Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1089746 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:Képregényes események
« Válasz #8260 Dátum: 2013. március 11. - 22:13:58 »
de én voltam az a mókus aki elvitte a The Death of Captain Marvel képregényt ( némi hezitálás és alkudozás után ) az asztalotoktól.
Á, erre a jelenetre emlékszem én is.  :D Először tőlem kérdezted, hogy mennyibe kerül. Én voltam a nagydarab őszülő szakállas csávó barna ingben.  ;D

(Erről a körbeírós részről eszembe jutott az Utolsó cserkész:
"-Honnan tudod, hogy az én feleségem volt?
-Ő mondta, hogy a férje egy nagy darab strici kalapban."  :hehe: )

:lol:
Na látod, hogy megkerestelek!  :lol: :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8261 Dátum: 2013. március 11. - 22:14:27 »
Ki volt az az a fickó, aki mindig megnézte, hogy mi mennyibe kerül és ha elvittek valamit akkor meg kihúzta a listájáról? Ősszel is vettem tőle(tek) pár cuccot és **** megkérdezni.  :stupid:
Ő Farek, csak öreg és szenilis, ezért kell felírnia az árakat és kihúznia a listáról, hogy ne adja el mégegyszer.  ;D

Legközelebb viselj kitűzőt.  :D

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8262 Dátum: 2013. március 11. - 22:18:07 »

Legközelebb viselj kitűzőt.  :D

Vagy szerzek egy Fantom pólót valahonnan.  :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8263 Dátum: 2013. március 11. - 22:20:44 »
Jó a Megtorlós is, ugyanaz a koponyagyártó cég szponzorálja őket.  ;D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #8264 Dátum: 2013. március 16. - 09:24:11 »
Képregénybörze, negyedik menet. (A plédet nem ott vettem.)
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8265 Dátum: 2013. március 16. - 09:55:43 »
Jó kis adag. :bravo:

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #8266 Dátum: 2013. március 16. - 14:05:51 »
Nem tudjátok hogy börzén a HZs asztalánál ki árusította a marha nagy gyűjteményét és hogy lehetne vele kapcsolatba lépni, esetleg árusít e börzén kívül is? (elnézést a tudatlanságomért)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8267 Dátum: 2013. március 16. - 14:12:27 »
Farek. Keresd nálunk.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #8268 Dátum: 2013. március 16. - 15:15:08 »
Köszi. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8269 Dátum: 2013. március 28. - 12:40:05 »
Srácok - Macskalány: tartunk áprilisban egy Marvel Klubot? Mit szóltok hozzá?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8270 Dátum: 2013. március 28. - 13:08:56 »
Inkább Május.  :roll:
Akkor már lehet hogy van annyira jó idő hogy nem kell beülni sehova.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8271 Dátum: 2013. március 28. - 13:18:39 »
Májusban lesz a Fesztivál. Jobb az április, csak akkor a vége felé a hó miatt. :)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8272 Dátum: 2013. március 28. - 14:06:41 »
Akkor mondom másképp. :) Nekem nem jó Április. Már Feb. óta szervezünk paintball mecset Győrbe és az elviszi az a havi költségvetésemet.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ju

• Pókfej
« Válasz #8273 Dátum: 2013. március 28. - 17:39:24 »
Ha vasárnapra szervezzük, el tudok szabadulni néhány órára, áprilisban vagy májusban is.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #8274 Dátum: 2013. március 28. - 19:29:46 »
Nem nyárról volt szó? :headscratch:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8275 Dátum: 2013. március 28. - 21:50:17 »
Májusban lesz a Fesztivál. Jobb az április, csak akkor a vége felé a hó miatt. :)
Jaja, szerintem is, addigra már csak kitavaszodik... :D Ha jó idő lesz, akkor mehetünk akár a sörsátorba, vagy az Eiffel téri meki teraszra is. A lényeg, hogy legyenek székek, asztalok, kényelmesen le lehessen ülni. :)

Egyébként a Fesztiválnak már van pontos dátuma? :headscratch: Mert neten nem találtam semmi infót róla.

Ha vasárnapra szervezzük, el tudok szabadulni néhány órára, áprilisban vagy májusban is.
Nekem a vasárnap is teljesen jó. Ha jól emlékszem, az eddigi klubokat is vasárnap tartottuk, nem?

Nem nyárról volt szó? :headscratch:
Asszem igen, dehát a nyár még messze van, plusz a februári klub se jött össze, ezért dobtam be most az ötletet. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8276 Dátum: 2013. március 28. - 22:18:03 »
Egyébként a Fesztiválnak már van pontos dátuma? :headscratch: Mert neten nem találtam semmi infót róla.
Hmm, odakinn a főoldalunkon már nézted?  ;) :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8277 Dátum: 2013. március 28. - 22:30:19 »
Na ott pont nem. :lol: Köszi! :D

spuri

• Grizzly
  • *
« Válasz #8278 Dátum: 2013. április 10. - 10:38:15 »
Képregényes tábor a nyáron! Érdeklődők május 15-ig regisztrálhatnak. :)

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #8279 Dátum: 2013. április 18. - 00:26:35 »
Mostanra szabadult fel egy kicsit több időm, ezért most írok a börzés élményeimről.

Megköszönném én is a pesti börzét és ugyancsak hálámat fejezném ki a nyereményjátékon kapott ajándék-képregényért.

Március 10-én éjfél után feküdtem le, kb. még 0:00 fele írt egy illető egy utolsó levelet, hogy mely képregényeket vigyem fel neki a börzére megmutatni, így az utolsó pillanatban még keresgéltem a különféle képújságokat.
3:45-kor már fel is ébredtem (be se kellett volna állítanom a mobilt, hogy csörögjön), s éreztem, hogy aznap valahova mennem kell. Amikor elindultam, épp akkor ért haza testvérem az aznapi buliból, mondtam is neki viccesen, hogy megjött a váltás.
5:45-ös vonattal utaztam fel Pestre, s 7:55 körül már Kőbánya-Kispesten is voltam.
Nos, utazhattam volna egy későbbi vonattal is, ám kb. a pesti börze előtt egy hónappal megkeresett egy illető a Mangafan fórumán, hogy kellene neki 2 manga, s jó lenne azt neki valahogyan postaköltség nélkül Pestre eljuttatni. Jeleztem is neki, hogy március 10-én megyek börzére, így aznap oda tudom adni a képregényeket…illetve meg tudja nézni, hogy tetszenek-e neki, kellenek-e neki. Azt javasolta, hogy a 3-as kék metró végállomásánál találkozzunk, mert az neki jó lenne, s közel van a helyszínhez is. Írtam neki, hogy rendben, legyen akkor ott a találka, remélhetőleg megtalálom a helyszínt (másrészt én Pesten nem indulok túlélő-körútra, mert 2 koffer is lesz nálam, meg nem ismerem a terepet, úgyhogy ott találkozzunk egy általam meghatározott időben)…elvileg a google térképén ott volt egymás mellett a vasútállomás és a metró megállója. Kb. 2 héttel első levelünk után ír a srác, hogy baj lenne-e, ha visszamondaná az egyik képregényt, mert az nem kellene neki, de a másik 100%, hogy kell, eljön érte. Kicsit pipa voltam, mert nem szeretem, ha hülyét csinálnak belőlem, így azt írtam, hogy döntse el, kell-e neki valami vagy sem. Fölöslegesen nem teszek félre senkinek semmit sem.
Azt írta, hogy persze, az az 1 manga biztosan kell neki, eljön érte, csak az a másik nem kell. Rendben, mondom, akkor azt félreteszem. 1 héttel a börze előtt írok neki, hogy akkor aktuális lenne a találka, s akkor 8:30 és 8:50 között találkozzunk a kék metró végállomásánál. Kapok egy olyan levelet, hogy hát neki valójában nem is kellene a manga, de mivel megígérte nekem, hogy kell neki, eljön, s átveszi. De azt is hozzátette, hogy hát elég korai az időpont, s ő szeret hétvégén hosszú ideig aludni, így nem biztos, hogy felébred. Tréfásan megjegyeztem neki, hogy húzza fel a vekkert, na meg én hajnalok hajnalán kelek, hogy időre odaérjek (amúgy a pali nem akart eljönni a börze helyszínére, ezt is felkínáltam neki, mert az túl „messze” lett volna neki…így azt írtam, hogy akkor csak a 8:30 és 8:45 közötti időpont jó, nem tudom mikor indulok vissza, így délutáni időpontot nem tudok megadni).

Beért a vonat 7:55 körül, s elég gyorsan meg is találtam a metró végállomását. 7:00 fele írtam egy sms-st is a palinak, hogy ébredezzen, mert nemsokára találka. Telik-múlik az idő, látok sok képregényest elmenni mellettem, csak ez az egyén nem akar jönni.
9:00 előtt telefonálok, hogy merre van, mert én már mennék tovább. Erre egy érthetetlenül nyávogó pali veszi fel a telefont, azt tudtam kihámozni, hogy most ébredt fel…na mondom, jó hogy várok itt rá, jelzem neki, hogy jöjjön el a börze helyszínére, ha kell neki a képregény, én nem időzök itt tovább. Hát oda se jött el a nap folyamán, sőt, még e-mailt sem írt azóta, hogy kimentse magát. Nálam ez a kategória, a tahóba tartozik…felcipeltem neki egy cuccot feleslegesen, aztán még arra sem képes, hogy írjon egy sms-t vagy e-mailt, hogy nem kell neki a dolog. Na meg, ennyi erővel, eggyel későbbi vonattal is mehettem volna.

Ezután elindultam a helyszínt megkeresni. A google maps-en már sokszor megnéztem, hogy merre kell menni, nagyon könnyen oda lehetett találni a KMO-ba.
A vásárlók/érdeklődők között 6-7. lehettem, előttem csak egy kisebb 4-5 fős csoport lehetett.
Hála az égnek elég gyorsan bejutottam és amit kellett, azt nagyjából mind megtaláltam.
2 koffernyi anyaggal távoztam, mentségemre legyen szólva, nem mindent magamnak vettem, sok cuccot szegedi vagy a szegedi képregénybörzés megrendelőknek hoztam le Pestről.
Picit zsúfolt volt a helyszín (ez főleg az idő előre haladtával érződött egyre jobban), bár hála az égnek, én még az elején átnéztem az engem érdeklő dolgokat, na meg, mivel több kört is tettem, érződött, hogy egyre melegebb lett a levegő, így a végén én is már inkább kint „pihentem”.
Sok ismerőssel összefutottam, beszélgettem, ami örömmel töltött el.
Köszönöm a Hálózsákosoknak, hogy lepakolhattam náluk a cuccaimat és onnan indulhattam a portyáimra, az újabb beszerző-körutakra.
Volt kivel találkozni, mert jó pár kiadótól, illetve magánszemélytől kellett átvennem a különféle anyagokat. A saját magam számára nem vettem túl sok dolgot, akadt egy-kettő 2. sorozatbeli Pókember és pár amerikai képregény, amit beszereztem, de mivel a szegedieknek és szegedi börzéseknek haza kellett vinnem egy csomó cuccot, így nem is mertem volna jobban bevásárolni.
Kofferokkal megrakodva tértem vissza Szegedre (hála az égnek, az én cuccaim, amit felvittem a pestieknek, azt mind átvették tőlem, kivéve ezt a fentebb ecsetelt úriembert).
A 14:00-ás vonattal indultam vissza Szegedre, s 16:15-kor már Szegeden is voltam.
A vasútállomásig volt segítségem, egy Hulk-rajongó segített nekem elhúzni az egyik koffert odáig, s megmutatta merre van a lift. Könnyebb is volt úgy, mintha a mozgólépcsőkön kellett volna egyensúlyoznom vagy a lépcsőkön felcipelnem a cuccost. A vágányokhoz lejutni is érdekes volt, meg a vonatra felpakolni a koffereket, de végül sikerrel vettem az akadályokat, s a végén, még egy hölgynek is segítettem feldobni a csomagját a vonatra.
Őszintén szólva átéreztem, hogy egy mozgássérült embernek vajon milyen lehet ilyen helyeken közlekedni (jó pár kislépcső, nagylépcső stb.). Hazaértemkor, a szegedi pályaudvaron még 4 ismerőssel is összefutottam, akik épp indultak Pestre vagy barátot kísértek ki.

Szűk két héttel később megrendeztük a szegedi börzét is, 92-en voltunk összesen (ebből 12 árus).
Épp szerencsénk volt, hála az égnek, mert azon a szombati napon nem hullott semmilyen csapadék, igaz, az idő enyhén hűvös volt. Pénteken azért még a szívemhez kaptam, amikor reggel azt láttam, hogy nagy pelyhekben hull a hó, úgyhogy az időjárás finoman szólva is elég kiszámíthatatlan lett (azt hiszem jövőre későbbi időpontban lesz megrendezve az esemény). Nagyjából mindenkinek átadtam a pesti börzés megrendeléseit, remélem a döntő többség, aki kilátogatott, talált valamilyen érdekes dolgo(ka)t a börzén.
Ahogy láttam voltak magyar és angol nyelvű képregények, szuperhősös, manga, humoros stb.
Képeket ide raktunk fel a rendezvényről (Szegedi képregényes eseménye facebook-csoport):
http://www.facebook.com/groups/411130295649445/

Az egyik a rendezvényen kiragasztott dokumentáció, a Képregények beszerzése Szegeden is felkerült már az oldalra. A másik kettő is idővel ott lesz majd.

Amúgy ezt a facebook-közösséget azért hoztuk létre, hogy könnyebben elérjük a szegedi és a környéken élő képregény-rajongókat valamint, hogy minden létező képregényes eseményről tájékoztatni tudjuk egymást, amely a csongrádi megyeszékhelyen történik. Ha adott esetben valamilyen képregényekhez kötődő kiállítást tartanak a városban, egy alkotó érkezik Szegedre a művét bemutatni, dedikálni vagy előadást tartani, esetlegesen valamilyen képregényes rendezvény kerül megszervezésre a városban (pl.: fesztivál vagy börze), akkor arról értesíteni tudjuk egymást. Bárki hozzászólhat a csoport oldalához, ha hozzájut valamilyen fontos információhoz, amely a szegedi képregényes élethez kapcsolódik. Aki úgy gondolja, csatlakozzon!

Mivel elég sokat írtam már, itt be is fejezem a mondandómat.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 18. - 00:49:10 írta D-TOX »