Már írtam szerintem, hogy attól függ, mennyire veszed az egészet vérkomolyan. Én például a legtöbb magyart sima papucsokban tárolom elválasztók nélkül, néha feszülésig zsúfolva, de nekem ezek igazából olyan „van, van, de nem halnék bele, ha nem lenne†jellegűek.
Ha fektetve tárolod őket, akkor idővel (kb. egy év már elég) hullámosodnak, vagyis a kapcsos gerinc felőli oldaluk megemelkedik. (Az összes Paninim marha látványosan hullámos, pár szó szerint, nem csak egy ív van benne, hanem kettő.) Ezt valamennyire ellensúlyozhatja, ha egy sima egy fordított felállásban tárolod őket. Ugyanúgy hullámosodnak, de legalább nem akar az egész torony megdőlni egy irányba.
Ha állítva tárolod őket, akkor az aljuk megrogy. Tudnék nagyon látványos példákat mutatni az enyéim közül, de sok értelme nincs. Ezekhez kell a karton, mert megakadályozza, hogy akármerre menjenek. És állítva a hullámosodás veszélye is kisebb, amit teljesen meg a zacskó minimalizál, mert nem engedi be a párát.
De igazából a legtöbben csak egymásra hajigálják őket és annyi. Minden attól függ, számodra mennyire értékesek ezek.