2010. április 26. - 20:38:53 »
Ha Tominak megtalálok egy olyan számot amit 20 éve halott, akkor ez se lehet nagy gond.
Én fent vagyok a legnagyobb képregényes hubon, ha ott nincs belőle több, akkor abból nem létezik digitális változat.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3547 Dátum: 2010. április 29. - 19:38:31 »
A Comics Code Authorityt ugye azért hozták még a múlt század közepén, hogy a képregények gyerekbarátabbak legyenek, és hogy megfékezzék az akkor tömegesen elterjedő sötét, komor, véres, erőszakos, depresszív, horrorisztikus sztorikat. (Igen, nem Frank Miller találta ki, hogy Batman legyen komor és morózus. Ő csak visszahozta. Ez most sokaknak lefogadom, hogy új.)
A CCA viszont, mint a cenzorok legtöbbje, egy rakás idióta gyülekezete volt. Ez történelmi szempontból már nem is vita tárgya. (Érzékeltetésképp: Kevin O'Neillt, aki Alan Moore-ral együtt érkezett Albionból a tengerentúlra, a CCA kizárta. Nem amiatt, amit rajzolt, hanem a rajzstílusa miatt. Nem voltak hajlandóak átengedni a stílusát. O'Neill azóta is röhög rajtuk.)
Viszont a legelső - vagy legalábbis eddigi tudomásunk szerint legelső - füzet, ami a CCA engedélye nélkül megjelent, még a hetvenes években, egy különleges példány volt. A drogokról volt szó benne, ami a CCA szerint tabu, és nem megengedett a füzetekben (az inkompetenciájukat jól érzékelteti, hogy ennek ellenére a hatvanas évek végén simán átment rajtuk egy történet, amiben volt szó drogokról). A bibi csak az volt, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányának egészségügyi minisztere személyesen kérte fel az íróját, hogy jelentessen meg egy ilyen történetet, a CCA viszont nem volt hajlandó ezt jóváhagyni. Amikor ez kiderült, akkora blama volt nekik, hogy közleményben tudatták, engedélyezik a drogok szerepeltetését, amíg azokat határozottan rossznak és károsnak állítják be.
A kérdés: melyik volt ez a füzet? Sorozat és sorszám kell.
Egyáltalán nem szabadna, hogy ez a kérdés gondot jelentsen.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3548 Dátum: 2010. április 29. - 19:52:52 »
The Amazing Spider-Man #96

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3549 Dátum: 2010. április 29. - 20:13:36 »
Hát nem is, elvégre a Stan Lee riportban is elhangzott.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3550 Dátum: 2010. április 29. - 20:38:54 »
Épp ezért. :)
Amúgy igen, az.
Bár azért kíváncsi vagyok, ha úgy tettem fel a kérdést, hogy a végére biggyesztem, hogy "és ezzel melyik, régóta jegelt képregény előtt nyílt meg az út a megjelenéshez", tudtátok volna-e a választ. :D

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3551 Dátum: 2010. április 29. - 20:47:36 »
A Stan Lee interjú. Persze!! Tudtam, hogy hallottam már valahol. Utána kellett néznem, de tudtam, hogy hallottam ezt már valahol. Na kitalálok valami jó kérdést.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3552 Dátum: 2010. május 01. - 13:10:30 »
Megint nem Marveles.

Nem rég ért véget a DC minisorozata, melynek egy 1300 - as években készült, a mai napig nagyon híres elbeszélő költemény az alapja. Mi a minisorozat címe? Szerk.: A sztorit a Wildstorm adta ki.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 01. - 15:09:37 írta Holdlovag »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3553 Dátum: 2010. május 01. - 17:04:21 »
Nem a Dante Poklára gondolsz? Legalábbis rémlik, hogy valami hasonlót láttam mostanában.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3554 Dátum: 2010. május 01. - 18:05:27 »
De, helyes. Dante's Inferno. Most akarom majd elolvasni.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3555 Dátum: 2010. május 02. - 19:18:48 »
Amúgy te jössz, Sepi. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3556 Dátum: 2010. május 03. - 10:54:52 »
Oké, akkor várom továbbra is az előző kérdésemre a választ:
Mi volt annak a kocsmának a neve amiben először esett egymásnak Vízember és Homokember?
És természetesen a magyar névre vagyok kíváncsi.  ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3557 Dátum: 2010. május 03. - 11:00:18 »
A Comics Code Authorityt ugye azért hozták még a múlt század közepén, hogy a képregények gyerekbarátabbak legyenek, és hogy megfékezzék az akkor tömegesen elterjedő sötét, komor, véres, erőszakos, depresszív, horrorisztikus sztorikat. (Igen, nem Frank Miller találta ki, hogy Batman legyen komor és morózus. Ő csak visszahozta. Ez most sokaknak lefogadom, hogy új.)
A CCA viszont, mint a cenzorok legtöbbje, egy rakás idióta gyülekezete volt. Ez történelmi szempontból már nem is vita tárgya. (Érzékeltetésképp: Kevin O'Neillt, aki Alan Moore-ral együtt érkezett Albionból a tengerentúlra, a CCA kizárta. Nem amiatt, amit rajzolt, hanem a rajzstílusa miatt. Nem voltak hajlandóak átengedni a stílusát. O'Neill azóta is röhög rajtuk.)
Viszont a legelső - vagy legalábbis eddigi tudomásunk szerint legelső - füzet, ami a CCA engedélye nélkül megjelent, még a hetvenes években, egy különleges példány volt. A drogokról volt szó benne, ami a CCA szerint tabu, és nem megengedett a füzetekben (az inkompetenciájukat jól érzékelteti, hogy ennek ellenére a hatvanas évek végén simán átment rajtuk egy történet, amiben volt szó drogokról). A bibi csak az volt, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányának egészségügyi minisztere személyesen kérte fel az íróját, hogy jelentessen meg egy ilyen történetet, a CCA viszont nem volt hajlandó ezt jóváhagyni. Amikor ez kiderült, akkora blama volt nekik, hogy közleményben tudatták, engedélyezik a drogok szerepeltetését, amíg azokat határozottan rossznak és károsnak állítják be.
A kérdés: melyik volt ez a füzet? Sorozat és sorszám kell.

A Harry Osborn-os drogos jelenet/történet. A Zöld Manó halála asszem.  :D
Oké, akkor várom továbbra is az előző kérdésemre a választ:
Mi volt annak a kocsmának a neve amiben először esett egymásnak Vízember és Homokember?
És természetesen a magyar névre vagyok kíváncsi.  ;)
A kocsmát meg nem tudom magyarul (angolul se ;D), de egy kicsit csalni fogok és megkeresem majd.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3558 Dátum: 2010. május 03. - 11:17:51 »
Amúgy nem, sokkal korábbi.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3559 Dátum: 2010. május 03. - 11:20:35 »
Hmm, pedig úgy emlékeztem abból volt nagy balhé.