Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1089697 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Képregényes események
« Válasz #9000 Dátum: 2014. március 10. - 20:55:14 »
Az érdekes igazából az, hogy Újpesten miért nem volt gond soha a sorral? Vagy ennyivel kevesebben lettünk volna?

Hát igen, ha már feliratoztam magam nem is csoda ;D
Amúgy meg ne így társíts a névhez mert az év 90%-ában fele ilyen rövid a hajam, csak még nem jutottam el a fodrászhoz, a hónapban már tervbe van véve.

Hát, ha képhez szeretnélek társítani, akkor azt a facebookon is megtehetem, ha már bejelöltél ismerősnek. ;)

Ami igaz, az igaz ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #9001 Dátum: 2014. március 10. - 20:57:12 »
Az érdekes igazából az, hogy Újpesten miért nem volt gond soha a sorral? Vagy ennyivel kevesebben lettünk volna?

Hát igen, ha már feliratoztam magam nem is csoda ;D
Amúgy meg ne így társíts a névhez mert az év 90%-ában fele ilyen rövid a hajam, csak még nem jutottam el a fodrászhoz, a hónapban már tervbe van véve.

Hát, ha képhez szeretnélek társítani, akkor azt a facebookon is megtehetem, ha már bejelöltél ismerősnek. ;)

Ami igaz, az igaz ;)

Lelettél stalkolva, Ju? :D 

Egyelőre nem látok megoldást a problémára, sajnos.

Harc a halálig?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #9002 Dátum: 2014. március 10. - 20:59:03 »
Szerintem nagyon jó volt a börze, összefutottam sok fórumos és nem fórumos ismerőssel, a fórumosoktól kaptam is a pirítást hogy miért nem nézek fel néha ide, hát most itt vagyok.  :brow:
Mióta itt van a KMO-ban azóta mindig árulok, és jól ment az üzlet most is megérte árulni, illetve a zsákbamacskás dolog is tetszett az embereknek, elvitték mind a 20 csomagot.  :D Tényleg Mero, neked hogy ízlett?  :)
Todd, Istenostora 2-ért már elfelejtettem odamenni, mert miután összepakoltunk fent, már egyből léptem is le, csak Tomi asztalát ejtettem útba. Legközelebb mindenképp bepótolom!
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 10. - 21:02:56 írta benya11 »

Ju

• Pókfej
« Válasz #9003 Dátum: 2014. március 10. - 21:39:53 »
Lelettél stalkolva, Ju? :D 

Something like that. :D

Ott tömegközlekedéssel és autóval is egy irányból közelítetted meg az iskolát, ezért egy sor alakult csak ki. Amúgy ott is volt, hogy a bejárattal merőlegesen volt egy alapsor és abból leágazva kialakult egy hosszabb kígyózó, de idővel csak a hosszúba csatlakozhattak.
Ettől függetlenül nem tartott olyan sokáig bejutni. A két sor szerintem már csak egy következmény, arra gondoltam, mi az eredeti ok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9004 Dátum: 2014. március 10. - 21:50:19 »
Ó, de, ott is sokáig tartott a költözés előtt. Akkor is 60-90 perces várakozásokról írtak már. Amikre te emlékszel, ott valami 500 körüli volt a látogatottság.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9005 Dátum: 2014. március 10. - 22:00:19 »
Így van, amikor 500 fölé mentünk, akkor már ott is volt egy óra a bejutás.
De érdekes, hogy ott nem volt külön sor az árusoknak és a látogatóknak, mint itt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #9006 Dátum: 2014. március 10. - 22:36:50 »
Oké, ez volt a kérdésem. :D

Vagy ennyivel kevesebben lettünk volna?

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9007 Dátum: 2014. március 10. - 23:40:14 »
A kordonnak semmi értelme, mert attól még ugyanúgy állnának két sorban, csak kerítés mögött.

Úgy gondoltam, hogy a bejáratot két oldalról fogja a kordon, és L alakban elkanyarodik, kvázi vezeti a bejárathoz vezető utat.  Bőven elegendő lenne egy kis kordonrész az épülettel párhuzamosan, onnan már vezetné magát a sor.  Két főnél nem kellene, hogy szélesebb legyen, mert az ajtókon úgysem férnek át többen.
Persze akkor a nem sorbanállóknak lenne nehezebb a bejutás, de az újpesten sem volt egyszerűbb. Mondjuk a szalagkordont időlegesen meg lehet nyitni, amíg átmennek a cuccokkal.

Újpesten egyébként azért nem alakult ki a dupla sor, mert a sor az épületre merőlegesen jött létre. Legalábbis a 10-es nyitás előtt valamennyivel érkezve szerintem mindig így volt.

Idézet
A táblát hova tennénk? Mert oda kéne, ahonnan elkezd kialakulni a másik sor.

Balra mehetne az első pár méterre pár "eladók sora" papírlap a falra ragasztva.
Az eladók valószínűleg jobban tisztában vannak azzal, hogy nem célszerű jobbra állni :)

Idézet
mert ha egy eladó 3/4 10-re jön, a messziről érkező vevők pedig 8-kor már ott vannak, állnak sorban, minek kéne történnie?

Nagyjából az, ami újpesten történt: a sor mellett próbáltak átkelni az ajtókon a dobozokkal :)

Esetleg még a beléptetés, jegyosztás lehetne kinn, lezárva egyik oldalról a bejutást.

Mondjuk amit nem annyira értek, hogy hogy alakul ki érdemi sor az eladókból? Újpesten is voltak, akik 9-10 között érkeztek, de messze nem annyian, hogy feltorlódjanak, mivel elég gyorsan bejutottak.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9008 Dátum: 2014. március 11. - 08:55:49 »
Todd, Istenostora 2-ért már elfelejtettem odamenni, mert miután összepakoltunk fent, már egyből léptem is le, csak Tomi asztalát ejtettem útba. Legközelebb mindenképp bepótolom!
Na szépen kinézünk. Fesztiválra nem jössz?

Video beszámoló a börzéről.

Benne Koziék, Pádi és én, Kalyber Joe, és nagyon keresik Fantomex-et.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 11. - 13:43:34 írta Todd »

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #9009 Dátum: 2014. március 11. - 13:41:27 »
Todd: szerintem igen, szóval esélyes hogy majd ott fogok lecsapni rá. :)

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #9010 Dátum: 2014. március 11. - 13:43:39 »
Kerestek, de nem találtak... mások kaptak el végül.  :brow: Előkép lettem a youtubeon, ennél híresebb már nem lehetek.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9011 Dátum: 2014. március 11. - 13:47:44 »
Még egyszer: kordont nem lehet utcára tenni, ahhoz önkormányzati engedélyek kellenek, hosszú ügyintézéssel.
Ha a papírt a bejárathoz közel tennénk, szerinted elolvasnák azok, akik a sor egyik vége felől érkeznek, és beállnak a végére? Igen, akkor, amikor odaérnek a papírhoz, de akkor már nyilván nem fognak sort váltani.
Az utcán szintén nem lehet a jegyosztás, ez nem véletlenül példátlan.

A probléma abból adódik, hogy mindenki az elejére akar érkezni - ami tök érthető, persze, hogy ne kapkodják el a jobb képregényeket -, így viszont bármit tennénk, a tömeg nem lenne kisebb. Délben például nem volt se sor, se ember, ahogy 1-kor és 2-kor sem - még én is ott tudtam hagyni az asztalomat 10 percre, amire eddig nem is volt példa. Ha pedig 10-kor mindenkit egyszerre beengednénk, akkora tömeg lenne, hogy nem lehetne lépni sem. Ez sajnos bolhapiac-jellegű esemény: aki le akar csapni a jobb cuccokra, annak a sorban állás az ára. Aki nem akar sorban állni, az érkezhet 12 után, és simán bejut.

dub7

• Grizzly
  • *
« Válasz #9012 Dátum: 2014. március 11. - 16:11:28 »
Először is nagy köszönet a szervezőknek. A sorbanállással kapcsolatban nincsenek illúzióim, eddig is volt, most is volt, ezután is lesz. Ha háromszor ekkora lenne a hely 4-5 beléptetőkapuval, akkor mérséklődne a helyzet, de ebből a helyből a szervezők kábé kihozták a maximumot. A hely egyébként teljesen alkalmas egy ilyen rendezvényre, otthonos, könnyen megközelíthető, van parkolóhely stb... Első olyan börze, ahol árultam is, ennek volt pozitívuma (eladtam egy csomó mindent) és negatívuma, hogy venni nem igazán tudtam semmit. Fél három környékén összepakoltunk, hogy megvegyem azokat, amiket a napközbeni 5-10 perces körbefutásaim alatt kinéztem magamnak, de döbbenten tapasztaltam, hogy egy csomóan már elpakoltak és így esélyem se volt, hogy bevásároljak. Legutóbb kábé két hátizsáknyi cuccal mentem haza, most egyetlen kötetet tudtam megvenni. Na de az esetből tanulva, legközelebb jobban felkészítem a páromat az árakból és le tudok lépni több időre szemezgetni.
Az ajándék köteteket is köszönöm a szervezőknek, hogy egy kötettel köszönjék meg, hogy meglátogatja valaki a rendezvényt na ilyet sem nagyon lehet tapasztalni sok helyen.
Most lehet várni a következőt. Halkan megkérdezem, nem lenne érdemes a börzét sűrűbben megrendezni?

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9013 Dátum: 2014. március 11. - 16:54:46 »
Hát látom a bürokrácia jól kilövi az értelmes megoldási lehetőségeket :(

Ha a papírt a bejárathoz közel tennénk, szerinted elolvasnák azok,

Több papírra gondoltam. Elég lenne arra a 20-30 embernyi távolságra végig tenni. Persze könnyen lehet, hogy nem törődnének vele.

Idézet
A probléma abból adódik

Nem azt nem értem, hogy miért vagyunk baromi sokan, és azt maximálisan el is fogadom, hogy ki kell állni a sort, és az is világos, hogy nem engedhettek át egyszerre ennél több embert. (Sőt megkockáztatom, ha nem lett volna a bal ág, kellemes tempóban haladt volna a sor, mert a beléptetők dolgoznak mint a villám :) ).

A kialakulással vannak bennem kérdőjelek, próbálom rekonstruálni részben a korábbi hozzászólások alapján:
- először jönnek az árusok balról, plusz pár korai vevő
- felteszem az árusok nem állnak jelentős időt sorban, mert gyorsan átjutnak, tehát a bal oldal is lényegében vevőkből áll
(ez megválaszolná az előző kérdésemet, hogy miért van "eladói sor" - lényegében nincs)
- majd jön valaki, és beáll jobbról?!?!? Nem szól neki senki, hogy merre van a sor vége?

Vagy tévedek valahol?

Tehát tény és való, hogy - mivel a bürokrácia nem hagy más lehetőséget - a második sor kialakulását kell megakadályozni, akár a sorban elől állók részéről (felteszem régi motorosok zömében, tehát eléri őket egy esetleges kérés a neten, hogy figyeljenek oda), akár a szervezők részéről arra a kritikus 2-3 órára és 2 alkalomra amíg "megtanulja" a tömeg.

Esetleges trükk lehet, hogy az eladókat kérjük meg, hogy álljanak jobbról, és akkor talán csak egy sor alakulna ki, ha tényleg az érkezési irány a meghatározó, és nem a trükközés.

Na mindegy, én csak ötletelek, őszig majd csak kitalálsz valamit :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 11. - 16:56:52 írta DDani »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9014 Dátum: 2014. március 11. - 17:22:11 »

- majd jön valaki, és beáll jobbról?!?!? Nem szól neki senki, hogy merre van a sor vége?

Megjegyezném, hogy a jobb oldali volt a "hivatalos sor" én személy szerint 9:20-kor érkeztem és álltam be a jobb oldali sorba, ami olyan 20 perccel ezek után is jóval hosszabb volt mint a bal oldali.

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Ju

• Pókfej
« Válasz #9015 Dátum: 2014. március 11. - 17:54:26 »
(Sőt megkockáztatom, ha nem lett volna a bal ág, kellemes tempóban haladt volna a sor, mert a beléptetők dolgoznak mint a villám :) ).
Oh, köszi. :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #9016 Dátum: 2014. március 11. - 18:38:04 »
Én háromnegyed 10 előtt érkeztem meg a jobb oldali ("rendes") sor végére, ami még nem tartott a sarokig. Sorban állás közben megfejtettem egy korábban elkezdett szudokut. Szerintem hamar bejutottam. Vagy így jobban telt az idő?  :)  Valójában akkor még tényleg hamar (kb. fél óra várakozás) be lehetett menni.     Én elfogadtam a kétoldali sort. Úgy láttam, a pénztárnál egyszer az egyik sorból, egyszer a másik sorból következnek. Nos, amikor én következtem volna, akkor a másik sorból (az, aki utánam jött volna--elvileg) bepofátlankodott elém. Egy farmerkabátos fickó. Nem szóltam rá, mert nem akartam botrányt csinálni. Épp elég gondja a bunkó parasztjának az, hogy önmagával kell együtt élnie.  :)   Aki ráadásul még méltatlankodott a pénztárosnál, hogy miért 400Ft a belépő, mert eddig 300 volt! ....      Sajnos, sok időm nem volt maradni, így a kötelezőeket (Titkos Invázió, PPP13, M+14) gyorsan megvettem/átvettem. Tominál sem kellett akkor még sorban állni. Köszönöm az ajándék képregényt (Új X-Men: e, mint eltörölni), amit a bejutáskor kaptam.
Most számomra rövid volt a Börze, viszont amit akartam, beszereztem.

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9017 Dátum: 2014. március 11. - 23:24:22 »

Megjegyezném, hogy a jobb oldali volt a "hivatalos sor" én személy szerint 9:20-kor érkeztem és álltam be a jobb oldali sorba, ami olyan 20 perccel ezek után is jóval hosszabb volt mint a bal oldali.

Igen, tudom, én is oda álltam mikor megjöttem 9:40-kor, pedig háromszor akkora volt, és balról jöttem :)
Csak korábban azt írták, hogy a bal oldali volt az első, akkor valakinek be kellett támadnia jobbról. És bár nyilván ez lenne a helyes megoldás, hogy ne akadályozzuk az eladókat, viszont nem működik sajnos., mert így tényleg nem lehet tudni, hogy hova kellene állni. Tehát mindenképp a duplázódásokat kellene megakadályozni, akár balról, akár jobbról történik.

sziki

• Vízember
  • *
« Válasz #9018 Dátum: 2014. március 11. - 23:31:51 »
Tényleg tétel ez a dolog? 9.15kor beálltam. 10 körül be is jutottam. Én még délben is azt láttam, hogy nagyon durva sor áll kinn. 11.50-kor még ez volt, ezt bizton állítom.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9019 Dátum: 2014. március 12. - 06:00:31 »
Tényleg tétel ez a dolog?
Aki esetleg nem BP-n vagy a környékén Él, annak számít. Én majd 3 órát utazom + BKV ahhoz hogy ott legyek. Ehhez még jön az 1-1:30 perces sorban állás. Így marad kb. másfél órám a börzére, ha a 14h vonatot el akarom érni. Ami 14e utazási ktsg. fejében soványka. Persze mehetnék a későbbi vonattal is (16h), de mint mindenki mondja 14h után már alig valaki a KMO. NEKEM nem érdemes addig maradnom. Csak akkor már 19h körül érek haza.Mire lepakolok, már 20h óra,akkor szerzemény böngészés,élménybeszámoló és máris 23h. És ha egy nap utazol 6h, és másnap reggel 4-kor kelsz akkor tétel.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül