A Burzsujba én is megyek, mivel ezt a szép szokást én honosítottam meg.
Hát igen, ti már rég óta ismeritek egymást, amúgy, hogy fog kinézni a börze?
Ugyebár egy suliban lesz pl:hol, mondjuk tesi terem vagy díszterem.... 
Első börzém nézzétek el. 
Na kb úgy néz ki, hogy
8:00 Scully és Mulder (szerepükben két 70 éves nyugdíjas a legutóbbi börzés emlékem szerint) megérkezik a becsapódás helyszínére, észlelik, hogy az objektum előtt már kígyózik a sor, arra a kérdésre, hogy mire várnak, kedvesen elküldik őket a pébe.
9:00 a sor már pattanásig feszült, és az sem segít sokat, hogy az árusokat elkezdik beengedni, a tömeg egy emberként hördül fel - Ő mi az anyjáért mehet be hamarabb amikor én már reggel 7 óta itt szobrozok?
9:10 odabent az árusok egymás portékáját kezdik csereberélni, az előre megbeszélt holmik és a házi pálinkák valamint a régi sérelmek is előkerülnek.
9:59 Harza Tomi fejbiccentéssel megadja a jelet a kapuőrnek, hogy lassan beengedheti a népet. Az őr nyel egy utolsót, a családjára gondol, és elmorzsol egy könnycseppet, mert jól tudja, hogy percek választják el attól, hogy soha ne lássa felnőni a kisfiát.
10:00 a kapuőr az utolsó gondolatfoszlányokat már a reggel hét óta sorban álló néptömeg talpa alatt agonizálva éli át. Mindenki keresi az ismerős arcokat, az okosabbja előrefurakszik, a még okosabbja hátra marad és kivárja amíg az elöl küzdök asztmarohamot kapnak és ugyanazon az ajtón amin becsörtettek kitámolyognak a szabad levegőre egy slukk oxigénért.
11:00 na eddigre már legtöbbünk tiszteletét tette Tominál, beszereztük a hiányzó dolgokat, felkerestük a rég nem látott barátokat, kiszűrtük Macskáslányt a tágra nyílt szemű mangalányok tömegéből, és elmélyedt beszélgetésben vagyunk.
11:01 kb az összes témát kimerítettük, ugyanis rájövünk, hogy amit akartunk a fórumon már úgy is elmondtuk a másiknak, kínos feszengés, elfojott nevetgélés.
11:50 a Ben Reilly nevű hurrikán lecsap a tornateremben, mert meglátott valamit amit régóta akart, és élet-halál harcot vív érte egy seggtífuszos kisiskolással, Mero bácsi a háttérből buzdít, Talgaby tanácsot oszt, Zozi igyekszik it részlégként közreműködve a gyerek facebook oldaláról rájönni, hogy milyen harcművészetben lehet járatos, Sepi bácsi hangosan röhög, Ju a vérem törli.
14:30 Miután a mentők végeztek az ápolásommal, Harza Tomi előadást tart a hazai képregények állapotáról, terveiről.
15:00 Gyűjtés az előző börze áldozatainak emlékére és az Ismeretlen Börzéző fantázianevű emlékmű szobor leleplezése.
15:05 pakolás, könnycseppek és tavasszal újra ugyanitt.
Na kb ilyen nálunk egy képregénybörze.