Tehát igazából csak egy biztonsági buffer-t képzünk 
Ez nem olyan rossz ötlet, de az elég necces lenne benne, hogy amennyiben a többi elfogyna, mit tennénk?
Mivel ebben a rendszerben feltételezzük, hogy a még át nem vett lefoglaltért is jönni fognak, ezért akkor hivatalosan elfogyott a kiadvány. Ha mégsem veszik át mindet, akkor a következő börzén / webshopból elérhető a maradék. Merem remélni, hogy olyan túl sok át nem vett nem marad a börze végére (ha valaki mégsem tud jönni érte, azért remélhetőleg szól, hogy közbejött valami, és postán kéri). Ha túl sok az át nem vett példány, még mindig lehet előre utalást kérni (nyilván ekkor már adminisztrálni kell az átvételt, de pozitívuma, hogy pénzzel akkor nem kell foglalkozni, talán időben ugyanannyi ideig tart kikeresni a listából). Az előre utalásosnak annyi előnye is lehet, hogy látjátok, hogy X db biztosan el fog menni - talán segít felmérni a szükséges példányszámot, bár gondolom azért ezt már amúgy is jól be tudjátok lőni, esetleg új "címeknél" segíthet, ahol kockázatosabb a fogadtatás.
Ha a teljes elfogyással, mint lehetőséggel számolunk, akkor célszerű strigulázni, ahogy fentebb írtam, hogy pontosan tudjuk hányat kell még félretenni (mondjuk még ekkor sem feltétlenül: ha 50 félrerakottból megmarad 10, az nyilván kevésbé baj, mintha 300-ból 60 marad...). Aztán az első (pár) alkalom után úgyis látszana, hogy hány százalékot nem vettek át, és az alapján lehet finomítani a rendszeren.
És szerintem kispesten több eladó is volt mint itt,
Azt én nem tudtam megbecsülni, hogy több vagy kevesebb volt-e itt, de szerintem ha látják az eladók, hogy a látogatószám ugyanolyan nagy, akkor ide is jönni fognak... Már ha marad asztal