Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1087823 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Képregényes események
« Válasz #8760 Dátum: 2013. december 08. - 16:18:03 »
Ez a Hungarocomix siralmas volt. Komolyan ez volt messze az eddigi legroszabb helyszín... Borzasztó sokat csökkent a szinvonal mondjuk a 2-3 évvel ezelöttiekhez képest.

venom75

• Pókfej
« Válasz #8761 Dátum: 2013. december 08. - 19:43:43 »
Nagyon gáz volt, el is húztam gyorsan !!!

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #8762 Dátum: 2013. december 08. - 19:55:16 »
Mi volt a baj a helyszínnel? Csak az volt rossz, vagy akadt más probléma is?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8763 Dátum: 2013. december 08. - 20:24:53 »
A pultos lány azt mondta, a tegnap esti buli utolsó vendége ma reggel 8-kor ment el. Talán ez volt az oka a hihetetlen reteknek, a ragadós padlónak, a szemétnek, a csikkeknek, a törött pohárnak a földön, hogy nincs wc papír, hogy kosz van mindenhol. Mondjuk amúgy sem egy tiszta hely szerintem, ahogy az utca sem, de ez már mindegy. De a takarítószemélyzet nem tartotta a frontot éjszaka gondolom. Én nem tudom, ha lett volna lehetőségük a rendezvény előtt kitakarítani, biztos megtették volna... de így meg hogy lehet kiadni egy helyet? Az a felső szint nem is tudom mi volt, azt használják valamire? És a félhomály, meg a konyha füstje, ami lassan ködbe burkolta a termet? Azt hittem valami Bloodlust, vagy Sincity díszletbe csöppentem:) Inkább az új börze helyszínen kéne rendezni a Fesztet-hungarót. Persze anyagi szempontokat nem ismerem. Biztos olcsóbban megszámították a Rohamosok ezt a helyet, mint a Millenáris, ha nem ingyen.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8764 Dátum: 2013. december 08. - 20:40:07 »
Akkor a mostani Hungaróval nem sokat hagytam ki. Évek óta egyre rosszabb élményt hozott, így végül reggel úgy gondoltam, semmi kedvem még egy ilyenhez.

dub7

• Grizzly
  • *
« Válasz #8765 Dátum: 2013. december 08. - 21:59:03 »
A válaszokat olvasgatva nem vesztettem semmit, hogy kihagytam...
Várom a börzét!

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8766 Dátum: 2013. december 08. - 22:29:57 »
Azt legalább el lehet mondani a börzékkel szemben, hogy itt nem volt tömegnyomor. :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8767 Dátum: 2013. december 08. - 22:36:04 »
Családias volt. Szinte meghitt. :)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #8768 Dátum: 2013. december 08. - 22:42:12 »
Én is direkt kihagytam, nekem nem tud nyújtani olyat élményt mint egy börze.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8769 Dátum: 2013. december 09. - 08:28:16 »
Persze tudom, hogy nem mondhatom azt, hogy ez gyerekek nagyon sz@r volt, mert azt a választ kapnám, hogy tartsak jobbat.
Igénytelen volt az egész.
Amúgy nem értem, itthon egy egyébként is kis réteget mozgató szubkultúrá(ka)t miért kell további szubkultúrákra bontogatni, és ha most csinálnánk saját rendezvényeket, ugyanezt a tendenciát vinnénk tovább. Egyértelműen a legeslegjobb rendezvények a konzoljáték, figura, Star Wars, anime, manga, cosplay és képregény (ergó minden geek téma) dolgokat egyesítőek voltak.
Miért nem működött, sajnos nem tudom, de sokkal több értelmét látnám annak, mint így, hogy többen ülünk a 5Panels stand mögött, mint ahány ember összesen eljön...
De viszonyításban a Szegedi rendezvénnyel, az is fényévekkel jobb volt.
Az alábbi interjú megfelelően illusztrálja az épületben uralkodó időjárási körülményeket.
« Utoljára szerkesztve: 2013. december 09. - 10:53:42 írta Todd »

venom75

• Pókfej
« Válasz #8770 Dátum: 2013. december 09. - 11:54:24 »
Azért a felső szinten az a kupac szemét vagy "holmi" nagyon ott volt.  ;)
Sajnáltam az embereket , kesztyűben és kabátban árultak , de mindenki fázott.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8771 Dátum: 2013. december 09. - 12:56:48 »
Nekem ki is ment a fejemből, hogy tegnap volt... úgy látszik, jól jártam. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8772 Dátum: 2013. december 09. - 13:12:53 »
Lénárd Laci képei a tegnapi rendezvényről.
"mivel alvilági sötét uralkodott, fekete-fehérbe tettem át a legtöbb képet"

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #8773 Dátum: 2013. december 09. - 14:37:59 »
Nekem ki is ment a fejemből, hogy tegnap volt... úgy látszik, jól jártam. :D
Nekem meg az ment ki a fejemből, hogy ma van, remélem, a holnapot nem felejtem el  :hehe: (bocs)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Ju

• Pókfej
« Válasz #8774 Dátum: 2013. december 09. - 14:43:19 »
Nekem meg az ment ki a fejemből, hogy ma van, remélem, a holnapot nem felejtem el  :hehe: (bocs)
Megbocsátva! :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8775 Dátum: 2013. december 09. - 18:28:12 »
Ez ott született:)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8776 Dátum: 2013. december 10. - 20:54:48 »
Szép, de hát még rosszat nem láttam tőled.  :) Te foglalkozol amúgy commision munkákkal is?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8777 Dátum: 2013. december 10. - 20:59:40 »
Köszi!
Volt róla szó, hogy összeállukn páran, csinálunk egy honlapot és pénzért rajzolunk rendelésre, de nem lett belőle semmi. Persze kérésre csináltam már pl Venom75-nek egy Jokert, ha emlékszel. Pénzért még nem, de nagyon szívese  :brow:
Kész a Joker Venom75-nek! Viszem Börzére :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=522035154547593&set=a.487325614685214.1073741840.468124616605314&type=1&theater

Kozi

• Weyland-Yutani Corp.
  • Gibbon
  • *
  • ☥ Bloodlust Comics ☥
    • DeviantArt galériám
« Válasz #8778 Dátum: 2013. december 12. - 21:02:41 »
Sziasztok!

Végre találtam visszajelzéseket a képregényes rendezvényekről. Sajnos eddig még nem jártam erre, a régi kepregeny.net-es fórumon kockultam utoljára. Szóval üdv mindenkinek! :piramis: Most pedig én is hozzászólnék a témához:

Börze:
A 26. Képregénybörze szerintem, szerintünk (értsd.: Bládlászt Team szerint) rohadt jó volt, ennyi embert rég láttam börzén, talán az újpesti 800-as látogatószám rekord környékén...
Az alábbi körkérdésben is a börzét említettük meg, mint legnagyobb képregényes élményt részünkről, ebben az évben:

Mellesleg Tomi, pontos adat van, mennyien is voltak most ősszel? Nem dőlt meg az "egyéni" rekord? :D
Szóval tényleg hálás köszönet a szervezőknek, segítőiknek, mert árusként/alkotóként biztosan a legjobb börzénk volt. Vásárolni nekem az utolsó fél- vagy negyed órában jutott kis idő, persze ekkor sikeresen kihagytam az emeletet, pedig tudtam, hogy ott is vannak... mondjuk addigra a legtöbben elhúztak az árusok közül is.
Remélem a legközelebbi rendezvény is legalább ennyi látogatót vonz majd, sőt! :)
Szerzemények: az utolsó hiányzó példányok a magyar kiadású Spawnokból, Bloodlust 3. - Tisztességtelen ajánlat (ff, limitált, sorszámozott kiadás - 04/50-es sorszám), a legújabb Bloodlust poszter, egy EpicLine 2 Fábián Petitől (Spuri révén), illetve az "Y, az utolsó férfi" kötet.

Szegedi Képregényfeszt:
Sajnos erre a rendezvényre eddig nem sikerült eljutnunk se alkotóként, se érdeklődőként. Iszonyatos költségekkel járna részünkről (részemről az ország északi részéről lejutni teljes áru jeggyel... brrr, belegondolni is sok... de még BP-ről se olcsó).
Szóval ez idén is kimaradt sajnos, pedig szeretnénk bemutatkozni az ottani közönségnek is. Talán majd egyszer.
A szervezők tök kedvesen viselkedtek, éreztük, hog ők komolyan megtiszteltetésnek veszik, hogy mi alkotók meglátogatjuk a rendezvényüket. Etettek, itattak minket, külön kis pihiszobát tartottak fenn nekünk, elvileg majd fizetik a költségeinket.
Todd, ez csak külön nektek jutó megtiszteltetés volt, vagy erre lehetett volna "pályázni"? Mármint a költségtérítésre. Nem látok a kulisszák mögé, ezért kérdem ;) Mi is szívesen lent lettünk volna, ha adódik ilyen lehetőség (majd jövőre megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot ez ügyben a szervezőkkel).

Hungarocomix 2013:
Kicsit sajnálom, hogy csak 10-től 3-ig tartanak a börzék, a Hungarocomix elvileg 18 óráig volt, de mi már fél 4 körül pakoltunk, szóval úgy voltam, hogy kár azért, hogy pont a börze a rövidebb (ami jobban pörög), míg a HC elvileg 8 órán át tart (ennyi idő a fenti teremben durva is lett volna). Az igazsághoz hozzá tartozik, h kb. fél 4 körül szóltak a fentieknek, hogy már le lehetne költözni az alsó szintre, mert vége az előadásoknak, lesz ott hely. Mi már úgy láttuk, nem érdemes tovább maradnunk. Összepakoltunk inkább, sereztünk egyet a bárban, aztán elindultunk haza.
Ellenben pozitívum volt a "családias" hangulat, maga a bár rész, illetve, hogy beszélgetésekkel tarkították a rendezvényt a szervezők.
Annyiban is jó volt a HC 2013, hogy volt idő rendesen, kiadósan beszélgetni az olvasókkal, alkotótársakkal. :)
Galgóczi Tamásékkal is egy jót beszélgettünk, miután felvették velünk a Bloodlustos interjút (a Wampa barlangban):
A videó elején egyébként a HC 2013-ra megjelent kiadványunkról van szó, a Cryweni történetekről:

Nekünk egyébként a HC 2012 sem nagyon jött be... jó, oké, hogy a Gödörben volt, de eléggé el volt dugva az a tavalyi képregényes terem. Lehet csak az eladásaink gyérsége miatt tűnt gyengébbnek a tavalyi.
Nem mondom, hogy az idei nagyságrendekkel jobb volt, de nekem pl. a Roham azért még szimpi is lett volna. A legnagyobb bajom az volt, hogy nagyon kevesen jöttek el a rendezvényre, ez talán még az emeleten lévő jégbarlangtól is lehangolóbb volt. Volt aki azt írta, nem is tudott a fenti teremről. Én részemről tisztában voltam a fenti teremmel (mivel árusként/alkotóként előre tudtuk az asztalok elrendezését), bááár még így is sikerült meglepődnöm, amikor a feljárót először megláttam, ugyanis gyanútlan látogatóként lehet valami kellékes terem bejáratának vagy hasonlónak néztem volna, bár közelebb érve észrevettem a fehér nyilat a képregénykiadók logóival, a lenti terem félhomályában. (Mi előre sejtettük, hogy sokan nem találnak majd fel, ezért se bizakodtunk a rendezvénnyel kapcsolatban, mégis, a lehetőségekhez/körülményekhez képest pozitív élményt tudhattunk magunkénak).

Amúgy az egyik jegyszedő írta is fb-on, hogy ők mondták az embereknek, meg felírták a szalagra, hogy fent is lesznek árusok.
Szerintem az előzetes on- illetve offline reklámkampányban is markánsabban kellett volna hirdetni az emeleti részt is, ha már előtte az őszi börzén is hasonló problémákat jeleztek sokan (nem találtak bizonyos termeket). Tudom, azt nem az MKSz rendezte, de a tanúság, az tanúság.
Pl.: a jegyszedőket lehetett volna tehermentesíteni azzal, hogy még eléjük elhelyeznek egy másik kávézóasztalt, ami infópultként funkcionált volna (persze értelemszerűen ez ki is lett volna írva rá), és akkor egy segítőt ide beültetni, hogy segítsen ismertetni a programot, a helyszínt az érkezőknek, érdeklődőknek.

Szerintem sokan tapasztalták már az alábbiakat: nem fog mindenki minden infót elolvasni, végigolvasni, nem fogja betéve tudni, hogy mi merre, nem is beszélve arról, ha valaki véletlenül téved be (mondjuk erre itt nem igazán volt esély, ellenben a fesztiválon voltak sétálgatók a Millenárisnál, akik pont engem kérdeztek, mi is van itt pontosan).
Szerintem érdemes szájbarágósnak lenni események meghirdetésekor, sokszor, ugyanazt az infót skandálni, mert nem mindenkihez jut el elsőre, másodikra, harmadikra... meg figyelmetlenek is szoktak lenni az emberek, szintén saját tapasztalat.
Nem szeretnek olvasni, vagy sokat olvasni, tömörnek és lényegre törőnek kell lenni. Ha ezt más is belátja, akkor már csak azt nem értem, miért sincs sose így.
A betévedésről fentebb írtam, de akkor részletesebben is kifejteném. Nem igen volt esély betévedni az embernek. Aki esetleg a kávézó rész miatt betért, észrevehette, hogy van itt valami, de hogy mégis mi, azt ugye max a bárban tevékenykedő kiszolgálóktól vagy a jegyszedőktől tudta megkérdezni szvsz. Ergo kutakodnia, kérdeznie kellett volna. Megint csak nem volt szájbarágva semmi, sehol egy nagy felirat, hogy ez egy képregényvásár, tudtommal az utca felé megint csak nem hirdette semmi ezt (elég lenne itt a fesztiválhoz hasonló kézzel festett vászon is, csak elég nagy és informatív legyen).
Mellesleg biztosan lehetett volna kérni egy-két krétás reklámtáblát a Rohamtól, hogy arra is felfirkálják, hogy képregényvásár itt, esetleg angolul/németül/bocsiul is felírni az arra tévedő turisták miatt. Gondolom volt ilyen nekik, egy ilyen talán ki is volt téve a dohányzásra kijelölt helynél.

És a végére még egy: asszem' Pilcz Roli írta fb-on, hogy át lehetne nevezni a rendezvényt pl. Képregénykarácsonyra (vagy hasonlóra), a lényeg, hogy a képregényt, mint magyar szót szerepeltetni. Szerintem abszolút nem evidens Magyarországon, hogy mindenki érti, mi a franc is az a comix (de a comics-ot is írhattam volna). Elvileg az (is) a cél, hogy nem csak a képregényes keménymag látogassa ezeket a rendezvényeket, hanem nyissunk mindenki felé, márpedig ekkor érdemes olyan nevet választani, amit biztosan ért is a nagyérdemű. Néha a kevesebb több, ezt kellene szem előtt tartani. :nezze:

Szerzemények a HC 2013-ról: Theo III (rajzos dedikációval), A part fénye, illetve Bloodlust: Cryweni történetek.

Ha valaki esetleg csinált fotókat, az legyen szíves közzétenni az elérhetőségüket itt, én egyelőre csak ezeket találtam:
http://www.kilencedik.hu/hungarocomix-2013-december-8/2/

Biztos írtam sok baromságot is, de én így látom a dolgokat. Ha valami rosszul láttam, olvastam, érzékeltem, akkor bocsi, abszolút szubjektív vélemény akart lenni. A képregénybörzékkel továbbra sem tudnak versenyezni nálam ezen rendezvények, de ettől még a potenciál meg van bennük, hogy sikeresebbek, élvezetesebbek legyenek.
Bloodlust című vámípr-cyberpunk képregényünk: http://www.bloodlust.hu | http://magyarkepregeny.hu | fb oldal: https://www.facebook.com/bloodlustcomics | Behance: https://behance.net/bloodlustcomics | Rajzaim, grafikáim a devintARTon: http://kozi87.deviantart.com/gallery/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8779 Dátum: 2013. december 12. - 21:38:07 »
Szia!

AQz utolsó börzéről nincsenek pontos adatok, de 900 körül lehetett. Az őszi mindig erősebb a tavaszinál, vagyis a legközelebbin maximum 800-an leszünk.  :)