Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1092291 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
Re:Képregényes események
« Válasz #7680 Dátum: 2012. október 17. - 12:02:12 »
Ezután végigkérdeztem mindenkit mint az őrült, hogy merre van a Batman:Gyilkos tréfa.
Végül a tornateremben találtam meg egy idős néninél, aki 3500-ért adta.
Ezután szomorkásan visszakullogtam tg-hez akitől az útmutatást kaptam, erre azt felelte, hogy ő 1500-2000Ft-ra becsülte volna :D
Hmm, ha az első szám ennyit ér, mennyiért adhatják az összes Batmant? Én a 19.számot vettem meg börzén, az 700ft volt. Már csak a 9.-es hiányzik a 25. számból.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7681 Dátum: 2012. október 17. - 12:07:01 »
800 ft a reális átlagáruk mostanában. Az a 3500 nagyon elszállt volt. Tg jól lőtte be, nagyjából annyit ér most. A tavalyi Hungarón tőlem is megvettek egyet 1500-ért, és örültek, mert mondták, hogy csak 2000-ért látták mindenhol.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #7682 Dátum: 2012. október 17. - 15:21:43 »
60-as évekbeli Avengerseket láttam hasonló árban pedig azok többet érhetnek mint egy magyar kiadás akármiből.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7683 Dátum: 2012. október 17. - 16:32:36 »
Hát igazából nem vettem, meg.Miután a nagyika megmondta az árat visszaverekedtem magam Sepiék asztalához tanácsot kérve amit Talgabytól meg is kaptam így nem vettem meg ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7684 Dátum: 2012. október 17. - 17:50:50 »
Pedig cefetül jó történet...
De te még nem olvashatnád. A hátuljára rá van írva, hogy 16 éven felülieknek. ;)
Bár mikor én vettem megjelenéskor, még nem voltam 16. Az 58 FT legalább olyan elérhetetlen volt nekem akkor, mint neked most a 3500. De persze azért összekuporgattam rá.  ;D
A szűkölő kis mocskos tróger dumát pedig többször is alkalmaztam.  8)
Tuti jó kis sorozat volt. Aztán a Halál a családban Supi színre lépésével hihetetlenül megfogott. Szerettem a Bőregér sorozatot. No most el is érzékenyültem. / Elmorzsol egy könnycseppet /

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7685 Dátum: 2012. október 17. - 17:56:50 »
Hát igen ez a helyzet minden generációval megtörténik ;)
Most előfizetésre gyűjtök aztán PPP-re ;D
Mindig van valami jó kiadvány hála a  :kingpin: -nek

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7686 Dátum: 2012. október 17. - 18:51:27 »
Az előfizetést tudom ajánlani, nem jársz rosszul vele. Engem a Semic megszívatott, akkor azt mondtam soha többet, de kaine nagyon korrekt, amíg ad ki füzetet előfizetője leszek.
A PPP-t pedig szintén ajánlani tudom. Bár lehet a te korosztályod máshoz van szokva ( Bár olvasom, neked bejön. Csak így tovább!  :bravo: ) nekem ez az igazi Pókember. Jó a HiPó is, csak máshogy. Mikor a PPP a kezembe került, ugyanúgy hevesebben vert a szívem, mint mikor annak idején moziba menet megvettem egy számot az X-menből, vagy a CSP-ból. Egész film alatt fészkelődtem, mert már olvastam volna.  ;D
Természetesen soha nem néztem előre bele ( Itt sem nézem meg az előzetes oldalakat. ) még jobban fokozódik az izgalom. Kicsit haragudni is szoktam a spoilerezőkre ( A JDW-nél te is spoilerkedtél kicsit!  :twisted: ), de addig míg el nem olvasom, inkább kerülöm az oldalt.  :lol:
Remélem sokáig lesz PPP és hogy bővül is!  :kingpin:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7687 Dátum: 2012. október 17. - 19:03:06 »
Őrülök, hogy nektek  jók a tapasztalataitok  az előfizetéssel kapcsolatban ;)
Már eldöntöttem hogy elő fogok fizetni mind a PPP-re mind a hihi pókira (főleg a PPP-re, de a hihi póki is érdekel ;D)
Most pedig az jön, hogy gyűjteni kell rá keményen :D
A spoilerezés miatt bocsi nem akartam elrontani az olvasás élményét ami a JDW halálánál nagyon jó sőt kiváló sőt még annál is jobb ;D
Ahogy a börzén megvettem a PPP1-3 füzeteket belelapoztam, és éreztem, hogy ezt nekem találták ki nagyon tetszett nagyon, tudom nem éltem a semices füzetek alatt, de a klasszikusok a kedvenceim :D
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 17. - 20:01:57 írta kaine »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7688 Dátum: 2012. október 17. - 19:27:25 »
Én sem éltem a 60 években, és én meg azt a kort is szeretem.  ;D
Nem az a fontos mikor és mennyit éltél, hanem hogy tartalmas volt-e és hogy még meddig fogsz. Utólag minden beszerezhető, de előre nem...   ;)
Mikor én voltam 14 nem volt internet ( Illetve nem mindenhol és piszok drága volt. ) és nem ismertem tőlem idősebb képregényrajongókat. Te ennyivel is szerencsésebb vagy, hogy találkozhatsz velük a börzén és a neten keresztül is társaloghatsz velük. :brow:
Sok minden megtudható így és mindennek utána lehet nézni. Én még a Semic füzetekbe csempészett külföldi megjelenések borítóira csorgattam a nyálam ( pl.: Robotzsaru doku oldalak ) , hogy de jó lenne...
Ma pedig ha van az embernek elég zsöcije, minden beszerezhető legális úton. Értsd: nem letöltés által.
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 17. - 20:02:12 írta kaine »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7689 Dátum: 2012. október 17. - 19:58:44 »
A 60-as évek nálam alap kedvenc rajzolóm John Romita Sr. ;D
Nagyon örülök, hogy tagja lehetek a fórum közösségének mivel így beszélhetek veletektapasztalt képregényrajongókkal ;)
« Utoljára szerkesztve: 2012. október 17. - 20:02:30 írta kaine »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7690 Dátum: 2012. október 17. - 20:01:31 »

Ide most jól illene az a vigyorgós Tobey Maguire kép a 9gagről.  ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7691 Dátum: 2012. október 17. - 20:15:10 »

És valóban!  :hehe:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7692 Dátum: 2012. október 17. - 21:27:28 »

Csak másik topic.

Facepalm a köbön, elnézést.  :stupid:

Forum topic crossover event.  ;)

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7693 Dátum: 2012. október 17. - 21:36:32 »

Forum topic crossover event.  ;)

Nagyon örülök neki.  :drying: :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7694 Dátum: 2012. október 18. - 08:09:23 »
Hát, ízlések és pofonok, de nekem soha nem tetszett az a történet. Még mai szemmel sem. Ezért is adtam oda az egyik HZs-kvíz alkalmával a nyertesnek ingyen. Pedig akkoriban még Batman volt a nyerő és a menő (gondolom még te is emlékszel rá), hiszen a mozifilm alaposan megdobta az ismertségét nálunk, a képregény mellett könyvek is jöttek ki bőven, azok is még megvannak. Ezért is kezdtem el gyűjteni a többi képregény mellett, de aztán mivel nem igazán jöttek be a történetek, az 5-ös számnál abba is hagytam a gyűjtést.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7695 Dátum: 2012. október 18. - 08:53:43 »
Hát, ízlések és pofonok, de nekem soha nem tetszett az a történet. Még mai szemmel sem. Ezért is adtam oda az egyik HZs-kvíz alkalmával a nyertesnek ingyen. Pedig akkoriban még Batman volt a nyerő és a menő (gondolom még te is emlékszel rá), hiszen a mozifilm alaposan megdobta az ismertségét nálunk, a képregény mellett könyvek is jöttek ki bőven, azok is még megvannak. Ezért is kezdtem el gyűjteni a többi képregény mellett, de aztán mivel nem igazán jöttek be a történetek, az 5-ös számnál abba is hagytam a gyűjtést.

Igen megdobta, de a sorozat már a film után indult. Először jött a film hivatalos képregény változata, majd a Gyilkos tréfa. Én mindig is szerettem a komorabb, komolyabb történeteket, hisz az élet is olyan. Könyvek valóban jöttek, bát azt nem mondanám, hogy bőven. Hacsak nem kerülte el a figyelmem....
Nekem is megvannak. Pedig az 5-ös szám az ami megint egy igen kemény történet, annak a hátára is ráírhatták volna a 16 éven felülieknek feliratot.
A 6.-tól jött egy nagyon jó történet a 8.-ig tartott. Azt a mai napig nagyon szeretem. De a tuti favorit a Véres videók ( 10. szám ).
Batman nem csak akkor volt nyerő. Számomra most is az. ;)

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #7696 Dátum: 2012. október 18. - 09:59:17 »
Érdekes, hogy Sepi az 5-től nem gyűjtötte, mert onnan teljesen más volt, mint az eleje.
Nekem érdekes módon az S&B-ben tetszett meg Batman, leginkább a Shadow of a Bat-ek. Ezek sokkal jobb Grant írások voltak, mint a mezei Batman-ben (sztem)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7697 Dátum: 2012. október 18. - 10:56:10 »
Igen megdobta, de a sorozat már a film után indult. Először jött a film hivatalos képregény változata, majd a Gyilkos tréfa.
Pontosan, de pont a film hivatalos képregénye indította be a sorozatot, tehát azért elég keményen érezhető volt a film jótékony hatása. Az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy akkoriban még nem volt 3 havonta új képregényfilm, akkor jó volt, ha 3 évente kaptunk egyet, és az is kimerült a Batmanben. De hogy visszakanyarodjunk a képregényre, emlékszem, hogy a filmképregény annyira tetszett, hogy kettőt is vettem belőle. De a sorozat már nem kötött le annyira, mert én soha sem szerettem a nagyon darkos történeteket, és a korai Batman képregények pont ilyenek voltak, és ez engem akkor 10 évesen nem igazán fogott meg, inkább vettem helyette Fantomot és Pókembert. És ez a korai élményem megmaradt Batmannel kapcsolatban és a mai napig nem rajongok túlzottan érte, mert azóta sem olvastam tőle kiemelkedően jó történetet, ami elnyerte volna a tetszésemet.

Könyvből nekem kettő van meg, a filmből készült könyv és a Batman - 10 új történet regény. De volt még ezen kívül is, csak azok már nincsenek meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7698 Dátum: 2012. október 18. - 11:42:53 »
A régi Batmanekből nekem is csak egy volt, ami igazán nagyon tetszett: a Sötét Lovag, sötét város. Az baromi jó volt, a többi "csak" jó.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7699 Dátum: 2012. október 18. - 11:47:57 »
Igen megdobta, de a sorozat már a film után indult. Először jött a film hivatalos képregény változata, majd a Gyilkos tréfa.
Pontosan, de pont a film hivatalos képregénye indította be a sorozatot, tehát azért elég keményen érezhető volt a film jótékony hatása. Az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy akkoriban még nem volt 3 havonta új képregényfilm, akkor jó volt, ha 3 évente kaptunk egyet, és az is kimerült a Batmanben. De hogy visszakanyarodjunk a képregényre, emlékszem, hogy a filmképregény annyira tetszett, hogy kettőt is vettem belőle. De a sorozat már nem kötött le annyira, mert én soha sem szerettem a nagyon darkos történeteket, és a korai Batman képregények pont ilyenek voltak, és ez engem akkor 10 évesen nem igazán fogott meg, inkább vettem helyette Fantomot és Pókembert. És ez a korai élményem megmaradt Batmannel kapcsolatban és a mai napig nem rajongok túlzottan érte, mert azóta sem olvastam tőle kiemelkedően jó történetet, ami elnyerte volna a tetszésemet.

Könyvből nekem kettő van meg, a filmből készült könyv és a Batman - 10 új történet regény. De volt még ezen kívül is, csak azok már nincsenek meg.

Igen nekem is azok vannak meg, sőt ha jól emlékszem a 10 új történetben csak 9 van.  ;D De ebben már nem vagyok biztos. Meg a Visszatér is megvan könyvben. De szerintem akkoriban nem jelent meg több könyv.

A régi Batmanekből nekem is csak egy volt, ami igazán nagyon tetszett: a Sötét Lovag, sötét város. Az baromi jó volt, a többi "csak" jó.

Az tényleg nagyon jó történet. A Megfejtőt  ;)  ott nagyon megszerettem. Aztán a filmben JC alakítása totál ellenszenves volt. Csak később jöttem rá, hogy  Riddler nem is olyan komoly karakter, mint az említett történetben...