Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1092246 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Képregényes események
« Válasz #6800 Dátum: 2011. december 04. - 14:08:36 »
Remélem ezeket én is be tudom szerezni .

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #6801 Dátum: 2011. december 06. - 14:05:13 »
Meg lesz karácsonyi 5Panels kiadvány is. :)
http://www.kepregeny.net/5panels-fagyongyszemek/

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6802 Dátum: 2011. december 06. - 17:32:08 »
A Fagyöngyszemeket meg  el is felejtettem említeni :)

spuri

• Grizzly
  • *
« Válasz #6803 Dátum: 2011. december 07. - 17:57:46 »
Aminek itt az előzetese :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6804 Dátum: 2011. december 11. - 21:32:44 »
Megjöttem a Hungarocomixról. Nem is írtunk jelenléti listát. :)
Akikkel én találkoztam - érkezési sorrendben: Kanaszta, Venom75, Pádi, VTomi, Todd, killingjoke, talgaby, Psycho... bocs, ha valakit kihagytam...

Nagy sztárparádé volt kinn. :) A Laár Pour Laár társulat nagyja (Pető Zsolt, Szászi Móni, Dolák-Sali Róbert), Király Linda, Király Viktor, Árpa Attila, Palcsó Tomi. :)
Kiderült, hogy Király Linda barátja képregényalkotó, meg is vettem tőle a képregényét: A szultán katonája. Érdekesség, hogy 50-et vitt ki belőle, de mindet eladta, csak 4 volt az asztalán mutatóba (amiket már szintén eladott), és előrendeléseket vett fel a továbbiakra. Aztán, amikor megmondtam, hogy én szervezem a börzét, és hozza ki oda is (mondta, hogy oda már a 2. szám is meglesz), akkor Linda nagyon aranyos volt, és nekem adta a saját példányát. :)
Árpa Attila pedig szintén képregénykiadásba fogott: Sötét kor címen adott ki egy nulladik számot egy 24 részes képregényből, amit csak neten lehet majd rendelni és havonta jelenik majd meg. Nála jól látszott, hogy van anyagi háttere, mert olyan dolgokat pakolt a képregény mögé, amire eddig nem volt példa. A 0. szám mindössze 300 ft volt, ehhez kaptál egy posztert is, miközben a képregény non-stop ment egy képernyőn kivetítve, és hozott magával két hostess hölgyet is, akik ajánlgatták őket.
A Laár Pour Laár csapat beszélgetésre jött, meg persze dedikálták is Móni képregényét (én elfelejtettem elvinni).
Vettem még egy 5panels: Fagyöngyszemeket, egy Deveraux folytatást, Death Notre befejező részt, illetve hozzájutottam még az új Lucky Luke-hoz, Walking Deadhez és Irreverzibilishez. 

Volt végre cosplay verseny, ahol a szokásos Star Wars jelmezek mellett megjelentek a szuperhős(n)ök is.
Volt Skarlát Boszorkány, Supergirl és X-23: mindhárman nagyon jók voltak. Az első kettőről csináltunk is fotót úgy, hogy a kezükbe fogtak 1-1 Kingpin-kiadványt. :) Hamarosan címoldalas fotó lesz belőle. :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 11. - 21:34:23 írta kaine »

venom75

• Pókfej
« Válasz #6805 Dátum: 2011. december 11. - 22:06:44 »
Én is hazaértem és elmondhatom , hogy nagyon jó kis buli volt ez a rendezvény. Megint sikerült néhány képregényt beszereznem :
-SZIKIKON VALI
-TRABARNA
-SZULTÁN KATONÁJA
-FAGYÖNGYSZEMEK
- A SÖTÉT KOR
-A REMÉNYSÉG ÚTTÖRŐI
-PAPÍRMOZI : 4,5
-VÁRI TAMÁS : THEO
-IRREVEZILIBILIS
-PINKHELL : 8
-HIDEGBÉKE
-ÁGOSTON
-DEVERAUX :2/1
-DEATH NOTE : 12
-THE WALKING DEAD : 3
-SWORLD : 2
LUCKY LUKE : 15
-COCO MAGAZIN : 1,2,3
-VILLÁM VILI : 1,2
-MESÉK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL
-MACSKAFOGÓ 2
-TALÁLKOZÁS :6
-2DB HEPIEND

DVD HAZAFELÉ : AMERIKA KAPITÁNY
Lindáékat én nem láttam , sem Palcsó Tomit , de így is szereztem néhány aláírást a lányomnak.
A cosplayesek nagyon tetszetek , főleg a Supergirl volt nagyon eltalálva , de a többi is jó volt. A Potteres srác .....hát arról ne is beszéljünk.
Ami engem zavart az az , hogy annak a srácnak aki a cosplayeseket konferálta fől , fogalma sem volt a karakterekről. Olyanokat bakizott.
Összefoglalva tetszett a hely , jó volt a hangulat így én jól éreztem magam.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6806 Dátum: 2011. december 11. - 22:20:21 »
Ami engem zavart az az , hogy annak a srácnak aki a cosplayeseket konferálta fől , fogalma sem volt a karakterekről.
Üdvözlet a tungsram-jelenségben. :D
A hely jó volt, a hangulat is, mert nagyon szép, ritkán voltak az emberek (gyakorlatilag sikerült a tavalyi tökéletes ellenkezőjét elérni :)). Azért úgy lehetett érezni, hogy az Animekarácsony és a HoldFényCon közé lett belőve. Nagyon kíváncsi lennék, kinek hogy ment anyagilag.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6807 Dátum: 2011. december 11. - 22:31:40 »
Érdekes, hogy egyre több sztár fordul meg a rendezvényeken. Persze ez a marketing miatt is jó.:)

Idézet
Kiderült, hogy Király Linda barátja képregényalkotó, meg is vettem tőle a képregényét: A szultán katonája.
Akkor ezért volt ott a börzén is Linda. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6808 Dátum: 2011. december 11. - 23:56:18 »
Továbbra se lesz a kedvenc képregényes rendezvényem, de most többségében kellemesen csalódtam. A hely jó volt, szerintem pont ideális. Az időpont kevésbé.
Eredetileg úgy terveztem, hogy egy óra után megyek is haza (10-re érkeztem), aztán úgy alakult, hogy még a cosplay (jelmez) versenyt is végignéztem. Igazság szerint nem volt teljesen önkéntes a maradásom (maradjunk annyiban, hogy a szervezés még nem tökéletes), de egész jól elvoltam végig.
Érdekes módon pont a jelmezesek tetszettek leginkább, pedig a cosplay nem áll túl közel hozzám. Az a Supergirl jelmez nagyon színvonalas volt, amcsi Comic-Con képeken se találkozni jobbal. (A Képes Kiadósok adtak is neki egy ingyen példányt a "Superman/Batman - Supergirl" képregényükből reklám - s feltételezem, csajozás ;D- céljából. Bár mintha láttam volna nála Mutánsvilág I-et is, vagy lehet, hogy az valamelyik cosplay.hu-s barátnője volt.) De a Skarlát Boszorkány se volt rossz, csak alapból magának a képregényfigurának nem kedvelem annyira a klasszikus jelmezét.
Mondjuk a verseny előtt kb. fél órával még azon problémáztak a "színfalak mögött", hogy nincs nevező. A Supergirl és a másik két cosplay.hu-s lány ugyanis zsűritag volt, a Star Wars-osok pedig nem tudom, hogy eredetileg is tervezték-e, hogy neveznek. Ezen kívül volt a kalózsrác, "Harry Potter", X-23 és a Skarlát Boszorkány. Lényegében utolsó kettőt lehetett volna díjazni. De ehhez képest egész jól megoldották a dolgot. (Bár néha nagy baromságok is elhangzottak a karakterekkel kapcsolatban.)
Amúgy azon a szuperhősös díjátadón volt valaki?

Ju

• Pókfej
« Válasz #6809 Dátum: 2011. december 12. - 10:23:05 »
Én elfelejtettem, hogy tegnap lesz... ;D Meglepődve láttam az fb postokat is este. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6810 Dátum: 2011. december 12. - 17:15:27 »
Én nem felejtettem el, hogy tegnap lesz ( :hehe: ), de a kiírt programok nem igazán hoztak lázba, olyan új kiadvány sem jelent meg, ami érdekelt volna, fölöslegesen meg nem akartam szórni a pénzt így karácsony előtt. Talán a konzolverseny érdekelt volna, de arról meg nem lehetett tudni, milyen játékok lesznek... Úgyhogy inkább kihagytam.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6811 Dátum: 2011. december 12. - 18:28:27 »
Én voltam. Igaz egy laza éjszakai műszak után, így igazából csak kóvályogtam ott, mint egy zombi. Ebből a "másállapotból" csak a két hostess csaj zökkentett ki a "A Sámán öröksége" promó előtt, de ők is csak kb. 5 percre. Amúgy nem tudom mennyire jött be nekik ez az árpa attilás, bombanős, turulos-hegyesorrúcipős egyenruhával megtámogatott hírverés. Szerintem inkább elkerülte őket mindenki. Legalábbis amíg ott voltam (30 perc).
Mindent összevetve nem tetszett a dolog. Ha az a cél, hogy magunknak csináljunk rendezvényt, akkor (sem) működött, de ha a nyitás, akkor meg végképp nem.
Lehet, hogy egyáltalán nem kéne ezt a Hungaro-t erőltetni.
Mindegy, szereztem a WD 3.-at, és Tomi kicserélte a Polgárháborúmat, így megérte a dolog.

Ui.: A Walking Dead zseniális! Vegyétek, vigyétek!!!  :nezze:
"Live for nothing or die for something, your call."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6812 Dátum: 2011. december 12. - 19:43:24 »
Annyira nem volt vészes. Ahhoz képest, hogy csak a két Képregényes világtörténetért mentem, meg az új Lucky Luke-ért (meg a doki velem vetetett még két könyvet), ott ragadtam valami három órát. Kellemes, családias hangulat volt. (Értsd: nem igazán fulladoztunk a látogatóktól...) Ugyanakkor emiatt még elviselhető a légkör.
Összességében nem volt számomra se jó, se rossz. A kiadványokon fogtam egy szép kis összeget, a jelmezbemutató a félelmetesen felkészületlen műsorvezetés ellenére szórakoztató volt, szóval a tavaszi Képregényfeszttel ellentétben most nem éreztem, hogy feleslegesen pazaroltam el több órát az életemből.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6813 Dátum: 2011. december 12. - 21:39:20 »
Értsd: nem igazán fulladoztunk a látogatóktól...
Ez mondjuk kifejezetten pozitívum. Amikor voltam az egyik korábbi HC-n, amit ugyanitt tartottak, elég idegesítő volt, hogy alig fértünk el az épületben.
Bár nekem még mindig a Gödör tetszett a legjobban az eddigi helyszínek közül.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6814 Dátum: 2011. december 13. - 03:50:33 »
Én is kinn voltam a HC-n, ahogy TG is mondta nem volt rossz, de semmi extra. Kicsit későn kb. 14 órakor értem ki, de még így is sok előadás hallgattam meg.Volt , ami tetszett és, ami nem. A kis előadó terem persze megint el volt bújtatva. Pár új és régebbi kiadványt is beszereztem. Őszintén szólva nekem sokkal jobban bejött a tavalyi animésokkal egybevont HC, annak igazi hangulata volt. Itt megint azt a kicsit távolságtartó, zárkózott, szűk közösségi környezetet lehetett érezni.
Apropó: találtam jó pár videót a HC-vel kapcsolatban, aki nem volt legalább belekukkanthat milyen is volt a rendezvény, meg persze a fórumról ismerős arcok is láthatóak bennük. :)
http://www.youtube.com/user/ekultura/videos

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6815 Dátum: 2011. december 13. - 18:33:55 »
Apropó: találtam jó pár videót a HC-vel kapcsolatban, aki nem volt legalább belekukkanthat milyen is volt a rendezvény, meg persze a fórumról ismerős arcok is láthatóak bennük. :)
Hmm... Van fenn videó az animekarácsonyos Vasember és Ms. Marvel cosplayről is:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6816 Dátum: 2011. december 13. - 22:19:49 »
Nagyon ott volt ez a Ms. Marvel is.  :)

« Utoljára szerkesztve: 2011. december 13. - 22:27:24 írta kaine »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6817 Dátum: 2011. december 13. - 22:57:40 »
Jók a videók. :D

Supergirl nem nyilatkozott? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6818 Dátum: 2011. december 22. - 13:53:50 »
Március 11-e tavaszi börzének? Ellenvetés?

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #6819 Dátum: 2011. december 22. - 14:07:05 »
Nekem mindegy, csak jöjjön Supergirl!  ;D
De tényleg!
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.