Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1092202 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Képregényes események
« Válasz #9760 Dátum: 2016. október 19. - 11:50:56 »
1000 forintér vennél levegőt? :) Várj, én adok neked két köbméter levegőt, mennyit fizetsz érte?  ;D
This is a joke. A real practical Joke.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #9761 Dátum: 2016. október 19. - 15:59:48 »
na akkor elmagyarázom MókaMiki :D, ha egy sokkal nagyobb helyen lennénk ahol van levegő is és nem kell bekennem az oldalamat margarinnal hogy eltudjak csusszanni a sok ember között, az simán megér egy ezrest :D, mond ha nincs igazam
"May the force be with you"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #9762 Dátum: 2016. október 19. - 19:17:47 »
Csak hogy legyen némi visszajelzés egy olyasvalakitől is akinek tetszik az új hely :D Nekem bejön ez a helyszín.

Az 1000 feletti börze belépő meg felejtős. Sztem megcsappanna a látogató szám.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9763 Dátum: 2016. október 19. - 20:37:50 »
Sajnos ezzel én is egyetértek. Persze nekem nem számítana, de biztos, hogy sok olyan, aki gyerekkel jön ki a rendezvényre, jobban elgondolkozik rajta, hogy tényleg több ezer forintot adjon ki belépőre egy olyan helyre, ahol igazából csak vásárolni lehet, mást nem. A drágább belépő akkor érné meg, ha valamit kapna is érte az odalátogató. És itt nem feltétlenül ingyen képregényre, hanem inkább programra, vagy műsorra gondolok.

Első körben inkább annak lenne értelme utána nézni, hogy hasonló költséggel hol sikerülhetne nagyobb helyet találni. Amúgy nekem sincs különösebb helyem ezzel a hellyel, de én például annyival próbálnám meg kibővíteni, hogy a kinti, hátsó ajtónál lévő oldal iránynál lévő nyitott hely felé nyitnék. Egyrészt ha ki lehetne menni oda, akkor talán nem egy ajtón keresztül menne a ki-be forgalom, így csökkenteni lehetne a Kingpin asztalra nehezedő nyomást. Másrészt oda is lehetne kintre tenni asztalokat, és akkor több lenne odabent a közlekedő. Persze ez a variáció is rejt magában problémákat, hiszen meg kellene oldani, hogy azt a külső részt valahogy elkeríteni a belógók miatt, valamint a szabadtéri árusítást az időjárás is befolyásolja. De szerintem életképes lehetne ez a megoldás is.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #9764 Dátum: 2016. október 19. - 21:08:47 »
Élőben halottam és facebookon is olvastam hogy gyereket többet nem hoznak börzére, amit meg is értek meg úgy őszintén nem is való ez az éhezők viadala kisgyermeknek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9765 Dátum: 2016. október 19. - 21:35:37 »
Az 1000 feletti börze belépő meg felejtős. Sztem megcsappanna a látogató szám.
Meg is van oldva a probléma. Fel kell emelni az árat 1000 Ft-ra, maradni ugyanitt, és annyival kevesebb ember jönne el, hogy jutna bőven hely mindenkinek. :lol:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9766 Dátum: 2016. október 19. - 22:06:35 »
Én az elmúlt években jól bevált félreeső, de barátságos kispesti helyet preferálom továbbra is. :)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

santino72

• Gibbon
  • *
« Válasz #9767 Dátum: 2016. október 21. - 10:22:22 »
Volt még azt hiszem februárban egy "féllegális" képregénybörze, amit egy belvárosi gimnáziumban tartottak. Szerintem messze az volt a legjobb hely, rengeteg terem, pad, nagyon sok hely, wc, büfé stb, minden adott, és nem hiszem, hogy egy suli olyan sok pénzt kérne ilyesmiért. Szerintem legalábbis érdemes lenne megfontolni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9768 Dátum: 2016. október 21. - 11:08:54 »
Már régóta suliban gondolkodunk, de állítólag a KLIK miatt nem lehet. Ennek jobban utána kell majd járni.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #9769 Dátum: 2016. október 21. - 11:23:48 »
na akkor elmagyarázom MókaMiki :D, ha egy sokkal nagyobb helyen lennénk ahol van levegő is és nem kell bekennem az oldalamat margarinnal hogy eltudjak csusszanni a sok ember között, az simán megér egy ezrest :D, mond ha nincs igazam
Igazad van. ;)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9770 Dátum: 2016. október 21. - 13:35:00 »
Nem baj, majd népszavazunk és belerakatjuk az alaptörvénybe, hogy iskolaépületekben lehet képregénybörzéket tartani.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #9771 Dátum: 2016. október 21. - 14:21:44 »
Szegedi képregényfesztivál és képregénybörze: November 19. (szombat)!

Ahogy eddig is, úgy idén novemberben is megrendezésre kerül a Szegedi képregényfesztivál!
Azonban november 19-én (szombaton) nemcsak képregényfesztivál lesz Szegeden, hanem egy képregénybörze is, a Somogyi-könyvtár hathatos támogatásának köszönhetően.

Hogy ne ütközzön a két program, így a képregénybörze 16:00-tól kezdődik (15:30-tól érkezhet kipakolni a portékáját, aki élni kíván a
lehetőséggel) a Nyugi kertben/Nyugiban
(https://www.facebook.com/Nyugi-Kert-168504849939918/?fref=ts).

A helyszín pontos címe: Szeged, Vitéz u. 28.

Nemcsak innen lehet bemenni, hanem az Ady tér (SZTE Klebelsberg Könyvtár/TIK) felől is!

19:30-ig tart a börze, amely INGYEN látogatható (nincs belépő) az eseménynek otthont adó Nyuginak köszönhetően.
Aki árusítani szeretne, az vesz egy pohár sört, bort, üdítőt, amit akar...ezzel megköszönve a lehetőséget (külön asztal-pénz nincs,
vesz egy üdítőt, valami ételt a képregényeket eladni és asztalt bérelni szándékozó egyén ezzel is kifejezve háláját a tulajnak).

Aki szeretne árusítani/csere-berélni/asztalt foglalni, az írjon a kepregenyborze@freemail.hu címre.

A foglalások alapján tudjuk eldöntetni, hogy át kell-e majd alakítani a helyszínt vagy úgy tökéletes, ahogy jelenleg is van.
A helyszín természetesen nemdohányzó, de van egy fedett rész, ahova kimehet cigizni, aki akar.
Az asztalok olyan dohányzó-asztalnyi méretűek...aki nem fér el az árujával egy asztalra, az mellé, elé is pakolhat...

A fesztiválról bővebb információk majd hamarosan kikerülnek a könyvtár honlapjára és facebook-oldalára/Szegedi képregényes események facebook-csoportba (tehát még nincs végleges program én sem ismerem a részleteket)....
Jelenleg még nincs külön esemény-link, plakát stb. sem, majd hamarosan az is lesz...
Egy esemény-link alatt fog futni a fesztivál és a börze!

Röviden ennyit!
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 21. - 14:23:30 írta D-TOX »

Ju

• Pókfej
« Válasz #9772 Dátum: 2016. október 21. - 15:13:33 »
Nem baj, majd népszavazunk és belerakatjuk az alaptörvénybe, hogy iskolaépületekben lehet képregénybörzéket tartani.
Ha csak te szavazol, 100%-os igennel jogeros is lesz.

Élőben halottam és facebookon is olvastam hogy gyereket többet nem hoznak börzére, amit meg is értek meg úgy őszintén nem is való ez az éhezők viadala kisgyermeknek.
Helyes. Mit kell csinalnunk, hogy mashova se vigyek oket?

« Utoljára szerkesztve: 2016. október 21. - 15:15:24 írta Ju »

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #9773 Dátum: 2016. október 21. - 19:26:57 »
A föoldalra november 19-re az Átrium van kiírva akkor az kacsa ugye?
"May the force be with you"

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #9774 Dátum: 2016. október 21. - 23:14:52 »
Nem tudom korábban mi volt kiírva, de jelenleg Somogyi Könyvtár van.

BenGee

• Rózsa
  • *
« Válasz #9775 Dátum: 2016. október 27. - 13:50:03 »
A Kinpin kiadó tiszteletét teszi valamilyen formában a szegedi börzén?
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 28. - 17:39:22 írta BenGee »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9776 Dátum: 2016. október 27. - 13:54:43 »
Teljes felszereléssel.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #9777 Dátum: 2016. október 29. - 18:39:53 »
Kikerült a netre a Szegedi képregényfesztivál és börze programja:

2016. november 19. (szombat) 10-16 óráig – helyszín: Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1-4.)

8. Szegedi Képregényfesztivál és Vásár

A fesztivál idei előadói között megtaláljuk az ország különböző részéről érkező szakembereket és alkotókat éppen úgy, ahogyan a szegedieket is. Folytatódik Váradi Gábor képregénytörténeti előadássorozata, visszatekintünk az 1956-os eseményekre a képregények szemüvegén át, bepillanthatunk Star Trek szövevényes világába, hallhatunk a képregénygyűjtemények értékéről valamint helyet kapnak a szubjektív alkotói bemutatkozások is.

Az ismert és ismertségre pályázó képregényrajzolókat alkotás közben figyelheti meg az érdeklődő nagyérdemű. Sőt, a vállalkozókedvűek ceruzát ragadva társulhatnak az alkotáshoz.
A fesztivál idejére képregénykiadók és -terjesztők jelen lesznek kínálatukkal, biztosítva az újdonságok megtekintésének és megvásárlásának lehetőségét.

A képregényes események sora 16 órától a Nyugi Kertben (Szeged, Vitéz u. 28.) folytatódik képregénybörzével.

Előadások
10.30 – 11.00 Váradi Gábor: Újrakezdés a másik parton (A 2000-es évek képregény története)
A 90-es évek szárnyalását csődig fajuló bukás követte. És mit hozott az új évezred? A képregény több módon próbált túllépni saját keretein: „fonódó járatokat” indított, megtámadta a könyvesboltokat és nekiment Hollywoodnak is.
Mi meg most röviden áttekintjük a következő évtized szárnyalásait és bukásait.

11.00 – 11.30 Vadas Máté: Vigrid, az új digitális képregény
A szerző mesél a készülés körülményeiről, céljairól, módszereiről, folyamatairól, eredményeiről, a történet alakulásáról, ok-okozati összefüggéseiről, szerkezetéről, interdimenzionális utazásról, és az élet értelméről.

11.30 – 12.00 Fazekas Attila: Ahogy én láttam: 1956 a személyes élmények tükrében
A képregényekben is helyet kaptak az 1956-os események. Az ARC és a Magyar Képregény Akadémia, valamint más képregényalkotók 2007-ben különböző szemszögekből – a gyerek, a munkás, a politikus, a diák és a szovjet katona figuráján keresztül – láttatták a forradalom eseményei. Óriás plakátként az ’56-osok terén állították ki az alkotásokat. Ekkor készült el Bán János írása alapján Fazekas Attila képregénye, A Tűzvihar is. Kertész Sándor képregénykutató arról kérdezi Fazekas Attila rajzolót, hogy milyen felkészülést igényel a történelmi képregény rajzolása, mik a sajátosságai. Különös tekintettel, az időben még közelinek számító 1956-os eseményekre, ahol a szemtanúk emlékezete meglehetősen kritikus megítélésével is számolni kell.

12.00 – 12.30 SZÜNET

12.30 – 13.00 Kertész Sándor: Képregénygyűjtemények (Mit ér a képregény, ha magyar?)
Vajon menyit érnek a magyar képregénygyűjtemények? Kik és miért gyűjtik a képregényt? Mi a gyűjtők Szent Grálja? Ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában Kertész Sándor a hazai képregénytörténet kutatója.

13.00 – 13.30 Kiss Ferenc: Az 1956-os forradalom a külföldi képregényekben
Több külföldi képregényben is feltűnnek az 1956-os események, amelyeket Kiss Ferenc képregénygyűjtő és -kutató mutat be és beszél a keletkezésük körülményeiről. Tom Galambos From Hungary, Yves Chaland Vakáció Budapesten és Jack Kirby Páncélgyűrű című képregényét elemzi.
A beszélgetésekből az is kiderül, milyen szerepet játszik az ismeretterjesztésben a képregény, milyen lehetőséget rejt magában ez az elbeszélési forma.

13.30 – 14.00 Szabó Palócz Attila: Páncélgyűrű, egy amerikai képregény a forradalomról
Alig három évvel az ötvenhatos forradalom és szabadságharc után, 1959. augusztusában jelenet meg az amerikai Battle magazinban Jack Kirby képregénye Ring of Steel címmel. Magyarul ez annyit tesz: acélgyűrű, páncélgyűrű. A Budapesten játszódó, mindössze öt oldalas történet főhősei a magyar szabadságharcosok, mégis évtizedeknek kellett eltelnie, hogy a képregény magyarul is megjelenhessen.

14.00 – 14.30 Pilcz Roland: Roli szerint
Pilcz Roland szubjektív szemezgetése kedvenc és nem annyira kedvelt képregényes olvasmányai közt. Mitől lesz jó egy képregény, vagy mitől nem. Szerinte.

14.30 – 15.00 Kasza Magdolna: 50 fényév – Minden, amit a Star Trekről tudni akartál
Fél évszázad sok idő, pláne, ha egy élő kulturális jelenségről beszélünk. A Star Trek nagy hatással volt az egész nyugati kultúrára. Filmek, könyvek, sorozatok és persze képregények tömege adja a teljes univerzumát, amelyből hozzánk kisebb szeletek jutottak. Az előadó segít, hogy belelássunk ebbe a szövevényesnek látszó világba, a kezdetektől napjainkon keresztül a várható jövőig.

Kiállítás:
Több, mint aminek látszik - A 2007-ben bemutatott Transformers című filmnek és folytatásainak köszönhetően berobbantak a magyar köztudatba az ún. alakváltók. A világ viszont már 1985 óta ismeri őket.
Magony Szabolcs gyerekkora óta rajong értük és gyűjteménye segítségével megpróbálja bemutatni a Transformerek elmúlt 25 évét.

További részletek: http://www.programturizmus.hu/ajanlat-konyvtari-programok-szeged.html

Corvin

• Gibbon
  • *
« Válasz #9778 Dátum: 2016. október 29. - 21:33:14 »
Hello
Érdeklődnék, hogy van e olyan, aki kocsival megy a fesztiválra, és esetleg volna lehetősége elvinni +2 főt, természetesen üzemanyag bepótlással.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #9779 Dátum: 2016. október 30. - 07:54:09 »
Hello
Érdeklődnék, hogy van e olyan, aki kocsival megy a fesztiválra, és esetleg volna lehetősége elvinni +2 főt, természetesen üzemanyag bepótlással.

Azt kifelejtetted, hogy honnan mennétek Szegedre....