Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1090373 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:Képregényes események
« Válasz #600 Dátum: 2008. június 03. - 22:21:54 »
Ez a július vége sajnos nagyon be van táblázva nekem, elöször tábor aztán 1-2 nap szünet , utánna Balatonon fesztivál, aztán biciklitúra a haverokkal, de az már augusztusra is átnyúlik. Kevés esélyét látom ,de reménykedem benne , hogy ott lehetek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #601 Dátum: 2008. június 03. - 22:28:03 »
Hú, jól össze van szervezve a nyarad. Hogy csinálod? Nálam az a kár, hogy nincsne olyna társaságom aki enniyre előre tudna, vagy akarna tervezni. Előtte 3 nappal kitaláljuk, hogy megyünk aztán go. :D

Amúgy én se vagyok egy rossz tájékozódó, ha nem kocsival kell menjek... :Dkocsival még Debrecent se vállalom be, pedig azt már ismerem valamennyire. Hát majd megtaláljuk. Az a lényeg, hogy metro, utána deák tér, utána Opera. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #602 Dátum: 2008. június 03. - 22:33:58 »
A július vége azért is jó, mert akkor a következő még szeptember, a börze előtti hónap, a november pedig a börze és a Hungaro közötti.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #603 Dátum: 2008. június 03. - 22:46:17 »
Én meg pesten már csak kocsival közlekedek. Tömegközlekedést kifejezetten utálom pesten, valami iszonyat. Már azt sem tudom mennyibe kerül egy vonaljegy, amikor még utoljára vettem, akkor volt 110 forint. De most én is jól megszívtam, amikor mentem a Marvel Klubra, mert valami lovas-napok vagy mi volt a Hősök terén, és az Andrássy út, meg az arra rávezető rész le volt zárva, így keringhettem a kisutcákban, mire rá tudtam menni az Andrássyra, utána meg rossz irányból akartam bemenni az operához, így mennem kellett még pár utcát, aztán vissza. De utána megálltam a bolt előtt, tök üres volt az utca, persze azt is megtudtam, hogy miért, mert ott hivatalosan nem lehet parkolni, mert aki ott áll, az kapja a kerékbilincset. De rendes volt az eladólány, mert odaadott nekem egy árúbeszállítóst papírt, amit kiraktam a szélvédőre, így nem büntethetnek meg érte. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #604 Dátum: 2008. június 03. - 22:48:24 »
Akkor mákod volt. De látod én ezért utálom az ilyen nagyobb városokat, mert ha nem ismered eléggé, könnyű elnézni egy táblát, vagy egy útfestést a nagy forgalomban, aztán keringhetsz ott össze-vissza.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #605 Dátum: 2008. június 03. - 22:58:13 »
Én meg pesten már csak kocsival közlekedek. Tömegközlekedést kifejezetten utálom pesten, valami iszonyat. Már azt sem tudom mennyibe kerül egy vonaljegy, amikor még utoljára vettem, akkor volt 110 forint.
Most valami 270 körül van. Én is kocsival járok mindenhova: egyszerűen olcsóbb, mint a buszjegy. Egyedül a metrót kedvelem, főleg ebben a dögmelegben.  :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #606 Dátum: 2008. június 03. - 23:10:57 »
Igen, melegben jó, de most már én is úgy vagyok vele, hogy elkéne már egy légkondis autó.
Pepo: szerintem azért tartasz még a nagyvárosi forgalomtól, mert friss a jogsid. De a legjobban nagyvásosban lehet megtanulni vezetni. Én is anno direkt ezért jártam fel pestre jogsira, mert aki ott elboldogul, annak soha sehol nem lesz gondja. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #607 Dátum: 2008. június 03. - 23:18:30 »
Ebben igazad van. De bevallom őszintén félek belemenni ilyen forgalomba, nem hiányzik, hogy összetörjem a kocsit.

Amúgy a buszjegytől tuti olcsób,b d eitt pl Debrecenben egy kombi bérlet vagy 2700 forint, ami jó buszra, villamosra, trollira...mindenhová el lehet jutni vele. És sokkla olcsóbb azért, mint  akocsi. Főleg, hogy egy halom helyen nem lehet parkolni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #608 Dátum: 2008. június 04. - 10:56:24 »
A pesti tömegközlekedés nagyon gáz, és még drága is. A metró szerintem pont, hogy csak télen jó, ott meleg van. :) Nyáron megsülök rajta... Kocsival az a baj, hogy reggel és délután csak lassan lehet haladni, mert olyan sokan vannak. Meg persze előbb kéne egy kocsi és be kéne fejeznem a jogsit. ;D

Amúgy én alapvetően jól tájékozódom. Ha kb tudom hova megyek és van egy térképem, simán odatalálok. A börzére is azonnal eltaláltam. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #609 Dátum: 2008. június 04. - 13:12:27 »
Én még térképet se tudok olvasni. A második börzémre a keresztapám vitt kocsival, és én voltam a navigátor. Namármost ahol a térkép szerint az Újpesti Munkásotthon utcának kellett volna lennie, egy marha nagy temető volt a valóságban. 1 óránkba telt mire rájöttünk hol néztem el egy kanyart. :stupid:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #610 Dátum: 2008. június 04. - 13:40:15 »
Diákoknak szerintem nem drágább a tömegközlekedés a kocsinál, de ha sokat utazol, akkor azt is megkockáztatnám, hogy a normál bérlet is olcsóbban jön ki. És a közösség szempontjából zavaróak tudnak lenni a minden-autóban-egy-ember-elv miatti dugók.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #611 Dátum: 2008. június 04. - 13:48:11 »
A diákoknak persze jobban megéri, mert ők elég jó kedvezményeket kapnak, de a felnőtteknek már sokkal szarabb. Most a vonaljegy ára úgy áll, hogy majdnem annyi, mint egy liter üzemanyag. Ha párszor átszállok (mert persze egy busszal, vagy metróbal biztos nem érek el az uticélomig), már ott vagyok hogy hat liternyi üzemanyagot vehetek abból a pénzből. Annyival pedig már egy jobb autó elmegy 100 km-t, még ha a dugót is beleszámoljuk. És bár kellemetlen a dugó, de kényelmesebb autóban ülni, mert tudod, hogy nem mocskos, hogy nem szarozta össze egy hajláktalan az ülést, nem buzerálnak, stb. Aztán ha már kiszabadulsz a dugóból, kényelmesen lehet autózni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #612 Dátum: 2008. június 04. - 14:11:46 »
Na igen, meg kocsival nem állsz meg minden második sarkon, mint a busz. :) Tök meglepődtem, amikor kocsival 20 perc alatt hazaértem kocsival, busszal pedig kb háromnegyed óra lett volna.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #613 Dátum: 2008. június 04. - 17:20:46 »
Én is kiszámoltam, hogy itthonról a suliig (börze sulija, ahol edzést tartok) lenne egy busz, egy hév, egy vili, egy metró és vissza. 270 a jegy x 8= 2160 ft. Kb. 50 km oda-vissza, az olyan 3 liter benzin, ami kb. 950 ft. A fele se, és akkor még egyedül mentem, de van, hogy ketten megyünk. A buszon különben rosszul leszek, érdekes, hogy a sínen menő járműveken meg nem. A metrónak van egyedül előnye a kocsival, hogy nincsenek lámpák, dugók, nyáron hűvösebb van (minimum az aluljáróban, ha a szerelvényben nem is), és az úticélig lehet pihizni, olvasni, bármit, míg a kocsiban figyelni kell. Illetve még nagy hátránya a kocsinak, hogy mindig egyedül vagy. Én legalábbis szeretek elvegyülni a tömegben, figyelgetni más embereket, alakokat.  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #614 Dátum: 2008. június 04. - 18:26:09 »
De ha rendszeresen utaztok egy helyre (Sepi a munkába, te a suliba), akkor nem reális a jegyek árával számolni. Mert rendszeres közlekedésre bérletet vesz az ember (ami most 8k), és az már szerintem olcsóbb, mint amennyit havonta benzinre/az autó fenntartására költötök. Mondjuk érhető, hogy viszolyogtok a BKV-tól, néha hihetetlen nagy parasztokkal kénytelen utazni az ember... :drying:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #615 Dátum: 2008. június 04. - 18:31:30 »
Csak tudod hogy van, az ember azért másra is használja az autót. Ha pesti lennék, és csak ott mozognék, akkor még esetleg rendben volna a bérlet, de Pesten kívül ugyanúgy bérletet kéne venni mindenre, plusz állandóan függne az ember a menetrendtől, stb. Így meg nem vagyok semmihez kötve, ha kell valami, akkor tudom szállítani, normálisan be tud vásárolni az ember, ecetera.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #616 Dátum: 2008. június 04. - 18:43:43 »
Na igen, ez mondjuk jogos.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #617 Dátum: 2008. június 04. - 18:46:29 »
Engem az útitársak nemigen zavarnak, de én is járok vidékre, viszont Pesten nem utazom annyit egy hónapban, amennyibe a bérlet kerül.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #618 Dátum: 2008. június 04. - 22:04:08 »
Na igen, mindenkinek az egyéni utazgatásait kell mérlegelnie. Azért szerintem is, ha csak Pesten belül közlekedzs megéri a bérlet...meg azért van enetrend, de gondolom Pesten elég gyakran járnak a cuccok. Legalábbis Debiben 4 percenként jár a villamos, hajnal 5-től, trollik buszok is max 20 percenként. Olyan éjfél után van ezekkel gond inkább, pont amikor kellenénke nekem. :D
Idézet
nagy hátránya a kocsinak, hogy mindig egyedül vagy. Én legalábbis szeretek elvegyülni a tömegben, figyelgetni más embereket, alakokat
Ezt a mondatot csak én nem értem? :headscratch:

Jah kocsival lehet menni bevásárolni stb. Nemtudom Pesten mi a helyzet, de Debrecenben mondjuk olyan 4-5 óa között dudig van az egész Tesco parkoló, kb 10-ig. percekig kell köröznbi, hogy találj helyet. Én meg amúgyis utálok parkolni. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #619 Dátum: 2008. június 04. - 22:14:42 »
Ezt a mondatot csak én nem értem? :headscratch:
A kocsiban egyedül utazol, vagyis az életed nagy részében otthon ülsz, vagy kocsiban, ergo, nem igazán látsz embereket, nincs interaktivitás. Buszon, villamoson legalább emberek között vagy.  ;)
Idézet
Nemtudom Pesten mi a helyzet, de Debrecenben mondjuk olyan 4-5 óa között dudig van az egész Tesco parkoló, kb 10-ig. percekig kell köröznbi, hogy találj helyet.
Á, itt annyi a Tesó, hogy sima ügy. A csepeli például már olyan, hogy 2 embernél több sosincs a sorban a pénztárnál.